Şimdi Ara

Opet vs Shell - Euro Dizelciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce hep benzinli araba kullandım bu ay dizel bir punto aldım yakıtı çok çok iyi .Sorum şu hep opet ve shellden alıyorum.

Opet ve Shell'in dizeli arasında kalite fark varmı hangisi daha iyidir ?

Birde Shell 'de FuelSave Dizel - V Power Dizel ve Vpower Dizel +Gtl diye 3 çeşit dizel var.

Bunların arasında cidden yakıt ve kalite farkı varmıdır ? Denemek için 3 ündende almayı düşünüyorum ara ara motora bir sıkıntı yaratırmı ?

• 3-4 Depo GTL kullanın,farkı görün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam,

onceki aracım leondu onda opet kullanıyordum, bu aracım c4 bunda ilk baslarda bo, uzun suredirse shell kullanıyorum.
    duz dizel olarak farklarını karsılastıramayacagım, cok dikkat etmedim acıkcası fakat shell GTL kullanıyorum uzun suredir,
    biraz daha fazla yakıyor fakat arac daha sessiz benzinli gibi oldu. bana gore GTL daha kaliteli bir yakıt fiyatı da bunu belli ediyor zaten.
  • Shell + GTL teknolojisini kullanırsanız zaten araçta gaza basdığınız an olanı ve yokuşta aracın öncekine göre zorlanmayacağını görürsünüz süper yakıt motoru en besleyen yakıttır.

Ama gel gelelim ince yakıt olduğu için daha fazla yakar. Ama bu oran ne kadar fazla olur hesaplamadık hiç ama çok ahım şahım olmadığı kesindir.

SHELL+GTL teknolojisi.
  • GTL de kullandım, başka envai çeşit isimlerde olan ürünleri de denedim lakin doğru düzgün fark ne hissettim ne de yaşadım.
    Bu Konu hakkında çok konuşuldu daha da konuşulur.
  • 50.000 km dir Focus 1.6 dizel araç kullanan birisi olarak,

Opet --> Yakıtından hiç memnun kalmadım. Hatta tüketimim 0,5-1 litre arttı 100kmde.
    Shell --> GTL den baya aldım, hiçbir fark hissetmedim. Fazlasıyla ve gereksiz pahalı.
    Total --> Excelium alıyorum, gayet memnunum.
    PO --> Hiç almadım.
    BP --> Hiç almadım.
    FULL, ALPET vs vs --> Almam
  • Gtl kullanmayın. Genelde porş panerama dizel gibi araçlar alıyor. Fuel save dizel alın shellden Türkiyedeki en iyi mazottur. Shellde 3 ay calistigimdan biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HANGİ DİZEL SHELL-BP-OPET-PO VS
    15 yıl önce açıldı
    Opet mi Petrol Ofisi mi - Benzin
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CcCriSsS

Gtl kullanmayın. Genelde porş panerama dizel gibi araçlar alıyor. Fuel save dizel alın shellden Türkiyedeki en iyi mazottur. Shellde 3 ay calistigimdan biliyorum.

Kardeş belki bilirsin çaıştığın için gerçekten shellin bayileri nasıl ? kontroller ne sıklıkta yapılıyor ? kalitesiz çıkarsa bi yaptırımı oluyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

quote:

Gtl kullanmayın. Genelde porş panerama dizel gibi araçlar alıyor. Fuel save dizel alın shellden Türkiyedeki en iyi mazottur. Shellde 3 ay calistigimdan biliyorum.

Kardeş belki bilirsin çaıştığın için gerçekten shellin bayileri nasıl ? kontroller ne sıklıkta yapılıyor ? kalitesiz çıkarsa bi yaptırımı oluyormu

Shell şu anda Türkiye'deki en kurumsal akaryakıt şirketleri arasında zirvede bence. Her ay 3-5 kez gizli müşteri kontrolü oluyordu. Yakıt kontrolüde sürekli yapılıyordu. Zaten ben çeşmede çalışıyordum. Bütün istasyonlar arasında en fazla iş bizim istasyonda oluyodu. Ferrari, Lamborghini, porche segmentindeki araçların hepsi shellden alır heralde adam 500milyarlık arabasını riske atmak istemez.

• quote:

ya motor euro 5 ise?
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

ya motor euro 5 ise?

O zaman gtl alabilirsin ama çok pahalı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

ya motor euro 5 ise?

O zaman gtl alabilirsin ama çok pahalı.

depoda 5 tl farkediyor dostum
  • GTL ve Fuel Save uzun süre kullandım ve bana göre arada gerçekten fark yok denecek kadar az, hatta kimi zaman psikolojik olarak odaklanabiliyor insan olaya.

Yakıt uzun vadede GTL hem kesenize hem de biraz daha ince olduğu için daha fazla yakıyor araç, kısacası gereksiz, araç fuel save aldığınız için motoru yemez, kaldı ki arada fark yok denecek kadar azdır bana göre.

Diğer konulara gelirsek halen şunu anlamamakta direniyor bazı arkadaşlar olay istasyonda firmada değil, Alpet ya da Lukoil ya da Shell adam gibi bir istasyon sahibi varsa dürüstse, hepsinden benzer performans alınır. Ancak adı Shell olup, işin ticari kısmındaysa dürüst olarak çalışan Türkpetrolden daha berbat performansta alabilirsiniz. Olay istasyona bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

3-4 Depo GTL kullanın,farkı görün.

Farki bariz birsekilde anlar arkadas

Daha az yol yapacak

Baska farki varmi ?

Shell gtl bana gore bildigin para tuzagi baska birsey yok cogu yorum psikolojik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 1 Temmuz 2013; 16:46:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

3-4 Depo GTL kullanın,farkı görün.

Farki bariz birsekilde anlar arkadas

Daha az yol yapacak

Baska farki varmi ?

Shell gtl bana gore bildigin para tuzagi baska birsey yok cogu yorum psikolojik

Az yaparsa da yapsın,yeterki temiz mazot yaksın.

• peki bu benzinliklerde 10 tl ye satılan katkılardan arabaya attıran oldumu ? bi zararı olurmu ? illa depoyu fullemek mi gerekiyor
  • Ben Bravo 1.6MJet'e Yakıt Güvence Sisteminden ötürü hep Opet'ten alıyorum. Bir kez denemek için 50TL'lik Shell V-power aldım.

Shell ile motor daha sessiz çalıştı. Forumdaki genel kanı Shell'in mazotunun Opet'ten daha iyi olduğu yönünde.
  • Opette sanki gürültülü çalışıyor motor. Nedense pek memnun kalmadım. Belkide okuduklarımdan dolayı pisikolojiktir. Total aldım 3 4 depo. Dpf durmadan tıkanmaya başladı. İstasyonmu kötüydü bilmem. Şimdi shell e geçtim dpf düzeldi. Eskiden fullden alırdım. Düşünülenin aksine çok kaliteli olduğunu düşünüyordum. Kapandı yazık oldu. Kendi istasyonlarını kendi işlettiği için ahmete mehmete güvenmek zorunda kalmıyordunuz.
  • Uzun sure opet kullanmis ve yine uzun suredir shell kullanan biri olarak soyluyorum tartisilmaz shell... Yazin v-power kisin gtl kullanirim...
    Ya opet kullandigimda araba 10 bg guc eksiltiyo ya da shell kullandigimda araba 10 bg guc kazaniyor...Menzile cok takilmam ama asagi yukari ayni gibi, hatta varsin shell daha az gotursun ne kadar fark olabilir ki...Yeter ki arabam daha sessiz ve sarsintisiz calissin, yakiti daha verimli yaksin...

• Exxcrea kullanıcısına yanıt
    sıfır araç aldım 2.gününde dpf tıkandı.Depoyu yıllardır aynı opet istasyonundan doldurmuştum.Servise götürdüğümde yakıttan dolayı olabilir dediler.yarım depodan fazlası var şuan bittiğinde shellden alacağım yakıtı.Onun performansını kontrol edeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.