Şimdi Ara

★ Oppo Rx17 Neo ★ ColorOS 6 Geldi! ★ ANA KONU ★ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
23
Favori
101.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar bu telefon dışardan hoş gözüküyo fakat instagramda hikayenin sığmaması çok aşırı mı yoksa kenarlardan ufak sığmamalar mı bunlar ?? Diğer sorum ise yukarda belirtmişler fakat düzeldi mi diye sormak istiyorum, koskoca telefon nasıl bildirimleri göstermez. Bunu çözen birileri var mı ?
  • __Nikolaus__ kullanıcısına yanıt
    Yapay zeka ile desteklenen yüz tanıma mevcut gayet güzel çalışıyor
    Misafir girişi konusunda emin değilim baktım ama tam çözemedim hesap çıkış yaptırıyor yeni hesabı neye göre ekliyor bilmiyorum çıkış yapıp denemedim
    Uygulamalara şifre koyabiliyorsun
    Çift tık açıyorsun ama kapama yok
    Telefonu eline alınca ekran açılmıyor, parmak izi kilidi aktifken ekranda parmak izi yeri belirtiyor
    Diğer soru hakkında bişi diyemicem pek ilgi alanım değil
    Umarım faydası olur bu bilgilerin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet3657 A kullanıcısına yanıt
    O içeriğe göre değişiyor ama genelde 2 - 3 harf veya karakter kenarlardan dışa taşıyor, bildirim konusuna gelince yukarda o hattın sinyal durumunun olduğu çubulta hiç bir şekilde bildirimler görünmüyor. Ama uygulamanın kenarında nokta sayı vb şekilde görünüyo, bildirim gelen uygulama ana ekranında değilse diğer ekrana tesadüfen falan geçersen saatler sonra görebilirsin. Halbuki durum çubuğunda görünse anında haberimiz olur, bir telefon için çoooook büyük eksiklik bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzdere20 -- 13 Mayıs 2019; 23:45:42 >
  • hayırlı günler arkadaşlar,bir oppo rx 17 neo kullanıcısı olarak bir kaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim;
    1) telefonun ön kamerası pencere kenarında iken (arkadan ışık gelen ortamlarda) ya beni çok karanlık ya da pencere içindeki görüntü çok parlak çekiyor. sanırım google pixel lerdeki gibi aktif hdr modu ile çekmek gerekiyor.3. parti uygulamalar ile bu sorunu aşma imkanı var mıdır? kendi hdr modu yeterince iyi değil bu konuda.. bu tip ortamlarda uzman modu ile daha başarılı resimler çekilebilir mi?bilgisi olan arkadaş varsa bana bu konuda yardımcı olabilir mi?

2)telefonun ucu micro-usb ama sanırım sadece kendi kablosu ile giriş kabul ediyor. samsung,xiaomi gibi diğer micro-usb uyumlu android telefonlarla uyumluluk durumu nedir?sadece kendi kablosu ile kullanabiliriz?
  • usa2006 U kullanıcısına yanıt
    1.ışığı arkaya alıp çekim yapmalısınız. Bu fizik kuralı bütün telefonlarda geçerlidir. Sorun olarak algılamayınız.
    2. Ucu mikro usb olan bütün kablolar uyar.

• merhaba arkadaşlar telefonda centigi gizleme sansımız var mı samsungdaki gibi ?
  • Ekran taşma gibi durumlarda şu ayarlardan düzeltebilirsiniz.

Ayarlar - Ekran ve Parlaklık - Tam Ekran Uygulama Görüntüleme

Burada yeni açtığınız uygulamarda tam ekran devam et'e tıklayıp da sonradan kaldırmak istedikleriniz varsa listeden iptal edebilirsiniz.

Ekran taşma olayını çözmek içinde üstteki "Çentik Alan Ekran Kontrolü" seçeneğinden istediğiniz programın taşmasını kapatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serchester -- 20 Mayıs 2019; 11:28:43 >
  • teşekkürler peki kamerada canlı odak kamera seçeneği var mı acaba bulamadım.
  • BİLDİRİM SIKINTISI YAŞAYANLAR

Arkadaşlar herhangi bir uygulamada bildirimlerle ilgili sıkıntı yaşıyorsanız Oppo Türkiye ve Oppo Global'e attığım maillere gelen cevaptaki talimatları yaparsanız sıkıntı çözülüyor. Bende "Ezan Vakti Pro" uygulamasında bildirim çubuğundaki vaktin girmesine kalan zaman sayaç geri doğru saymıyordu olduğu yerde kalıyordu. Uygulamaya girdiğimde o zaman güncelleniyordu Oppo Global ve Oppo Türkiye'den maillerime gelen cevaplardaki talimatları izledim ve problem çözüldü gözüküyor. Sizinde herhangi bir uygulama bildiriminde sıkıntı yaşamanız halinde bu talimatları uygulamanızı öneririm.

OPPO TÜRKİYE

1- Ayarlar - Bildirim ve Durum Çubuğu - Bildirimleri Yönet yolu izlenerek, açılan liste içerisinden bildirimin görüntülenmesi istenilen ilgili uygulama bulunup içine girildikten sonra en üstteki seçenek olan “Bildirimlere izin ver” seçeneğinin açık olduğu teyid edilmelidir.Daha sonra “Kilit Ekranı” veya “Ekranın Üst kısmında” görüntülenmesi seçeneklerinden hangisi isteniyor ise, ilgili seçeneğin açık olduğundan emin olunmalıdır. Bu sayede uygulama ile ilgili bildirimler, bildirim çubuğu veya kilit ekranında görüntülenecektir.

2- Ayarlar - Pil-Güç Tasarrufu seçeneği* kapatılır.Bu işlemden sonra ekranda yeni görüntülenmeye başlayan Akıllı Güç Tasarrufu (Önerilir) seçeneğindeki güç tasarrufu anahtar kapatılır.
    Bu işlemden de sonra hemen altta yeni görüntülenmeye başlayan Özel Güç Tüketimi Koruması seçeneğine girilir.
    Açılan uygulamalar listesinde arka planda çalışmasına izin verilmesi istenen ilgili uygulama(lar) bulunup seçilir. Uygulama seçildikten sonra görüntülenecek olan yeni seçeneklerden “Arkaplanda Çalışmaya İzin Ver” seçilmelidir.
    *Bu işlemler yapıldıktan sonra pil tüketiminde artış olacağı unutulmamalıdır.

3- Popüler olmayan nitelikteki bir uygulamanın, telefon yeniden başlatıldıktan sonra yine bildirim almaya devam etmesi isteniyor ise (madde 1 ve madde 2’de bahsedilen konular tamamlandıktan sonra) Telefonda bulunan Telefon Yöneticisi uygulaması açılır. Gizlilik izinleri menüsünden, Başlangıç Yöneticisi açılır.
    Buradan telefon yeniden başladığında otomatik olarak açılması istenen uygulamaların yanındaki anahtar açılır.

OPPO GLOBAL

1. Go to [Settings].
    2. Go to [App Management].
    3. Tap on [Show System Processes].
    4. Select the prayer application.
    5. Tap on [Storage Usage].
    6. Tap on [Clear Data] and [Clear Cache].
    7. Go back to the previous page and tap on [Force Close].
    8. Restart your phone. Then try to check if you will have the same issue.

SON GELEN MAİLDEN BİR KESİT

"Oppo cihazlarının hepsinde şimdilik bildirimlerle ilgili genel bir eksiklik vardır ve bizim ilgili ekibimiz bu eksikliği gidermek için elinden geleni yapıp gelecek ColorOS 6.0 çözmüş olacaktır, ColorOS 6.0 henüz ne zaman geleceğinden kesin bir biligimiz yoktur fakat bizim resmi websitemizihttps://www.oppo.com/tr/ vehttps://www.oppo.com/tr/coloros6/ ziyaret ederek güncel bilgilere ulaşabilirsiniz."

SONUÇ

Ben Samsung Galaxy Note 4' ten geçiş yaptım. Note serisine devam edeyim dedim ama fiyatlar uçuk. Hayatımda alacağım en son markaydı oppo. Koyu bir samsungcu olarak başka markaya geçmem diyodum ama fikirler zamanla değişiyor maddi sebeplerden dolayı. Media Markt'ta da denedim hoşuma gitti. En azından note 4 ten kat kat iyi bir cihaz. Bildirim sıkıntısını popüler olmayan bir kaç uygulamada yaşadım ama çözüldü yukarıdaki talimatlarla. Yeni güncellemeyle zaten düzeltilecek. 2800 TL ye 10 taksit faizsiz masrafsız bir şekilde aldım kampanya kapsamında. Bu fiyata çok iyi memnunum.

EDİT (ŞARJ DENEYİMİ)

Telefonun hızlı şarj özelliği yok. Dolayısıyla 2.5 saatte doluyor. Sabah 07:00'da %100 şarj ile başladım güne. Ertesi gün şu an saat 12:20 ve şarjım %25. Yaklaşık 30 saat oldu. 15 saat internete bağlı kaldı. Oyun oynamadım. Yoğun bir kullanım yapmadım. Fotoğraf, video, sosyal medya, mailler vs kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serchester -- 23 Mayıs 2019; 12:28:51 >

• merhaba,
    oppo rx17 neo sahibiyim,iphone 6 dan gectim ,cok memnunum, her bakimdan daha ustun. ancak birkac bulamadigim ozElligi var cevaplarsaniz sevinirim:

1-ekran fotosu nasil aliniyor??
    2-whats up yazismalarinda gelen fotograflarin telefonun hafizasina yuklenmesini istemiyorum bunu nasil yapabilirim??
    3- ekran kaplamasi biraz cizildi nasil nerden degistirebilirim, vatan bilgisayardan aldim telefonu.
    4- sevdigimiz sarkilari zil sesi yapabiliyo muyuz?
    5- koruyucu kilif ne tavsiye edersiniz? kutunun icinden cikan yeterince korumuyor gibi

• eminengin E kullanıcısına yanıt
    1-ekran fotosu nasil aliniyor?? Üç parmağınızla ekranda aşağı doğru kaydırsanız ekran görüntüsü alır. Ayrıca sağdaki gizli bölmeyi çektiğinizde ordada ekran görüntüsü butonu var. Ekran görüntüsünün Ayarlar kısmında da ayarlamaları var biraz karıştırırsanız şu an ezbere bilemiyorum.
    2-whats up yazismalarinda gelen fotograflarin telefonun hafizasina yuklenmesini istemiyorum bunu nasil yapabilirim?? Whatsapptan gelen fotoğraf ve videolar telefona otomatik olarak kaydedilir. Bu böyledir Androidde. Oppo ile alakalı bir durum değil.
    3- ekran kaplamasi biraz cizildi nasil nerden degistirebilirim, vatan bilgisayardan aldim telefonu. Oppo ile iletişime geçin büyük ihtimal ile sizi Genpa ve KVK'ya yönlendireceklerdir. support.tr@oppo.com 08504336776https://oppo-tr.custhelp.com/
    4- sevdigimiz sarkilari zil sesi yapabiliyo muyuz? İstediğiniz sesleri müzikleri zil sesi yapabilirsiniz
    5- koruyucu kilif ne tavsiye edersiniz?kutunun icinden cikan yeterince korumuyor gibi. Kutunun içerisindeki gayet yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serchester -- 24 Mayıs 2019; 15:56:31 >

• Herkese merhaba bende bu cihazla mi 8 lite arasında kaldım.
    Sizce hangisi daha iyi arkadaşlar birde oppo rx17 de video çekiminde ağır çekim yokmuş güncelleme ile gelebilir mi ?

Teşekkürler
  • Merhaba herkese, ben de yeni telefon almayı düşünüyorum ama daha önce hiç android telefon kullanmadım, ilk akıllı telefonum olan iphone 5'i 6 yıldır kullanıyorum, hiç değiştirmekte istemiyorum ama malesef miladı doldu artık. Yine iphone almak isterdim ama malum fiyatları çok uçuk ondan dolayı 3000 TL civarı bir telefon alayım dedim ama çok kararsız kaldım. Başta Samsung Galaxy A50 alırım diye düşünmüştüm ama sonra Oppo RX17 Neo önerdiler gittiğim 1-2 mağazada, çalışanlarda çıkarttı gösterdi kendileri de RX17 Neo kullanıyormuş, arayüzü falan hoşuma gitti iphone'u andırıyor gibime geldi . Bayağı da inceleme videoları falan izledim ama çok kararsız kaldım.

Bütün mesajları da okudum özellikle dikkatimi çeken eksiler olarak bildirim sıkıntısı olduğu, yazıların ekrandan taştığı, hala android 9.0 güncellemesi almadığı, yavaş şarj olduğu (benim için ciddi sıkıntı olabilir), type-c girişinin olmaması gibi şeyler ön plana çıkmış ama benim asıl aklıma takılan Google'ın bi gün çıkıp Huawei'ye yaptığı gibi Oppo'ya da el atması olabilcek olması geldi. Başta Huawei P20 Lite alırım diye düşünmüştüm ama son olanlardan sonra vazgeçtim, A50'ye odaklandım bu seferde mağazada RX17 Neo ve A50'yi yan yana tutup kamerayı açtığımda Oppo daha kaliteli fotoğraf çekiyor gibi gözüktü, oyun falan öyle çok oynamam ondan dolayı RAM sıkıntısı çekeceğimi düşünmüyorum, hafıza bakımından bana 64 GB bile fazlasıyla yeter. Daha önce hiç android telefon kullanmamış biri olarak sizce hangisi daha rahat olur, işimi görür?

Oppo RX17 Neo
    SAmsung Galaxy A50
    Xiaomi Mi 8 Lite
    Xiaomi Redmi Note 7

• SultanAhmet96 kullanıcısına yanıt
    bende telefonu değiştirme arifesindeyim,hemen her marka modelin inceleme ve kullanıcı yorumlarına bakıyorum,marka model,ucuz pahallı ayrımı olmaksızın illa şikayet edilecek,şöyle olsaydı daha iyi olurdu denilecek bir çok şey bulmuş arkadaşlar :) herkes son model fotoğraf makinesi kalitesi,profesyonel kamera performansı,araba aküsü gibi şarj beklentisi içinde :) neticede bu beklentiler şişirilmiş reklamlar ve algıyla alakalı olmalı.Maalesef ülkemizde ki vergi sistemi de telefonların fiyatlarını bir hayli yükseğe çekip,dünya kadar para verince ister istemez her yönden en iyisini bekliyoruz galiba :) mesela samsung a50 için hindistanda indirime gitmiş,1600 civarı bir fiyattan satılıyor ve bence olması gereken de bu... Tüm bunlara rağmen iki telefon arasında kaldım biri a50 diğeri oppo rx17 neo.. oppo kaliteli bir marka,malzeme kalitesi ve işletim sistemi de güzel stabil ve farklı anladığım kadarıyla..ikisinin de birbirlerine göre artı ve eksileri var,bir arkadaş yazmıştı yorumlarda,hangisini alırsanız keyifle kullanıp geriye bakmayın diye :)

Volkan Manavyoutube
    Oppo RX17 Neo ve Galaxy A50 karşılaştırma! Gri alan kalmayacak
    https://www.youtube.com/watch?v=TM1tZsY5LiU

• talatcaner kullanıcısına yanıt
    Bu telefonların bu fiyatları haketmedikleri çok aşikar zaten ama napalım mecburen almak zorundayız, onsuz olmuyor sonuçta. İllaki her telefonun artısı eksisi olur diğerine göre, yoksa adamlar tutupta bu modellerin bi üstünü çıkartmazdı aynı anda ama işte almışken en iyi şekilde idare ettircek olanı almak istiyor insan, yoksa ben tutupta benim yerime her işi yap diyecek halim yok zaten . Bende genel olarak A50 ve RX17 Neo arasında kaldım 1-2 gün içinde almayı planlıyorum artık daha da zamlanmadan. A50 eksisi olarak parmak izi okuyucusu bayağı kötüymüş ve sizin de attığınız videoda kamera karşılaştırmasını 2-3 kere izledim Oppo daha iyi gibi dedim ki mağazaya gittiğimde kendim de gördüm yani. Hızlı şarj olması benim için de şöyle önemli, ben sabah kalktığımda şarjı %100’le başlarım akşama kadar oyalanırım telefonla şarja takarım %100 dolunca şarjdan çeker yatarım. Bundan dolayı 2.30 saat gibi bi süre benim için fazla, bi gün bu düzeni aksatsam ertesi gün şarj konusunda sıkıntı yaşayabilirim.

Keşke iPhone fiyatları bu kadar yüksek olmasa hiç düşünmeden yine alırdım kafam rahat olurdu en azından, doğruya doğru herhangi bir androide göre çok daha fazla dayanıklı ve daha uzun süre götürüyor, üniversite 4. sınıf öğrencisiyim mezun olamayanından en azından öğrencilik bitene kadar beni götürsün yeter bana alacağım telefon, mezun olup çalışmaya başlayınca direk zaten iPhone’a dönerim geri

Her iki telefonda bir günü rahat çıkarır batarya süresi olarak.oppo biraz pahallı girdi TR pazarına gerçi ucuz bir marka değil.samsung daha bilinir ikinci eli daha kuvvetli aksesuar olarak da çok seçenekli.yine de oppo nun a50 den pahallı olmasını şahsen kabul edemiyorum.daha rekabetçi bir fiyat olsaydı oppo yu deneyimlemek isterdim.siz üçbin lira bandına çıkabiliyorsanız lg g7 yi çok övüyorlar bir bakın isterseniz..

Yıllardır Samsung kullanan biri olarak Samsung Galaxy Note 4'ten RX17 NEO'ya geçiş yaptım. Bu 2.haftam. Gayet memnunum artıları var eksileri yok. Bildirim sıkıntı 1-2 popüler olmayan program için var normalde yok. Ekran taşma olayı diye bir şey yok ayarlardan kendin ayarlayabiliyorsun hangi programı tam ekran hangisini standart ekran kullanacagını. Şarj meseleside ben %15'te felan takıyorum 2 saatte doluyor. Hızlı dolup hızlı boşalan şarjlardan iyidir =) Yoğun kullanmazsam şarjı 1.5 gün gidiyor şimdilik. En sevdiğim özelliği yüz tanıma. Tuş kilidini parmak izi ve yüz tanıma ile açabiliyorsunuz. Parmak izi yüz tanımaya göre yavaş 1 saniyeyi bulabiliyor açılması. Ama yüz tanımaya çok şaşırdım ben anlık olarak çat die açılıyor kilit kamera yüzünüzü görünce. Kısacası şu anda bi sıkıntısını görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serchester -- 29 Mayıs 2019; 11:19:14 >
  • serchester kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklamalarınız için, valla bende daha 1 ay önce diyodum büyük telefon almam Samsung hiç almam diye ama şimdi büyük Samsung telefon bakıyorum . Oppo'dan biraz vazgeçtim gibi çünkü arka kamerası gayet iyi olmasına rağmen dün gittiğim başka bir mağazada ön kamerasını Xiaomi Redmi Note 7 ile yan yana koyunca Oppo'da üstümdeki tshirt'ün rengiyle alakasız bi renk verdiğini gördüm, koyu kırmızı bi tshirt giyiyordum, Note 7 daha gerçekçi renk verdi Oppo apaçık bir kırmızı renk üstüne yüzümü bembeyaz gösterdi, diğer özellikler bakımından iyi onlara diyecek hiç bir şeyim yok ama işte bu kadar para verip o kamerayı gördükten sonra vazgeçtim gibi, ha demiyorum gidip Samsung A50 veya Xiaomi Redmi Note 7 alıcam diye, hala çok kararsızım, belki gidip iPhone 7 bile alabilirim

• talatcaner kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak internetten alınca A50 de RX17 Neo da 2600 TL'ye geliyor Vatan Bilgisayar'da ama dediğiniz gibi Oppo sanki daha ucuz olmalıymış gibime geldi. LG G7'ye de baktım, güzel duruyor onu da düşünebilirim belki, tavsiyeniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.