Şimdi Ara

OPPO ve Xiaomi nereye gidiyor; Akıllı telefon devleri neler planlıyor, Android, IOS, Windows Phone ve BlackBerry'nin geleceği 'Dev Analiz' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: User Friend

Video içre bir düzeltme yapmalıyım:

Türkiye'deki en pahalı akıllı telefon htc one m8 değil, lg g flex'tir.

Sohbetiniz daim olsun.

Merhaba, iyi geceler.

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim ancak bence yanılıyorsunuz.

LG G Flex çıktığı dönemde oldulça yüksek bir fiyata sahipti lakin bugün 2000TL'nin altında fiyatlar ile bulabilmek mümkün.

HTC One M8'de ise fiyat ortalaması hala 2200TL'nin üzerinde ki pek çok yerde 2499TL gibi bir fiyatlandırma söz konusu.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Sohbetiniz daim olsun.

Merhaba, iyi geceler.

LG G Flex çıktığı dönemde oldulça yüksek bir fiyata sahipti lakin bugün 2000TL'nin altında fiyatlar ile bulabilmek mümkün.

HTC One M8'de ise fiyat ortalaması hala 2200TL'nin üzerinde ki pek çok yerde 2499TL gibi bir fiyatlandırma söz konusu.

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Lg g flex, distribütör garantili şuanki fiyatı genel 2599 lira. Paralel ithalat fiyatıyla karıştırıyorsunuz.

İyi geceler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Sohbetiniz daim olsun.

Merhaba, iyi geceler.

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Lg g flex, distribütör garantili şuanki fiyatı genel 2599 lira. Paralel ithalat fiyatıyla karıştırıyorsunuz.

İyi geceler.

Tekrar merhaba ve iyi geceler.

HTC One M8 için fiyatlar;
    http://www.teknofiyat.com/?search=htc+one+m

LG G Flex için fiyatlar;
    http://www.teknofiyat.com/?search=lg+g+flex

En pahalıyı referans alacaksak eğer, HTC One M8'in Eksa'da 2650TL'ye satıldığını görebilirsiniz.

Hoş bunların hiç birisinin önemi yok zira, bu fiyatlar malesef marka ve model bağımsız herhangi bir akıllı telefon için yüksek.

Yorumunuz için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sohbetiniz daim olsun.

Merhaba, iyi geceler.

Teşekkür ederim.

Merhaba,

İyi geceler.

Tekrar merhaba ve iyi geceler.

HTC One M8 için fiyatlar;
    http://www.teknofiyat.com/?search=htc+one+m

LG G Flex için fiyatlar;
    http://www.teknofiyat.com/?search=lg+g+flex

En pahalıyı referans alacaksak eğer, HTC One M8'in Eksa'da 2650TL'ye satıldığını görebilirsiniz.

Hoş bunların hiç birisinin önemi yok zira, bu fiyatlar malesef marka ve model bağımsız herhangi bir akıllı telefon için yüksek.

Yorumunuz için teşekkürler.

Erdi Bey yeniden merhaba, verdiğiniz linkler üzerinden gidelim, 2651 lira görünen linke tıkladığınızda karşınıza asıl fiyatın 2247 lira olduğu bir asıl sayfa geliyor. Muhtemelen görüntüdeki ilk fiyatı olabilir, lakin g flex de 2699dan giriş yapmıştı yani g flexin ilk fiyatı yine yüksek.

Öte yandan yine verdiğiniz linklerde g flex en ucuz distribütör garantili olarak 2349'a bulunabiliyor. Yine htc one m8'in en ucuz distribütör garantili cihazından pahalı.

İyi geceler.

• Merhaba,
    Videonuz uzun ama dolu dolu 87 dk olmuş. çok beğendim. Donanımhaber ailesinin objektif olduğunu düşünüyor ve ürün incelemesindeki görüşlerinizi benimsiyorum. Bu Yüzden bazı arkadaşların daha düşünceli yorum yapmasını temenni ediyorum.
    Teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar;
    Donanım haberin üyesi değilim ama kendimce normal bir takipçisiyim .Açıkçası çok büyük keyifle neredeyse her(özellikle mobilite ve ikisi bir) videonuzu izliyorum.Eleştiriler bitmez bitmemeli.Asl olan eleştirinin size olumlu anlamda mesafe aldırması ki gördüğüm kadarıyla olumlu her eleştirinin taraftarısınız.Lütfen çizginizden tolerans vermeyin.Özellikle teknoloji meraklılarına katkınız bence yadsınamaz.Donanımlı ve kendine has tarzı olan personellerinizin bu kadar hızlı gelişen sektörde çok önemli duraklarda çok iyi nabız tuttuğunu düşünüyorum.Ufkumuzu açan bu haberlere ve özellikle videolara ayar çekerseniz şahsım adına üzülürüm.Efenim çok övüyorsunuzda size paramı veriyorlarmış,yok efenim bu reklam neyin nesi hiç yakıştıramadım vs vs ....Bunlar çok acemice yorumlar.İlkeli duruyorsunuz,herkese eşit mesafede bu sektörün rajonu gerektirdiğince kalabildiğinizi düşünüyorum.Elbette ticari kaygıları olan bir şirketsiniz.Size daha kaliteli projeler yaptırmak için gerekli maddi desteği almalısınız.Lütfen ÇİZGİNİZİ DEĞİŞTİRMEYİN...VİDEOLARINIZIN TEK DAKİKASININ BİLE KISALMASI CANIMI SIKAR .HERKESE SEVGİLER İYİ ÇALIŞMLAR

İSMAİL

• paylaşımlar için teşekkür ederim. telefon pazarında ekran ve performansın yanısıra batarya kullanım süresi çok önemli bence. bu çinli xiaomi vb lerin bataryaları hakkında fikriniz nedir mesut bey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Açıkcası bu analiz videosu bence aylık olarak yada iki ayda bir olarak yapılmalı. Hatta anket açılıp bir sonraki programda hangi firma üzerine konuşulması gerektiğini de forumda sorabilirsiniz. Oldukça yararlı ve bilgilendirici olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi bu tarz "DEV" analizler kesinlikle seriler halinde çıkmalı ve sektör değerlendirmesi yapılmalı. Herşey bir yana emeğinize sağlık.
  • GM Discovery'e MIUI 4.8 kurdum şu an gayet güzel. Sorunları bazı kısımlar ingilizce veya çince. ŞArjı sanki daha çabuk bitiyor.

• Erdi bey merhaba

Piyasadaki çoğu amiral telefonları incelediniz test ettiniz. MTK6592'ye çok ısınıyor demek abartı değil miydi ? Çünkü S800'ler mangallık gibi bir cpu. Ayrıca lenovo S939 (5 ay), THL T11(1 ay) ve P980+ kullanma fırsatım oldu s800'ler gibi ısınması hiç birinin yoktu. Şuan mi3 kullanıyorum S801 var bildiğiniz gibi ve telefon performans modunda özellikle epey ısınıyor. Neden bu konuda bir şey söylemediniz snapdragonlar sanki mükemmel bir cpu gibi yayınlamanızı açıkçası sizin bu konuda yorumunuzun bulunmaması kötü. Ayrıca Antutu vs gibi benchlerde cpu skorları bölümünde 6592 S800'den önde gidiyor

Bu arada xiaomi'nin hongmi redrice 160 dolarlık fiyatına göre malzeme kalitesi ve özellikleri itibari ile gayet iyi bir telefon ayrıca ben daha miui arayüzünün takıldığını veyahut donduğunu görmedim. mi3'ün malzeme kalitesine burun kıvırmaya ise diyecek bir şey bulamıyorum samsung'un galaxy serisindeki kullanılan malzeme kalitesini görüyoruz

Açıkçası bir daha ki programda veyahut incelemede MTK cpulardaki ISP sorunlarından felan bahsetseniz. Çok çekirdek destekli uygulamalardaki performanslarını değerlendirseniz qualcom'un el terleten cpu'ları ile avantajlarını ve dezavantajlarını kıyaslasanız gerçekten 4x4'lük olur.

Denver cpu'lu K1'den de bilgi verseniz fena olmaz çünkü yıllardır nvidia'nın geliştirdiği ve ekran kartlarına koyacağı söylendiği için gerçekten merak uyandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 9 Ağustos 2014; 13:14:38 >

• Huawei yi tüm DH kullanıcılarına şikayet ediyorum. x5, p1 ve son olarak p6 telefonunu kullanıyorum. Telefon geçen yıl çıkmasına rağmen güncelleme almadı. 4.2.2 kullanıyoruz. Yazılım hataları var. Doğru düzgün müşteriyle ilgilenmiyorlar. Huawei alacaksınz artık 2 kez düşünün.

• Mesut Beye aylar öncesinden özel olarak attığım mesaj burada tekrar paylaşmak istedim ''kutu kutu pense tasarımı...'' diye devam eden cümle yüzünden fanlık değil sadece iyi yönlerinin es geçildiğini düşünüyorum WP'nin hele ki böyle genel değerlendirme videolarında olmaması gerekirdi.

Öncelikle kolay gelsin ;
    Xbox One incelemesinde dediğiniz gibi zevkler ve renkler tartışılmaz.Herkes kendi aldığı ile mutludur çünkü kendi seçimidir.Fakat Mesut Bey sizde görüyorum ki Microsoft'un yaptığı bazı işlerde tam olarak değerlendirip ifade etmeden kameranın karşısında keskin cümleler kullanıyorsunuz(Microsoft yazılımda iyi bir firma Windows 8.1 harika,beğenmediğiniz Metro UI kısayolları,uygulamaları gruplandırıp çok hızlı bir biçimde multitasking yapabiliyorum.Performansı ve stabilitesi zaten mevcut.Bakın burada kişisel olan METRO UI benim sizden beklediğim bunlarıda yapabilirsiniz fakat ben beğenmiyorum demeniz tabii ki bunu söylerken bile kişisel görüşüm sizin için).Tamam kişisel görüşünüzdür buna kimse hiçbir şey diyemez fakat eleştiri yaparken olumlu yönler atılıp geçiliyorsa burada bir sıkıntı var demektir.Bahsettiğim bir diğer konu ise Windows Phone bu işletim sistemini değerlendirmeniz diğer platformlar ile aynı bakış açısı ile yapılmamış sırf pazara tekrar bir atılımla giriyor diye bu işletim sisteminin diğerlerinden daha kötü veya kullanışsız olduğunu kimse söyleyemez(çünkü kişiseldir ve gelişime açıktır).Oyun derseniz EA,Gameloft vs bir çok oyun var.Uygulamada ise download manager,media player vs mevcut tabii ki Android'in o geniş uygulama dünyası ile arasında farklar var fakat WP'li cihaz alan birçok kişi de mutlu ve pazar payı da artıyor.Tamam ben cihazlar ilk çıktığında uygulama pazarı az demiştim diyebilirsiniz.Fakat neden işletim sisteminin akıcılığı,multitasking'deki başarısı,kullanım kolaylığını,sadeliğini,pratikliğini söylemediniz(Bu gözle görülür bir şey siz katılmayabilirsiniz ama sadeliğini,hızını,stabilitesini,söylemeniz gerekirdi).Üstelik Android gibi sistem canavarı değil.Evet Android bir deniz gayet de güzel varolan güncel cihazlarla ilgili hiçbir problemi yok fakat güncelleme karmaşası,stabilitenin bozulması,birden çok cihaz ile çözünürlük,ram,işlemci karmaşası yüzünden uygulamalarda belli bir performansın olmaması...İşte WP'yi tercih etme sebeplerim...Sizin bunca yıldır bu işte olup bunları belirtmemeniz çok garip.Aslında bunları yazmayacaktım yorumlarınız bizim için çok önemli demeniz üstüne yazdım.Emeğiniz kesinlikle var tabii kimse klavye artisliği ile çamur atamaz benim demek istediğim bir editör olarak yeni bir işletim sistemi veya herhangibir cihaz için keskin cümle kurmak yapılabilecek büyük yanlışlardan biridir.Bunlar sadece benim düşüncelerim,eleştirilerim klavye artistliği olarak algılanmasın lütfen.Benim bunu size kabullendirme gibi bir çabam söz konusu değil sadece daha fazla üzerinde durulması için söylemek istedim.
    İyi Çalışmalar.

Yazıyı +,- olarak kullanıcılar değerlendirirse sevinirim.

• 87 dakika video Apple a ayrılan süre 3dk. İphone 6 büyük ekranla, 128gb hafızayla, daha büyük pille ve yeni özelliklerle gelsin göreceğim ben sizin 87 dakikalık videolarınızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim35 -- 9 Ağustos 2014; 15:14:15 >
  • Presentxy kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İşimiz gereği belli bir kitlenin sevdiği değil genele hitap eden şeyleri daha değerli buluyoruz. Kutu kutu pense tasarım da :) sadece belli bir kitle tarafından sahip çıkılmış (Windows 8 satışları ve Windows Phone durumu ortada) gelecekte Microsoft tarafından bile gözden çıkartılmış (Windows 9'un sızan görselleri) ve CEO'u yerinden etmiş bir olaydır.

Sevebilirsiniz ama bu onu iyi yapmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Pillerin gelişmesi gerektiğinden de uzun uzun bahsedin lütfen.
  • 2 sene once oppo gemini plus aldim. Hayatimda kullandigim en adi telefondur. Hatta bir konuda nekadar adi bir yazilimi oldugunu yazdim ve oppo soyle oppo boyle gelsede Turkiyeye alsak vs. diye bekleyenleri uyarmak adina. Beni eksi manyagi yapmislardi.

Simdi ayni seyleri sizleri gormus tecrube edinmis ve belirtiyorsunuz. Cin malina 100-200 lira az vereyim diye hata yapmayin sonra benim gibi bin pişman olur sony Xperia z ultra alirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

İşimiz gereği belli bir kitlenin sevdiği değil genele hitap eden şeyleri daha değerli buluyoruz. Kutu kutu pense tasarım da :) sadece belli bir kitle tarafından sahip çıkılmış (Windows 8 satışları ve Windows Phone durumu ortada) gelecekte Microsoft tarafından bile gözden çıkartılmış (Windows 9'un sızan görselleri) ve CEO'u yerinden etmiş bir olaydır.

Sevebilirsiniz ama bu onu iyi yapmaz.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Tamam doğrudur Microsoft son dönemde Windows 8 ile gelen furyadan bahsediyorum birçok eksiği vardır bunu hepimiz biliyoruz fakat hepsini geçin bakın demek istediğim başka bir şey, sizden beklentim (olması gereken size biz fikir verip bizim dediklerimizi diyeceksiniz anlamında değil) ''Ya arkadaşlar WP8 yeni olmasına rağmen çok stabil multitasking başarılı fakat ...'' anlatmak istediğim +'ların üstünden mutlaka bir geçilmeli.Hepsi bu.Cevap için teşekkürler.

İyi Çalışmalar.

• nexus 5'i duymadım sanki :D

güzel inceleme olmuş, çok beğendim. ama benim için pek bir şey değişmedi. hala nexus 5, lg g2, xperia z arasındayım :ı

• Bayadır takip ediyiyorum bu telefon piyasasını bu iyi ve kaliteli çin markaları baya piyasayı kızıştıracak ve bu samsung un nokıa dan devraldığı ukala ve ben samsungum egosunuda alacaktır ve 2 yıl içinde samsung hem adam gibi güncelleme verecek hemde iyi malzemeden yapılmış cihazlar yapacaktır ama tabi iş işten geçmezsse o yüzden fiyat performans cihazları ve almak lazım bide aptalca olan marka takıntısını bir kenara koymak gerekiyor

• Hocam telefonlara ve firmalara karşı önyargı oluştu sayenizde.Neredeyse tüm telefonları taşa tuttunuz.Çok değer verdiğim ve Türkiye'ye gelmesini dört gözle beklediğim Xiaomi hakkında söyledikleriniz hayal kırıklığı yarattı bende.Yine de siz değerli hocalarımın söyledikleri sayesinde fazlasıyla bilgilendim.Bu uzun, doyurucu, birazcık karamsar video için ve özellikle emekleriniz için çok teşekkürler.Ne olursa olsun sizi birlikte görmek her zaman güzel :)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.