Şimdi Ara

OPPO ve Xiaomi nereye gidiyor; Akıllı telefon devleri neler planlıyor, Android, IOS, Windows Phone ve BlackBerry'nin geleceği 'Dev Analiz' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
6.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok samimi çok içten bir sohbet olmuş.Espiriler falan bence çok güzel olmuş uzun bir video güzel bir sohbet ve bence telefon dünyasındaki her şeye değinmişsiniz.Benim merak ettiğim her konuya değinmişsiniz.Bu arada Mesut Bey'in elindeki telefonların inceleme videosunun en kısa sürede yayınlanmasını bekliyorum.Video için teşekkürler yeni videolarınızı merakla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekrc.2798 -- 8 Ağustos 2014; 12:28:37 >
  • elınıze saglık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız arkadaşlar şöyle bi durum var;

mi3 16 gb ;

Çinde 519 lira
    Malezya da 519 lira
    Hindistan da 495 lira
    Filipinlerde 520 lira ( lazada.com da üyeliğe 9 lira indirim yapıyor onu eklemedim belki yanlış anlamışımdır diye )

• bizi eksileyenleri biz de görsek

• Selam Verre,

Apple'ın ürettiği telefon hangisi acaba? iPhone evet Apple'a ait ama üretimi? Samsung, Sony birer üreticidir ama Apple değildir . Apple'ın en son çıkan, MP dışında ürettiği başka bir ürünü var mı?

Kolay gelsin.
  • Mesut abi ne olcak senin bu saclarin durumu :(

• xiaomi ye giydirmişsiniz de ürünleri fiyatlarına göre değerlendirin, redmi 115 dolara, redmi note(2gb) ise 160 dolara satılan bir ürün. yani 350 tl nin altında bundan iyisi şamda kayısı, daha iyi cihaz isterseniz mi3 ve mi4 zaten hali hazırda var. daha ne yapsın adamlar.
  • çok beğendim, yararlı ve uzunlupuna rağmen hiç sıkmayan bi video

• Görünüyorki Apple haric tüm firmalar sadece ürettirip satma odakli bir politikadalar, Arge ye fazla önem vermeyip sadece ram islemci ekran ückeni icinde hapsolmus cekirdekcilik oynuyorlar.

• cok keyıflı bır sohbet olmus. keyıflı bır 1.30 saat gecırdım.

vıdeo ıcın bır elestırı getırmek ısterım telefonlar hakkında konusulurken keske gorsellerle desteklenseymıs. bıraz havada kalmıs gıbı olmus.
  • Elinize sağlık güzel program olmuş. Bu tip 2li sohbet programları oldukça bilgilendirici oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Mesut bey hem kareli, hem kısa kollu, hem de soluk renkli o gömleği neden giydiniz? Bence ciddi tarz değişikliğine ihtiyacınız var. İnşallah bel çantası da kullanmıyorsunuzdur.

Merhaba,

Ayakkabı çorap tercihinizi de söyleyin ona göre giyinelim. Moda programı çekmiyoruz kusura bakmayın. Bel çantası da takarım, kareli gömlek de giyerim sizi gram ilgilendirmez. İşinize bakın.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Ben fikrimi söyledim. Saygısızlık ettiğimi kesinlikle düşünmüyorum , mesajımı dikkate alıp cevap vermeniz güzel bir şey, ancak üslubunuz tamamen yanlış. Bugün bu işlerden anlayan kime sorsanız ne bel çantasını , ne de o kareli gömleği onaylayacaktır. Ekran karşısına atletle veya çıplak olarak çıkan bir haber bülteni spikeri gördünüz mü ekstrem durumlar dışında? Görmediniz değil mi? Peki haber spikerinin işi moda programı çekmek mi?

Farkındaysanız yaptığınız işi, teknoloji hakkındaki yorumlarınızı, incelemelerinizi değil tamamen ilgi ve uzmanlık alanınızın dışında olan ancak benim ilgi alanımda olan bir şeyi eleştirdim. Neden bu kadar eleştiriye kapalı olduğunuzu anlamamakla birlikte "işinize bakın" lafı tam da forumun özeti niteliğinde.

@darkest earth

Ben tam tersini düşünüyorum. Nvidia, AMD, Snapdragon vs. konusundaki görüşleri hakkında bir fikir belirtemem. Çünkü uzmanlık alanım veya bilgim dahilinde olan konular değil bunlar. Bilgisayar vs. alırken ortalama 2 haftalık bir araştırmayla güncel bilgileri edinip en uygun olan ürünü alırım. Onun dışında güncel olarak takip ettiğim bir alan değil teknoloji dünyası. Kendisi bu konuda benden 10, belki de 20 kat daha bilgilidir. İlgi alanıma giren bir konuyu eleştirdim ben.

@prof.exx

Evet ben "işinize bakın" sözünü saygısızlık olarak görüyorum. Buyur gel dal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 8 Ağustos 2014; 17:11:10 >

• ilk kez bir videoyu sonuna kadar izledim teşekkürler ikinize de eğlenceliydi

• Casper'ın kendine bu kadar güvenmesine şaşırıyorum
    Çinli markalarada güvenmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC6108B0A -- 8 Ağustos 2014; 17:32:18 >
  • 6592'ye cok yuklenilmis , biraz dalevereci bir chipset oldugu dogru ama , o kadarda kotu degil ,yani bu chipsete sahip telefonların incelemlerinde incelemelerinide bu kadar yuklenilmedi bu cipsete. ayrica 6595'in gpusu az cok belli o gpu ile sd 810'a rakip olmalarına imkan yok mtk 6795'i konumlandıracak sd810'un karsisina.

Mesut bey çok keskin konuşuyorsunuz , yani baktığımız zaman bir ürüne kötü bir ürüne iyi demek mümkün tabi ama hiçbir ürün ne tamamen kötü nede tamamen iyidir , siz böyle diyorsunuz demiyorum ama birşeye iyi ya da kötü derken biraz fazla vurguluyosunuz , Erdi bey bunu yapmıyor , birlikte sunduğunuz programlarda siz vurgu yaptığınızda o yumaşatıyor olayı dengeleyeici unsur olarak devreye giriyor , böylede olmalı zaten. İnsanların bunu algılayışı farklı neticede ne kadar objektif olursanız olun , dinleyiciler olaya subjektif bakacagından yaptıgınız keskin yorumları bir yere cekebiliyorlar , o noktadan itibaren paranoya basliyor.o yuzden bu vurgu duzeyini azaltın bir seye kotu ya da iyi olarak nitelerken zaman icinde bu yorumlar azalacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 8 Ağustos 2014; 18:12:01 >

• Video uzun soluklu ve zevkliydi.Biz öğrenci tarafı için xiaomi üzerinde fazla duracağınızı düşürken bu konuda hayal kırıklığına uğradım.Redmi notu şöyle bir geçtiniz. Mi3 ve Mi4 den bahsetmediniz.Onun dışında gerçekten bilgilendirici bir videoydu.Teşekkürler
  • evet uzun bi video oldu, mantık iphone6 diyor, herkes onu biiiliiiiyooor :D
  • Takibimde olan ve almayı planladığım Mi4 hakkında yorumlarınızı merak ettiğim için videoyu sonuna kadar izledim ancak tatmin edici müsbet yda menfi herhangibir yorum duyamadım(belkide kaçırdım, düzeltirseniz sevinir, tekrar izlerim.)
    anladığım kadarıyla telefon elininzde olmadığından dolayı pek yorum yapmadınız.. En kısa sürede Mi4 için bir inceleme bekliyoruz..

Bu arada video için de çok teşekkürler.Bi dünya çinli marka peydah oldu ve bu markalar hakkında az-çok fikrimiz oluştu sayenizde..
  • Kafamızdaki birçok soruya yanıt verdiniz. Bildiklerimizi de teyit ederk şüphelerden arındırdınız. Allah razı olsun. Emeklerinizin karşılığını versin.

• inceleme ve sohbet güzel olmuş. lakin hatırı sayılır sayıda kullanıcının dikkat ettiği bazı farklı ayrıntılar bu tür incelemelerde nedense göz ardı ediliyor.
    Örneğin telefonların donanımlarından ve yazılımlarından bahsediliyor. performanslarından bahsediliyor. kısmen ergonomilerinden de bahsediliyor. fakat en temel ergonomi olan telefonun büyüklükleri konusunda genelde durulmuyor. keza yine Türkiye'de ciddi bir kullanıcı kitlesi olan çift sim kart altyapısı konusunda da. aynı şekilde telefonların kullanım esnekliği konusunda da.
    misal, sürekli yeni bayrak gemisi modeller tanıtılıyor. acayip donanımları olan. insan özelliklerini ve performans bilgilerini okurken ağzı sulanıyor, alası geliyor. fakat ekran büyüklüğüne bir bakıyorsunuz 5.5" veya 6". anasının gözü, telefon değil, mini tablet mübarek. ben cebimde taşıyacam bunu , laptop çantasında değil ki. sonra bakıyorsunuz, aletler bu kadar büyük olmasına rağmen bataryalar halen kuş gibi. akşam 22:00-23:00'ü çıkardığında başarılı sayılıyorlar. üstelik bir kısmının bataryası dahi değişmiyor. bir de tek sim kart yuvalı olduğunu öğrendiğinizde bütün hayalleriniz yıkılıyor. sonrasında sadece bakıp iç geçirmekle yetiniyorsunuz bu bayrak gemisi modellerini. en güçlü donanımları neden sadece en büyük ekranlı modellere koyarlar anlamıyorum. neden s800 işlemcili 4.5"-5" ekran büyüklüğünde, >3500mah değiştirilebilir bataryaya sahip, çift sim kartlı, ort. bir dahili belleğe (16-32GB) ve sd card yuvasına sahip, yüksek kaliteli kamerası olan modeller üretmezler ki?
    Apple'ın da sadece küçük ekranından dolayı kaybettiğini düşünmüyorum. ekranı bahane edenler bence sadece zaten apple kullanmış olan eski müşterileridir. hiç apple kullanmayıp doğrudan android'li telefon tercih edenler için ekran büyüklüğü bu tercihin sebebi olamaz. dolayısı ile iphone6'nın olası büyük ekranı en çok apple'ın android'e kaçan eski müşterilerini geri çekecektir. apple'ın en büyük özelliği (ki bu aynı zamanda en büyük avantajlarından birisi olmasının yanında tercih etmeyenlerin de en büyük sebeplerinin başında gelir) kapalı bir eko sistem olmasıdır. apple kullanıcılarına kendi habitatında bir hapis hayatı yaşatır. giriş çıkışlara asla izin vermez. tabi içerisindeki imkanları kendi için yeterli gören herkes için bu habitat bir hapis değil cennettir. ancak o cennetin sınırlarında gezenler, daha fazlasını isteyenler o hapishanenin duvarlarını görebildikleri için tercih etmezler apple'ı. dolayısı ile bu kitle için apple'ın ekranının ve bataryasının büyük olmasının bir anlamı yoktur. en güçlü ve kaliteli donanımla güzel bir işletim sistemi de ikna edemez bu kullanıcı kitlesini. çünkü içerideki ortam her ne kadar kendi halinde bir cennet olsa da bir sınırı vardır. o sınırlara yaklaştıkça duvarlarla karşılaşırsınız.

Bu arada merak konusu olarak, insanların akıllı telefonlarında en çok hangi uygulamaları yaygın olarak kullandığında ve bu uygulamaları çalıştırmak için gerekli olan donanım seviyesine ve bu donanım seviyesinde satılan telefon modellerine/fiyatlarına baksak, eminim çok ilginç şeyler çıkacaktır ortaya.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.