Bunu evde kullanmakta olduğum bilgisayarımın optik çıkışına bağladım. Bilgisayarımın anakartı Gigabyte GA-965P-DS3 ve onboard optik çıkışı var.
Bilgisayarımda monitör olarak ise Samsung PS-51d550 kullanmaktayım. TV olarak değil sadece PC monitörü konumunda. Bilgisayarım bu panele hdmi ile bağlı.
Yukarıda almış olduğum ses sistemini de hdmi ile panele bağladım.
Şimdi;
- Sistemin dvd player ından dvd oynattığımda normal sesleri alıyorum. - Fakat bilgisayarımdan optik kablo ile bu cihazın optik girişine takmış olmama ve cihazı D.IN moduna almış olmama rağmen (manual de öyle yapın yazıyor) bilgisayarın hiçbir sesi ses sisteminden çıkmıyor. - Optik kablodan kırmızı ışık görüntüsü de geliyor. - Bir mp3 ya da avi yürüttüğümde kayıttan yürütme aygıtlarında ses göstergesi inip çıkıyor, yani hareketlilik var ve çalışıyor görünüyor.
Başka yapmam gereken bir ayar mı vardır yoksa optik çıkışım mı sorunlu acaba?
- Ayrıyeten bu sistem için bi tane creative ses kartı almamı tavsiye eder misiniz yoksa onboard da aynı işi görür mü?
bağlantı sorunun hakkında bilgim yok.. ama ben harici ses kartı ile z623 kullanıyorum .. onboard da kullandım ..tiz ve midle seslerde baya farkedıyor ..bütceniz varsa creative titanium tavsiye edeblirim ..
quote:
Orijinalden alıntı: nıggaa
bağlantı sorunun hakkında bilgim yok.. ama ben harici ses kartı ile z623 kullanıyorum .. onboard da kullandım ..tiz ve midle seslerde baya farkedıyor ..bütceniz varsa creative titanium tavsiye edeblirim ..
Tavsiye için teşekkürler ustam.
rica ederim..
baglantısı için klavuzunda detaylı anlatıyodu hocam.
Sağ allta hoperlör simgesine tıkla orada kayıttan yürütme diye bir yer olması lazım orayı tıkla spdif out digital yazanı seç.
HDMI hem ses hemde görüntü aktarır. PC'nizde HDMI yerine DVI kullanırsanız sorun çözülecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: memoseler
HDMI hem ses hemde görüntü aktarır. PC'nizde HDMI yerine DVI kullanırsanız sorun çözülecektir.
Bunu biliyorum. Ama bende 9600 GT ekran kartı olduğu için bu kartlar hdmi dan ses taşımıyorlar. ATI chipsetli kartlar ses taşıyorlar. Her neyse, cevabınız çözüm değil. Yine de teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme