Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben biraz saçma bir soru sorucam ama öğrenmekte yarar var ben ses sistemi aldım ama optik girişi yok daha elime ulaşmadı ama dvd playerim hd ve optik girişi var şimdi diyorumki ps3ten optik çıkışla dvd ye bağlansam hd giriştendende ps3 zaten bağlıyım bu sekilde ses gelirmi pek sanmıyorum ama yinede sormak istedim aynı zamanda gg.comda ceviriciler satılıyor normali optik girişe ceviriyor ondan alsam işimi görürmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: frostxxx07

arkadaşlar ben biraz saçma bir soru sorucam ama öğrenmekte yarar var ben ses sistemi aldım ama optik girişi yok daha elime ulaşmadı ama dvd playerim hd ve optik girişi var şimdi diyorumki ps3ten optik çıkışla dvd ye bağlansam hd giriştendende ps3 zaten bağlıyım bu sekilde ses gelirmi pek sanmıyorum ama yinede sormak istedim aynı zamanda gg.comda ceviriciler satılıyor normali optik girişe ceviriyor ondan alsam işimi görürmü

DVD player'ınızın optik girişinin gerçekten optik giriş olduğuna emin misiniz? Yani kullanma klavuzunda veya optik girişin altında Optical In gibi bir ibare var mı? Player'ın markası nedir?

Eğer gerçekten optik giriş ise olabilir gibi.
  • evet dün merak ettim acaba varmı diye gerçekten varmış optik girişi hatta kapagı bile var acıp baktım markası vestel hd dvd player
  • Eğer ki ürünü ereyon veya playvision'dan almaya karar verirseniz fiyatı neredeyse 200 TL'yi buluyor. İmkanı olanlar 100 TL daha fazla verip dijital 5.1 kulaklık almayı da düşünebilirler. Hem decoderiniz olur, hem de 5.1 kulaklığınız
  • Her optik çıkışın veya optik portun Optical In özelliği olmayabilir.

Vestelin hangi modeli acaba. Detaylı bilgi verirseniz, netten teknik özelliklerine bakıp bir incelemek isterim.

Almak isteyenler içinde bilgi vermiş oluruz.
  • http://www.vestel.com/tuketici_elektronigi/ses_ve_goruntu_sistemleri/dvd_oynaticilar/dvd_7500_divx_player_(_usb_ve_hafiza_kart_destekli) dvd modeli bu ses sisteminin gelmesini bekliyorum denicem geldikten sonra dvd player olarak 1yıldır kullanıyorum hd olarak görüntüsü çok güzel
  • dostum o alette optical in yok maalesef sadece optical out

ahanda resmi( bizim forumda varmış)

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ
  • hocam altta opticak diye giriş var ya o optik giriş değilmi yoksa benmi yanlış anlıyorum o çıkışmı oluyor yani bilmedigimden soruyorum öyle olunca ses alınamazmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostxxx07 -- 8 Eylül 2010; 10:31:52 >
  • evet dostum orada dikkatli bakarsan alt tarafta digital audio out/video out yazan yer var çerçeve içine alınmış farkettiysen. Yani aletin arkasında sağ tarafta yer alan çıkışlar sadece dışa ses ya da görüntü vermek için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 8 Eylül 2010; 10:40:54 >
  • yani şimdi o hiçbir işe yaramıyor yada optik ses girişi olan sistemde optik cıkıştan bağlantı yaparak daha net sesmi alabiliriz doğrumu anlamışım bilelimde cahil kalmayalım hocam
  • quote:

yani şimdi o hiçbir işe yaramıyor yada optik ses girişi olan sistemde optik cıkıştan bağlantı yaparak daha net sesmi alabiliriz doğrumu anlamışım bilelimde cahil kalmayalım hocam

İşe yarıyor tabiki. Ama sizinde dediğiniz gibi optik ses girişi olan sistemlere bağlanmak için kullanılıyor.

Yani sadece out özelliği var. Dolayısı ile sizin asıl kullanmak istediğiniz durum için işe yaramıyor malesef...
  • vay arkadaş ya bu teknolojide çok masraflı oluyor optik girişli ses sistemleri pahalı normal ses sistemi alıp cevirici alsan oda pahalıya geliyor en iyisi normal ses sistemiyle sanal ses almak hiç yoktan iyidir
  • Elinizde eski de olsa 5.1 analog ses sisteminiz var ise, zamanında zaten masraf yapıp almış oluyorsunuz. Gün gelip dijital girişe ihtiyacınız doğunca bir decoder alıp eski sisteminizi değerlendirdiğinizde, decoder'in parası gözünüze batmıyor Bende olduğu gibi.

Sıfır sistem alıp bir de decoder masrafı çok gelebilir...

Fakat imkanınız olsa gerçek 5.1 Surround ses ile sanal ses arasında ne kadar fark olduğunu duyabilseniz keşke...

Ama dediğiniz gibi hiç yoktan iyidir.
  • Masrafı bir yana çok kasfetli bir iştir
  • decoder alacamda şimdilik almam yeni ds3 aldım oyun aldım ses sistemi aldım onuda alırsam hanim kapıya koyacak valla diyor ne masraflı işmiş bu ps3 işi :)şimdilik normal sesle idare ederiz artık ne yapalım önümüzdeki ay alırım
  • arkadaşlarhttp://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,822,OdesisMc,945,Language,TR burdaki cevirici işimi görmezmi acaba yoksa illa decoder almakmı lazım firmaya mail atıp sormuştum bununla 5,1den optik ses alabilecegimi söyledi acaba doğrumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frostxxx07 -- 8 Eylül 2010; 15:39:22 >
  • Aman hocam yengeyi sinirlendirme. Bu sefer misilleme yapıp yeni halı, ütü gibi şeyler aldırabilir. Hanımlara belli olmaz...

Bahsettiğiniz çevirici Dijital olan Optik çıkışı yine Dijital olan Coaxial çıkışa çeviriyor. Sizin ses sisteminizde optik giriş olmayıp sadece coaxial giriş olsa idi o zaman işinize yarardı. Fakat size lazım olan cihazın DAC (Digital Analog Converter) işlemini yapıp aynı zamanda kodlanmış olan ses formatlarını decode etmesi lazım. Bu işlemide şuan Decoder'ler yapıyor.

Yani kısacası decoder lazım...
  • ereyon ve ithalatçı firmanın aralarında paslaşması ile cihazı bayram öncesi elime ulaştırdılar.. ps3 ün optik çıkışını decoder in girişine,decoderin çıkışlarınıda ses sisteminin girişlerine bağladım.. öyle bağlandım kaldım.. ki benim sistemde beko hps-100 diye 5 yıllık bi icat.. oyun oynarken 5.1 ses olayı başka bişeymiş.. ses sisteminde optik giriş olmayan ve kaliteli ses duymak isteyenlere tavsiye edilir..

http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm
  • ozaman boşuna kıvırmaya gerek yok mecburen alacaz artık :):)decoder alana kadar idare edicez artık birde şunu sorayım hd girşiten ps3 bağlıyorum scarttanda ses sistemine bağlasam sanal Surround alabilirmiyim bu sekilde normal sesten daha gür bir ses çıkarmı acaba decoder alana kadar idare edicem artık
  • quote:

ozaman boşuna kıvırmaya gerek yok mecburen alacaz artık :):)decoder alana kadar idare edicez artık birde şunu sorayım hd girşiten ps3 bağlıyorum scarttanda ses sistemine bağlasam sanal Surround alabilirmiyim bu sekilde normal sesten daha gür bir ses çıkarmı acaba decoder alana kadar idare edicem artık

ben şu decoder i almadan önce,ses sistemine kutudan çıkan kabloyu bağlayarak ses alabiliyordum ama 2+1 olarak tabiki.. kırmızı ve beyaz uçları ses sisteminin ön sol ve ön sağ girişlerine takarak.. ve ps3 ün ayarlar menüsünden sound settings==>audio output settings=>audio ınput connector seçeneğini seçip bi denemeniz lazım..

bu arada siz lcd tv ile kullanıyosunuz sanırım.. ben daha tüplü tv ile kullanıyorum ps3 ü sizin daha şurda 150-200 tl lik masrafınız kalmış .. ben daha lcd alıcam

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.