Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Yekucur ilgin için çok minnettarım. İlgili arkadaşa mesaj atıp bilgi rica ettim. Alır almaz seni haberdar edeceğim.
  • @KaNaT

Kablonun bir ucu 3.5 mm mono erkek jack, diğer ucu erkek RCA olmalı...Bende nette aradım ama hazır halde bulamadım..Sanırım kendim halletmeye çalışıcam...Bulursan haberim olsun.
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: tol9a_TR

@KaNaT

Kablonun bir ucu 3.5 mm mono erkek jack, diğer ucu erkek RCA olmalı...Bende nette aradım ama hazır halde bulamadım..Sanırım kendim halletmeye çalışıcam...Bulursan haberim olsun.
    .

@tol9a_TR

Dediğiniz gibi kablo hazır bulunamasa bile çok rahat elektronikçilerde yaptırılabilir gibi. Hatta el yatkınlığı var ise kendinizde yapabilirsiniz. Ama özellikle media markt'a bakın derim. Bizim Ümraniye'de kinde ıvır zıvır baya kablo ve ekipmanları var.

Bu arada sizin cihaz geldi mi?
  • Arkadaş cevap vermiş cevabı aynen şu şekilde:

kullandığım kablo standart 2 ucu koaksiyel kablo, 3.5 mm giriş için koaksiyeli 3.5 mm ye dönüştüren bi aparat var bunun mono olması önemli husus, istanbuldaysanız yazıcıoğlunda temin edebilirsiniz 1 tl fiyatı, koaksiyel girişi 3.5 mm ye çeviren mono dönüştürücü olarak istiyebilirsiniz,

Evet şu an cihaz elimde öylece bekliyor :)
    cihazdan kasdettiğin creative in orjinal aparatı ise dayanamadım e-bayden sipariş verdim. Hızlı kargo seçtim ama ne sürede gelir bilmiyorum. Gelir gelmez sonucu paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 3 Kasım 2010; 0:00:24 >
  • Sevgili @KaNaT,

@tol9a_TR arkadaş da decoder ve surround kulaklık alacaktı. O açıdan cihazınız geldimi diye sormuştum. Mesajlar ard arda olunca anlaşılması zor oluyor...

Ama tevafuk sizin de creativin aparatını ısmarladığınızı öğrenmiş olduk...

Sizde az çok incelemişinizdir bu cihazı. Dijital çıkışa sahip PC, DVD Player, HD Player, LCD TV, PS3 tarzı oyun konsollarının hepsinde bu cihazı kullanabilirsiniz. Decoderi öylece bekletmeyin bence.. İllaki dijital çıkışlı cihazlarınız vardır. Bir deneyin bence...

• Bu bahsedilen dönüştürücüyühttp://www.elektroniksarayi.com/1RCA-DISI-35MM-MONO-ERKEK-CEVIRICI,PR-175.html adresinde buldum sanırım. Kontrol edip doğrulayabilir misiniz?
  • Konu ile ilgili bir makale yazdım arkadaşlar hemen alt kısımdan okuyabilirsiniz;

En ucuz optik 5.1 ses sistemi nasıl yapılır?
    Bu gün ki tarihten tam 2 yıl önce “En ucuz 5.1 ses sitemi nasıl yapılır” makalesini sizlere hazırlamıştım. Geçen zaman zarfı içerisinde bir çok okurumuzdan çeşitli sorular aldım. Hemen hemen bütün okurlarımızın sorusu “optik – analog çeviriciyi piyasada nerede bulabiliriz” oldu. Üretilen çeviricilerin hiç biri artık satışa sunulmuyor olması da biraz kafa karıştırdı. Şimdi ise artık optik – analog çeviriciyi rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Salkom İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi, “Playvision HDA-51A DIGITAL SOUND DECODER” isimli ürünün Türkiye distribütörlüğünü yaparak garanti kapsamında ürünü satışa sunuyor.

En ucuz optik 5.1 ses sistemi nasıl yapılır – versiyon 2.0

Reçetemizi hazırlamadan önce artık optik bir ses sistemi kullanmanın zamanı geldiğini hatırlatmam lazım. Oyun içerisindeki seslerin kalitesini tam olarak anlamamız gerekli. Ne tekim 3D, PS Move gibi teknolojiler bizlere sunulunca, seslerinde kalitesini bir nebze olsun artırmamız gerekli. Bu yazımın sonunda optik girişli bir ses sistemine sahip olacaksınız hemde büyük paralar harcayarak değil, az bir maliyetle yapabileceksiniz…

Reçete için gerekenler

Analog 5.1 ses sistemi:

Mutlaka evde ki depomuzun bir yerinde yada 2.1 olarak kullandığımız, hatta kullanırken de üzüldüğümüz o ses sistemi varya onu yeniden hayata döndürme zamanı geldi. Tozunu pasını silip hazır hale getiriniz. Benim Creative A500 modeli 5.1 ses kanallı ses sistemim vardı onu hazır hale getirdim…

Playvision HDA-51A Digital Sound Decoder:

Buradaki linkten ürünü rahatlıkla alabilirsiniz, 185 TL olarak satış fiyatı var ama kutu içeriğini görünce başka hiçbir masraf yapmayacağınızı şimdiden garanti verebilirim. Yaklaşık olarak 2 yıldır aradığım optik analog dekoderi bu şekilde bulmak beni çok mutlu etti. Kutu içeriğinde optik kablo ve 3 adet lale çeviri RCA’lar bulunuyor.

Devamını buradanokuyabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: KaNaT

Bu bahsedilen dönüştürücüyühttp://www.elektroniksarayi.com/1RCA-DISI-35MM-MONO-ERKEK-CEVIRICI,PR-175.html adresinde buldum sanırım. Kontrol edip doğrulayabilir misiniz?

Aynen budur hocam. Bu aparatin ucunada koaksiyel kablo yada iki ucu erkek RCA takarsan olay tamamdır. Decoder'e bağlayabilirsin artık.

• Sevgili Yekucur playvisionu evdeki başka cihazlarla da kullanabilirsin demiştin ya! Evde bir adet xbox360 elite var. Ben xbox ı görüntüyü lcd den sesi de 5.1 ses sistemimden alacak şekilde optic olarak nasıl bağlamalıyım? normalde xboxı hdmı kabloyla lcd ye bağlıyorum. Lcd üzerinde optic giriş de var ama zaten sesi lcd den almayacağım. ses sistemiyle Lcd arasında 5-6 mt mesafe var optic kabloyu 10mt alsam zararı olur mu. Bir de xbox tan optic çıkış için resimdeki aparatı almam gerekiyor sanırım. Yalnız düzenek konusunda kafam karıştı. Xboxı lcd ye hdmı ile bağladıktan sonra resimdeki aparatın optic çıkışı ile playvisiona bağlantı kurup playvisionu da ses sistemine mi bağlayacağım? Yardım lütfen

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 5 Kasım 2010; 19:59:41 >

• Sevgili @KaNaT,

xbox360'ı HDMI ile LCD ye bağlayacasın. xbox360 ın menüsünde ses ayarlarındaki çıkışı dijital veya optik şeklinde bir şey seçmen lazımki konsol sesi dijital çıkışa yönlendirsin. PS3 ile tecrübem oldu ama xbox360'ı pek bilmiyorum. Dediğin gibi eğer konsolda optik çıkış yok ise linkini verdiğin aparatı alman gerekecek.

Xboxı lcd ye hdmı ile bağladıktan sonra resimdeki aparatın optic çıkışı ile playvisiona bağlantı kurup playvisionu da ses sistemine mi bağlayacağım? aynen doğrudur hocam. Optik kablonun uzunluğunda problem olmaz. Okyanusun altında kilometrelerce optik kablo çekiyorlar. 10mt de sıkıntı yapmaz. Playvision decoderin PS3 deki performansı çok çok iyi. Oyunlarda ve blueray filmlerde çok detaylı ses alabiliyorsun. xbox360 ın yorumunu da senden alırız inşallah...

• Sevgili Yekucur rca dönüştürücü aparat geldi. Hemen arkadaşın kaliteli olduğunu ve mikrofonlar için kullandıklarını söylediği rca bağlantılı bir koaksiel kablo yaptırdım ve playvisionu bağladım.

Sesler gerçekten dehşet oldu. arka plan derinliği , 5.1 efektleri çok farklılaştı.

Dikkatimi çeken 2 nokta hakkında görüşüne başvurmak istedim. Ben filmleri bsplayerda izliyorum söylediğin gibi ffdshow ikonu yerine Ac3 ikonu çıkıyor trayde. Ac3 de passtrough ayarlarını dts ve ac3 için yaptım.

Bana sorun gibi görünen ilk nokta DTS filmlerde konuşma sesleri düşük (ac3 lerde problem yok) volümde ama çevresel sesler dehşet . Konuşma seslerini nasıl yükseltebilirim ya da alışmam mı gerek?

2. nokta ise şu ki koaksiel bağlantıyı yaptıktan sonra creative speaker settingsden channel test yaptırdığımda yalnızca ön sol ve sağ kanalın sesini veriyor ama bir film ya da mp3 açtığımda 5.1 sesi gayet güzel alıyorum. Bu durum normal mi yoksa bir terslik mi var. Konuşma seslerinin biraz düşük olmasının bununla ilgisi olabilir mi?

Bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

not: Bu arada optic kablo yeni geldi xbox360 ı da deneyip izlenimlerimi paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 10 Kasım 2010; 11:23:47 >

• Hayırlı olsun sevgili @KaNaT. Beğenmenize sevindim...

Test ettiğiniz filmler AC3 veya DTS destekli MKV filmler mi? Media player Classic 'de bi deneyin isterseniz. Bazı playerlar siz passtrough işaretleseniz dahi kendi çözüp stereo olarak dijitale verebiliyor. Bazı filmlerde centerdan gelen ses yetersiz kalabiliyor. Benim kullandığım iki ses sisteminde de center volumunu ayrıca ses sistemi üzerinden ayarlayabiliyorum. PC de bunu yapabilen bir program vardır belki. Sonuç olarak ses volumunu PC ayarlıyor.

creative speaker settingsde kullandığınız ses sisteminin kanal sayısını 6 channel olarak seçtiniz mi? Gerçi mp3 ve filmlerde her kanaldan ses aldıktan sonra problem olmaması lazım. Center'dan sesin az gelmesi film ile doğrudan ilgili olabilir. DTS ve AC3 filmlerde passtrough yapıldığı için ses kartının önemi kalmıyor. xbox360 dört gözle bekliyorum...:)
  • Sevgili Yekucur sanırım bir türlü beceremedim. İlk önce mp classicle mkv dosyalarda görüntü alamıyordum ffdshow ve matroskayı yeniden kurdum problemi çözdüm. Yalnız mp de görüntüler bsplayerdaki kadar iyi değil. Ayrıca mp de izlerken ffdshow video decodere sağ tıklayıp DTS decoder özelliklerine girdiğimde sesler stereo görünüyor. Bs playerdaki gibi ses düşüklüğü problemi yaşanmıyor ama sesi 5.1 seçtiğimde konuşma seslerini aynen bsplayerdaki gibi ekolu,düşük ve derinden alıyorum. DTS dekoderda spdif seçersem ses tamamen kesiliyor. Kafam tamamen karışmış durumda. Ben playvisionu devreye sokabildiysem eğer neden dts decoder ayarlarında 5.1 yada stereo seçtiğimde ses farklılaşıyor? neden spdifte ses yokoluyor? Bir türlü anlayamadım.

sakıncası yoksa msn adresim bkanatd@hotmail.com daha hızlı haberleşebilmek açısından. Kusura bakma yoruyorum seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 10 Kasım 2010; 13:35:12 >

• Bu arada xbox a da aynen konuştuğumuz gibi bağladım. ses yalnızca ön sol ve sağ uydudan geliyor. Sanırım cihazın problemi hem pc de hem de xboxta sesi 5.1 dağıtamaması. (2.1/5.1 tuşunu denedim) Konuşma seslerindeki düşüklük de bundan gibi. xbox içinde Stereo digital, dolby digital 5.1 ve dolby wma ... gibi 3 adet seçenek var. Xbox için aldığım optic çıkış aparatını decodere bağlayıp xboxu da hdmi ile tv ye bağladım. ses çıkışını digital output içinde dolby 5.1 seçersem ön 2 uydunun haricinde ses alamıyorum. digital stereo seçersem 5.1 alabiliyorum. neden dolby digital 5.1 ses alamıyorum bilmiyorum. Playvision teknik servisi aradım cihazın 5.1 çıkışında problem olsa stereo digitalden de 5.1 ses duyamayacağımı söylediler ama dolby digital 5.1 den neden ses alamadığım konusuna bir izah getirmediler. xbox ve microsoft uygulamasıyla ilgili bir durum olabileceği söylendi. işin garip tarafı pc de channel test yaptırdığımda da aynı 2 kolondan ses alıyorum yalnızca. ses kartının arkasına taktığım aparat mono ama creativein e-bayden sipariş verdiğim orjinal aparatın resimdeki girişi mono gibi durmuyor. (üstte resmi vardı) Yani optic bağlantıda denemek için onu bekleyeyim diyeceğim ama. xboxta da benzer bir sorun yapınca cihazla ilgili şüphe oluştu kafamda ne yapmalıyım ben?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 10 Kasım 2010; 15:26:48 >

• Sevgili @KaNaT

İşyerinde msn portları kapalı olduğu için kullanamıyoruz. Yoğunluktan dolayı cevap dönemedim.

5.1 seçtiğimde konuşma seslerini aynen bsplayerdaki gibi ekolu, düşük ve derinden alıyorum büyük ihtimalle sesi PC çözüyor olabilir. Ses kalitesi düşüyordur. DTS dekoderda spdif seçersem ses tamamen kesiliyor derken AC3 filterda mı yapıyorsun? Bilgisayar ile ilgili ayarlarda anlık print screen görüntüleri çekip buraya eklersen daha rahat yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaNaT

Bu arada xbox a da aynen konuştuğumuz gibi bağladım. ses yalnızca ön sol ve sağ uydudan geliyor. Sanırım cihazın problemi hem pc de hem de xboxta sesi 5.1 dağıtamaması. (2.1/5.1 tuşunu denedim) Konuşma seslerindeki düşüklük de bundan gibi. xbox içinde Stereo digital, dolby digital 5.1 ve dolby wma ... gibi 3 adet seçenek var. Xbox için aldığım optic çıkış aparatını decodere bağlayıp xboxu da hdmi ile tv ye bağladım. ses çıkışını digital output içinde dolby 5.1 seçersem ön 2 uydunun haricinde ses alamıyorum. digital stereo seçersem 5.1 alabiliyorum. neden dolby digital 5.1 ses alamıyorum bilmiyorum. Playvision teknik servisi aradım cihazın 5.1 çıkışında problem olsa stereo digitalden de 5.1 ses duyamayacağımı söylediler ama dolby digital 5.1 den neden ses alamadığım konusuna bir izah getirmediler. xbox ve microsoft uygulamasıyla ilgili bir durum olabileceği söylendi. işin garip tarafı pc de channel test yaptırdığımda da aynı 2 kolondan ses alıyorum yalnızca. ses kartının arkasına taktığım aparat mono ama creativein e-bayden sipariş verdiğim orjinal aparatın resimdeki girişi mono gibi durmuyor. (üstte resmi vardı) Yani optic bağlantıda denemek için onu bekleyeyim diyeceğim ama. xboxta da benzer bir sorun yapınca cihazla ilgili şüphe oluştu kafamda ne yapmalıyım ben?

Xbox ile ilgili yurt dışından elemanın biri seninkine benzer bir konu iletmiş. Bir bak istersen.
    http://forum.teamxbox.com/showthread.php?t=393975

Bir de xbox'da değişik oyun ve filmlerde deneme şansın oldu mu? Xbox'ın ses desteği biraz farklı gözüküyor. PS 3 de baya farklı seçenekler vardı?

Pc channel test ilginç olmuş. Dediğin doğru. Creativin orjinal aparatı hiç mono gibi değil. Hatta stereo dan bile fazla boğum var gibi. PC hususunda bence de parçanın gelmesini bekle derim. Bu arada PC media player'ın ayarlarınıda kurcalamaya çalış. Benim daha önceden verdiğim ekran görüntülerinde ki gibi classic MD player ile ffdshow audio decoder configuration üzerinden pass-trough yapmayı dene.

Cihazın garantisi var. Eğer aparat geldiğinde de durumu çözemes isen duruma göre hareket edersin. Ama bana göre de olay ayarlar ile ilgili gibi. Hiç tanıdığında PS3 falan var mı deneyebileceğin. En azından decoder'den emin olursun...

• Arkadaşlar bende creative 5200 ses sistemi var bu pc'de bağlı ama ben pc de fazla kullanmıyorum ses sistemini

bunu ps3'e bağlasam nasıl bir decoder alman gerekiyor ?

5200
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Arkadaşlar bende creative 5200 ses sistemi var bu pc'de bağlı ama ben pc de fazla kullanmıyorum ses sistemini

5200

@U_şen

Playvision decoderi PS3 ve analog sistem ile kullanan baya kullanıcı var ve baya memnunlar. Aşağıdaki yazıyada bir bak istersen...

http://www.playstationturk.com/teknik-yazilar/en-ucuz-optik-5-1-ses-sistemi-nasil-yapilir.html

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Arkadaşlar bende creative 5200 ses sistemi var bu pc'de bağlı ama ben pc de fazla kullanmıyorum ses sistemini

5200

@U_şen

Playvision decoderi PS3 ve analog sistem ile kullanan baya kullanıcı var ve baya memnunlar. Aşağıdaki yazıyada bir bak istersen...

http://www.playstationturk.com/teknik-yazilar/en-ucuz-optik-5-1-ses-sistemi-nasil-yapilir.html

Evet inceledimde kardeş niye bu kadar pahalı yaw bu , 185TL diyor.

Biraz daha zorlasam 5+1 optik çıkışlı alet alınır heralde

• Bu akşam eve döndüğümde bir baktım e-bayden aparat gelmiş. Sevinerek eve koştum Yekucur hem optik hem de koaksiyel çıkışına bağlantıyı yaptım ikisini de denerim diye maalesef ikisinden de hiç ses alamadım. Aparatın dökümanını incelediğimde ses kartının arkasında digital out değil digital I/O çıkışının olması gerektiği yazıyor. Nasıl bir saçmalıktır bu ya ne halta yarar bu digital out niye koyarsınız o zaman bilmem ki sinir oldum. Boşa gitmiş bir alışveriş oldu yani. O da değil işe yaramaması canımı sıktı.

şimdi başka bir ihtimal düşündüm megaworks serisi ses sistemimin çıkışları lale jack değil sub ın arkasından uçları 3.5 luk 3'lü bir kablo çıkıyor ve ses kartına
    3 giriş yapıyorum. Ben kutudan çıkan 3 adet dönüştürücüyü kullanma ihtiyacı duymadan bu 3 girişi ait oldukları udulara uygun biçimde decodere doğrudan taktım. Acaba bununla ilgili bir sorun olabilir mi diyeceğim ama uçlar uyumsuz olsa 2 kanal ses de alamam channel testte değil mi?

Codeclerle ilgili resimleri ekledim mp klasik le izlerken video decodere sağ tıkladığımda gelen görüntü bu. Diğer ikisi Ac3 config görüntüleri.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.