Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanların moda konusu olan bir konu.

X-530/X-540 gibi 5.1 sistemlerin, optik kablo ile PS3'e bağlanıp gerçek 5.1 ses alınabilmesi için malumunuz dekodere ihtiyaç var.

Gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla birkaç alternatif dışında (Creative exgity, Jazz de-005 vs.) kullanabileceğimiz decoder fazla yok.

Siteleri dolaşırkenhttp://www.egerate-store.com/?_Args=_CatSel,193,OdesisMc adresindeki optik switcher dikkatimi çekti. Fiyatı çok uygun. Acaba bu ürünü daha önce kullanan var mı veya bu ürün işe yarar mı?

• benimde bi sorum olcaktı bende de creative g 500 var optik çıkış yok haliyle ps3 e 5.1 ses alamıyorum bu çeviriciler sayisiner alına bilirmi
  • @Sea_wolf o sitedeki switcher ın amacı tek optik girişli ses sistemine aynı anda 3 tane optik çıkışlı cihaz bağlamaktır, kablo tak çıkar yapmadan üstündeki mandalla geçiş yapar
    yani decoder değildir senin işine yaramaz

@hakkan034 optik girişli decoder ya da ses sistemi alman gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

@Sea_wolf o sitedeki switcher ın amacı tek optik girişli ses sistemine aynı anda 3 tane optik çıkışlı cihaz bağlamaktır, kablo tak çıkar yapmadan üstündeki mandalla geçiş yapar
    yani decoder değildir senin işine yaramaz

@hakkan034 optik girişli decoder ya da ses sistemi alman gerekiyor

Açıkçası ben de sizin gibi düşünmüştüm. İlgili yeri aradığımda ''teknik servis elemanları''!!! pek fazla bilgi veremedi. Bilgi için teşekkürler.
  • yaw ps2 bağlamak için 2+ 1 optik çıkışlı varmı
  • Bulabilirseniz Creative DDTS-100 Dekoder ile optik bağlantı yapıp Dolby 5.1 ses alabilirsiniz fakat bu decoder şu an üretilmiyor. 2.el bulunup alınabilir.

Başka modeller var mı araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 27 Ağustos 2010; 14:03:11 >
  • HD audio decoder alın, şuan bende o alet ile dts + 5.1 dolby vs sesleri alabiliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb ses kartı tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende HD Audio Rush var.X530 ile kullanıyorum gayet memnunum.Burada da forumdaki konusunun linki:http://forum.donanimhaber.com/m_36722442/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldat88

Bende HD Audio Rush var.X530 ile kullanıyorum gayet memnunum.Burada da forumdaki konusunun linki:http://forum.donanimhaber.com/m_36722442/tm.htm

Arkadaşların bahsetmiş olduğu ürün şuan Türkiye'de PlayVision Digital Sound Decoder ismi ile faturalı ve garantili olarak satılıyor.
    Ben 2 haftadır WD media player ile kullanıyorum ve memnunum. Gördüğüm kadarı ile forumdan alan arkadaşlar da gayet memnunlar.

İncelemek isteyenler için adresiwww.playvision.com.tr

• Arkadaşlar ben bu konu hakkında inanılmaz zaman harcadım;
    1-Decoder bulunsa bile 150tl fiyat biçiçiliyo ikinci el bi ürün için çok yüksek
    2-ayrıca kimse sadece decoderini satmıyo yanında analog 5+1 kakalamaya çalışıyo
    3- optik girişli 5+1 baktığınızdada 250tl aşşağıya pek bişey bulamamadım

Yeni bosna eskiji de 100tl SAMSUNG optic in ve dijital ses destekli dvd rom buzuk
    amfi amaçlı kullanmak üzere tüm kolonlar ve bas çalışır durumda bir sistem aldım şahane

250tl ikinci el evrest veya jazz ürünlerine paravermektense 400 tl sıfır ürün alın fırsatçıları sevindirmeyin

ben sitede akıl sorduğumda 2008 yılında 144 tl evkurdan alınmış ürünü 2 yıl kullanıp
    bana 250 tl ittirmeye çalışan karaktersiz arkadaşlarla karşılaşmıştım.
  • z5500 alın kurtulun derim. dekodere vs vereceğiniz paraya
  • Bütçeye göre tabiki seçenekler değişir.

Ama benim elimde işimi gören 5.1 analog ses sistemi varken neden 400 TL ve üzeri para verip, sırf optik girişi olacak diye yeni sistem alayım.

Sıfır sistem alacak için belki önerileriniz mantıklı olabilir ama benim bahsettiğim durumda dekoder daha ekonomik bir çözüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CENK__26

Arkadaşlar ben bu konu hakkında inanılmaz zaman harcadım;
    1-Decoder bulunsa bile 150tl fiyat biçiçiliyo ikinci el bi ürün için çok yüksek
    2-ayrıca kimse sadece decoderini satmıyo yanında analog 5+1 kakalamaya çalışıyo
    3- optik girişli 5+1 baktığınızdada 250tl aşşağıya pek bişey bulamamadım

Yeni bosna eskiji de 100tl SAMSUNG optic in ve dijital ses destekli dvd rom buzuk
    amfi amaçlı kullanmak üzere tüm kolonlar ve bas çalışır durumda bir sistem aldım şahane

250tl ikinci el evrest veya jazz ürünlerine paravermektense 400 tl sıfır ürün alın fırsatçıları sevindirmeyin

ben sitede akıl sorduğumda 2008 yılında 144 tl evkurdan alınmış ürünü 2 yıl kullanıp
    bana 250 tl ittirmeye çalışan karaktersiz arkadaşlarla karşılaşmıştım.

bu laf bana geldi sanırım
    klavye delikanlısı ergenlere cs oynarken alışmıştım, karaktersiz kelimesini görmemezlikten geliyorum
    o everestide ilanı açtığım gün kargo dahil 265tl sattım(2.el 180 e almıştım kargo dahil 3 taksit gg den, ilk sahibi 144tl almıştı evkurdan)
    1 hafta geçmeden hızlıal.com kampanyasından philips htr5204 aldım 239tl 3taksit

bu mesaj kalsın burada, 1.5 yıl sonra philipsi satarken hortlatırım

• Ebay'de kargo dahil fiyatı 78$. Hızlı kargo seçerseniz 88$ oluyor.

Link için Tıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arphenion

Ebay'de kargo dahil fiyatı 78$. Hızlı kargo seçerseniz 88$ oluyor.

Link için Tıkla

Dediğin gibi cihaz ebay'dan da alınabilir.

Fakat cihaz ile ilgili olan konu başlığını okumanızı tavsiye ederim.

http://resim.donanimhaber.com/m_36722442/mpage_3/key_/tm.htm

Forumdan 10'a yakın arkadaş ebay'dan decoder aldı. Fakat iki veya üç arkadaşın cihazı bozuk geldi. Bazı arkadaşların istediği modeller yerine başka modeller geldi. Bir arkadaşımız ise elinde iki cihaz bulunmasına rağmen, yarın bugün bozulabilir düşüncesi ile fazlalık cihazı satmıyor.

Bu durumları gördükten sonra cihaza ihtiyacım olduğu halde ebay'dan almayı göze alamadım. İki hafta kadar önce Türkiye'de faturalı ve garantili satıldığını görünce gönül rahatlığı ile aldım.

Doğrusu 50 TL veya 60TL fazla veririm ama kafam rahat olur.

Tabiki bu benim düşüncem.

İsteyen ebay'dan da alabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: Arphenion

Ebay'de kargo dahil fiyatı 78$. Hızlı kargo seçerseniz 88$ oluyor.

Link için Tıkla

Dediğin gibi cihaz ebay'dan da alınabilir.

Fakat cihaz ile ilgili olan konu başlığını okumanızı tavsiye ederim.

http://resim.donanimhaber.com/m_36722442/mpage_3/key_/tm.htm

Forumdan 10'a yakın arkadaş ebay'dan decoder aldı. Fakat iki veya üç arkadaşın cihazı bozuk geldi. Bazı arkadaşların istediği modeller yerine başka modeller geldi. Bir arkadaşımız ise elinde iki cihaz bulunmasına rağmen, yarın bugün bozulabilir düşüncesi ile fazlalık cihazı satmıyor.

Bu durumları gördükten sonra cihaza ihtiyacım olduğu halde ebay'dan almayı göze alamadım. İki hafta kadar önce Türkiye'de faturalı ve garantili satıldığını görünce gönül rahatlığı ile aldım.

Doğrusu 50 TL veya 60TL fazla veririm ama kafam rahat olur.

Tabiki bu benim düşüncem.

İsteyen ebay'dan da alabilir...

ya valla gece gece güzel bi hayırlı haber verdin..

soracağım bi kaç soru var.. cihazın ses çıkışları 3 tane gözüküyor.. 5.1 çıkış için 6 çıkış gerekiyor.. bu rca kabloylamı o 3 çıkışı 6 çıkış yapıyoruz..? birde playvision la birlikte ereyonda da satılıyor bu alet..siz hangisinden aldınız..? teşekkürler..

• analog çıkışları 6 dan 3 e indirip sonra cihaz ile bağlıyoruz.
  • İşinize yarar bir bilgi verdi isem ne mutlu bana...

Bende cihazı 6 RCA olarak kullanıyorum. Kutu içeriğinde dişi Stereo - dişi RCA dönüştürücü var. Böylece elinizde RCA erkek kablo var ise direkt kullanabilirsiniz.

Resim benim cihaza ait.

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ

Ben aldığımda firmanın Ereyon ile anlaşması yoktu. Playvision.com.tr adresinden havale ile almıştım.

Şuan ereyon'da kampanya var sanırım. Taksitli fiyatına belirli kartlara %5 indirim yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 7 Eylül 2010; 0:18:36 >

• eyvallah çok sağolasın..

1 aydır falan araştırıyorum bu decoder'i.. elektronikçi esnafların çoğunun zaten haberi yok bu cihazdan o ayrı konuda.. e işte ebayda lunashopsta bu forum sayesinde bulduk ama yabancı ülkeden elektronik cihaz getirmek biraz sorunlu gibi geldi.. yabancı siteden zar zor siparişi verirsin yok ''ödemesi paypallamı olcak neyle olcak'' yok ''10 gün oldu daha gelmedi'' ''ahanda geldi eee niye çalışmıyor bu alet bozuk hoop geri gönder garantisi yok'' 5 dakkada verdim siparişi ereyondan 40-50 tl fazla verdik ama kafa rahat.. çarşambaya gelir heralde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrep8181

eyvallah çok sağolasın..

1 aydır falan araştırıyorum bu decoder'i.. elektronikçi esnafların çoğunun zaten haberi yok bu cihazdan o ayrı konuda.. e işte ebayda lunashopsta bu forum sayesinde bulduk ama yabancı ülkeden elektronik cihaz getirmek biraz sorunlu gibi geldi.. yabancı siteden zar zor siparişi verirsin yok ''ödemesi paypallamı olcak neyle olcak'' yok ''10 gün oldu daha gelmedi'' ''ahanda geldi eee niye çalışmıyor bu alet bozuk hoop geri gönder garantisi yok'' 5 dakkada verdim siparişi ereyondan 40-50 tl fazla verdik ama kafa rahat.. çarşambaya gelir heralde..

Şimdiden hayırlı olsun hocam...

Cihaz geldiğinde ilk izlenimlerini bekliyoruz...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.