Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akrep8181

ereyon ve ithalatçı firmanın aralarında paslaşması ile cihazı bayram öncesi elime ulaştırdılar.. ps3 ün optik çıkışını decoder in girişine,decoderin çıkışlarınıda ses sisteminin girişlerine bağladım.. öyle bağlandım kaldım.. ki benim sistemde beko hps-100 diye 5 yıllık bi icat.. oyun oynarken 5.1 ses olayı başka bişeymiş.. ses sisteminde optik giriş olmayan ve kaliteli ses duymak isteyenlere tavsiye edilir..

http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm

Sizin adınıza sevindim. Bayram öncesi gelmesi çok iyi olmuş.

Benimde kullandığım ses sistemi 6 yıllık ve markası Premier.

Decoder'i ilk kullandığım zaman resmen azım açık kalmıştı. Bu ses cidden benim emektardan mı geliyor diye resmen sormuştum kendi kendime.

Eğer elinizde veya bir arkadaşınızda Blue-Ray film var ise mutlaka bir deneyin. Özellikle DTS sesleri. Evinizdeki ses sisteminin sinemayı aratmadığını göreceksiniz.

Tekrardan hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 9 Eylül 2010; 18:05:39 >

• Siz bu decoder ın nimetlerini birde DTS destekli mkv filmlerde görün, oyunlar ne kelime

ama en iyi performanslardan birini uncharted 1-2 de DTS 5.1 ile alabilirsiniz, tavsiyemdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: akrep8181

ereyon ve ithalatçı firmanın aralarında paslaşması ile cihazı bayram öncesi elime ulaştırdılar.. ps3 ün optik çıkışını decoder in girişine,decoderin çıkışlarınıda ses sisteminin girişlerine bağladım.. öyle bağlandım kaldım.. ki benim sistemde beko hps-100 diye 5 yıllık bi icat.. oyun oynarken 5.1 ses olayı başka bişeymiş.. ses sisteminde optik giriş olmayan ve kaliteli ses duymak isteyenlere tavsiye edilir..

http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm

Sizin adınıza sevindim. Bayram öncesi gelmesi çok iyi olmuş.

Benimde kullandığım ses sistemi 6 yıllık ve markası Premier.

Decoder'i ilk kullandığım zaman resmen azım açık kalmıştı. Bu ses cidden benim emektardan mı geliyor diye resmen sormuştum kendi kendime.

Eğer elinizde veya bir arkadaşınızda Blue-Ray film var ise mutlaka bir deneyin. Özellikle DTS sesleri. Evinizdeki ses sisteminin sinemayı aratmadığını göreceksiniz.

Tekrardan hayırlı olsun...

valla 2-3 aydır araştırdığım aleti 2 günde getirdik eve ptesi gece forumda sizin sayenizde gördüm..siparişi verdim..çarşamba öğlen 3 de evdeydi.. bişey sorucam,bu cihazda on-off buton yok siz ne yapıyorsunuz sürekli açıkmı kalıyor..?

• Adaptör den çıkartabilirsiniz,
  • Benim cihaz genelde açık kalıyor.

Ama M`Shinoda' da dediği gibi gerektiğinde adaptörün fişini çekiyorum.
  • Bende az öncehttp://www.ereyon.com.tr/Store/ProductDetails.aspx?productid=531551 den siparişimi geçtim sanırım pazartesiye veya salı elimde olur.
    Bende Logitech X540 var Vede LG LH7000 LCD tvme bağlayacağım.
  • ben şimdilik normal 5,1 kullanıyorum ses yinede bence yeterli scarttan bağladım decoder alana kadar idare ederim :) hayırlı olsun bu arada arkadaşım darısı alamayanların başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

Bende az öncehttp://www.ereyon.com.tr/Store/ProductDetails.aspx?productid=531551 den siparişimi geçtim sanırım pazartesiye veya salı elimde olur.

Hayırlı olsun engin1975.

İlk izlenimlerini, LCD deki performansını bizlerle paylaşırsan seviniriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: engin1975

Bende az öncehttp://www.ereyon.com.tr/Store/ProductDetails.aspx?productid=531551 den siparişimi geçtim sanırım pazartesiye veya salı elimde olur.

Kullandıktan sonra cihazla ilgili yorumlarını paylaşırsan sevinirim.Bende almayı düşünüyorumda =)

• Benimde kafa allak bullak oldu ya,ses kartı ve 5.1 kulaklık arayışlarındaydım bu alet işimizi görürmü acaba ,benımde x530 var fakat ses kartı onboard optık çıkışı var o optığı kullanıp ses kartı almaktan kurtulabılırmıyım acaba benim derdim sadece pc için, extra bir zımbırtı bağlamayacam, şimdi bu aleti anakarttakı optiğe bağlıcam aletten pc yede başka bı kablo çekınce olcakmı yanı :) saçmalamadım umarım :)) sanki saçmaladım yaw nası olsun ki :))) sanki ses kartıda almam gerekecek kaçışımız yok ...
  • playvisionun geniş kapsamlı incelemesini yapan oldumu? özellikle zamanla frekanslarda olumsuzluklar oluştumu? ses kayıpları oluştumu? bunları soruyorum çünkü nette şöyle bir inceleme ile karsılastım incelenen urun playvision adıyle degil ama benzeri hatta forumda kullanıcıları olan bir ürün. adreshttp://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html
  • Linkini vermiş olduğunuz incelemeyi yaklaşık 5 ay önce HD Audio Rush başlığında okumuştum. İncelemeye konu olan cihaz piyasaya ilk sürülen model.

İncelemeyi yapanın güzel tespitleri olmuş. Özellikle aşağıdaki cümle sonunda diyor ki bazı kusurlar gelecekteki yeni versiyonlarda düzeltilebilir.

Bu cümleyi dün gece tecrübe etme şansı buldum. Dün gece işyerinden bir arkadaşa ailecek oturmaya gittik. Bu arkadaşım yaklaşık 8 ay önce ebay'dan cihazın ilk versiyonu olan 2 optik girişli 3 stereo çıkışlı versiyonunu almıştı. İncelemeye konu olan cihazın aynısı. İki cihazıda prize taktığımızda ilk dikkatimi çeken nokta ön panelde bulunan ışıklar oldu. İlgili incelemede, öndeki ışıkların çok kuvvetli olduğu ve gece gözü yorduğu yazıyor. Hatta kuvvetlerini azaltmak için bazı modifikasyonlardan bahsedilmiş. Yeni vesiyonda ışıklar gözü almayacak şekilde ayarlanmış. Sanırım çinli üreticilerde bu incelemeyi dikkate almışlar.

Öncelikli olarak eski cihazı bağlayıp, aksiyonu çok olan Death Race filmini açtık ve hoparlör setinin ince ayarlarını yaptık. Daha sonra filmi dondurup PlayVision decoderi bağladık ve filmi tekrar çalıştırdık. Bass'ların bariz bir şekilde kuvvetlendiğini hissettik. Tiz seslerde ise daha detaylı ve daha kuvvetli ses almaya başladık. Yani diyebilirim ki eski ve yeni cihazda hissedilebilir bir fark var.

Elimdeki PlayVision Decoder'in garantisi olduğu için içini açıp bakamadık ama muhtemelen içindeki DAC çipi değişmiş olabilir.

Bu decoderi kullanan arkadaşlar da izlenimlerini yazarlarsa daha net görüşler ortaya çıkacaktır.

Mind that it is not unusual for Chinese manufacturers to suddenly change their whole design drastically. So it is possible that the component numbers mentioned here will not match your particular HDAR version. Check the photos to be sure. It is also possible that some of the flaws will already be fixed in future versions of the HDAR

• quote:

Orijinalden alıntı: ZORESMER

Benimde kafa allak bullak oldu ya,ses kartı ve 5.1 kulaklık arayışlarındaydım bu alet işimizi görürmü acaba ,benımde x530 var fakat ses kartı onboard optık çıkışı var o optığı kullanıp ses kartı almaktan kurtulabılırmıyım acaba benim derdim sadece pc için, extra bir zımbırtı bağlamayacam, şimdi bu aleti anakarttakı optiğe bağlıcam aletten pc yede başka bı kablo çekınce olcakmı yanı :) saçmalamadım umarım :)) sanki saçmaladım yaw nası olsun ki :))) sanki ses kartıda almam gerekecek kaçışımız yok ...

ZORESMER, önemli olan nokta şuanki kullanmış olduğun onboard ses kartının optik çıkışını kullanman durumunda senin ihtiyacını karşılayıp kaşılamayacağını tespit etmen. Yoksa kullanacağın decoder optikten gelen sesi x530'a analog ve ses formatını decode ederek aktaracaktır.

• selamlar herkese. iomega media player sahibiyim ve ses sistemimde optik giriş olmadığı için DTS formatlı filmleri izleyemiyorum. playvision tam aradığım cihaz ama aklıma takılan bi nokta var. bu decoder'in çıkışları arasında sadece RCA var galiba. ses sistemime ya coaxial ya da hdmi ile bağlama imkanım var. bu konuda yardımcı olabilcek kimse var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ege1903

selamlar herkese. iomega media player sahibiyim ve ses sistemimde optik giriş olmadığı için DTS formatlı filmleri izleyemiyorum. playvision tam aradığım cihaz ama aklıma takılan bi nokta var. bu decoder'in çıkışları arasında sadece RCA var galiba. ses sistemime ya coaxial ya da hdmi ile bağlama imkanım var. bu konuda yardımcı olabilcek kimse var mı?

Ses sisteminizin markası ve modeli nedir acaba?
  • sony mdr ds 1000 kulaklığım var amfili logitech x540 gibi bir hoparlör filan alsam bu amfi sayesinde 5+1 ses alabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: clsguitar

sony mdr ds 1000 kulaklığım var amfili logitech x540 gibi bir hoparlör filan alsam bu amfi sayesinde 5+1 ses alabilirmiyim

İlgili amfinin üzerinde sadece stereo kulaklık için çıkış var. Aynı anda 2 kulaklık kullanılabilsin diye 2 adet stereo mini jack çıkış verilmiş. x540 da ise 5.1 ses alabilmek için 3 adet jackında kullanılması gerekli.

Amfi DTS yi çözüyor ama tahminim DTS downmix yapıp, stereo ya dönüştürüyor.
  • http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=X-Tatic%20Digital
    linkteki kulakılğın içinde dekoder çıkıyor,denemdim ama uyuyordur.x540 ses sistemi var ama kablo kalabalığından kaldırmıştım haftasonu kurup decoderi denerim tekrar yazarım.gg bazen ilan koyuyor satıcı %10 indirim varken alınabilecek bir ürün.ben 210 TL 2. el adım temizdi.linkteki üründen hem kulaklık hem de decoder alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetius -- 20 Eylül 2010; 21:47:37 >
  • quote:

quote:

selamlar herkese. iomega media player sahibiyim ve ses sistemimde optik giriş olmadığı için DTS formatlı filmleri izleyemiyorum. playvision tam aradığım cihaz ama aklıma takılan bi nokta var. bu decoder'in çıkışları arasında sadece RCA var galiba. ses sistemime ya coaxial ya da hdmi ile bağlama imkanım var. bu konuda yardımcı olabilcek kimse var mı?

sony dav-tz230. sadece scart coaxial ve hdmi girişi var.
  • quote:

quote:

quote:

sony dav-tz230. sadece scart coaxial ve hdmi girişi var.

Ev sinema sisteminizin kullanma klavuzuna internetten baktım. Sistemizdeki HDMI çıkış sadece TV nize görüntü aktarılmak için koyulmuş bir özellik. Sadece çıkış özelliği var. Klavuzda yanlış görmediysem Coaxial yazılı RCA girişin üstünde ANTENNA yazıyor. Yani ses giriş için yapışmış bir port değil.

Sizinde dediğiniz gibi malesef sinema sisteminizin RCA analog ses girişleri mevcut değil. Hatta dışarıdan hiç bir şekilde sisteme bir ses kaynağı bağlıyamıyorsunuz. Adamlar seti yaparken çok kapalı devre yapmışlar.

Başka arkadaşlarda bi incelesin ama durum bu şekilde gözüküyor...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.