Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: ege1903

quote:

quote:

selamlar herkese. iomega media player sahibiyim ve ses sistemimde optik giriş olmadığı için DTS formatlı filmleri izleyemiyorum. playvision tam aradığım cihaz ama aklıma takılan bi nokta var. bu decoder'in çıkışları arasında sadece RCA var galiba. ses sistemime ya coaxial ya da hdmi ile bağlama imkanım var. bu konuda yardımcı olabilcek kimse var mı?

Ses sisteminizin markası ve modeli nedir acaba?

sony dav-tz230. sadece scart coaxial ve hdmi girişi var.

Ev sinema sisteminizin kullanma klavuzuna internetten baktım. Sistemizdeki HDMI çıkış sadece TV nize görüntü aktarılmak için koyulmuş bir özellik. Sadece çıkış özelliği var. Klavuzda yanlış görmediysem Coaxial yazılı RCA girişin üstünde ANTENNA yazıyor. Yani ses giriş için yapışmış bir port değil.

Sizinde dediğiniz gibi malesef sinema sisteminizin RCA analog ses girişleri mevcut değil. Hatta dışarıdan hiç bir şekilde sisteme bir ses kaynağı bağlıyamıyorsunuz. Adamlar seti yaparken çok kapalı devre yapmışlar.

Başka arkadaşlarda bi incelesin ama durum bu şekilde gözüküyor...

teşekkür ederim ilginiz için. RCA-Scart kablosuna sahibim in-out anahtarlı. decoderden RCA çıkışı alıp sisteme scart girişi versem işe yarar mı? ses sisteminin özelliklerde "SCART (COMPOSITE çıkışı / RGB çıkışı / AUDIO girişi)" var gözüküyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar herkese. iomega media player sahibiyim ve ses sistemimde optik giriş olmadığı için DTS formatlı filmleri izleyemiyorum. playvision tam aradığım cihaz ama aklıma takılan bi nokta var. bu decoder'in çıkışları arasında sadece RCA var galiba. ses sistemime ya coaxial ya da hdmi ile bağlama imkanım var. bu konuda yardımcı olabilcek kimse var mı?

Ses sisteminizin markası ve modeli nedir acaba?

sony dav-tz230. sadece scart coaxial ve hdmi girişi var.

Ev sinema sisteminizin kullanma klavuzuna internetten baktım. Sistemizdeki HDMI çıkış sadece TV nize görüntü aktarılmak için koyulmuş bir özellik. Sadece çıkış özelliği var. Klavuzda yanlış görmediysem Coaxial yazılı RCA girişin üstünde ANTENNA yazıyor. Yani ses giriş için yapışmış bir port değil.

Sizinde dediğiniz gibi malesef sinema sisteminizin RCA analog ses girişleri mevcut değil. Hatta dışarıdan hiç bir şekilde sisteme bir ses kaynağı bağlıyamıyorsunuz. Adamlar seti yaparken çok kapalı devre yapmışlar.

Başka arkadaşlarda bi incelesin ama durum bu şekilde gözüküyor...

teşekkür ederim ilginiz için. RCA-Scart kablosuna sahibim in-out anahtarlı. decoderden RCA çıkışı alıp sisteme scart girişi versem işe yarar mı? ses sisteminin özelliklerde "SCART (COMPOSITE çıkışı / RGB çıkışı / AUDIO girişi)" var gözüküyor.

Hocam bu şekilde AuDIO girişi yapabilirsiniz. Fakat gerçek 5.1 ses almak isterseniz, Decoder'in 3 adet stereo jakını veya 6 adet RCA nın hepsini kullanmanız lazım. Scart, sadece stereo audio girişi destekler.

• Varolan ses sisteminiz ile bu şekilde şeyler yapmanız mümkün değil. Size gerçek bir HDMI girişli çözücü lazım. Şu çok güzel olurdu mesela :http://www.usa.denon.com/productdetails/4858.asp

Ama Amerika fiyatı bile 369$'dan başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okean

Varolan ses sisteminiz ile bu şekilde şeyler yapmanız mümkün değil. Size gerçek bir HDMI girişli çözücü lazım. Şu çok güzel olurdu mesela :http://www.usa.denon.com/productdetails/4858.asp

http://www.octavainc.com/HDMI%20switch%204port_toslink.htm
    şu tarz bişey de işime yarayabilir galiba.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: okean

Varolan ses sisteminiz ile bu şekilde şeyler yapmanız mümkün değil. Size gerçek bir HDMI girişli çözücü lazım. Şu çok güzel olurdu mesela :http://www.usa.denon.com/productdetails/4858.asp

http://www.octavainc.com/HDMI%20switch%204port_toslink.htm
    şu tarz bişey de işime yarayabilir galiba.

Bu cihazı alsanız dahi gerçek SURROUND ses almak için mevcut ses sisteminiz ile bu cihazı kullanamazsınız. Ses sisteminizde OPTICAL IN veya 5.1 analog ses giriş jackları olması lazım veya HDMI giriş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arphenion

Eğer ki ürünü ereyon veya playvision'dan almaya karar verirseniz fiyatı neredeyse 200 TL'yi buluyor. İmkanı olanlar 100 TL daha fazla verip dijital 5.1 kulaklık almayı da düşünebilirler. Hem decoderiniz olur, hem de 5.1 kulaklığınız

Aslında aynı şeyi düşünüyordum.. Sharkoon X-tatic Digital 5.1 kulaklık alıp analog ses sistemimi (x-530) kulaklıkla beraber bağlamayı düşünüyorum..(Analog ses sistemleri için SCU ünitesinde 3 lü girişi var.) Ancak bu ünitenin DTS desteklememsi kafamı karıştırıyor biraz.
  • @tol9a_TR, günümüzde kullanılan PS3, LCD TV ler, HD Media playerların bir çoğu DTS yi destekliyor. Bence bu kadar para verdiğin cihazın DTS özelliğinin de olması daha iyi olur. Playvision decoder bence bu konuda gayet iyi. Tek başına satılan 5.1 kulaklık bulabilirsin. Bir ara ZALMAN kulaklıklar bile 60 TL civarına satılıyordu.
  • quote:

@tol9a_TR, günümüzde kullanılan PS3, LCD TV ler, HD Media playerların bir çoğu DTS yi destekliyor. Bence bu kadar para verdiğin cihazın DTS özelliğinin de olması daha iyi olur. Playvision decoder bence bu konuda gayet iyi. Tek başına satılan 5.1 kulaklık bulabilirsin. Bir ara ZALMAN kulaklıklar bile 60 TL civarına satılıyordu.

Haklısın dostum..Benimde kafamı kurcalayan DTS nin olmamasıydı.. Ve vazgeçtim..Şöyle bir yol buldum aslında.. ebay den bir adet HD RUSH 5.1 audio decoder ve Sharkoon X-tatic Analog kulaklığını alıcam..Böylece hem ps3 e bağlı analog ses sistemimden hemde kulaklıktan DTS sesleri alabilirim... Sanırım en iyi çözüm bu... Kulaklık DTS de nasıl onuda görmüş oluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tol9a_TR -- 21 Ekim 2010; 15:06:47 >

• @tol9a_TR, decoder ile ilgili konu başlıklarını okuduğunu tahmin ediyorum. Kulaklık için birşey diyemiyorum ama decoder ile ilgili yurt dışından sipariş veren ve gerek model farklılığı gerekse gelen cihazların çalışmaması gibi problemler yaşayan arkadaşlarımızın yazılarını okumamış olabilirsin diye hatırlatmak istedim. Yine de tabiki siz bilirsiniz...

Kulaklığın DTS performansını bende merak ettim. Özellikle surround hissini vermesi hususunda paylaşım yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden hayırlı olsun...
  • quote:

@tol9a_TR, decoder ile ilgili konu başlıklarını okuduğunu tahmin ediyorum. Kulaklık için birşey diyemiyorum ama decoder ile ilgili yurt dışından sipariş veren ve gerek model farklılığı gerekse gelen cihazların çalışmaması gibi problemler yaşayan arkadaşlarımızın yazılarını okumamış olabilirsin diye hatırlatmak istedim. Yine de tabiki siz bilirsiniz...

Kulaklığın DTS performansını bende merak ettim. Özellikle surround hissini vermesi hususunda paylaşım yaparsanız çok sevinirim. Şimdiden hayırlı olsun...

Öncelikle teşekkürler..Konuyu baştan sona kadar okudum.Çok yararlı bir başlık olmuş..Çok şey öğrendim inanın.. Aslında kulaklığı buradan alacağım , bir anlatım bozukluğu olmuş cümlemde. Decodere gelince, yurt dışından aldım çünkü ciddi bir fiyat farkı var maalesef.Decoder (HD Rush 5.1) ile ilgili başlıkta yazıları olan bir arkadşımıza danıstım, ebayden cihazı aldığı kişi hakkında.. Bana "smshun" adlı satıcıyı tavsiye etti.. Cihaz hakkında satıcıyla da konuştum.Her gönderdiği cihazı kargolamadan önce test ettiğini söyledi. Şuana kadarki feedback 'i de %100.. Bana güven verdi ve aldım..Umarım bir problem yaşanmaz..

Kulaklığa gelince inanın DTS performansını bende çok merak ediyorum...

• Arkadaşlar öncelikle başlık ve yorumlar için herkese teşekkürler. Bende audigy 2 ses kartı ve megaworks 5.1 ses sistemi var. gtx275 ekran kartından hdmı kablo ile lcd ye çıkış verip filmleri bu şekilde izliyorum. Playvision alırsam ses kartım ve ses sistemi arasında optic bağlantı kurabilir miyim? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaNaT

Arkadaşlar öncelikle başlık ve yorumlar için herkese teşekkürler. Bende audigy 2 ses kartı ve megaworks 5.1 ses sistemi var. gtx275 ekran kartından hdmı kablo ile lcd ye çıkış verip filmleri bu şekilde izliyorum. Playvision alırsam ses kartım ve ses sistemi arasında optic bağlantı kurabilir miyim? Bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

Creative Megaworks 5.1 ses sistemi gerçekten çok kuvvetli ve güzel bir sistem. Audigy 2 ses kartınızın optik çıkışı var ise playvision`ın optik girişine bağlayp, decoderin analog çıkışlarını da megaworksün analog girişlerine bağlayarak optic bağlantı kurabilirsiniz. Özellikle MKV film izlerken DTS veya Dolby Digital sesi PC ye çözdürmeden passtrough ettirip decoderin çözmesini sağlayarak gerçek 5.1 ses alabilirsiniz. Bu decoder ile megaworks Z5500 'e kafa tutar sanırım

• Sevgili Yekucur verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "Digital sesi PC ye çözdürmeden passtrough ettirip decoderin çözmesini sağlayarak gerçek 5.1 ses alabilirsiniz." passtrough eylemini nasıl yapacağım konusunda kısaca aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
  • quote:

Sevgili Yekucur verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. "Digital sesi PC ye çözdürmeden passtrough ettirip decoderin çözmesini sağlayarak gerçek 5.1 ses alabilirsiniz." passtrough eylemini nasıl yapacağım konusunda kısaca aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

@KaNat, WMPlaye' da MKV film izlerken sağ alt köşede FFa ve FFv işaretleri beliriyor. Aşağıda ekli olan resim. Biri Video decoder diğeri ise Audio Decoder. Audio decoderin içine girdiğinde ikinci resimdeki gibi Pass-trough(S/PDIF) grubunda DTS işaretlenirse ilgili ses çözülmeden dijital çıkıştan ham olarak dışarıya gönderilir.

İlk defa dün gece PC nin çözdüğü DTS ses ile Pass-trough yapılıp dışarıya gönderilen sesi test etme şansım oldu. PC ye 5.1 analog olarak bağlanıldığında aynı filmdeki sesler 5.1 olarak geliyor fakat sesler çok cılız ve cansız geliyordu. Daha sonra playvision decoderi koaksiyelden bağladık ve yukarıda anlatmış olduğum işlerden sonra ses dekodere DTS olarak iletilmeye başladı ve ses bir anda değişti. Basslar daha tok ve tiss sesler daha detaylı ve güçlü hale geldi. Hiç bu işlerden anlamayan Amcaoğlum bile arada çok fark olduğunu teyit etti.

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ

• Sevgili Yekucur biraz fazla oldum farkındayım yalnız işler sarpa sardı. Playvvisionu büyük hevesle aldım elime geçer geçmez optic kabloyu ses kartına bağlamak için geçtim başına bir baktım Audigy 2 nin arkasında digital output kısmın girişi jack girişi gibi. Optic bağlantıyı nasıl yapacağım ses kartıyla decoder arasında? Küçük bir araştırma yaptımhttp://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780 linkinde bir aparat buldum ama sanırım temini mümkün değil gibi. Yani optic ya da coax bağlantı yapamıyorsak bu kartın digital outputu ne işe yarar anlamadım. Ne yapabiliriz bu durumda?

• Bu arada bahsi geçen Sound Blaster Digital I/O Module aparatını e-bay de buldum 30$ siparişini versem mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 30 Ekim 2010; 23:27:51 >
  • Estafurullah hocam. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Benim daha önce kullandığım Philips marka JackRabbit harici DVD Writer vardı. Any zamanda DVD player. Senin dijital çıkış eğer benim resimdeki mavi ufak çıkışa benziyor ise benim kutu içinden çıkan tarzda bir kablo (resimdeki sarı kablo) ile erkek koaksiyele dönüştürüp dekodere koaksiyel olarak bağlarsın. Ben resimdeki kablo ile decodere bağlayıp Dolby ses almıştım DVD izlerken...

Birdehttp://forum.donanimhaber.com/m_20926823/tm.htm konusunu incele istersen. Birşeyler anlatıyor sanırım... Bir arkadaş Optik bracket gibi birşeyden bahsetmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 31 Ekim 2010; 0:54:39 >

• quote:

Bu arada bahsi geçen Sound Blaster Digital I/O Module aparatını e-bay de buldum 30$ siparişini versem mi?

Bence acele etme hocam. Öncelikle benim resimdeki gibi bir kablo dene. Elemanın biri yabancı bir sitede aşağıdaki gibi benzer öneride bulunmuş. Duruma göre optik braket durumuna bi bakarsın...

a simple minijack to RCA converter should do. I did that on mine for a while..

Resimdekide optik braket dedikleri aparat. Kablo kısmını kart üzerindeki pinlere takıyorlar sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 31 Ekim 2010; 0:56:11 >

• Evet giriş aynen o şekilde sevgili yekucur. sendeki kablonun ince olan ucunun bir adı var mı acaba? Birde o kablonun koaksiyele dönüşen kısmı ek mi yoksa arada bir dönüştürücü filan mı var ? o şekliyle bütün olarak mı yani hazır şekilde bulunuyor mu bu tip bir kablo acaba?
  • Yabancı sitelerde mini jack diye geçiyor ama doğrumudur bilmiyorum. Kablo tek parça ve dönüştürücü yok. Bir ucu mini jack diğer ucu erkek RCA. Senin ses kartını koaksiyel kullanan bir arkadaşın mesajı aşağıda. İstersen özelden bir mesaj at kendisine. Kabloyu nereden aldığı hakkında bilgi verir sanırım. Sonucu bildirirsen sevinirim...

http://forum.donanimhaber.com/m_36722442/mpage_6/f_/key_//tm.htm#44117848
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.