Şimdi Ara

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
19.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akşam eve döndüğümde bir baktım e-bayden aparat gelmiş. Sevinerek eve koştum Yekucur hem optik hem de koaksiyel çıkışına bağlantıyı yaptım ikisini de denerim diye maalesef ikisinden de hiç ses alamadım. Aparatın dökümanını incelediğimde ses kartının arkasında digital out değil digital I/O çıkışının olması gerektiği yazıyor. Nasıl bir saçmalıktır bu ya ne halta yarar bu digital out niye koyarsınız o zaman bilmem ki sinir oldum. Boşa gitmiş bir alışveriş oldu yani. O da değil işe yaramaması canımı sıktı. Cidden can sıkıcı bir durum. Bu aparatı baya arayan insan var forumda. Kullananlar ne için kullanıyor acaba.
    http://forum.donanimhaber.com/m_15933441/tm.htm Bence bu aparatın nasıl kullanıldığını biraz daha araştır.

şimdi başka bir ihtimal düşündüm megaworks serisi ses sistemimin çıkışları lale jack değil sub ın arkasından uçları 3.5 luk 3'lü bir kablo çıkıyor ve ses kartına
    3 giriş yapıyorum. Ben kutudan çıkan 3 adet dönüştürücüyü kullanma ihtiyacı duymadan bu 3 girişi ait oldukları udulara uygun biçimde decodere doğrudan taktım. Acaba bununla ilgili bir sorun olabilir mi diyeceğim ama uçlar uyumsuz olsa 2 kanal ses de alamam channel testte değil mi?
    Bence bu şekilde yapmış oldun bağlantı doğrudur hocam. İllede dönüştürücüleri kullanmaya gerek yok. Senin ses sistemi MegaWorks THX 5.1 550 mi? Bu cihazın baya bi kumandadan ayarı var sanırım.

Benim codecler aşağıdakiler gibi. Bende mesela DTS Decoder diye bir şey yok.

OPTİK SES BAĞLANTISI İÇİN DECODER TAVSİYESİ
    https://store.donanimhaber.com/2f/af/bf/2fafbf47a1e5bc0bf178d63643e3d97d.jpg

DTS destekli film izlerken Decoder info aşağıdaki gibi gözüküyor. Yazıların detayı resimden sonra...

Input format: DTS - 48000
    User format: PCM16 - 0
    Output format: SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000

Use SPDIF
    SPDIF status: SPDIF passthrough
    SPDIF passthrough for: AC3 DTS
    Use AC3 encoder (do not encode stereo PCM)
    Do not check SPDIF sample rate
    Query for SPDIF output support

Decoding chain:
    (DTS - 48000) -> Spdifer -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000) -> Dejitter -> (SPDIF 3/2.1 (5.1) 48000)

Filters info (in order of processing):

Spdifer:
    SpdiferSPDIF/DTS
    speakers: 3/2.1 (5.1)
    sample rate: 48000Hz
    stream: 16bit BE
    frame size: 2012 bytes
    nsamples: 512

Dejitter:
    -

Sendeki DTS Decoder özelliklerinde SPDIF seçince Decoder info nasıl gözüküyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 11 Kasım 2010; 9:58:20 >

• Sevgili @KaNaT,

Bu arada senin PC nin anakart markası yazıyor imzanda. GA 965p DQ6 anakartında optik çıkış mevcut. Şuan kullandığın ses kartını geçici iptal edip veya çıkarıp onboard olanı bi denesene. Bi channel test yaparsın...
  • Bendeki dts decoder sadece wmp classic ile izlerken ffdshow video decodere sağ tıkladığımda görünüyor. wmp classic ile izlerken 2 adet ikon görünüyor trayde biri ffdshow video decoder diğeri Ac3 filter ve filmi izlerken ac3 filterde equalizer ayarları aktif. iniyor çıkıyor online bir görüntü veriyor. Sendeki gibi çubuklar boş durmuyor Yekucur. Dts decoderde ses stereo kalırsa konuşma sesleri iyi geliyor . 5.1 seçersem konuşma sesleri düşüyor ve çok derinden geliyor. spdif seçersem tamamen kesiliyor ses. Yabancı bir forumda aynen benimkine benzer durumlar yaşayan birilerini gördüm ama ingilizcem çok iyi değil tam olarak anlayamadım. Sen de bir göz atabilir misin vaktin olursa lütfen.

http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/5/1656.html

Bir de şöyle bir durum farkettim denetim masası /ses seçenekleri /Gelişmiş te 5.1 surround speakerlar seçili olmasına rağmen, hoparlör ses ayarına girdiğimde sadece sağ ve sol hoparlör olmak üzere 2 ayar var. Daha önceden hatırlıyorum burda hepsinin ayarını görüyordum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 11 Kasım 2010; 13:06:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KaNaT

Bendeki dts decoder sadece wmp classic ile izlerken ffdshow video decodere sağ tıkladığımda görünüyor. wmp classic ile izlerken 2 adet ikon görünüyor trayde biri ffdshow video decoder diğeri Ac3 filter ve filmi izlerken ac3 filterde equalizer ayarları aktif. iniyor çıkıyor online bir görüntü veriyor. Sendeki gibi çubuklar boş durmuyor Yekucur. Dts decoderde ses stereo kalırsa konuşma sesleri iyi geliyor . 5.1 seçersem konuşma sesleri düşüyor ve çok derinden geliyor. spdif seçersem tamamen kesiliyor ses. Yabancı bir forumda aynen benimkine benzer durumlar yaşayan birilerini gördüm ama ingilizcem çok iyi değil tam olarak anlayamadım. Sen de bir göz atabilir misin vaktin olursa lütfen.

Bir de şöyle bir durum farkettim denetim masası /ses seçenekleri /Gelişmiş te 5.1 surround speakerlar seçili olmasına rağmen, hoparlör ses ayarına girdiğimde sadece sağ ve sol hoparlör olmak üzere 2 ayar var. Daha önceden hatırlıyorum burda hepsinin ayarını görüyordum ben.

Hocam şöyle birşey deneme sansın varsa;

PC ye VLC player yükle (kodekleri kendi içinde barındırıyor zaten) ve sistemdeki tüm kodekleri kaldır.Denetim masası SES seçeneklerinden de SPDIF 'i "varsayılan aygıt" olarak ayarla.VLC ayarlarından da ses çıkışını "SPDIF OUT" olarak seç. Be bu şekilde POWERDVD ve VLC den DTS sesleri sorunsuz alabiliyorum.(@yekucur ; Ancak SPDIF seçiliyken VLC de volume ayarları ve ekolayzır devredışı kalıyor.Bu normal bir durum mu?)Ses kartım audigy 2 zs ve decodere spdif çıkıştan (kendi imalatım) koaksiyel kablo ile bağlı...

VLC de bunun sağlamasınıda yapabilirsin.Şöyleki; DTS film oynarken üstteki ses menüsünde "SES AYGITI" yazan bir yer var.Burada SPDIF OUT seklinde bir ibare işaretli geliyor eğer herşey tamamsa.Aynı yerdeki diğerlerini seçersen sesin ne kadar değiştiğini farkedebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tol9a_TR -- 11 Kasım 2010; 14:51:13 >

• quote:

Bu arada xbox a da aynen konuştuğumuz gibi bağladım. ses yalnızca ön sol ve sağ uydudan geliyor. Sanırım cihazın problemi hem pc de hem de xboxta sesi 5.1 dağıtamaması. (2.1/5.1 tuşunu denedim) Konuşma seslerindeki düşüklük de bundan gibi. xbox içinde Stereo digital, dolby digital 5.1 ve dolby wma ... gibi 3 adet seçenek var. Xbox için aldığım optic çıkış aparatını decodere bağlayıp xboxu da hdmi ile tv ye bağladım. ses çıkışını digital output içinde dolby 5.1 seçersem ön 2 uydunun haricinde ses alamıyorum. digital stereo seçersem 5.1 alabiliyorum. neden dolby digital 5.1 ses alamıyorum bilmiyorum. Playvision teknik servisi aradım cihazın 5.1 çıkışında problem olsa stereo digitalden de 5.1 ses duyamayacağımı söylediler ama dolby digital 5.1 den neden ses alamadığım konusuna bir izah getirmediler. xbox ve microsoft uygulamasıyla ilgili bir durum olabileceği söylendi. işin garip tarafı pc de channel test yaptırdığımda da aynı 2 kolondan ses alıyorum yalnızca. ses kartının arkasına taktığım aparat mono ama creativein e-bayden sipariş verdiğim orjinal aparatın resimdeki girişi mono gibi durmuyor. (üstte resmi vardı) Yani optic bağlantıda denemek için onu bekleyeyim diyeceğim ama. xboxta da benzer bir sorun yapınca cihazla ilgili şüphe oluştu kafamda ne yapmalıyım ben?

Kesinlikle ayarlarla ilgili bir sorun var. Çünkü ben PC(koaksiyel) Xbox (optik) ve PS3 (optik) şekilde decodere bağlı.Beni sadece biraz PC uğrastırdı.Xbox ile hiç problemsiz bağlantı yapabildim.Dediğin gibi xbox ses seçeneklerinden dolby 5.1 seçmen yeterli..

• Hocam bağlantı biçimi yazdığım şekilde xbox için aldığım optik çıkış aparatından decodere optik bağlantı yapıyorum. ses sisteminin analog girişleri decodere bağlı. Xboxu da hdmi la lcd ye bağlıyorum. xbox menüsünden digital output içerisinde dolby digital 5.1 seçtiğimde sadece ön 2 kolondan ses geliyor. Digital stereo seçersem 5.1 ses alıyorum ama dolby digital 5.1 de olmuyor. Bu durumda decoderda mı problem var? Başka nasıl bir ayarı olabilir ki?
  • @KaNaT, hoparlörün ses gelen kanalına ait kabloyu kullanarak decoderin üç ayrı çıkışınıda tek tek tak ve çıkar. 5.1 durumunda 3 kanaldan da ses gelmesi lazım. 5.1/2.1 butonunun 5.1 de olmasına dikkat et. 2.1 de en sağdaki kanaldan ses gelmez. Bu denemeyi basit bir PC speaker'ı ile de yapabilirsin. Bu dediklerim Xbox için.

PC nin durumu biraz daha ayarlar ile ilgili...
  • quote:

Bendeki dts decoder sadece wmp classic ile izlerken ffdshow video decodere sağ tıkladığımda görünüyor. wmp classic ile izlerken 2 adet ikon görünüyor trayde biri ffdshow video decoder diğeri Ac3 filter ve filmi izlerken ac3 filterde equalizer ayarları aktif. iniyor çıkıyor online bir görüntü veriyor. Sendeki gibi çubuklar boş durmuyor Yekucur. Dts decoderde ses stereo kalırsa konuşma sesleri iyi geliyor . 5.1 seçersem konuşma sesleri düşüyor ve çok derinden geliyor. spdif seçersem tamamen kesiliyor ses. Yabancı bir forumda aynen benimkine benzer durumlar yaşayan birilerini gördüm ama ingilizcem çok iyi değil tam olarak anlayamadım. Sen de bir göz atabilir misin vaktin olursa lütfen.

Hocam, verdiğin linkte şöyle bir cümle var... İki kanaldan fazla seçmeyin diyor çıkış kanal sayısını.

If you simply want to get digital audio (5.1), using the above cable, make sure you change your sound card settings to use digital output only(find it yourself), make sure AC3 encoding on your Sb is on (another word for Digital), and make sure you set it up for two speakers (yes, two). If you try to set it to a 5.1 speaker system, you will only get the left and right audio. This is caused by stupid drivers that assume that if you have selected any more than 2 speakers, you must be using the SB as the digital decoder, and outputs the signals via the independent speaker outputs on the card, even though you have specified digital output. The end result is, with the above settings (you might have to tweak your independent configuration) you will get Dolby Digital 5.1 from your sound card, into your amplifier, and it will sound great. However, because you need to set your sound card up as a 2 speaker (stereo) configuration, your computer games will not play in surround modes properly, simply stereo. Few games (if any) support dolby digital, so you will just have to listen to them in stereo. That means Doom 3 is stereo only. Sorry.

* exception. Two possible ways around this, are, to forget about using your amplifier as the Digital decoder, and to hook up the SB card outputs to you amplifier using the individual channel inputs, ie front to front, center to center, rear to rear. If you are lucky your amplifier can do this, and in this case, you turn your sound card digital output off, select a 5.1 speaker setup, and you will hear your movies in 5.1 dolby digital, AND your computer games will also play in surround modes. Of course, for purists, there will be an audio degradation as you will be sending an analog (converted from digital by your sound card) signal to your amp instead of a digital one, and the wiring is much uglier. Plus, you will have to use the SB software to adjust levels, sub cutoff, etc. it also may limit what other gear you can plug into your amplifier as all of the inputs may be used. But it does work. The second, as mentioned by another poster, is to spend gobs of money on a seperate digiatl encoder, and feed your sound card signals into it, then into your amp.

• quote:

Orijinalden alıntı: tol9a_TR

Hocam şöyle birşey deneme sansın varsa;

PC ye VLC player yükle (kodekleri kendi içinde barındırıyor zaten) ve sistemdeki tüm kodekleri kaldır.Denetim masası SES seçeneklerinden de SPDIF 'i "varsayılan aygıt" olarak ayarla.VLC ayarlarından da ses çıkışını "SPDIF OUT" olarak seç. Be bu şekilde POWERDVD ve VLC den DTS sesleri sorunsuz alabiliyorum.(@yekucur ; Ancak SPDIF seçiliyken VLC de volume ayarları ve ekolayzır devredışı kalıyor.Bu normal bir durum mu?)Ses kartım audigy 2 zs ve decodere spdif çıkıştan (kendi imalatım) koaksiyel kablo ile bağlı...

VLC de bunun sağlamasınıda yapabilirsin.Şöyleki; DTS film oynarken üstteki ses menüsünde "SES AYGITI" yazan bir yer var.Burada SPDIF OUT seklinde bir ibare işaretli geliyor eğer herşey tamamsa.Aynı yerdeki diğerlerini seçersen sesin ne kadar değiştiğini farkedebilirsin.

(@yekucur ; Ancak SPDIF seçiliyken VLC de volume ayarları ve ekolayzır devredışı kalıyor.Bu normal bir durum mu?)

Normal olabilir @tol9a_TR. Ses datasını olduğu gibi ham olarak gönderdiği için ses açma ve kapama ve ekolizer işini external cihazlara bırakıyor sanırım.

• Az önce ses kartı sürücülerini devreden çıkarıp anakartın chipsetini devreye soktum. Optic bağlantı yaptım. ses sistemi seçeneğini dolby digital 5.1 yaptığımda ses alamadım. 6 channel seçtiğimde testte yine ön 2 kolon çalıştı. DTS interactive seçeneğini seçtiğimde tüm kanallardan ses alabildim. Yalnız mp3 çalarken ses 2 kanaldan geliyor bu seçenekte. 6 kanalı seçersem mp3 ler de 5.1 oluyor. Çok garip yani. Vlc playerla bu şekilde açtığım bir filmde varsa spdif etkinleştir dedikten sonra ses takılan bir plak gibi sürekli ekolanarak çaldı. Ses aygıtı olarak spdif üzerinden A52 seçiliydi. 5/1 e aldığımda normale döndü ses. Bana öyle geliyor ki bu cihazda problem var. Yanlış mı yorumluyorum acaba ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 12 Kasım 2010; 2:27:21 >
  • If you simply want to get digital audio (5.1), using the above cable, make sure you change your sound card settings to use digital output only(find it yourself), make sure AC3 encoding on your Sb is on (another word for Digital), and make sure you set it up for two speakers (yes, two). If you try to set it to a 5.1 speaker system, you will only get the left and right audio. This is caused by stupid drivers that assume that if you have selected any more than 2 speakers, you must be using the SB as the digital decoder, and outputs the signals via the independent speaker outputs on the card, even though you have specified digital output. The end result is, with the above settings (you might have to tweak your independent configuration) you will get Dolby Digital 5.1 from your sound card, into your amplifier, and it will sound great. However, because you need to set your sound card up as a 2 speaker (stereo) configuration, your computer games will not play in surround modes properly, simply stereo. Few games (if any) support dolby digital, so you will just have to listen to them in stereo. That means Doom 3 is stereo only. Sorry.

Bu paragrafı çevirebileceğim kadarı ile yazayım.

Mono stereo - RCA kabloyu kullanarak sadece dijital ses almak istiyorsanız, ses kartı ayarlarından sadece dijital out put'a değiştirmeyi unutmayın, ses kartının AC3 encoding ayarlarını açmayı unutmayın ve hoparlör ayarlarını 2 kanal olarak ayarlayın.( evet doğru gördünüz sadece iki). Eğer 5.1 olarak ayarlarsanız, sadece sağ ve sol hoparlörlerden ses alabilirsiniz. 2 den fazla çıkış kanalı belirtmiş iseniz, dijital çıkışı seçmiş olsanız bile aptal driverlar sebebi ile ses kartınızı dijital decoder gibi kullanıp kart üzerindeki bağımsız hoparlör çıkışlarına yönlenir. Sonuç olarak yukarıdaki ayarları yaparsanız ses kartınızdan Dolby Digital 5.1 alırsınız, amfinize iletirsiniz ve güzel bir ses alırsınız. Ancak, ses kartınızı 2 kanal stereo olarak ayarladığınız için Pc de oynadığınız oyunlarda düzgün sorround ses alamazsınız, sadece stereo olur. Çok az oyun Dolby Digital'i destekler, böylece stereo olarak dinlemek zorunda kalırsınz. Yani bunun anlamı DOOm3 sadece stereo olarak oynarsınız. Üzgünüm...

Yani bu yazıdan anladığım kadarı ile bu ayarları yapınca sadece dolby digital olan kanynaklardan gerçek 5.1 alırsın. Normal kaynaklardan sadece stereo alırsın ve iki kanal çalışır. Eğer ayarları 6 kanal yaparsan 5.1 ses alırsın ama gerçek dolby digital değil ses kartının çözdüğünü alırsın. Yani senin karşılaştığın durumlar bu anlatılanlara uyuyor gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 12 Kasım 2010; 14:03:09 >

• Bu yorumdan şunu mu anlamalıyım?
    Doğrudan optic ya da koaksiyel çıkış olmadığı sürece başımıza gelecek olan budur.

Bunu kabullenebiliriz gibi ama ses kartını iptal edip anakartın optik çıkışını kullanarak dolby 5.1 ses alamama olayını(ki driverlar devreye girse bile yine de sahte de olsa bir 5.1 ses almak gerekirdi diye düşünüyorum)

ya da xbox360 da dolby 5.1 seçiminde yalnızca 2 kanaldan ses alabilmemizi nasıl açıklarız o zaman?
    (bu arada xbox için ses gelen kanalı diğer girişlerde de deneme olayını henüz yapamadım ilk fırsatta...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 12 Kasım 2010; 23:04:18 >
  • Sevgili @KaNat,

DTS müzik isimli bi konu başlığı var. PC ayarları ile ilgili mesajlar dikkatimi çekti. İncele istersen. Faydası olabilir. Hatta hızlıca bi konuyu gözden geçir derim...

xbox için ses gelen kanalı diğer girişlerde de deneme olayına bakabildin mi?

http://forum.donanimhaber.com/m_17189502/mpage_8/f_/key_//tm.htm#37311609

http://forum.donanimhaber.com/m_17189502/mpage_7/f_/key_//tm.htm#34348287

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 14 Kasım 2010; 2:15:58 >

• Sevgili @KaNat,

Ne yaptınız? Var mı durumda bir düzelme?
  • Sevgili yekucur! Ben de tam sana yazmak için girmiştim. Salkom dan Emre bey sağolsun çok ilgilendi verdikleri teknik destek için buradan da çok teşekkür ediyorum. Eskisini göndermeden bana yeni bir cihaz ulaştırdı denemem için. Onda da aynı durumu yaşadım. Cihazla ilgili endişem yokoldu en azından.

Son durum şu mono, dönüştürücü aparat kullanarak yaptığım denemelerde ac3 içinde spdif seçmeme rağmen ac3 ün ekolayzır ayarları sürekli hareket ediyor. Bir şekilde devre dışı kalmadığını düşünüyorum. vlc kullandığımda söylediğim gibi ses sürekli bozuk plak gibi takılarak ekolu geliyor.

Bsplayer denedim onda da çevresel sesler harika ama konuşma sesleri neredeyse yok gibi.

powerdvd denedim spdif açıp. Cızırtıdan başka birşey alamıyorum. Nasıl oldu bilmiyorum ama sadece xbox üzerindeki yeni denememde dolby digital 5.1 seçimim olumlu sonuç verdi. Tüm uydulardan ses alabildim.

Pc konusunda durum nedir anlayabilmiş değilim acaba ses kartı ve kullandığım aparatla ilgili bir sorunum mu var? Doğrudan optik çıkışlı bir x-fi titanium mu alayım.

Yoksa pc-lcd hdmi bağlantıdan vazgeçip filmler için western digital Hd player tarzı bir alet alıp decoderi onunla mı kullanayım. Başım döndü

• İthalatçı firmayı taktir ettim doğrusu. Sattıkları malın arkasında durmaları çok iyi.

Bu bilgisayar ayarları gerçekten biraz karışık. Durum ses karının teknik özellikleri ile da alakalı olabilir. Ses kartına yeniden yatırım yapmaktansa WD player tarzı bişey almak bence de daha mantıklı gibi.

En azından xbox olayını çözmüşsünüz. Digital 5.1 seçeneği ile nasıl decoderin performansı? Başka bir konu başlığında playvision decoderi olan bir arkadaş da xbox almayı düşünüyordu...
  • Performans çok iyi sevgili Yekucur. Ben birkaç oyun denedim harikaydı. Şimdilerde wd player alıp biraz DTS müzik arşivi yapmayı düşünüyorum. Bir ses kartı alıp yeniden kumar oynamaktansa dediğin gibi işlemcisi ve performansı hd medialara göre düzenlenmiş bir player almak daha mantıklı görünüyor. Acaba bunlar içinde öne çıkan bir isim var mı bildiğin? Ben wd yi biliyorum yalnızca.
  • Popcorn hour, egreate, darkmedia gibi markalar var ön plana çıkan. Ben elimdeki WD TV Gen2 den memnunum ama artık üretimi bitti diye biliyorum. Şuan WD TV Live var sanırım. Benim modele göre extra wireless özelliği var. Fiyat/Performans özelliğine göre biraz incele derim...
  • Sevgili yekucur sendeki wd hakkında birkaç özelliği merak ettim. Öncelikle netten indirdiğimiz bluray filmleri klasör gösterdiğimizde oynatabiliyor mu? Deneme şansın oldu mu? 2. olarak kumandadan ses dilini değiştirebiliyor muyuz dual mkv ler için. 3- altyazı konum ve büyüklük ayarları yeterince esnek mi? Bir de bir diğer diski bu alete takıp ondan okutma yapabiliyor muyuz ya da eternet kablosuyla pc ye bağlayıp pc hdd sini gösterebilir miyiz? Bilgi verebilirsen sevinirim.

Smartmedia Movie Box HD player isimli bir aleti de çok methetmişler tek sorun pasif heatsink dolayısıyla biraz fazla ısınıyor eleştirisi olmuş. O da ilerde bozulacak bir fandan daha iyidir deniliyor. Bu aletlerde (dark ve smart) disk yok yalnız. Okuduğum yorumların genelinde wd ye göre olumlu yönleri kumanda fonksiyonları ,altyazı seçenekleri(netlik hariç),görüntü netliğinden bahsetmişler. Wd nin artıları olarak da sabit disk ve 500mhz lik işlemci denmiş (diğerleri 400)

Dün akşam bayağı bir forum okudum en sevmediğim duruma düştüm

• Sevgili @KaNaT,

1.Öncelikle netten indirdiğimiz bluray filmleri klasör gösterdiğimizde oynatabiliyor mu? Deneme şansın oldu mu?-> Genelde MKV film indiriyorum. Direkt bluray indirip denemedim açıkcası. ,

2. olarak kumandadan ses dilini değiştirebiliyor muyuz dual mkv ler için.-> Evet değiştirebiliyoruz.

3. altyazı konum ve büyüklük ayarları yeterince esnek mi? ->Ben genelde en büyük alt yazı ile kullanıyorum. Benim 40 inch LCD de gayet yeterli.

4. Bir de bir diğer diski bu alete takıp ondan okutma yapabiliyor muyuz. -> İki USB portu var. Aynı anda iki diski görebiliyor.

5. ya da eternet kablosuyla pc ye bağlayıp pc hdd sini gösterebilir miyiz? ->WD live modelinde sanırım yapıyor. Benim Gen2 de ethernet yok.

Ben WD TV yi hesaplı ve özellikleri benim işimi gördüğü için tercih etmiştim. Burada önemli olan sizin ihtiyacınız ne? O na göre bi model seçersiniz sanırım. Yeni bir başlık var bu konu ile ilgili. Şuan çok fazla bilgi yok ama yinede bir bakın isterseniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_44837501/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.