Şimdi Ara

Ordu'dan Mersine Nasıl Gidilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar haftaya cuma günü 18.00-19.00 gibi aracımla ordudan mersine gidicem araçta 4 kişi olacağız.Haritadan baktım 700 km gösteriyor ordu-aybastı-niksar-tokat-sivas-kayseri-niğde-mersin diye gidiyor ordudan niksara kadar hep tek şerit ve virajlı yüksek kesim olduğu için yollarda kar olma ihtimalide çok yüksek kış lastiği zincirim falan yok.Risk almaya değer mi ? bir diğer yolda samsun üzerinden çorum-yozgat-kayseri-mersin burdan gidince yol 850 km'ye çıkıyor.Daha önce bu yolu giden arkadaşlar varsa bilgilendiirse çok sevinirim

• kardeş ordudan tokata kadar canlı ulaşabilirsen sonrası kolay. ama canını seviyorsan ikinci alternatif daha uygundur. bu havada kış lastiksiz yayla yolunda yola çıkmak tam bir türk cesareti :D
  • ilk yol mantıklı, kış şartları olmasa sana bir öneride bulunurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lionel1

ilk yol mantıklı, kış şartları olmasa sana bir öneride bulunurdum.

daha önce geldiniz mi bu yolu ? tavsiyenizi dinlemek isterim
  • Ordu Ankara yapabiliyorsan Ankara mersin düz yol. Kar buz olmaz yolda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niksar'dan geçmede istersen İstanbul üzerinden git 😀

Şaka bir yana Samsun'dan gitmen daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir Ordu'lu olarak Tokat'a direkt geçmezdim. O yollarda yazın bile hızınız 40-50 ancak oluyor. Kışın o yol bitmez
  • ordudan aybastı ya değilde ordu,ünye,akkuş,niksar,tokat istikametinde gitmeniz gerekiyor bu yolda ordu mersin arası en kısa mesafeki 790 km civarı ben eylül ayında kullanmıştım bu yolu ünye akkuş arası biraz bozuktu virajlı tek şerit yol yağışlı sisli bir havada bir kamyonun arkasında 50 km ortalama hızla gittim dönüşte samsun yolunu kullandım 100 km daha uzun ama bölünmüş yol 100 km de az mesafe değil hava durumuna bakarsınız yağış varsa bu yolu kesinlikle kullanmayın ailenizle gidiyorsanız samsun yolunu kullanın. Kazasız belasız Hayırlı yolculuklar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gosso

quote:

ben sivasta yaşıyorum adanalıyım. arkadaşımı burdan orduya yolladım suşehri üzeri gitmişti. ordudan sivasa bir şekilde geldiğini düşünürsek sivastan sonrası için ben adanaya giderken şarkışla-pınarbaşı-tufanbeyli-kozan-adana istikamitini kullanıyorum.yolun yaklaşık 150 km lik kısmı virajlı ve dar yoldur. bu kısım 2 saat sürer şuan kar yok açık diye biliyorum. burdan mersine giden arkadaşlar bu güzergahı kullanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslantürk60

ordudan aybastı ya değilde ordu,ünye,akkuş,niksar,tokat istikametinde gitmeniz gerekiyor bu yolda ordu mersin arası en kısa mesafeki 790 km civarı ben eylül ayında kullanmıştım bu yolu ünye akkuş arası biraz bozuktu virajlı tek şerit yol yağışlı sisli bir havada bir kamyonun arkasında 50 km ortalama hızla gittim dönüşte samsun yolunu kullandım 100 km daha uzun ama bölünmüş yol 100 km de az mesafe değil hava durumuna bakarsınız yağış varsa bu yolu kesinlikle kullanmayın ailenizle gidiyorsanız samsun yolunu kullanın. Kazasız belasız Hayırlı yolculuklar dilerim.

Evet hocam aileyle gideceğim 2 şöför olacağız, akkuş yolu açıkçası canımı sıkıyor samsun üzerinden gidersem 1-1.30 saat oynar ama daha sağlıklı olur diye düşünüyorum samsundan sonra çorum-yzgat-kayseri-mersin diye devam ediyor sanırım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gosso

quote:

ben sivasta yaşıyorum adanalıyım. arkadaşımı burdan orduya yolladım suşehri üzeri gitmişti. ordudan sivasa bir şekilde geldiğini düşünürsek sivastan sonrası için ben adanaya giderken şarkışla-pınarbaşı-tufanbeyli-kozan-adana istikamitini kullanıyorum.yolun yaklaşık 150 km lik kısmı virajlı ve dar yoldur. bu kısım 2 saat sürer şuan kar yok açık diye biliyorum. burdan mersine giden arkadaşlar bu güzergahı kullanıyorlar.

ordudan sivasa niksar üzerinden yol var mesudiye gürgentepe yolu çok kötü ve şu an kardan dolayı sıkıntılı olabilir.Sivastan mersine kaç saatte gidilir?

• lionel1 kullanıcısına yanıt
    Bende adanalıyım. Yazın sivasta bir arkadaşımın düğünü olmuştu. Giderken de gelirken de kayseri-niğde yolu üzerinden seyehat ettim ve bomboş dümdüz yoldu. Zaten niğdeden sonrası hep otoban. Size de o yolu tavsiye ederim. Tufanbeyli üzerinden belki daha kestirme olur ama sanırım otoban olmadığı için daha uzun sürer yolculuk ve otobana göre daha tehlikeli olur zira tufanbeyli tarafları da karlı ve buzlanma olabiliyor kışın

• Gosso G kullanıcısına yanıt
    benim söylediğim güzargahtan sivas-mersin 6 saat sürer en az.
  • adana-niğde zaten otoban, niğde den sonrası bölünmüş yoldur evet orda hızlı gidilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duggac

kardeş ordudan tokata kadar canlı ulaşabilirsen sonrası kolay. ama canını seviyorsan ikinci alternatif daha uygundur. bu havada kış lastiksiz yayla yolunda yola çıkmak tam bir türk cesareti :D

Aybastılıyım, fatsadan aybastıya ordan da başçiftliğe canlü ulaşırsa yol bitmiş demektir

• Mersine neden geliyorsun arac mi alacaksin

• Tokat üstü yol yıpratıcıdır.Bileğinize ve aracınıza güvenmiyorsanız tercih etmeyin.Kış lastiğiniz yoksa kesinlikle ana yol tercih edin.100 km kazanç az değil ben her türlü tokat üstünden giderdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.