Soru başlıkta. Hangisi daha iyidir arkadaşlar. Kardeşim Ordu'yu ben Afyon'u kazandım. Eğitim,hastane,şehir olarak genel değerlendirirseniz hangisi daha iyidir???? |
ORDU TIP VS AFYON TIP
-
-
Upp upp
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de ordu tıptayım, uplamak için atmış olayım bu mesajı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-629491C4C -- 3 Eylül 2021; 17:57:4 > -
hocam ben de afyonu kazandım uplamak için yazayım.dhden siz dahil 4 kişi var fakültede djkfldjf
-
Okuyan arkadaşlar yorum yapsa çok iyi olur
Up uppp
akademik kadro olarak afyon şehir olarak ise ordu derdim ben ordu'nun prof sayısı yetersiz gibi geldi bana
-
Hemen ben senin merak ettiğin şeyi yanıtlayım .ege tıptaöğrencisi olarak .
Hiçbiri birbirinden iyi değildir güzel kardeşim . Bence tıp temelde büyük şehir mi - özel mi şeklinde 2 temel soruya ayrılıyor . Ardından da şekilleniyor .
Mesela yeni başlayan kişiler kıyaslama açısından akademik kadroya falan bakıyor . Bu o kadar anlamsız ki . Zaten ilk 3 sene teorik senenizde yani çoğu hoca slayt okuyacak . Profluk ya da doçentlik buna bir şey katmıyor random asistan bile aynı işi yapıyor zaten .
Hadi stajlarda farkı hissedeyim diyosun . Hoca başınıza asistan bilemedin uzman verip yolluyor . Hoca da kliniğinde vs takılıyor .
Bu yüzden üzgünüm ama ordu mu afyon mu daha iyi bilmemin imkanı yok . Sistemi hangisinin daha iyi oturduysa ona daha iyi denir . Geri kalan kurada çekilen hoca şansıdır . Fazla irdelemeyin derim .
Şöyle ilginç bir anektod da paylaşayım . Çok yakın bir arkadaşım katip çelebide ben de egedeyim . Benim aldığım eğitime 12 bin falan basıyor .
Böyle yersen ege yav fena dersin . Ama maalesef işin içi hiç öyle değil . Siz kendiniz textbook okuyun hevesli olun . Hiçbir kişiden size bir şey gösterilmesini beklemeyin . Kendiniz öğrenin . Çok başarılı güzel doktorlar olun .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Okuyan arkadaş çıkmaz mı hiç yaa
-
upp upppp
-
Nasıl yani katip çelebi egeden daha mı iyi diyorsunuz
-
Hayır eğitim diye kıyasladığınız şeyin aslında olmadığını söylüyorum .
Teorik dersler yani ilk 3 sene olan dersler iyi kötü hoca / slayt okuyan hocayla bir şekilde geçiyor . Tüm hocalarınız zaten iyi gelmeyecek .
Stajlarda da üniversite hastanelerindeki umursamazlık insanın yüzüne inanılmaz batıyor . Şu birkaç senelik dönemde katip çelebi baya güzel eğitim alıyor .
Mesela kendi kadın doğum stajımdan inanılmaz bilgi yüküyle çıktım . Bir çok oturuma/kursa katıldım . Sunum yaptım . Bir sürü hasta muayene ettim . Transvajinal ultrasonlar , tanı testleri , tedavi seçimlerinde bulundum . Fakat genel cerrahide hiçbir şey görmedim .
Bu yüzden tercih yaparken sakın ama sakın yok şurda şu kadar hoca varmış . Şurda öğrenci başına 3 hoca düşüyormuş diye bakmayın .
Hocaların çok ilgilenmesini istiyorsanız , birilerinin sizin olduğunuzu fark etmesini istiyorsanız kesinlikle özel yazın .
Büyük şehir yazın ki daha farklı vakalar görün . Daha köklü yazın ki işleyişi oturmuş olsun . Fakat 2+2 = 4 değil . Bunu en iyi 5-6. Sınıfa geldiğinizde anlıyorsunuz .
Mesela ilginç bir şey anlatayım . Tıp fakültesinde okurken stajlar bittiğinde intörn doktor oluyorsunuz ve intörn doktor olduğunuzda her şeyi yapabileceğinizi düşünüyorsunuz . Mesela im yapmayan , hiç kan almayan , dikiş atmayan insanlar var ve bu şekilde 6. Sınıfa gelebiliyorsunuz .
Nedeni de çok basit . Eğer ilgili birine denk gelmediysen hadi gel şu hastaya dikiş at demiyor sana kimse . İlgili kişiler var mı baya var . Fakat olmayan da baya var . Okulda da 400 kişi olduğumuzdan denk düşmek zor .
Mesela türkiye ve dünyada çok da fazla bulunmayan robotik cerrahiyi ele alalım . Daha spesifik olsun . Kimse sana aa güzel kardeşim üroloji stajına geldin . Gel bak burda böyle bir şey yapıyoruz demez . Sen kalkıp kendin gider izlersin o da hoca kabul ederse .
Temelde demek istediğim şey çoğunlukla öğrenci bazlı ilerliyor işler . Öğrenmek isteyene , yapmak isteyene , görmek isteyene imkanlar gerçekten var . Ama o isteği korumak ve sürekli bu işlerin peşinden koşmak için enerjisi git gide kırılıyor insanın . Hocam ben şöyle bir ameliyat izlemek istiyorum dediğinde napacan boş ver cevabı almak gerçekten yoruyor .
Sorduğun soruya gelirsek katip çelebi eğiitim araştırma hastanesinden döndüğünden hocalar daha çok hasta muayene etmek zorunda . Egede böyle bir şey yok . Adam öğleden sonra vs özele gidebiliyor fakat katipte öyle değil . Bu yüzden hocaları daha çok ilgileniyor ve vakit ayırıyor . Bence daha hoş . Fakat katipten rastgele 3-5 kişiye söversen onlar da bir ton şeye sövüyor . O yüzden bu işin sonu yok .
Okul seçerken yaşamak istediğiniz yeri ve şartları seçin . Ben mesela ankarada yaşamama rağmen ankara tıpı tercih etmek istemedim . Çünkü puan yüksekiği = iyi eğitim anlamına gelmiyor . 30 kat iyi eğitim olsa da benim için karşılığı olmayabiliyor . Büyük şehir , istediğiniz yer .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
kansere çözüm bulacaksınız da eğitimini merak ediyorsunuz
-
Valla Orduyu bilmem. Tıpları da bilmem ama Afyon çok güzel şehirdir. Kışın hamamına girersin yazın zaten gezersin. Yemekleri lezzetlidir. Sehir ucuzdur. İnsanı cana yakındır. Büyükşehir değil ama Afyon'a önyargı ile yaklaşmazsan gerçekten seversin.
Biraz paran varsa arkadaşlarınla yakın şehirlere gidersin.
Dediğim gibi eğitimi hakkında pek bilgim yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X