Şimdi Ara

Organik kimyada neleri ezberlemeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben her şeyi ezberliyorum.En sonunda aptallık ettiğimi anladım:(Örn:Yağ asitlerinin ilk 6 üyesini ,sitrik asiti, süt asitini felan ezberleriyorum...

Bu konuda bilgili arkadaşlar, hangi konuda hangi özel molekülleri ezberlemek gerekir?

Hangi tepkimeleri ezberlemeliyiz?
    1-Elde ediliş tepkimeleri
    2-Kimyasal tepkimelerinin hepsini ezberliyorum
    Siz ne yapıyorsunuz

quote:

Orijinalden alıntı: bLackLisT.

formik asit

quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Asetilen,aseton,benzen,etill alkol, formik asit, amino asit.

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Benzenden 1 H çıkmasıyla Benzil elde edilmez Fenil elde edilir. Önceki senelerde çıkan sorudur.

quote:

Orijinalden alıntı: poüyk

Glikol gliserin vinil elekton sunucu cekici gruplar(orto meta yonlendiriciler) fenil asteon asetilen formaldehit formik asit anilin aspirin(bu cok da obemli degil ama cikar mi cikar osym bu) fruktoz galaktozdan hangisi aldoz hangisi ketoz(hatirlayamadim simdi bakarim sonra) TNT urotropin neyden elde edilir(formaldehitten) bakalit recinesi yine formaldehitten elde ediliyor. Orto para meta konumlari ne zaman olur. Alkollerin na/k tepkimeleri. Esterin olusumu(alkol ve karboksilik asitten) asit anhidriti nasil olusur(iki mol karboksilikten 1 mol .su cekilmesiyle.) asit anhidritleri ile alkol tepkimeye girerse ne olusur(ester ve karboksilik asit). acil klorurleri alkolle tepkimeye girerse ester ve alkil halojenur, acil klorurleri H2 ile tepkimeye girerse aldehit ve alkil halojenur elde edilir. Williamson sentezi nedir(eter eldesinde kullanilir) .kolbe sentezi nedir (karboksilli asit eldesinde kullanilir.). Kim ic tuz olusturur.(yanilmiyorsam proteindi) Şelat nedir. Zwitter iyonu nedir.

quote:

Orijinalden alıntı: asdwad91

Mesela benzen pi bağı içerdiği hâlde katılma tepkimesi vermez.Bunun dışında alkan katılma tepkimesi vermez.Amidler önceki senelerde nötr diye kabul ediliyordu fakat son birkaç senedir aminden daha zayıf baz diye kabul ediliyor.Aminoasitler amfoterdir hem amino(bazik) hemde k.asit (COOH=asidik) grup içerdiği için.

quote:

Orijinalden alıntı: asdwad91

Alkinlere su katılınca keton oluşuyor ama bir istisnası var asetilene (C2H2) su katılırsa asetaldehit oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EddardStar'k -- 19 Haziran 2012; 18:52:06 >

• formik asit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrisonun Kuklası -- 19 Haziran 2012; 12:59:36 >
  • Asetilen,aseton,benzen,etill alkol, formik asit, amino asit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucky Mustard -- 19 Haziran 2012; 13:29:37 >
  • quote:

Siz ne yapıyorsunuz
  • Benzenden 1 H çıkmasıyla Benzil elde edilmez Fenil elde edilir. Önceki senelerde çıkan sorudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EddardStar'k

quote:

Siz ne yapıyorsunuz

Zaten tepkimeler aynı gibi hepsinde bende senin yaptıklarını yapıyorum.
  • ben ezber yapmadan çözüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: expotion101

ben ezber yapmadan çözüyorum

nasıl
  • ksilen toluen
  • Glikol gliserin vinil elekton sunucu cekici gruplar(orto meta yonlendiriciler) fenil asteon asetilen formaldehit formik asit anilin aspirin(bu cok da obemli degil ama cikar mi cikar osym bu) fruktoz galaktozdan hangisi aldoz hangisi ketoz(hatirlayamadim simdi bakarim sonra) TNT urotropin neyden elde edilir(formaldehitten) bakalit recinesi yine formaldehitten elde ediliyor. Orto para meta konumlari ne zaman olur. Alkollerin na/k tepkimeleri. Esterin olusumu(alkol ve karboksilik asitten) asit anhidriti nasil olusur(iki mol karboksilikten 1 mol .su cekilmesiyle.) asit anhidritleri ile alkol tepkimeye girerse ne olusur(ester ve karboksilik asit). acil klorurleri alkolle tepkimeye girerse ester ve alkil halojenur, acil klorurleri H2 ile tepkimeye girerse aldehit ve alkil halojenur elde edilir. Williamson sentezi nedir(eter eldesinde kullanilir) .kolbe sentezi nedir (karboksilli asit eldesinde kullanilir.). Kim ic tuz olusturur.(yanilmiyorsam proteindi) Şelat nedir. Zwitter iyonu nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sentezleri vs yazdim ama sen sadece molekulleri soruyormußun neyse kalsin onlari da yazmistim aralara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EddardStar'k

quote:

Orijinalden alıntı: expotion101

ben ezber yapmadan çözüyorum

nasıl

hocam şimdi olayın mantığını anlamaya çalış mesela alkinler tollens(fehlingde olabilir tam hatırlamıyorum ismini) tepkimelerinin sebebi cu nun H den aktif olamaması sonucu yerini H ye bırakmasıdır çünkü Cu yarı soy metal ve H den daha az aktif gibi (bu bir örnekti )
  • Mesela benzen pi bağı içerdiği hâlde katılma tepkimesi vermez.Bunun dışında alkan katılma tepkimesi vermez.Amidler önceki senelerde nötr diye kabul ediliyordu fakat son birkaç senedir aminden daha zayıf baz diye kabul ediliyor.Aminoasitler amfoterdir hem amino(bazik) hemde k.asit (COOH=asidik) grup içerdiği için.
  • Alkinlere su katılınca keton oluşuyor ama bir istisnası var asetilene (C2H2) su katılırsa asetaldehit oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdwad91 -- 19 Haziran 2012; 18:16:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.