Doğrudur hocam işte diyorum parası varsa eğer ödeyebilecek kadar onu göze alıp mahkemeye başvursun. Önemli olan hakkını aramaya çalışmak. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Orijinal Lightning Kablosu Alev Aldı (10. sayfa)
-
-
Aynen hocam parası varsa açsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, ben Amazon derken firma olanı kastetmiştim, kablo olanı değil :D.
Apple kablosu olarak Ugreen MFI'den şaşmıyorum.
-
Hayır. Her zaman kabul et’e tıklanılan kullanıcı sözleşmelerini okuyorum.
Siz de kılınızı kıpırdatmadan toplumda sizi ileri iteceğini sandığınız şeyleri kovalamaya devam edin.
Ben kendi şansını kendi oluşturmaya çalışanlardanım.
Size kolay gelsin.
He unutmadan, bence o kabloyu kabul edin. Belki kendinizi başarmış hissedersiniz. -
Başlığı popüler konularda görüp, sıcak fırsat diye girdim. Durum başkaymış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugah6aiwoha utanmaza bak adam ölümden dönmüş siz anca iftira atıp hakaret ediyorsunuz... verdiğiniz için heralde...
utanmaz sensin. ufacık küçücük yanık bile sayılmayacak bir yanık ile nasıl ölümden dönüyorsun söylesene bana
-
geçmiş olsun bende indirim sandım :)
-
Ben apple kabloların uçlarında devre olduğunu bile bilmiyordum. Attığınız fotoğraflara dehşetle bakıyorum şu anda.
-
o küçüçcük yanık için hastaneye gidip rapor mu aldın.yazık sana bakan hemşireye de doktora da.
hiç mi utanmadın onun için hastaneye gitmeye
kötü kokular geliyor bu olaydan ecnebi memlekettekiler gibi para koparmak için film çekmiş gibisin ama tutmamış sanki.
-
kablodan çıkan dumanın içeriğini bilseydin o kadar emin konuşmazdın... şarja takıp yatmış olsa dumandan zehirlenecekti... ölümlerin büyük kısmında yangının dumanından zehirlenerek oluyor... ateşle değil...
-
quote:
Orijinalden alıntı: orduluomerİşte hiç tanımadığı biri hakkında iftira atıp kendini bilirkişi sanan sığ insan sürüsünden biri daha. Ben başımdan geçeni anlattım ne eksik ne fazla başımdan geçen olayda da markaya karalamakla ilgili bir kelime bile söylemedim. başınıza böyle bir şey gelirse olacak ihtimallerden bahsettim. Hodri meydan veren versin mahkemeye.
Alıntıları GösterNerde iftira atıyorum ?
Yazdığım hepsi senin yazdıklarına göre kendi görüşüm.
Appledan ne istiyorsunuz kablo vermişler almamışsınız bu olayda haklı sizsiniz ama hastaneye gidip rapor almak parmak yandı diye ki parmağın yanmasının nedeni de kablodan tutmak varken yanan yerden tutmak bu abartı geldi bana da forumdaki nerdeyse herkese de .
Eğer telefon soketi zarar görde derdim apple telefon vermeli ama onu yapmamışsınız kablo ve şarj aleti verilecek gibi duruyor belki kulaklık falan ek bir şey istersiniz de apple vermez ancak sizin dava olayı olabilir ama zor
Apple ile kendi işim de oldu zorlu center nazikçe ne halt yersen ye diyor bazı şeylere müşteri hizmetleri iyi değil insanların tahmin ettiği gibi
-
Appleboy'lar nasıl savunuyor baksanıza, kendi ceplerinden gidecek sanki para!
Yok şunun için hastaneye gidilir mi vs. Ben de abartılı buldum, başta saçma buldum. Ama konu sahibi, durumu fark etmese, evi yanabilirdi. Yasal olarak ne yapabilir bilmiyorum, ama tazminat verilmesi gayet mantıklı. Ya boş odaya bırakıp uyusa, alevler evi sardığında uyansaydı?
Buradan telefona zarar gelmemiş diyenler de ayrı saçmalıyor. Adam bıraksın da yansın mı? Binlerce lira verilen telefona o kadar yakın yerde alev varken, panikle kablodan tutmuş da olabilir.
Ama araştırılması lazım, eminim kablonun fabrikasyon sıkıntılı olup olmadığını Apple çözebilir.
Benim de ilginçtir iPhone adaptör bozuldu. İlk defa böyle bişeyle karşılaştım. -
Apple sevmem. Elektronik üreticisiyim. Hazırcı tayfadan değilim. Mümkün olsa kendim telefon yapar kullanırım. Baştan söyleyeyim, boşa saldırmayın.
Bu arıza çok ekstrem ve acayip nadir olabilecek bir arıza.
Öncelikle ev tipi TÜM GÜÇ KAYNAKLARININ, başta da şarj aletlerinin kısa devre korumaları vardır. Apple şarj aletinde de vardır. Denemesi bedavadır. Herhangi bir şarj aletini alın, ucu kesik bir usb kablosunun siyah ve kırmızı kablolarını birleştirip, bu şarj aletine takın. Hiçbir şey olmaz. Çünkü kısa devre koruma vardır. Devreye girer ve güç kaynağını, yani şarj aletinizi korur. Aynı zamanda kısa devre yapan kabloların da yanmasını engeller.
Bu örnekte hem kablonun içten kısa devre yapması gerekiyor. Hem de şarj aletinin kısa devre korumasının devreye girmemesi gerekiyor. Bu devre de son derece basit ve bozulması güç bir devre. Çok az komponent içeriyor ve şarj ünitesinin parçası. Yani, koruma devresindeki birkaç direnç hariç, herhangi bir malzemede arıza olur, devreyi açarsa şarj aleti gene çalışmaz. Devre kapalı halde bozulma ihtimali de acayip düşük.
Özetle, bu gördüğünüz manzaranın yaşanması çok çok çok nadir görebileceğiniz bir şey. Hem kablo arızası, hem de çok çok nadir görülecek cinste bir güç kaynağı arızası aynı anda yaşanmış. Birkaç milyonda bir ihtimal olduğunu net bir biçimde söyleyebilirim.
------------------
Bu söylediklerimde Apple veya Zapple fark etmez. Aşağı yukarı aynı hassasiyette ve aynı kalitede komponentleri, aşağı yukarı aynı dizaynlarla üretiyorlar. Acayip ucuz bir maldan bahsetmiyorsak, yan sanayi ürünler de bu şekilde. T-tech şarj aletleri mesela. Orta kalite mal. Dizayn olarak Apple şarj aletinden çok farklı değildir. Bir zamanların çok kaliteli olduğunu düşündüğümüz yan sanayileri de çok farklı değildir. Özetle çok farklı değiller.
Hızlı şarj meselesi de şöyle çalışır: Şarj aletiniz normalde 5V verir. Telefonunuzu şarj eder. Telefonunuzda 4000mah pil var. 3.7V. 5V güç kaynağı ile 4000mah 3.7V pili 2 saatte şarj etmek için kabaca 2 amper yüklenmelisiniz. kablo ince ve uzun. Kayıp bir miktar oluyor. 5V'dan 4.2V çevirimi sırasında bir kayıp var falan... Kabaca durum bu. 2 amper çekmesin de, 1.9 çeksin. Aynı pili yarım saatte şarj etmek istiyorsanız (yapmayın), 8 amper akım çekmelisiniz. Elinizdeki cücük kadar kablo bu işi görmez. Dolayısı ile 5V kullanarak telefonunuzu yarım saatte şarj edemezsiniz. Peki ne yapıyorlar? Şarj aletinin içinde çift çıkış var. Biri 5V, diğeri 17V. Voltajı yükseltiyor. Basıyor 17V voltajı. Telefonunun içinde voltaj regülatörü var. O pili şarj edecek voltaja geri düşürüyor. Böylece incecik kablondan gene 2 amperden az akım geçirerek telefonunu hızlı şarj ediyor. Konsept budur. Gene, mekanizma karmaşık değildir. Şarj aleti tarafı da kolay kolay bozulmaz. Bozulsa da size zarar verme olasılığı son derece düşüktür.
-------------------
ABD'de bu iş başınıza gelse gene benzer bir şey ile karşılaşırdınız. Dava açsanız da taş çatlasın 3000-4000 dolar alırdınız. Yaşadığınız hasara göre. Teorik bir "şu da olabilirdi, bu da olabilirdi" ile para alınmıyor. Mc Donalds'da kahvenden hamam böceği çıktı. Yarım. Bir milyonu alırsın. Eyvallah. Ama "şarj aletim elimi yaktı"dan hadi güzel hatrın için olsun olsun 15.000 dolar olsun. Çok abartalım, "geceleri uyuyamıyorum, telefonu şarja koyduğumda başında duruyorum, psikolojim bozuldu. Psikolojik destek hayvanı aldım." falan. 15.000 dolar abi. Kusura bakma yani. Böyle.
Siz bu davanın peşinde koşmayın demiyorum. Koşun. Hakkınızdır tabii ki. Arayın. Karşı tarafı suçlu bulup size 300-500, bilemedin 2000 liraya bağlarlar.
------------------
Ama böyle şeylerin milyonda bir ihtimalle de olsa olabileceğini de hatırlatmak lazım. Elektrik lan bu. Boru mu? Özellikle elektronikte taşıdığımız riskler düşük değil. Komponentlerin HER BİRİNDE üreticinin belirttiği ömürün veya komponentin arızalı olmasının ihtimali binde dokuz. Sektör standardıdır. O şarj aletinin içinde hiç yoksa 30 komponent vardır. Elektronik işinde şu anki kadar bile arıza ve hata bir mucize özetle. Bu siz uyurken de olabilirdi. Evet. Demek ki neymiş? Telefonumuzu yanmaz zemin üzerinde, bizden uzak şarj etmeliyiz. Her pilli şeye bomba muamelesi çekmeliyiz. Çok ciddiyim. Çünkü bir gün hepiniz elektriğin çirkin yüzü ile tanışacaksınız. Ya Televizyonunuzdan, ya telefonunuzdan, bir yerden bir duman çıkacak bir gün. Buna hazırlıklı olun yani. Her şeyi bizden beklemeyin.
-
Buradan yola çıkarak arkadaşın hic bir şekilde hak aramamasi gerekiyor "size göre".
Son derece talihsiz bir mesaj olmuş komik...
kablonun yanan kısmına bakılırsa kablonun orijinalliğini bildiren çip yanmış. onun yanması için sağlam bir voltaj yemesi lazım diye düşünüyorum, hatta cihaz ve hatta lightning soketi hala çalışıyorsa kablo işini iyi yapmış demektir. o kadar kabloda aniden tutacak orayı bulduysanız geçmiş olsun der ben de bir kablo yollar salardım yani..
-
Hep yakınlarıma söylerim şu ayrılmaz ikili olduğunuz telefonu yatarken şarja takıp uyumayın kul yapısı bu belli olmaz adaptör yanar kablo yanar pil patlar. kimisi artık beraber yatıyor telefonla bu nasıl bir hastalık olmuş? hele işin yoksa ne diye hep açık bırakılır bunlar anlamıyorum her an aranacak önemli biri değilsen kapat şunu yahu küsmez Ne diyelim çağımızın hastalığı akıllı bıdıklar.
Konu sahibine geçmiş olsun yanan yer zaten oradan tutup çıkarın denen yer tuhaf olmuş Allah korumuş suratta yada elde patlayan vakalarda var şükretmek lazım umarım artık yatarken şarja takmazsın yada herkese ders olurda takmaz Son olarak Türkiye de olaydan sonuç alman zor ama denemek lazım kolay gelsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-B5F071B04
Bu mesaj silindi.Hastanede böyle boş beleş insanlar var küçük çocuğu osursa hastaneye giden tip bunlar
Gönüllü Apple avukatlarına bayılıyorum. Adamın evi yanıp, ailecek yanarak ölse herkes ah vah der. Şarjda kablo tutuşmuş, “dostum şikayet etsen de bişey değişmez” falan diye adamı şikayet etmemeye zorluyorsunuz. Ki bu şekilde konuşanlar genelde “ya abi Amerika’da adam kahve makinasından sıcak kahve almış dili yanmış mahkeme kahvenin sıcaklığını ayarlamadı diye firmaya ceza vermiş” geyiği yapanlar..
Rezil bir ülke olduk. Psikoloji bozuk iki yüzlü, çift karakterli vatandaşlar olduk. Nefret ediyorum böyle saçma salak her şeyi çok bilip bi bok olmayan adamlardan.
quote:
Orijinalden alıntı: orduluomerİşte sığ bir yorum daha.
Alıntıları Gösterherkese cevap yazarak konuyu yukarda tutma çabası.... tüm konuyu gözden geçirdiğimiz zaman cidden psikolojik bir rahatsızlık olduğu düşüncesindeyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X