|
Orijinal Lightning Kablosu Alev Aldı (12. sayfa)
-
-
Olay anını görmüş gibi “yanan yere parmağımı bilinçli şekilde bastığımı” söylemen iftiraya giriyor dostum. İftiranın tanımına git bir bak istersen. Fikir beyan edebilirsin tabi buna kimse bir şey diyemez ama senin yorumun fikir beyan etmek değil düpedüz iftiradır. Kabloyu alıp almamak kendi tercihim kimseyede ne yapacağımı soracak değilim. İster rapor alırım, ister kabloyu alırım. Ne yapacağım seni hiç alakadar etmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İhtimaller üzerine konuşmanın anlamı yok. Bir çok elektronik cihazda entegreler , transistörler veya bilimum komponent arızalanıyor veya kullanılamaz duruma geliyor. Bu her daim yangın çıkacak diye bir sonuç getirmiyor ortaya.
Zaten dikkat edersen davasında haksız olduğunu söylemedim. Yaptığı video ve çocukca harekete iki kelam ettim. Hakkını arasın ona bir şey dediğim yok , zaten olamaz da. Değinmek istediğim noktayı anlarsanız , o zaman anlaşmış oluruz.
Ek olarak "sheep , bot " gibi tabirleri herkese kullanınca elit olmuyorsun. Yeni üyelerin problemleri var sanırım , forum son yıllarda kara delik oldu iyice...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antizero -- 20 Ocak 2021; 12:59:43 > -
Şimdi siz benim mesajımı alıntı yapıp bana bir cevap yazıyorsunuz ya ben de o şekilde bana yazılanlara cevap veriyorum. cirkeflik yaparak muhatabımız olmadığınız halde lafa girip konuyla alakası olmayan şekilde bana hakaret edici bir kelime söyleyip sataşan sizsiniz. İtfaiyenin tuttuğu raporda yangının Arcelik marka buzdolabından çıktığını yazar Arçelik marka buzdolabında yangının neden çıktığı incelemeye girdikten sonra eğer üretim hatasi bir durum varsa ancak o zaman tazminat alabilir. Onun icin de dava açması gerekir. Arkadaşın da evinde yangın çıkmadığı gibi yangına da sebebiyet veren bir durum olmadığı icin haliyle tazminat alacak bir vaka oluşmamış oluyor. -
300mA itibaren yangın tehlikesine neden olur... artık minimum 2A şarj aleti kullandıklarından artık kısa devre koruyucusuz şarj aleti kullanmak neden savunulsun ki? apple niye kısa devre önlemli şarj aleti kullanmıyor? kullanıcılarını öldürmek onun ana misyonu mu?
-
Şarj aletini savunduğuma dair bir ibareyi hala mesajlarımda göremiyorum. Siz alıntılar mısınız , nerede yazdım acaba okumak istiyorum?
-
Kusura bakma ama anlamakta güçlük cekiyorsun. Bir kere su ergence sheeple gibi kelimeleri kullanmak yerine daha düzgün şekilde kendini ifade edebilirsin bence. Öğrendiğin her İngilizce kelimeyi Türkçe kurduğun bir cümle içine serpiştirerek kendini zeki veya marjinal göstermeye çalışıyor olabilirsin komik oluyorsun. Ben firmayı da kullanıcıyı da savunmuyorum kimseyi savunmuyorum anlatmaya çalışıp başaramadığım şey biz zaten bu riskleri de oluşabilecek hasarları da baştan kabul ediyoruz arkadaşım farkında bile değilsin. O yuzden baştan kabul edip altına imza attığın bir durum başına geldiğinde de sana kimse tazminat vs VERMEZ allahim anla artık lütfen ya yordunuz yeminle insani. -
quote:
Orijinalden alıntı: orduluomerOlay anını görmüş gibi “yanan yere parmağımı bilinçli şekilde bastığımı” söylemen iftiraya giriyor dostum. İftiranın tanımına git bir bak istersen. Fikir beyan edebilirsin tabi buna kimse bir şey diyemez ama senin yorumun fikir beyan etmek değil düpedüz iftiradır. Kabloyu alıp almamak kendi tercihim kimseyede ne yapacağımı soracak değilim. İster rapor alırım, ister kabloyu alırım. Ne yapacağım seni hiç alakadar etmez.
Ne iftirası hep bir itham var sen kendin demişsin elimi yaktım diye bende diiyorum kablodan tutsan yapmayacaktın adaptörü çeksen yakmayacaktın elini yakmanda apple bir şey yapmaz şarj aleti kablo verir anca
-
Dostum bıraksaydın odanız yansaydı öyle gitseydin rapor almaya. Bence bu haliyle dava açman epey saçma olmuş..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 20 Ocak 2021; 13:36:8 > -
Bu forum iyice ölücü mezarcı doldu ya..
nereden ne koparırım kafası.
Benim macbook pro ma istemedigim halde format atıldı. Bütün verilerim gitti vs.
Adamları arayıp sadece sikayet ettim karşılığında bana ipod teklif etmişlerdi kalsın demiştim.
Ölücülük yapmayin.
-
5v 1amper elektrik veren bir adaptörün o derece bir yanık yapması imkansız, ucundaki kabloları kesip +- yi bağlasanız bile parmağınızı zor yakar ki kabloyu o hale nasıl getirsin -
Hayır, mantık yürütüyorsun. Arçelik, o raporu dikkate alıp ödeme yapıyor. -
300mA akımdan itibaren iletkenleri ısıtıtabilir korlaşacak kadar hemde elektrik yangınları nasıl çıkıyor sanıyorsunuz?
-
Seviye düşürmeden tartışmak kolay değil tabi ki sizi daha fazla zorlamayayım -
olay sahibi düşündüğü tarzda bir tazminat alamayacağı gibi orijinal şarj kablosundan da olmuş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkemiz hukuku bu tarz olayları hiç bir suretle zenginleşme aracı olarak kabul etmiyor. BENCE de haklı. Tazminat alırsınız. Bir de zararınız giderilir. Zarar kabloya gelmiş yenisi verilir. Yanık da sizi işten bile etmeyeceğinden bir merhem parası maksimum alacağınız para olur. O da evde her türlü regülatörü şebekede sorunsuz akımı ispatlamanız halinde. Bunların hepsini geçtik, savcıya gittiğinizde takipsizlik verecek. Milletin kafa göz yarılıp şikayete gittiğinde bile bir şey çıkmıyor.
ABD de hukuk farklı işliyor evet. Ancak, yine bu tarz bir olayda para falan koparamasınız. Yüksek oranda para alınan olaylar, insan hayatını kökten ve uzun vadeli etkileyen durumlarda, sürenin ve kişinin yıllık refahındaki azalma ile hesaplanıyor. Yılda 100k USD kaybettiniz ve bu durum 5 yıl sürdüyse 500K USD alıyorsunuz. TR de böyle bir durum zaten yok. Siz ABD de olsanız bile maksimum alacağınız para 1-2 günlük ücretinizdi.
-
Konu sahibi saniyeler içinde diye bir ifade kullanmış. Benim adi kablolarım bile çok daha yüksek akımlarda sorunsuz çalıştı, bu işte bir terslik var çok anormal bir durum. Adaptörde bir sıkıntı olsa bu sefer cihaz çalışmaz duruma gelirdi, kabloda bir sorun yaşanabilecek olması bana mantıklı gelmiyor ben buna benzer bir durumu 220v 10amper cihazda yaşamıştım, hobi olarak elektronikle uğraşıyorum 5v 1amper elektrikiğin saniyeler içinde soketi bu derece yakması bana tuhaf geldi.
Edit: yukarıda birisi paylaşmış soketin ucunda bağlı bir devre varmış patlama devrede yaşanıyor yani bahsettiğim adaptörde sorun yaşansa cihaz çalışmaz duruma gelir demişim ancak adaptördeki sorun cihaza ulaşmadan kablo üzerindeki devrede son bulmuş, kabloda bir problem yok adaptör yada şebekeden kaynaklı bir sorun buna sebep olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f 22 raptor -- 20 Ocak 2021; 14:39:58 > -
Olay küçültülmüşte cidden ya uyuyor olsaydı yada o an evde olmasaydı, bütün ev yanabilirdi.
Hatanın büyüklüğü erken önüne geçti diye küçülmüyor.
Bu büyük bir hata, aynısı siz uyurken 7/24 fişe takılı buzdolabınızda başına gelse niye uyurken fişini taktınız mı diyeceksiniz (?)
Arkadaş şanslıymış ki şarja uyanıkken takmış bir çoğumuz uyurken telefonu şarja bırakıyor eğer onlardan birine gitseydi bu telefon, şarj aleti veya artık hata neredeyse belki de evi yanabilecekti.
Bir olayı erkenden önledi diye arkadaşla alay etmeye çalışıyorsunuz, bu büyük bir hatadır, arkadaş olaylar büyümeden farkına varmış.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X