merhaba arkadaşlar ben bir konuda sizin fikrinizi almak istedim orjinal dacia logan cd çalara(blaupunkt) goldmasterin bir mid takımını baglamak istiyorum uzun bir süre içinde anfi almayı düşünmüyorum acaba verim alabilirmiyim
Goldmaster RM-2840 Mid Takımı
2 yollu 16,5 cm. hoparlör Frekans: 80-20kHz Hassasiyet: 89dB/W/M Maks. Güç: 500 W Mıknatıs: 10 oz Ses bobini: 30mm Woofer: Nomeks+ipek koni Midrange ve Tweeter: 25mm ipek Konik tweeter
Sesin azalma ihtimali var, artma ihtimali yok..
benim için önemli olan ses değilde bass sesi cok fazla bass sesi vermesini istemiyorum ama benm istediğim yeterli şekilde vermesi bunun için ses normal olabilimesi için önerebileceğiniz bir ucuz anfi varmı ?
Eğer amaç daha iyi tiz elde etmekse o zaman iş değişir.. Mid takımı alabilirsiniz fakat goldmaster işinizi görür mü bilemiyorum..
Ama her halükarda tweeter'ları olduğu için orijinalinden daha iyi ses verecektir..
Ben şöyle bir model önerebilirim.. TS-G 1643 Tweeter'ı ortasında olduğundan montaj kolaylığı sağlar..
öneriniz için çok teşekkür ederim benim almak istediğim 500 w ama sizin önerdiğiniz 180 w eğer ki bu önerdiğiniz iyi tiz veriyorsa hiç 500 w lık almayayımm ayrıca cevabınız için teşekkür ederim...
500 wattmı p.m.p.o güçlerine inanmayın. 500 watt inanılmaz yüksek bir güçtür. o gold master'a 500watt değil gerçek 100 watt sürseniz kömür olur
mazur görün biraz acemiyim bu konularda bilgisiz olduğum için :D peki arkadaşın önerdiği pioonnere ne diyorsunuz...
oda gerçek 100 watt değildir. tahmini 30 35 watt rms gücüne sahiptir. zaten sizin teybinizinde verebileceği max güç 20 watt rmstir kanal başına.
Mrb arkadaşlar aracıma ses sistemi döşetmeyi düşünüyorum ama acelem yok parm oldukca bişeyler alıp ekliycem.bu konuyla ilgili bilgiye sahip arkadaşlardan yardım istiyorum. Aracım Fiat Marea orjinal teyip var üzerinde.nasıl bir cd calar amfi hoparlör tavsiye edersiniz? bi sorumdaha olacak bu USB li ve kart girişli teyip lere ses sistemi takılabiliyor mu takılınca cd çalar gibi performansı naasıll oluyor???
quote:
Orijinalden alıntı: cappadocciali
Mrb arkadaşlar aracıma ses sistemi döşetmeyi düşünüyorum ama acelem yok parm oldukca bişeyler alıp ekliycem.bu konuyla ilgili bilgiye sahip arkadaşlardan yardım istiyorum. Aracım Fiat Marea orjinal teyip var üzerinde.nasıl bir cd calar amfi hoparlör tavsiye edersiniz? bi sorumdaha olacak bu USB li ve kart girişli teyip lere ses sistemi takılabiliyor mu takılınca cd çalar gibi performansı naasıll oluyor???
Anladığım kadarıyla arabanın orijinal ses sisteminden bişey kalmayacak, o zaman bütçeye göre istediğiniz her türlü cihazı alabilirsiniz, net bir şey söylemek zor..
USBli ve kart girişli teyplere tabi ki amfi falan takılır.. Her türlü teybe takılır, sorun değil..
Performans derken kastedilen ses gücü ise CD gibi radyo gibi o da aynı olur.. Eğer ses kalitesini kastediyorsanız o cihazınıza bağlı..
Mesela benim Accentin orijinal teybinde CD daha kötü çalıyor, aynı parça USBden taktığımda daha kaliteli çalıyor.. Renaultta ise pioneer var.. Bir parçayı Audio CD yapınca daha kaliteli çalıyor, MP3 yapınca daha kötü çalıyor.. Gördüğün gibi iki teyp biribirinin tersi.. Yani CDnin ve MP3ün hangisinin kaliteli çalacağı tamamen cihazla ve şansla alakalı..
peki sizce nasıl bir subvofer amfi ve oto teyip kullanmam gerek elimde 1000 lik bi amfi var bu amfiye uygun teyip ve subvofer kaçlık yada nasıl bişey olmalı ???
"amfiye uygun teyp" sözkonusu değil.. bütçenin yettiği ve hoşuna giden herhangi bir cihaz alınabilir..
Amfinin markası modeli ne? Üstünde binlerce watt yazabilir ama modeli bilirsek gerçek çıkış gücüne göre bir woofer seçebiliriz..
ürün jameson 1500 watt lık amfi war
JAMESON USA-604 Amfi 4 Kanal 1500 watt
ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
1. MAXIMUM POWER : 1500 W 2. RMS 4 OHM : 80X4 3. RMS 2 OHM : 140X2 4. RMS 4 OHM MONO : 300X1 5. SİGORTA : 1X40 A 6. GÜÇ KABLOSU : 8 GA 7. BASS LEVEL : VAR
USA-604 ile istediğiniz herhangi bir 4 ohm bası kullanabilirsiniz.. Hala piyasada var mı bilmiyorum ama JBL GT4ler uygun olur..
teyp olarak da JAMESON JS-8915 USB-SD-MMC 3.5"İNÇ ÇIKMA KAFALI
almaya karar verdim sizin görüşünüznedir???
Jameson da diğer markalar gibi fason alıp kendi markasını basıyor yanılmıyorsam.. Böyle durumlarda cihazın MP3 dekoder kalitesi biraz şansa kalır..
Ben şahsen amfide jameson ve eşdeğeri markalar kullanırım, çünkü basit cihazdır, pahalı markalarla arasındaki fark ta azdır.. Ama teypte Pioneer ve eşdeğeri markaları (param azsa basit modellerini) tercih ederim.. Sesin asıl kaynağı olduğu için kalitesi farkeder..
Yine de tercih sizin..
Bütcem çok müsait değil öle aşırı bişey de şimdilik istemiyorum ideal bişey olsun dedim fiyatı uygun geldi sizde amfi olduktan sonra pek fark etmez deyimce buna karar verdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme