Şimdi Ara

Orjinal diye yan sanayi yedek parça takmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar, bir sorum var size bilen vardır aramızda mutlaka.

Arkadaşımın iphone unda sorunlar vardı, arka kapak kırık, pil ömrü tükenmiş,ekranında da çatlaklar vardı.Bir telefoncuya gitmiş adam orjinal parçalarla deiştircem abi demiş, değiştirmiş.Sonra bizimki telefonu başka bi telefoncuya göstermiş bunlar orjinal mi diye, adam demiş bütün parçalar yan sanayi abi demiş, bu telefoncuya geri dönüş yaptık kabul etmiyor, parçaların orjinal olmadıgına dair bir kagıt getir bana resmi biyerden diyor , bizde hakkımızı aramak istiyoruz ne yapabiliriz arkadaşlar?

• Apple orjinal yedek parça üretmiyo ki sizin telefona orjinal parça takılsın. Telefoncu büyük ihtimal orjinal derken adı sanı bilinmeyen uyduruk parçalar yerine markası belli kaliteli parçalar takıcağını belirtmiştir yani parçaların markası orjinal bilindik demek istemiştir. Anlatabildim umarım. Orjinal parça takılabilmesi için bozuk bir iphonedan alınan 2. el parçalar olması lazım böylece gerçekten orjinal olur. Onun dışında apple yedek parça üretmiyo dediğim gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iPhone yedek parça üretmiyor zaten orijinal diyen yalan söyler 1. Kalite yan sanayi felen derler normalde yani orijinal olması icin telefonunuzu garantiye vermeniz gerekmektedir.

Ben bu şekil biliyorum ne kadar doğru bilmem orasını ama hakkınızı aramanız zor gibi gözüküyor.

• "bir telefoncuya gitmiş" ise zaten o iş olmaz dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesildoruk

"bir telefoncuya gitmiş" ise zaten o iş olmaz dostum

Kesinlikle.
  • anladım hocam tesekkürler ,
  • %99 yan sanayidir
    Genpaya ver derdini anlat yardımcı olurlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Orjinal yan sanayi far farkı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iPhone original yedek parcasi diye bir sey yok, Apple uretmiyor. Genelde tamir de edilmez, yurtdisinda Apple Storea gidersiniz size direk yenisini verirler. Tamir olayi biraz ulkemize ozgu bir sey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık hocam en yakınım deseki gel bildiğim telefoncu var onda yaptıralım yine götürmezdim.^^
  • Hocam sonuç olarak bizim arkadaşa durumu anlatmadan sana orjinal parçalar takacagım demiş, bizim arkadaşta orjinal sanıyor taktırdıgı parçaları ona göre para vermiş sonuçta burda bi sahtekarlık var. O konuda nası arayabiliriz hakkımızı, adama sölemiş bu parçalar orjinal değillmiş diye , adam da bana bu parçaların orjinal olmadıgına dair bi resmi kagıt getirirsen kabul ederim demiş.
  • 3-5 kişi gideceksin o dükkana, "tatlı su kurnazı gel bakalım sen dışarı" diyeceksin, o telefonu kafasında parçalayacaksın. bazen hakkınızı böyle aramanız gerekir.
  • Ne kadar ödeme yaptınız ve hangi işlemler oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: qxN

Arkadaşlar iyi akşamlar, bir sorum var size bilen vardır aramızda mutlaka.

Arkadaşımın iphone unda sorunlar vardı, arka kapak kırık, pil ömrü tükenmiş,ekranında da çatlaklar vardı.Bir telefoncuya gitmiş adam orjinal parçalarla deiştircem abi demiş, değiştirmiş.Sonra bizimki telefonu başka bi telefoncuya göstermiş bunlar orjinal mi diye, adam demiş bütün parçalar yan sanayi abi demiş, bu telefoncuya geri dönüş yaptık kabul etmiyor, parçaların orjinal olmadıgına dair bir kagıt getir bana resmi biyerden diyor , bizde hakkımızı aramak istiyoruz ne yapabiliriz arkadaşlar?

o size orijinal olduğuna dair bir evrak sunması lazım ben böyle yüzsüzlük görmedim arkadaşın pasif mi ?
  • Öncelikle arkadaşlarında söylediği üzere İphone orjinal yedek parça yok, sadece batarya, kamera ve titreşim motoru üretiyorlar. Kasa, kapak, ekran tarzında parça üretimi yok. Dediğin gibi herhangi bir telefoncuya gittiysen ürünün kalitesine bağlı yan sanayi ürün kullanacaklar. Telefonunu Genpa, kvk, Teleservice gibi bi firmaya vermeye kalktığında ise onlarda yan sanayi ürün kullanacaklar ama kalitesi ve parça değişimi sonrası 60 gün parça garantisi vermiş olacaklar. Ama piyasa telefoncusu ile teknik servis ücret farkı elbetteki var. Karar senin... :)
  • blki adam başka bir telefonun parçalarını kullanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

Orijinalden alıntı: qxN

Arkadaşlar iyi akşamlar, bir sorum var size bilen vardır aramızda mutlaka.

o size orijinal olduğuna dair bir evrak sunması lazım ben böyle yüzsüzlük görmedim arkadaşın pasif mi ?

Aradıgım cevap tamda buydu. Arkadaşınızın belge istmesi gerekirdi telefoncuya ne oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cedric...

Apple orjinal yedek parça üretmiyo ki sizin telefona orjinal parça takılsın. Telefoncu büyük ihtimal orjinal derken adı sanı bilinmeyen uyduruk parçalar yerine markası belli kaliteli parçalar takıcağını belirtmiştir yani parçaların markası orjinal bilindik demek istemiştir. Anlatabildim umarım. Orjinal parça takılabilmesi için bozuk bir iphonedan alınan 2. el parçalar olması lazım böylece gerçekten orjinal olur. Onun dışında apple yedek parça üretmiyo dediğim gibi.
    Apple ürünü için orjinal parça demek apple marka demek markalı yan sanayi demek değil, orjinal demek gerçek demek gerçek apple parçası da apple marka olur markalı yan sanayi olmaz, yan sanayi ürünü de orjinal demek değil eevirip çevirmeye gerek yok bu sahtekarlık zaten tamirci de bunu anlatırdı ama kabul etmemiş.
    Bunu telefoncular çok yapıyor laf oyunu sadece.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.