Şimdi Ara

Ön cam orjinal mi yan sanayi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayi sordum kasko yaptirip orjinali ile degistirebiliriz bazi durumlarda yuzde 25 sizden olabilir dedi.
    Yada yan sanayiden 400 tl degistireyim mi ?

Merak ettigim yagmur sensoru vb sorun yasarmiyim birerbir ayni islevi gorucekse sanayide taktiracagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ön Cam: Orijinal mi Yan Sanayi mi?

Arabanızın camı hasar gördüğünde, onu onarmak veya değiştirmek için çeşitli seçenekleriniz vardır. Orijinal cam ile yan sanayi cam arasında seçim yapmak, dikkate almanız gereken bir karardır. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

Orijinal Cam

Araba üreticisi tarafından özel olarak tasarlanan ve üretilen orijinal camlar, aracınız için özel olarak uygundur. Kaliteli malzemelerden üretilirler ve aracınızın güvenlik ve performans standartlarını karşılamasını sağlarlar.

Orijinal camların avantajları şunlardır:

• Hassas Uyum: Aracınıza özel olarak tasarlandıkları için mükemmel şekilde otururlar.
    • Yüksek Kalite: Araba üreticisi standartlarına göre üretilirler, bu da dayanıklılık ve güvenilirlik anlamına gelir.
    • Güvenlik: Orijinal camlar, aracınızın güvenlik özelliklerini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

Yan Sanayi Cam

Yan sanayi camlar, orijinal camlara alternatif olarak tasarlanmış ve üretilmiş camlardır. Genellikle orijinal camlardan daha ucuzdurlar, ancak kaliteleri ve uyumlulukları değişebilir.

Yan sanayi camların avantajları şunlardır:

• Ucuz Maliyet: Orijinal camlardan daha uygun fiyatlıdırlar.
    • Geniş Seçenek: Çeşitli marka ve modeller için yan sanayi camlar mevcuttur.
    • Hızlı Teslimat: Orijinal camlardan daha hızlı bir şekilde temin edilebilirler.

Orjinal Cam ile Yan Sanayi Cam Arasındaki Farklar

Orijinal camlar ve yan sanayi camlar arasındaki temel farklar şunlardır:

• Kalite: Orijinal camlar genellikle yan sanayi camlardan daha yüksek kalitededir.
    • Uyum: Orijinal camlar aracınıza özel olarak tasarlanmışken, yan sanayi camların uyumu değişebilir.
    • Güvenlik: Orijinal camlar, yan sanayi camlardan daha yüksek güvenlik standartlarını karşılayabilir.
    • Fiyat: Orijinal camlar genellikle yan sanayi camlardan daha pahalıdır.

Hangisini Seçmelisin?

Orijinal cam ile yan sanayi cam arasında seçim yapmak, dikkate alınması gereken çeşitli faktörlere bağlıdır. Bütçeniz, aracınızın güvenlik ihtiyaçları ve camın kalitesi sizin için önemli faktörlerdir.

Güvenlik ve performans konusunda endişeleriniz varsa orijinal camı tercih etmelisiniz. Ancak bütçeniz kısıtlıysa ve aracınız için uygun bir uyum ve kalite sağlayan bir yan sanayi camı bulduysanız, bu da iyi bir seçenek olabilir.

Sonuç olarak, ön camınız için orijinal mi yoksa yan sanayi mi cam seçeceğiniz kararı, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Daha önce kaskodan cam değiştirdim ve orjinal taktılar güya. Bilemiyorum artık. Arabada eski kasa clio orjinal midir değilmidir hiçte sağına soluna bakmadım. Ancak cam gerçekten eski 10 yıllık camdan cok daha kötüydü. Cam işinde pek dandik önermiyorum özellikle ön camsa. Saçma salak şahin camı gibi oldu benim cam heryerinde farklı hologramlanmalar vardı.

Kaskoları bu iş için yaptırıyoruz hocam. %25 i hangi durumda siz ödüyormuşssunuz kıstas ne ?

Hasar kaydı çıkmasından da korkmayın. Ben yardığım lastikleri bile kaskodan aldım 100 liralık hasar kaydı çıkıyordu. Öyle şeyleri önemseyecek adam zaten benden araba almasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 3 Ağustos 2018; 16:51:16 >
  • Orijinal
  • Hasar kaydini dert etmiyorum cikmasa sanayide dehistirsemde zaten soylerim saticak olsam.

Orjinali 1800 civari yuzde 25 siz oduyorsunuz geri kalani kasko karsiliyor .bir defa hakkim oluyormus yillik oyle birseyler soyledi kaskoda 900 cikiyor.

Sanayide 400 500 civari takiyorlar.

Suan orjinal cami hic degistirmek istemiyorum.ama boydan boya uzadi muayene daha 18 ay var ondada sorun yokta durum varken degistirmek istiyorum baktikca keyfim kaciyor kararsiz kaldim sensorler duzgun calismaz yada dedigini gibi gunes kirilmasi yada renk degisimlerinolur mu

• Kırık camı, kasko yaptırıp daha sonra kaskodan yaptırmak...

Yorumsuz.

• doraglass iyi bir markadır... öneririm
  • Benimde ön cam enlemesine çatlak. Çatlağın boyutu camın %80 i civarında. Ufak bir çatlaktı önemsemedim. Kışın buz tutup çözününce daha da açıldı. Çukurlara filan girince boydan boya genişledi. İlk zamanlarda çok canımı sıkıyordu. Servisten fiyat aldım sadece cam işçilik hariç 1080 TL ydi yanlış hatırlamıyorsam. Yan sanayi 350-450 arası değişiyordu. Kaskodan yaptırmayı düşündüm bende. Sigortayı yenilemeye gittiğimde kasko yapacağım ama camı hemen değiştirmek şartıyla dedim. Camın çatlak olduğunu söyledim. Olmaz yapamazsınız kasko yapmadan önce aracın detaylı fotoğraflarını çekiyoruz. Cam çatlaksa değiştirmezler dedi. Bende kaskoyu yaptırmadım. Acente tanıdık olmasına rağmen yardımcı olmadı. Yani çatlak camla o iş zor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Orjinal yan sanayi far farkı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben iki kere cam değiştirdim olimpia marka. Aracı aldığımda sensör tam yağmura göre ve yağmur şiddetini gayet uyumlu bir şekilde çalışıyordu. Şimdi ise bazen çok geç algılıyor bazen gereksiz yere hızlanıyor. Ayrıca önce çok sessiz iken şimdi sesli çalışıyor ama bu muhtemelen aynı yerde takılan orjinal olmayan sileceklerden olabilir.

Bi de işin diğer yönü var. (Kasko yaptırmıyorum) orjinal cama 2-3 yıl önce servis 2000 tl demişti 200 e taktırdım yan sanayi.
    Bu işte birinci öncelik işçilik. Camın sensöre gelen kısmının ve sensörü tamamen temiz ve kuru olarak içeri toz vs almayacak şekilde güzelce takılması lazım. Eğer camın ışığı anormal bir şekilde kırması durumu da yoksa yan sanayi bile olsa düzgün çalışmaması için hiç bir sebep yok. Çünkü yağmur sensörü ışık ile çalışır ışığın yansıma miktarına göre yağmur seviyesini belirler. Bu yüzden kir toz vs yansımayı bozacak herşey sensörü yanıltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 3 Ağustos 2018; 21:29:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: player_x

Kırık camı, kasko yaptırıp daha sonra kaskodan yaptırmak...

Yorumsuz.
    O zaman yorum neden yapiyorsunuz ?

Kasko şirketi kendisi teklif ediyor ayrica kimsenin birini kandirdigi yok.Istersen cekiçle kendin kir yilda 1 kete lastik ve cam hakki sunuyor ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Benimde ön cam enlemesine çatlak. Çatlağın boyutu camın %80 i civarında. Ufak bir çatlaktı önemsemedim. Kışın buz tutup çözününce daha da açıldı. Çukurlara filan girince boydan boya genişledi. İlk zamanlarda çok canımı sıkıyordu. Servisten fiyat aldım sadece cam işçilik hariç 1080 TL ydi yanlış hatırlamıyorsam. Yan sanayi 350-450 arası değişiyordu. Kaskodan yaptırmayı düşündüm bende. Sigortayı yenilemeye gittiğimde kasko yapacağım ama camı hemen değiştirmek şartıyla dedim. Camın çatlak olduğunu söyledim. Olmaz yapamazsınız kasko yapmadan önce aracın detaylı fotoğraflarını çekiyoruz. Cam çatlaksa değiştirmezler dedi. Bende kaskoyu yaptırmadım. Acente tanıdık olmasına rağmen yardımcı olmadı. Yani çatlak camla o iş zor.
    Acikcasi mantiken olmasi gereken bu ama bizzat bayideki kasko sirketi bana bizden kasko yaptir ucretsiz otokingde %25 sen verirsin degistirelim dediler.kaza kaydi vb tutanak sordugumda lastik,cekici,cam ucretsiz ve hasar kaydi islenmeden degisim oldugunu sorgulandiginda gozukecegini soylediler.Benim kafama takilan orjinal cam ile sanayi arasinda fark var mi cunku kasko yaptirmayi dusunmuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Ben iki kere cam değiştirdim olimpia marka. Aracı aldığımda sensör tam yağmura göre ve yağmur şiddetini gayet uyumlu bir şekilde çalışıyordu. Şimdi ise bazen çok geç algılıyor bazen gereksiz yere hızlanıyor. Ayrıca önce çok sessiz iken şimdi sesli çalışıyor ama bu muhtemelen aynı yerde takılan orjinal olmayan sileceklerden olabilir.

Bi de işin diğer yönü var. (Kasko yaptırmıyorum) orjinal cama 2-3 yıl önce servis 2000 tl demişti 200 e taktırdım yan sanayi.
    Bu işte birinci öncelik işçilik. Camın sensöre gelen kısmının ve sensörü tamamen temiz ve kuru olarak içeri toz vs almayacak şekilde güzelce takılması lazım. Eğer camın ışığı anormal bir şekilde kırması durumu da yoksa yan sanayi bile olsa düzgün çalışmaması için hiç bir sebep yok. Çünkü yağmur sensörü ışık ile çalışır ışığın yansıma miktarına göre yağmur seviyesini belirler. Bu yüzden kir toz vs yansımayı bozacak herşey sensörü yanıltır.
    Calisma mantigini bilmiyordum.O zaman camin fiyatindan ziyade ,iscilik kalitesi onemli

• Olimpiayi sahine taktirmistim.Cam dandik galiba bikac ay icinde 2 tane catlak olusmustu.Onceki zonlu diyolar galiba hani darbe yiyince tuzla buz olanlardandi.O daha iyiydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark var tabi olmaz olur mu.En önemli farkı hızda belli oluyor. Orijinal cam hızı daha az hissetirirken yan sanayi daha çok hissetiriyor. Orijinal var orijinal var. Mesela Clio yada Megane gibi yerli üretim arabaların camı ile bir VW Golf yada Peugeot 308 in camı bir değil. Orijinalde olsa yerli malı yerli malıdır. İthal Avrupa malıyla bir değil olamaz. Birde camım kırıldığından beri dikkatimi çeken bir husus var. Yerli marka camlarla değişen camlar bir şekilde yine çatlıyor. Nerden mi biliyorum.? Sanayi de değişen camlara işlemi yapan yer mutlaka etiket sticker filan yapıştırıyor reklam amaçlı. Bu şekilde Sticker takılı olanların çoğu yine bir şekilde çatlamıştı. Bu tesadüf olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: JrFuKi

Hasar kaydini dert etmiyorum cikmasa sanayide dehistirsemde zaten soylerim saticak olsam.

Orjinali 1800 civari yuzde 25 siz oduyorsunuz geri kalani kasko karsiliyor .bir defa hakkim oluyormus yillik oyle birseyler soyledi kaskoda 900 cikiyor.

Sanayide 400 500 civari takiyorlar.

Suan orjinal cami hic degistirmek istemiyorum.ama boydan boya uzadi muayene daha 18 ay var ondada sorun yokta durum varken degistirmek istiyorum baktikca keyfim kaciyor kararsiz kaldim sensorler duzgun calismaz yada dedigini gibi gunes kirilmasi yada renk degisimlerinolur mu
    Kasko yaptırın ama muhafiyetsiz olsun, o zaman hiç para ödemezsiniz. Kasko firmasının sizin aracın servisi ile anlaşmalı olmasına dikkat edin.

Bu sayede kaskoya ödenen para ile cam değişimi ve 1 yıl koruma bedavaya gelir. Tabi kasko fiyatının cam fiyatına yakın olduğunu hesap ediyoruz...

• Aracınızın orijinal ön camı UV filtreliyse yan sanayi camda mutlaka UV filtresi olmasına dikkat edin, yok orijinal camda zaten UV filtresi yoksa direkt UV filtreli yan sanayi taktırın.
  • Orijinal olmayan camlarda sensöru eski camdan sokup yenisine takıyorlar her zaman iyi randıman vermiyor. Kasko olayına gelince ilk defa yapıyorsanız aracın fotoları çekilir. Burada sözleşme yapılmadan önce hasarlı olduğu kasko sirketi tarafından tespit edilirse zarariniz karşılanmayabilir. Acentenin tek fonksiyonu sözleşmeyi yapmaktir. hallederiz dediklerine bakmayın

• 6.kez yaptirisim olucak ilk defa bu sene yenilemedim 750 civari cikicak

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Gerçekten bişeyler bilerek mi yazdın sen? Mesela vw nin kendi otocam fabrikası mı var? Herkes birine ürettiriyor. Tabi kalite farkı olur. Aynı fabrikadan aynı işçilerin elinden isteğe uygun kalitede mallar çıkar.

Hız hissettirmeme de nasıl bir kafa bilmiyorum. Ben cam değiştirdim hız algılama açısından hiç fark görmedim. Onu nasıl yapacakmış yapsa faydası ne anlamak güç. Kaç km ile gidiyorsan o hızın farkında olman senin sürücülük becerin. Hem hız yapacaksın hem de hissetmek istemeyeceksin, böyle mantık olur mu yahu.

Çatlama olduysa ya işçilik hatalı ya cam kusurlu (sana takılan camın kendisi yani, hepsi değil, taşırken ederken bişey olmuştur.

• Uv filtreli olması önemli.

• etusch kullanıcısına yanıt
    Evet bilerek yazdım. Beğenemedin mi ? Ben VW cam üretiyor diye bişey yazdım mı? Orjinal takılı olan Avrupa üretimi camdan bahsediyorum. Anlatabiliyor muyum?

Yan sanayi takan yer bile kabul ediyor hız farkını. Sen aradaki farkı göremiyorsan senin sorunun. İşçilik hatası üretim hatası şu hatası bu hatası 1 olur 2 olur. Gördüğüm Yan sanayi takılıp sağlam kalan camların sayısı bir elin parmağını geçmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.