Şimdi Ara

Orjinal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler dh ailesi bir sorum olucaktı.Ayakkabı alıcam gözüm sahibinden'deki ilanlara takıldı.dükkanlarda 170 tl fiyat aldığım "tiger" marka ayakkabılar 87 tlden satılıyor.Aynı şekilde converseler'de 55 liradan satılıyor ve %100 orjinal ibaresiyle kutusuyla satılıyor.Vietnamdan getirtmiş mesala birisi.bu satılan ayakkabılar gerçekten orjinal tiger veya converse mi?bilgisi duyumu vs olan paylaşırsa sevinirim.selametle..

• İşçilik farkı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

İşçilik farkı var.

işçilik farkı derken..tiger'ın orjinal fabrikasında üretilmiyor mu?hani orjinal bir fabrika vardır o fabrikadan çıkan ürünler orjinaldir bunun haricindekiler çakmadır.(yanlış mı biliyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galileo Galilei -- 1 Ekim 2010; 0:17:16 >
  • birebir imitasyon alanlar olmuştur satıcı ismini yazsaydın keşke ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: completely

birebir imitasyon alanlar olmuştur satıcı ismini yazsaydın keşke ..

buyrun link veriyim inceleyin.

Link
  • hepsi çakma
  • ilanda satıcı şöyle bir ibare kullanmış;

"NOT:SİZE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEMİZ İÇİN
    LÜTFEN OKUYUNUZ..
    MESAJLARDA ÜRÜN ORJİNALMİ DİYE YAZMAYINIZ EVET ORJİNALDİR İSTEDİGİNİZ MAGAZAYA GÖSTEREBİLİRSİNİZ"
  • quote:

Orijinalden alıntı: UA_34

quote:

İşçilik farkı var.

işçilik farkı derken..tiger'ın orjinal fabrikasında üretilmiyor mu?hani orjinal bir fabrika vardır o fabrikadan çıkan ürünler orjinaldir bunun haricindekiler çakmadır.(yanlış mı biliyorum)
    Marlboronunda heryerde fabrikası vardır. Mesela kaçak gelen bir malboro ile Türkiyedeki aynı tadı vermiyor. Onun gibi işte.
  • Dünyanın önde gelen markaları çin,vietnam gibi ülkelerde mallarını yaptırıyoır bunun nedeni işçiliğin daha ucuz olması türkiyeye de zaten başka yerden mal gelmiyor
    kısaca al gitsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UA_34

quote:

İşçilik farkı var.

Marlboronunda heryerde fabrikası vardır. Mesela kaçak gelen bir malboro ile Türkiyedeki aynı tadı vermiyor. Onun gibi işte.

hmm,anladım.

quote:

Orijinalden alıntı: X.T.R.E.A.M.

Dünyanın önde gelen markaları çin,vietnam gibi ülkelerde mallarını yaptırıyoır bunun nedeni işçiliğin daha ucuz olması türkiyeye de zaten başka yerden mal gelmiyor
    kısaca al gitsin

fiyat uygun olunca insan ister istemez yanaşıyor almaya ve dediğiniz gibi de bir olay var.işçilik maliyetinden dolayı dükkandan aldığımız nike ayakkabı da bile çin imzası var...

• kesinlikle çakma eline aldığında aynı şeyi sende düşünürsün resimler yanıltıyor kutuları burda bastırmış ürünler kopya o paraya düzgün adidas modellerini alabilirisin..

http://alisveris.boyner.com.tr/tr/ct-category/Gas.aspx?intCatId=38&bytLevel=0&strHitCountParam=2|9|0|118|199
  • Crysis
  • quote:

Orijinalden alıntı: X.T.R.E.A.M.

Dünyanın önde gelen markaları çin,vietnam gibi ülkelerde mallarını yaptırıyoır bunun nedeni işçiliğin daha ucuz olması türkiyeye de zaten başka yerden mal gelmiyor
    kısaca al gitsin

Çok güzel söylemişsin. sadece işçilik değil ama . kota, vergi gümrük gibi sıkıntıları aşmak için de bu yola gidiliyor. Amaç o ülkelere istihdam sağlamak. o ülkede fabrika açan firmalardan daha az vergi alıyolar. ve çoğuna gümrük kota ve vergisi uygulamıyolar ( uygulasalarda çok az net miktarı bilmiyorum )
  • bursada bunlar 30 Tl
    süperstar+converse+tiger hepsi 30 tl den satılıyor. orginaline o kdr para verip herkesin ayagında aynısını hemde 30 tl ye alınmışını görmek istemem herhalde
  • Şahsen iki açıdan vicdanım sızlar. Birincisi vergi vermediğim ve kaçakçıları zengin ettiğim için, ikinciside o kadar para verip orjinal olup olmadığına emin olmadığım bir şeyi aldığım için. Sahtesini giyip, o mala sahip olmuş gibi tatmin olan kompleksli kişileri zaten hiç anlamıyorum ama sen bence biraz daha bekle orjinal al. Aldığın yer çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türco -- 1 Ekim 2010; 3:33:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.