Şimdi Ara

Orjinal Müzik Sisteminde İyileştirme Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Öncelikle yardımız için şimdiden teşekkürler

Benim araç LagunaII araçta 30*4 cabasse 6'lı CD ve 8 ad. hoparlör var.

Şimdi ben bu ses sisteminde aracın orjinalliğini bozmadan iyileştirme yapmak istiyorum. çünkü araçta basstan eser yok ve teypin sesi 40'ka kadar açılıyor ancak 23'den sonra patlak bass sesi vermeye başlıyor ama kolonlarım sağlam.

Ben çok fazla anlamıyorum ses sisteminden size sorum şu olacak. Benim araçta 1 teyp koymak için bir boş yerim daha var. bitane mp3 çalarlı 4*50'lik bi teyp alsam bu teypi diğer orjinal teyple birleştirebilirmiyim. yani her ikisininde cd özelliğini kullancam ancak kolon çıkışları yeni takcağım teypten olcak yani yeni teyp bi yerde amfi görevi görcek eksrada mp3 ünü değerlendirebilcem. bu mümkünmü?

İkincisi bagaja tek bi bas ve amfi koysam bass içerdeki sesi bastırırmı acaba midtiss istemiyorum çünkü kapıları dağıtmam gerekiyor.

Benim aklıma gelenler bunlar sizin bir öneriniz varmı makul bi çözüm yada aranızda hiç böle bişey yapan varmı yardımcı olursanız sevinirim.

• arkadaşım torpidoya teyp koyuyolar ki torpidoya koyan o teyp yerine hayli hayli koyarşimdi sen direk yeni alığın teybi kullansan olmuyomu?negüzel 50x4 cd de çalacak tabiki.eger bagajına 20-25 cm lik bir subwoofer koyarsan aracın sedan değil ise içerideki bass sesi artar orjinal kolonlarda çıkan bassı bastırabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2_Fun

arkadaşım torpidoya teyp koyuyolar ki torpidoya koyan o teyp yerine hayli hayli koyarşimdi sen direk yeni alığın teybi kullansan olmuyomu?negüzel 50x4 cd de çalacak tabiki.eger bagajına 20-25 cm lik bir subwoofer koyarsan aracın sedan değil ise içerideki bass sesi artar orjinal kolonlarda çıkan bassı bastırabilir

HOCAM TEYPİ TORPİDOYA KOYMAMA GEREK YOK ARACIN ÖN KONSOLU 2 DIN TEYPLERE UYGUN YANİ 2 TEYP ÜST SÜTE KONABİLİYO BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN O İKİ TEYPİN UYUMLU ÇALIŞMASI YANİ ORJİNALİ İPTAL ETMEMEM GEREKİYO DİREKSİYON KUMANDASI VE ARACIN ÖN KONSOL EKRANINA BAĞLI. BU İKİ TEYPİ BAĞLAYABİLİRMİYİM BİRBİRİNE NASIL EKOLAYZER TAKIYOLAR TEYPE BUNU ÖLE BİŞEY YAPABİLİRMİYİM.

• quote:

Orjinalden alıntı: manly085

quote:

Orjinalden alıntı: 2_Fun

arkadaşım torpidoya teyp koyuyolar ki torpidoya koyan o teyp yerine hayli hayli koyarşimdi sen direk yeni alığın teybi kullansan olmuyomu?negüzel 50x4 cd de çalacak tabiki.eger bagajına 20-25 cm lik bir subwoofer koyarsan aracın sedan değil ise içerideki bass sesi artar orjinal kolonlarda çıkan bassı bastırabilir

HOCAM TEYPİ TORPİDOYA KOYMAMA GEREK YOK ARACIN ÖN KONSOLU 2 DIN TEYPLERE UYGUN YANİ 2 TEYP ÜST SÜTE KONABİLİYO BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN O İKİ TEYPİN UYUMLU ÇALIŞMASI YANİ ORJİNALİ İPTAL ETMEMEM GEREKİYO DİREKSİYON KUMANDASI VE ARACIN ÖN KONSOL EKRANINA BAĞLI. BU İKİ TEYPİ BAĞLAYABİLİRMİYİM BİRBİRİNE NASIL EKOLAYZER TAKIYOLAR TEYPE BUNU ÖLE BİŞEY YAPABİLİRMİYİM.

arkadaşım bende zaten o boşluğa takarlar diyorum ama birbirne bağlamak biraz zor olur aux girişli bir teyp seçersen belki aux girişi ile halledebilirler bunu yakınınızdaki bir ses sistemciye sorarsan yapılabilir

• başka önerisi olan yokmu?
  • orjinal cd çaların amfi çıkışını yeni cd çaların aux girişine, orjinal cd çaların hoparlör çıkışlarını söküp araçtaki hoparlörleri yeni cd çaların hoparlör çıkışlarına bağlanmasıyla yapılabilir. Burda dikkat etmen gerekan şey yeni alacağın cd çaların kesinlikle aux girişi arkadan olamalıdır. saygılar
  • demek yeni alacağım teypin aux girişine orjinal teypin sesini aktarabiliyorum bu çok güzel çünsü sorduğum sorunun cevabını kesin almış oldum bu şekilde hem orjinal teypimin özelliklerini kaybetmemiş olur hem mp3 dinler hemde kolonlara gidecek sesi iyileştirmiş olurum tek sorunum iki teypin ses kumandası ayrı olcağından yeni alacğaım teypin sesi açık kalcak diğerini kısınca içeride ince bi ses olacak onuda idare etcez artık. cevabın için saol

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

orjinal cd çaların amfi çıkışını yeni cd çaların aux girişine, orjinal cd çaların hoparlör çıkışlarını söküp araçtaki hoparlörleri yeni cd çaların hoparlör çıkışlarına bağlanmasıyla yapılabilir. Burda dikkat etmen gerekan şey yeni alacağın cd çaların kesinlikle aux girişi arkadan olamalıdır. saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • internette laguna 2 müzik sistemiyle ilgili çok şey araştırdım ancak pek fazla bilgi bulamadım bu aracı olupta müzik sistemi yapmak isteyenlere biraz bilgi vereyim çünkü ben işimi hallettim.

öncelikle araçtaki sistem şu ön paneldeki 6'lı cd sadece cd özelliğindeymiş teyp taktırmaya gittiğimde öğrendim. aracın ana ünitesi bagajın sol kısmında bi yuvada duruyor.

tesisatçı bütün kablolardan birer tane ön konsola uzattı ve almış olduğum pioneer 7950 teybe bağladı. içerdeki ses kalitesi hissedilcek seviyede arttı lagunası olanlara tavsite ederim.

ve işin güzel bir tarafı auxla falan uğraşmadan 2 teypte konsolda bağımsız bağlı vaziyette duruyor hangisini kullanmak istersem onu açıyorum dinliyorum aracın orjinalliğide bozulmamış oldu sorusu olan varsa cevaplayabilirm.
  • quote:

internette laguna 2 müzik sistemiyle ilgili çok şey araştırdım ancak pek fazla bilgi bulamadım bu aracı olupta müzik sistemi yapmak isteyenlere biraz bilgi vereyim çünkü ben işimi hallettim.

öncelikle araçtaki sistem şu ön paneldeki 6'lı cd sadece cd özelliğindeymiş teyp taktırmaya gittiğimde öğrendim. aracın ana ünitesi bagajın sol kısmında bi yuvada duruyor.

tesisatçı bütün kablolardan birer tane ön konsola uzattı ve almış olduğum pioneer 7950 teybe bağladı. içerdeki ses kalitesi hissedilcek seviyede arttı lagunası olanlara tavsite ederim.

ve işin güzel bir tarafı auxla falan uğraşmadan 2 teypte konsolda bağımsız bağlı vaziyette duruyor hangisini kullanmak istersem onu açıyorum dinliyorum aracın orjinalliğide bozulmamış oldu sorusu olan varsa cevaplayabilirm.

manly085 mrb.senin bahsettiğin lagunadaki bas eksikliğini bende cok hissediyorum.sen sorununa çözüm bulmuşsun ve sana sormak istedigim ilk sey laguna II in makyajlımı benimki makyajlı kasa ve bahsettiğin
    ana ünite bagajın sol kısmında mı değilmi tam bilmiyorum.eger seninkide makyajlıysa sorun yok demektir.diğer sorum ;ben aracdaki bas şiddetini sadece ek bir subwooferla halletirmeyi düşünüyorum bunu yapabilirmiyiz?en son ögrenmek istediğim seyde bu işin ne kadara haloldugu,aklımdaki soruları cevaplarsan cok sevinirm arkadasım,şimdiden tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 15 Ocak 2008; 18:16:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

quote:

internette laguna 2 müzik sistemiyle ilgili çok şey araştırdım ancak pek fazla bilgi bulamadım bu aracı olupta müzik sistemi yapmak isteyenlere biraz bilgi vereyim çünkü ben işimi hallettim.

manly085 mrb.senin bahsettiğin lagunadaki bas eksikliğini bende cok hissediyorum.sen sorununa çözüm bulmuşsun ve sana sormak istedigim ilk sey laguna II in makyajlımı benimki makyajlı kasa ve bahsettiğin
    ana ünite bagajın sol kısmında mı değilmi tam bilmiyorum.eger seninkide makyajlıysa sorun yok demektir.diğer sorum ;ben aracdaki bas şiddetini sadece ek bir subwooferla halletirmeyi düşünüyorum bunu yapabilirmiyiz?en son ögrenmek istediğim seyde bu işin ne kadara haloldugu,aklımdaki soruları cevaplarsan cok sevinirm arkadasım,şimdiden tesekkürler.

hocam benimki 2004 model makyajsız ama tahmin ediyorum yerleri aynıdır evet bagajın solunda duruyor üstünde bir kapak var zaten açıp görebilirsin. hocam bende tek bass ekliycem çünkü içerdeki bas tatmin etmiyor. hatta bugün ordaydım o konuyu konuştum şimdi şöle birşey var. orjinal teypler tam performans vermez diyolar ancak işinide görür. jbl'nin hazır amfili kutu bassı varmış 800 watlık 25 cm. tam benim sisteme uyan birşey çünkü bass çok güçlü olmamalı yoksa içerdeki sesi bastırır ve kutu ebatlarıda gayet makul fazla yer kaplamıyor modelini sormadım o yüzden söyleyemiycem. bu hazır kutulu bassı 330 milyona veririm dedi adam eğer teypi değişmiyceksen kablolamada kolay çünkü teypin ana ünitesi arkada zaten direk bağlatabilirsin tahminim 50-60 milyon bişey isterler. 400'e bitirirsin bu işi ki ben öyle yapacam acayip aklıma yattı. ama yinede şunu eklim ben teypi değiştirdim benim sistem şöle işliycek normal kolonların bass ayarını ekside tutacam teypin bass için ayrı ayarı var orayıda normal seviyeye getirdimmi tamam olcak. çünkü ikisinin bass şiddeti aynı olursa kapı kolonları işi bozar woofera yetişemezler. yani çok fazla açamazsın sesini diye düşünüyorum.

• Eyvallah hocam cok saol.Aklımdaki soru işaretlerin büyük bir kısmı gitti, cok tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.