Şimdi Ara

orjinal windowsu ssdye tasima

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar bende ASUS N750JK modeli var ve icinde 1 tb 5400 rpm arti 24gb ssd var ancak isletim sistemi hdd uzerinde ben bunu nasil orginal windowsu 24gb ssdye tasiya bilirim ? yardim ederseniz sevinirim ve lutfen cok aciklayici cevaplar bekliyorum tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: THE_BEST_NIKO

merhaba arkadaslar bende ASUS N750JK modeli var ve icinde 1 tb 5400 rpm arti 24gb ssd var ancak isletim sistemi hdd uzerinde ben bunu nasil orginal windowsu 24gb ssdye tasiya bilirim ? yardim ederseniz sevinirim ve lutfen cok aciklayici cevaplar bekliyorum tesekkurler

Onun için klonlama yazılımları var. Windowsu içinde sonradan kurmuş olduğun programlarla birlikte taşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

quote:

Orijinalden alıntı: THE_BEST_NIKO

merhaba arkadaslar bende ASUS N750JK modeli var ve icinde 1 tb 5400 rpm arti 24gb ssd var ancak isletim sistemi hdd uzerinde ben bunu nasil orginal windowsu 24gb ssdye tasiya bilirim ? yardim ederseniz sevinirim ve lutfen cok aciklayici cevaplar bekliyorum tesekkurler

Onun için klonlama yazılımları var. Windowsu içinde sonradan kurmuş olduğun programlarla birlikte taşıyor.

o yazilimlarin adini die bilirmisiniz? icindeki programlar sorun degil hepsini silicem daha dogrusu format attikdan sonra bu islemi yapmak istiyorum sadece windows 8 24gb ssd-de olsun geri kalan programlarimi hdd kurarim
  • THE_BEST_NIKO T kullanıcısına yanıt
    Acronis True Image, Seagate'in Disc Wizard'ı, HDClone, Bunlar en bilinenleri...
    Şu notu da düşeyim. Normalde laptoplara klasik masaüstündeki gibi format atılmıyor, Normalde İşletim sistemi DVD'sini takar atarsın da, sonra sürücü problemleri vs. çıkabilir.
    Normalde Laptopa Recovery yapmak gerekir. Sistemin Win 8 ise ayarlarda (Metro App olan ayarlar) sıfırlama var. Bunlar daha güvenli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Haziran 2014; 23:54:22 >
  • quote:

Acronis True Image, Seagate'in Disc Wizard'ı, HDClone, Bunlar en bilinenleri...
    Şu notu da düşeyim. Normalde laptoplara klasik masaüstündeki gibi format atılmıyor, Normalde İşletim sistemi DVD'sini takar atarsın da, sonra sürücü problemleri vs. çıkabilir.
    Normalde Laptopa Recovery yapmak gerekir. Sistemin Win 8 ise ayarlarda (Metro App olan ayarlar) sıfırlama var. Bunlar daha güvenli olur.

format derken yani dvd ile yapmaycam. bilgisayar win 8 yuklu . fakrika ayarlarina dondurucem yani sifirliyicam ondan sonra bu programarin biri ile imaj aldim diyelim onu nasil ssd ye aktaricam? bu arada bilgisayarim girdiginde 1th hdd gozukuyor 24gb ssd gozukmuyor
    Bu programlar doğrudan SSD'ye imaj alıyor. Yani öyle önce imajı al sonra at durumu yok. Sistem diskini kaynak, SSD'yi de hedef olarak gösterirsin. Bu şekilde program HDD'yi SSD'ye klonlar.
    Ama anladığım kadarıyla sizin disk hibrid drive. Bunlarda SSD kısmına bağımsız olarak erişilemez. Drive'ın içindeki kontrolcü çok kullanılan dosyaları SSD'ye kopyalar. Bu yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Haziran 2014; 10:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu programlar doğrudan SSD'ye imaj alıyor. Yani öyle önce imajı al sonra at durumu yok. Sistem diskini kaynak, SSD'yi de hedef olarak gösterirsin. Bu şekilde program HDD'yi SSD'ye klonlar.
    Ama anladığım kadarıyla sizin disk hibrid drive. Bunlarda SSD kısmına bağımsız olarak erişilemez. Drive'ın içindeki kontrolcü çok kullanılan dosyaları SSD'ye kopyalar. Bu yani.

dogrusu bu konuda pek bilgim olmadigi icin bilemiyorum yani sadece C ve D diski gozukuyor SSD gozukmuyor bu ssdye windows kurulamiyorsa o zaman ben ne yapayim ssd-yi degilmi? simdi bilgisayari sifirladikdan sonra windowsun imajini larak direk ssdye yaza bilmiyim yoksa yazmak icin uzerinde bulunan 24 gb ssd cikarib 128 ve y 256 gb ssd almammi gerek ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Zaten bilgisayarınızı birkaç kere açıp kapattğınızda kontrolcü bunu algılıyor ve boot dosyalarını SSD kısmına kopyalıyor. Yani bilgisayarnız açılışta falan biraz hızlanır. Ayrıca sık erişilen dosyalarda oraya kopyalanır. Hibrid Drive'ın mantığı budur.

• 24 GB alan windows için yeterli değildir ki.
    Elinde patlar uğraştırır seni..
    128 lik SSD ye ben de kurdum
    boş alan 82 GB görünüyor o da ben titiz olduğum halde..
    Uğraşmana değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 29 Haziran 2014; 12:38:57 >
  • senin pc sanırım intel srt mi rst mi öyle bir teknoloji kullanıyor 25 gb ssd önbellek olarak çalışıyor diğer hdd ye hiç uğraşma iki bölümü birbirinden ayıramazsın ve sen kullanılmıyor sansanda zaten çoğu şey ssd de yürüyor sistemi dağıtma çok uğraşırsın benden demesi
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Doğru Windows 24 gb tan fazla kaplıyor. Ama açılırken tamamını belleğe yuklemiyor. Bu açıdan yaklaşırsak hibrid drive ın 24 gb ı yeterli olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.