Şimdi Ara

Ormanda dağ evi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
25.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap verebilecek birinin çıkması çok küçük bir olasılıktır belki ama...
    Ormanda yapılacak ev için nerelerden izin almak gerekir. Evden kasıt baraka/kulübe, tek odacıklı ve beton temelsiz, tamamen ağaçtan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 2 Kasım 2014; 22:20:35 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ormanda Dağ Evi: Bilmen Gerekenler

Ormanda bir dağ evi inşa etmek, doğayla iç içe bir yaşam tarzı hayal edenler için cezbedici bir seçenek olabilir. Ancak, ormana ev yapmadan önce göz önünde bulundurman gereken bazı önemli faktörler vardır.

Yasal İzinler

Ormanda ev yapmak için öncelikle ilgili kurumlardan izin almalısın. Bu izinler genellikle aşağıdakileri içerir:

• Orman Genel Müdürlüğü'nden izin: Ormanda ev yapmak için Orman Genel Müdürlüğü'nden izin alman gerekir.
    • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin: İnşaat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan izin alman gerekir.

Ormanda Yaşamın Zorlukları

Ormanda yaşamak, şehir hayatına göre bazı zorluklar getirir. Bunlar şunları içerir:

• Ulaşım: Orman evlerine genellikle araçla ulaşım zordur. Bu, özellikle kış aylarında sorunlu olabilir.
    • Altyapı: Ormanda elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerine erişim sınırlı olabilir.
    • Yaban Hayatı: Ormanda yaban hayatıyla karşılaşmalar yaygındır. Bu, özellikle vahşi hayvanların saldırısı konusunda dikkatli olman gerektiği anlamına gelir.

Yasal Hususlar

Ormanda ev yapmakla ilgili bazı yasal hususlar vardır. Bunlar şunları içerir:

• Milli parklar ve koruma alanları: Milli parklar ve koruma alanlarında ev yapmak genellikle yasaktır.
    • Orman alanları: Orman alanlarında ev yapmak için Orman Genel Müdürlüğü'nden izin alman gerekir.
    • Özel mülkler: Özel mülklerde ev yapmak için mülk sahibinden izin alman gerekir.

Sonuç

Ormanda bir dağ evi inşa etmek, dikkatlice düşünülmesi gereken bir karardır. İlgili izinleri almak, yasal hususları göz önünde bulundurmak ve ormanda yaşamın zorluklarını anlamak çok önemlidir. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak bilinçli bir karar verebilir ve ormanda rüyalarındaki evi inşa edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yaş kaç 16 demi
  • Benden izin aliyosun verdim gitti
  • ormanda tek başına dağ evi diye belgesel serisi vardı serdar kılıçın o aklıma geldi. onu bi izle sana tavsiyem epey bilgi sahibi olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagirdap

ormanda tek başına dağ evi diye belgesel serisi vardı serdar kılıçın o aklıma geldi. onu bi izle sana tavsiyem epey bilgi sahibi olursun

İlk araştırmaya başladığım zaman denk gelmiştim zaten, müthiş bir adam zaten ama bir türlü ulaşamadım kendisine.

quote:

Orijinalden alıntı: nerde o eski dedeler

yaş kaç 16 demi

Yok, 12. Ne oldu ki?

@Deve Katili
    Adamın dibisin.
  • Vallaha bende ormanda ev yapıp yaşamak isterim ayilarn içinde macera olur valla
  • arazinin kime olduğuna bağlı ıssızbir yer iseve devletinse yaphitsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aile evi cehennemdir
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endülüslü İbn-ü Arab

arazinin kime olduğuna bağlı ıssızbir yer iseve devletinse yaphitsin
    http://www.youtube.com/channel/UCYQHQoeXa54tR06L1h_jG3A
  • Arkadasim davulun sesi uzaktan hos gelir.Bunun sogugu var haseresi var bortu boegi var yilani akrebi çiyani var bunlarla ilgili bir sorunun varsa simdiden bosver otur otur.Hele tecrube yoksa tam bir facia ile biter.
  • Dağ evi dağda olur ormanda dağ evi olmaz

Konu kilit
  • Ted Mosby kullanıcısına yanıt
    Program yaptığı için izin alır o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

Arkadasim davulun sesi uzaktan hos gelir.Bunun sogugu var haseresi var bortu boegi var yilani akrebi çiyani var bunlarla ilgili bir sorunun varsa simdiden bosver otur otur.Hele tecrube yoksa tam bir facia ile biter.

Doğal yaşamı çok severim, özellikle soğukla bi' problemim olmaz. Hayvanlarla da bir sorunum yok. Haklısınız tabii, öyle bakınca "aa ev ne kadar güzel, ben de yapıcam" demek kolay ama ben farkındayım zorlukların.
  • Hayallerdeki gibi ne guzel dimi aa ev yap bitsin

Kardesim bunun alttan su baglatmasi var kanalizasyon elektrik internet agi vs vs cok is var cok maliyetli olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deorro4

Hayallerdeki gibi ne guzel dimi aa ev yap bitsin

Kardesim bunun alttan su baglatmasi var kanalizasyon elektrik internet agi vs vs cok is var cok maliyetli olur

Hiç birini istemiyorum ki?
  • Bizim ev tahta değil ama dağda, ayı domuz ne ararsan var, yayla da var, rize... Ama yaşayamazsın
  • Hadi herşeyi gectin tekin değil tek başına ormanda yaşamak bu dabbe filmleri hep o tekin olmayan yerlerden kaynaklandi
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Üniversiteli-

Hadi herşeyi gectin tekin değil tek başına ormanda yaşamak bu dabbe filmleri hep o tekin olmayan yerlerden kaynaklandi
    korkarım la ben ben öyle hele yalnız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekai

korkarım la ben ben öyle hele yalnız

Alıntıları Göster
    Orman arazisine Orman Müdürlüğünden izin almadan çivi çakamazsın. Ayrıca izinlerin belirli şartları var. Mesela enerji santralleri için ölçüm istasyonu kurmak amaçlı izin istemek gibi barınak yapmak için geçerli bir sebep sunmak zorundasın ki böyle birşey imkansıza yakın. Bu izinler başbakanlıktan çıkar. O yüzden çok uzun sürer.
    Eğer izinsiz herhangi bir yapı kurarsan cezasını çekersin ayrıca yıkılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Orman arazisine Orman Müdürlüğünden izin almadan çivi çakamazsın. Ayrıca izinlerin belirli şartları var. Mesela enerji santralleri için ölçüm istasyonu kurmak amaçlı izin istemek gibi barınak yapmak için geçerli bir sebep sunmak zorundasın ki böyle birşey imkansıza yakın. Bu izinler başbakanlıktan çıkar. O yüzden çok uzun sürer.

Peki devlet hazinesini kiralama işleri?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Peki devlet hazinesini kiralama işleri?

Alıntıları Göster
    Ormanda dağ evi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.