Arkadaşlar merhaba, bilgilerinize ihtiyacım var... Ben ve kardeşim ile beraber 7gün orta avrupa turu (viyana ,prag,budapeşte )yapacağız ...Fakat tur acentaları çok pahalı biz kendimiz çok ucuza bilet bulduk pegasus ile, ve kendimiz gitmeye karar verdik her yönden daha ekonomik oluyor bu arada bende öğrenciyim... sorularım şunlar ;
1-kardeşim okumuyor ve çalışmıyor kendisi bayan,schengen vizesi verirler mi ? yada ihtimal düşük mü ne yapabiliriz ?
2-yada bir turla mı gitsek daha iyi olur vize çıkması için ? önerileriniz var mı? yadawww.hostelworld.com gibi yerden otel rezervasyonu yapsam o kağıtları götürsek kabul ederler mi ?
3-schengen vizesi alırken kardeşimle ikimiz başvuracağız mülakata ikimizi mi alırlar nasıl olur ? vereceğiniz cevaplar için sizlere teşekkür ederim ...vereceğiniz bilgiler benm için çok önemli kardeşime süpriz yapacağım
Eğer ailenin maddi durumu iyiyse kardeşinizin tüm masraflarını karşılayacağınızı garanti ederseniz vize de sorun çıkmaz. Vize alırken mutlaka uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızı göstermeniz gerekir. Turistik vize için mülakat yapmıyorlar diye biliyorum. İstenilen belgeleri tam olarak verirseniz sorun çıkmaz. Ayrıca zamanınız varsa kışın gitmeyin. Bu aralar hava çok soğuk hergün kapalı.
(Sebastianbjk ) verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim... babam çalışıyor emekli aynı zamanda araba arsa ev gibi tapularda mevcut .
kışın değilde mayısın son haftası 25 mayıs 2013 ile 1 haziran arası umarım havalar iyi olur ... fakat tereddutteyim kardeşim için bileti alsammı yada masraflara girsemmi bide vize vermezlerse herşeyden önce hayal kırıklığı olur
quote:
Orijinalden alıntı: hotan37
(Sebastianbjk ) verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim... babam çalışıyor emekli aynı zamanda araba arsa ev gibi tapularda mevcut .
kışın değilde mayısın son haftası 25 mayıs 2013 ile 1 haziran arası umarım havalar iyi olur ... fakat tereddutteyim kardeşim için bileti alsammı yada masraflara girsemmi bide vize vermezlerse herşeyden önce hayal kırıklığı olur
Tek başına gitmediği sürece sorun olacağını sanmıyorum. Ama emin olmak için yaşadığınız şehirde konsolosluk varsa gidip sorabilirsiniz. Telefonla arayınca konsolusluklarda ilgilenmiyorlar... Ya da tur şirketlerine sorun sanki onlarla gidecekmiş gibi bilgi alın. Sonradan kendiniz yaparsınız planı. Vize için bilet almanıza gerek yok rezervasyon yeterli. Vize çıkarsa ondan sonra bileti alırsınız
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastianbjk
quote:
Tek başına gitmediği sürece sorun olacağını sanmıyorum. Ama emin olmak için yaşadığınız şehirde konsolosluk varsa gidip sorabilirsiniz. Telefonla arayınca konsolusluklarda ilgilenmiyorlar... Ya da tur şirketlerine sorun sanki onlarla gidecekmiş gibi bilgi alın. Sonradan kendiniz yaparsınız planı. Vize için bilet almanıza gerek yok rezervasyon yeterli. Vize çıkarsa ondan sonra bileti alırsınız
Alıntıları Göster
benim ile beraber gidecek... bir sorum daha olacak ; biz avusturyadan giriş yapacaz ordan schengen vize almamız gerekiyor ama plan 4gün budapeşte 3 gün prag şeklinde oetl rezervasyonları bu şekilde olucak ,konsolosluk sorun çıkarırmı acaba ?
benim ile beraber gidecek... bir sorum daha olacak ; biz avusturyadan giriş yapacaz ordan schengen vize almamız gerekiyor ama plan 4gün budapeşte 3 gün prag şeklinde oetl rezervasyonları bu şekilde olucak ,konsolosluk sorun çıkarırmı acaba ?
Uçak biletiniz Avusturya olduktan sonra sorun çıkacağını zannetmem. Ama %100 çıkmaz da diyemem. O şekilde vize alanlar duydum.
teşekkür ederim bilgileriniz için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme