Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
93.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Oromë

Bitmemiş Öyküler'i daha sonra alırsınız diğer kitapları bitirince.Meraklısına çok detaylı güzel bilgiler var.Fakat herkese hitap eden bir kitap değil.Hem de pahalı bir kitap.Sonradan elinizde kalmasın.

Bir de Hurin'in Çocukları'nı ciltli almanızı önerecektim.Fakat Hepsiburada'da yok sanırım.Kupon kullanacaksınız herhalde.

Kupon yok ama netleşince bakarım ona ciltli olmasının ayrı bir özelliği varmı peki almışken kaliteli alayım bu seriyi pek kitap okuyan biri olmasamda orta dünyanın yeri ayrı. önerdiğin başka bir yer var ise link verebilirsin hocam araştırırım zaten hemen almam.
  • Şimdi diğer sitelere de baktım.Ciltli olanın basımı durdurulmuş herhalde.Hiçbir yerde yok.Ciltli'nin avantajı kitabın daha sağlam olması.Kapağının karton değilde sert olmasıdır.Benim daha çok hoşuma gidiyor kişisel olarak.Hepsiburada'ya bağlı değilseniz D&R'dan alabilirsiniz.Hatırı sayılır derecede daha ucuza geliyor bütün kitaplar.(İnternetten tabiki, mağazada çok daha pahalı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Ocak 2016; 21:03:49 >
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    D&R'de bunlar var sadece hocam
    www.dr.com.tr
    D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası
    http://www.dr.com.tr/Yazar/j-r-r--tolkien/s=171848
  • Tamam zaten onları almayacak mıydınız?6 kitap.Onları bitirdikten sonra duruma göre Bitmemiş Öyküler'i de alırsınız.

Tümünü görüntüle derseniz Tolkien'in tüm kitapları çıkıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Ocak 2016; 21:31:35 >
    Tamam hocam biraz daha bakınıp hafta sonu sipariş geçebilirim teşekkürler öneriler ve yardımların için
  • Hocam 12 ciltlik orta dünya tarihi kitaplarını okudunuz mu ? Okuduysanız silmarillion veya lotr dan daha farklı ne gibi bilgiler var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rzaali. kullanıcısına yanıt
    Kitapları yurtdışından getirmek gerekiyor.Bir kitap bile kur farkını da katınca çok pahalıya geliyor ki 12 kitabı da katınca ekstrem bir fiyat ortaya çıkıyor.Baştan sona okumadım yani.Ama mümkün olduğunca önemli bilgileri internette çeşitli kaynaklardan okudum.Meraklısına çok değerli bilgiler var.Aradaki boşlukları çok güzel dolduruyor.Bununla birlikte Tolkien'in notları, hikayenin ilk versiyonları ve daha birçok şeyi barındırıyor.Yani Silmarillion'daki gibi bir hikaye örgüsü yok.Aslında Silmarillion'a bu 12 kitabın Birinci ve İkinci Çağ'a ait bilgilerinin son versiyonlarının kısaltılarak C.Tolkien tarafından düzenlenmiş ve sıraya konulmuş hali diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Ocak 2016; 23:17:16 >
  • Ben sadece filmleri izledim o yüzden az çok bilgim var diye düşünüyorum. Fakat hobbitten mi başlamam lazım silmarilliondan mı, karar veremedim. Konunuzu okudum bi çok yerde araştırdım ama hala bi sıralama bulamadım.
    Bide sigurd ile gudrun, tehlikeli diyarlardan öyküler, roverandom bunları okumaya gerek var mı ? Yani fazla kitap olunca biraz kafam karıştı yukarıda dediğim gibi sadece film izlemiş birine nasıl bi sıralama önerirsiniz ? Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batmanlı Betmen -- 29 Ocak 2016; 15:37:57 >
  • Kitap okuma alışkanlığınız varsa Silmarillion'dan, kitap okuyan biri değilseniz Hobbit'den başlayın.Bahsettiğiniz diğer kitapların Orta Dünya ile bir ilgisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 29 Ocak 2016; 15:38:54 >
  • Bitmemiş öyküleri stokta bulamadım hiçbir sitede basımı mı durduruldu acaba?
  • Öyle birşey olursa çok ilginç olur.Belki yeni basımın dağıtılması bekleniyordur.Kesin bilgi için İthaki Yayınları'na mail atmanızı tavsiye ederim.
  • Merhabalar şimdi sipariş verecektim ama bir konuda kararsız kaldım yüzüklerin efendisi serisini tek ciltmi yoksa ayrı ayrımı alsam acaba sanırım ikinci kitapta ayrı olarak poster veriliyormuş nasıldır acaba
  • Harita çok kaliteli birşey değil.O önemsiz.Önemli olan tek cilti okuma zorluğu.Elde ansiklopedi gibi kitabı okumak çok zor.Daha çok arşivlik diyebilirim.Tabi yine de kişisel tercihtir.

Evet biraz fazla kalın kitap o yüzden tek olarak baksam daha iyi olacak gibi tek cilt olanın duruşu filan daha güzel ama okuması zor olacaktır.
  • Yalnız tek cilt çok daha uyguna geliyor
    www.dr.com.tr
    D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası
    http://www.dr.com.tr/Ki...ik/urunno=0000000113094

Enparanin kampanyasini okursaniz 43 tlye geliyoe tek cilt.

Hocam sağolun peki hobbitten sonraki tam sıralama ne ? Tüm orta dünya için. Zahmet olmazda paylaşırsanız sevinirim. (Ilk sayfada tam anlayamadim)

• Kronolojik olarak sıra şu şekildedir;
    Silmarillion
    Hurin'in Çocukları (Bu kitap Silmarillion içindeki Túrin Turambar bölümünün uzun versiyonudur.)
    Hobbit
    Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi
    Bitmemiş Öyküler (Bu kitap en son olarak okunmalıdır.Çünkü diğer kitaplarda geçen olayları daha detaylı olarak anlatır.Tamamen yeni hikayelerde vardır.)

a) Orta Dünya hakkında hiçbirşey bilmiyorsanız, çok kitap okuma alışkanlığınız yoksa, Orta Dünya'yı yaratılışına kadar merak etmiyorsanız, Hobbit ile başlayıp Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile devam etmelisiniz.Daha sonra bu dünya ilginizi çekerse Silmarillion'u ve diğer kitapları okumalısınız.

Bu yazının neresini anlayamadınız tam olarak merak içerisindeyim.Söyleyin de ona göre düzenleyip daha açıklayıcı yazayım.Daha ne kadar olabilirse artık.

Agresifleşmeye gerek yok. Ben size ters bişi söylemedim. Rahatsız olduysaniz yazamam deseydiniz ben zaten zahmet olmazsa dedim. Evet anlamadığım yerler var ama böyle cevap verecekseniz vermeyin.
    Hobbit üçleme ve ardindan diger kitaplar derken silmarilliondan hobbite kadar olan sira devam ve sonrasinda mi bitmemis öyküler demek istedim. Bu kadar zor mu anlamadim

• Agresifleştiğim falan yok.Yanlış anlamışsınız.Acaba benim yazdığımda mı bir sorun var diye düşünerek neresi anlaşılmamışsa düzeltmek istedim herkes için.

"Hobbit ile başlayıp Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile devam etmelisiniz.Daha sonra bu dünya ilginizi çekerse Silmarillion'u ve diğer kitapları okumalısınız." yazmışım.Diğer kitaplar Hurin'in Çocukları ve Bitmemiş Öyküler'dir.Hurin'in Çocukları'nın yanına şu notu düşmüşüm."Bu kitap Silmarillion içindeki Túrin Turambar bölümünün uzun versiyonudur."Bitmemiş Öyküler'in yanına ise şu notu düşmüşüm."Bu kitap en son olarak okunmalıdır."

Gerçekten burdan sonra benim kelimelerim bitiyor.Siz anlamadığınız yeri söyleyin.Sizin kelimelerinizi kullanarak açıklayayım.Herkes anlasın bu şekilde.

Konu açıldığında ilk karşılaşılan yazı kitapların okunma sırası olmasına rağmen özel mesajla bile nasıl okumalıyım diye soran arkadaşlar var.Herhalde benim açıklamalarımda bir sorun var ki tekrar soruyorlar.

hocam ne demek istediğinizi ben yukarıda yazdığım şekilde anladım ama kitapları almadan önce sormak istedim ve elimden gelen kibarlığı gösterdiğimi düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.