Şimdi Ara

Orta Öğretim başarı puanı saçmalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mahalledeki düz liselere bile giriş oöbp 96 ymış. Öğretmenlerin insiyatifine bırakınca kendi öğrencileri iyi yerlere girsin diye notların nasıl şişirildiği aşikar. Ondan sonra ortak sınavda notları şişirilmeyen okuldaki öğrenciler şişirilenleri geçmek için uğraşıyor.

• Milli eğitim politikası uzun süredir eğitimi özelleştirme üzerine. Devlet okullara yeterince yatırım yapmıyor, insanlar özele yönelsin istiyor. Her tarafta özel okul var. Bunlar rekabet içinde ayakta kalabilmek için öğrenciye ihtiyaç var. Öğrenciyi velisini pohpohlamalılar. Mesela notları yüksek vermezlerse öğrenci kaybederler. Devlet okullarında notlar nispeten daha düşük veriliyor. Özel okullarda 95 altı pek olmaz. Sırf bu nedenle devletten özel okula geçenler var.
    Eğitim son 20-30 senede bu hale geldi. Eskiden olsa sınıf geçemeyecek öğrenciler şimdi takdir alıyor. Veliler de çocuklarını birşey sanıp üniversiteye yönlendiriyor. Bunun için de bir sürü gereksiz üniversite açıldı. Öğrenci mutlu veli mutlu, devlet mutlu, özel okul sahipleri mutlu, özel üniversiteler mutlu, fazladan açılan üniversitelerin rektörleri, akademisyenleri mutlu, üniversite açılan bölgelerde esnaf mutlu, ev sahibi mutlu... sahte de olsa, sürdürülebilirliği olmasa da çoğunluğu bir süre mutlu eden sistem.
  • Milli eğitim politikası uzun süredir eğitimi özelleştirme üzerine. Devlet okullara yeterince yatırım yapmıyor, insanlar özele yönelsin istiyor. Her tarafta özel okul var. Bunlar rekabet içinde ayakta kalabilmek için öğrenciye ihtiyaç var. Öğrenciyi velisini pohpohlamalılar. Mesela notları yüksek vermezlerse öğrenci kaybederler. Devlet okullarında notlar nispeten daha düşük veriliyor. Özel okullarda 95 altı pek olmaz. Sırf bu nedenle devletten özel okula geçenler var.
    Eğitim son 20-30 senede bu hale geldi. Eskiden olsa sınıf geçemeyecek öğrenciler şimdi takdir alıyor. Veliler de çocuklarını birşey sanıp üniversiteye yönlendiriyor. Bunun için de bir sürü gereksiz üniversite açıldı. Öğrenci mutlu veli mutlu, devlet mutlu, özel okul sahipleri mutlu, özel üniversiteler mutlu, fazladan açılan üniversitelerin rektörleri, akademisyenleri mutlu, üniversite açılan bölgelerde esnaf mutlu, ev sahibi mutlu... sahte de olsa, sürdürülebilirliği olmasa da çoğunluğu bir süre mutlu eden sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Navi kullanıcısına yanıt
    Vatana ihanetin tanımını yap deseler, budur derim. Hadi sağlık sisteminde aksaklık olsun, hadi adalette olsun, hadi güvenlikte olsun, ama eğitim sistemini aksatma. Sadece özele yönlendirmek de değil bence, kasıtlı bir vasıfsızlaştırma, ülkeyi ucuz eleman cenneti haline getirme, siyasetçilere din bezirganlığı ile, etnik milliyetçilik ile daha kolay oy devşirme sistemi. Yazık oldu en az 50 yılımıza.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel okullar aobp dagıtıyor zenginler için kuruldu bu sistem

böyle halka böyle adalet

• Bir de nereye baksan hep imam hatip ortaokulu imam hatip lisesi. Gerçekten aklım almıyor ya nasıl bu kadar eğitim sistemi mahvedilir deli olmamak elde değil gerçekten

• Sbs zamani bi tane komsu cocugu vardı furkan diye

Fetocuların okuluna gidiyordu

Sbsde 1 yada 2 yanlış yapmisti 490ın üstüne çıkmıştı yani tam hatırlamıyorum

Fetocu hocalari hemen bütün yazililarini sözlülerini değiştirip 100 girmislerdi bi de bunu marifet gibi bize anlatiyordu

Bu bizim millette kültür olmuş merkezi sinavlar yapilmadikca yazılılara sozlulere asla guven olmaz boyle seyleri 100 kere gördüm boyle böyle hak etmeyenler hak etmedikleri yerlere geliyor resmen besik ulemaliginin gunumuz versiyonu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • obpsi 100 olmayan var mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle tek kriter merkezi sınavlar olmalı. Gerekirse her yıl sınıf sonunda yapılsın ama kesinlikle öğretmenlerin not insiyatifine bırakılmamalı.

• Doğru ve adil olan ne var ki bu adil olsun?

• Obp puanı okul yazılı sınavlarına göre değil karakterli, saygılı, ahlaklı, olmaya göre verilmeli. Rehberlik öğretmenlerinin iş yükü artmalı onların obpye etkisinin yuksek olması gerekiyor. Başarı çalışarak yapılır ama ahlaklı öğrenci yetiştirmek zor olanı.

Onp bu şekilde olmalı yoksa hiç olmamalı.

• Methotrexate kullanıcısına yanıt

Rehberlik öğretmeni dediğin dangoz çocuğun ahlakını karakterini nasıl ölçecek ki? Daha kendilerine hayırları yok.

Ben eğitim hayatımda vasatın üstünde tek bir rehberlik öğretmeni görmedim.

• mechatengu kullanıcısına yanıt

Zaten en büyük yanlış o. Gerçek bir rehberlik öğretmeni öğrencilerin ahlaktan ilgi alanina her seyde neye meyilli oldugunu bilip ona gereken yolu gösterendir. Ama hiçbir okulda böyle bir durum söz konusu değil.

• Methotrexate kullanıcısına yanıt

Onu diyorum işte. Ülkenin gerçeklerine de dikkat etmemiz gerekiyor. Norveçte yaşamıyoruz.

Gerçek bir reberlik öğretmeni diye bir şey yok ülkede.

• Vakti zamanında ham puanla ilk 3.000'de iken, bu zıkkım eklenince kendimi 9.000 lerde bulduğum hede hödö...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.