Şimdi Ara

Orta saha ve forvetlerin hücum istatistikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Su an ideal 11'imizdeki orta saha ve forvetlerin gecen sezon skora katki istatistikleri:

Gomis 21 gol 4 asist
    Belhanda 3 gol 7 asist
    Feghouli 4 gol 3 asist
    Garry 8 gol 11 asist
    Fernando 0 gol 0 asist
    Ndiaye 7 gol 3 asist

TOPLAM= 43 gol 25 asist

Bu oyuncularin kariyer ortalamalari da asagi yukari ayni rakamlar. Yani gecen sene özellikle düsük veya yüksek performans sergilemis degiller. Oyun karakteri olarak skora katkilari bu kadar. Türkiye liginde sampiyon olmak icin bu rakamlarin asagi yukari 2'ye katlanmasi gerekiyor.

Bu demektir ki: Bu oyuncularin hepsi birden, mucizevi bir sekilde, kariyerlerinde hic olmadigi kadar performans verecekler. Veya bu kadroyu olusturanlarin böyle bir beklentisi var. Sizce bu nasil olacak???

Istatistik herseyi söylemez, böyle istatistik olmaz bidi bidi diyecek tipler, bir zahmet yorum yapmasinlar.

----------------------------------

Gecen senenin sampiyonu Besiktas'in benzer istatistikleri

Cenk 24 gol 4 asist
    Abubakar 19 gol 4 asist
    Talisca 17 gol 6 asist
    Quaresma 6 gol 17 asist
    Oguzhan 5 gol 10 asist
    Atiba 2 gol 4 asist

TOPLAM= 73 gol 45 asist

Gecen senenin Galatasaray'in benzer istatistikleri:

Podolski 17 gol 8 asist
    Sneijder 5 gol 17 asist
    Bruma 11 gol 9 asist
    Yasin 11 gol 4 asist
    Selcuk 6 gol 3 asist
    Josue 4 gol 6 asist

TOPLAM= 54 gol 47 asist

• "Bugün nasıl trollük yapabilirim. Nasıl trollük yapabilirim....

Nasıl saldırabilirim Galatasaraya. Nasıl Fenerbahçeli olduğumu gösterebilirim

Nasıl daha kadro tam oturmamışken, futbolcuları tam olarak hepsini ideal 11 de görmemişken nasıl saldırabilirim"

Adlı bir neverlate çalışması daha... Yarın bir başka konuda daha görüşmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

"Bugün nasıl trollük yapabilirim. Nasıl trollük yapabilirim....

Nasıl daha kadro tam oturmamışken, futbolcuları tam olarak hepsini ideal 11 de görmemişken nasıl saldırabilirim"

Adlı bir neverlate çalışması daha... Yarın bir başka konuda daha görüşmek üzere.

Seni görünce aklima direk Arda defolsun gitsin deyip, gidince de Arda Galatasaray'i satti diye cigirtkanlik yaptigin konu geliyor. Isin kötüsü isim de iARDAs. Unutamiyorum.

Yüzümde tatli bir gülücük olusuyor. Insana moral veriyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

quote:

Seni görünce aklima direk Arda defolsun gitsin deyip, gidince de Arda Galatasaray'i satti diye cigirtkanlik yaptigin konu geliyor. Isin kötüsü isim de iARDAs. Unutamiyorum.

Benimde aklıma Arda yı sattık Elmander Selçuk Muslera aldık diyişin geliyo. Arda'nın satılış Ağustos diğerlerin geliş Mayıs falan

Tam losersın yeminle

• quote:

quote:

quote:

Benimde aklıma Arda yı sattık Elmander Selçuk Muslera aldık diyişin geliyo. Arda'nın satılış Ağustos diğerlerin geliş Mayıs falan

Tam losersın yeminle

Öyle bir ayar vermisim ki, o günden beri pesimde dolasip cevap yetistirmeye calisiyorsun.

O ayari müzeleyip ana konu yapmak lazim.

iARDAs ! iki yüzlü Galatasaray taraftarinin canli örnegi.

• Farklı takımlarda oynamış futbolcuların istatistiğini getirip bunlar bu istatistiği aşmaları gerek diyorsun baştan hatalı bir mantık bu. Zaten Gomis 21 golden fazla atarsa bu forveti iyi beslediğimizin bir göstergesi olur, bu da takımdaki kanatların ve orta sahanın işlediğini gösterir. Tamamen senin düz mantığınla bakıyorum olaya böyle bir senaryo çıkartıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Farklı takımlarda oynamış futbolcuların istatistiğini getirip bunlar bu istatistiği aşmaları gerek diyorsun baştan hatalı bir mantık bu. Zaten Gomis 21 golden fazla atarsa bu forveti iyi beslediğimizin bir göstergesi olur, bu da takımdaki kanatların ve orta sahanın işlediğini gösterir. Tamamen senin düz mantığınla bakıyorum olaya böyle bir senaryo çıkartıyorum.

%60-70'le topla oynayip, son paslari yapamayan, pozisyona giremeyen takim istatistikleri bunlar. Hazirlik maclari ve Ostersunds maclari da aynen bu sekilde gecti.

Evet istatistigini verdigim oyuncular kariyerleri boyunca farkli takimlarda ve daha zorlu liglerde oynamislar. Ama bu sonucu degistirmiyor. Bir sekilde bu oyuncularin kariyer rekoru kirdiklari sene olmasi lazim. Baska türlü sampiyon olamiyoruz. Bunun nasil olacagini merak ediyorum sadece. Özellikle de hicbir hücum organizasyonu olmayan Tudor'la...

Tudor sezon acilmadan önce "hücumu öndeki oyuncular yapar, yaratici oyuncular golü üretir" diyordu. "X gol atan forvet lazim, Y asist yapan orta saha lazim" diye kendisi söylüyordu. Ama tam tersini yapti. Aldigi oyuncular hic de skorer degil....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    halı saha taktikler
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş ne yazsam anlamıyorsun hep kendi bildiğin kafa da gidiyorsun. Yarım sayfa yorum yazıp sildim, oyuncuların iyi performans gösterdikleri sezonları da atacaktım vazgeçtim. Sizde ki yargılar yıkılmaz artık sürekli eleştri, sürekli bir kötü tarafından bakma, sürekli gelen transferleri eleştirme, sürekli bir yerme çabası içindesiniz. Kendi kendinize takılın buralarda konuştuğunuz şey de futbol değil bu arada, sadece kafanızdan çıkardığınız senaryolar. Oradan istatistik getirip tamamen senaryo yazıyorsun. Uğraşamam o yüzden.
  • Bu sene Gomis 21 gol atamaz bence bi de bunu düşünün
  • Lig farkı var dostum, bir tutamazsın Premier Ligden, Fransadan gelen oyuncular bunlar.Bu ligler Türkiye'ye göre çok çok üstün ligler.
  • Gomis
    Belhanda
    Feghouli
    Fernando
    Mariano
    Maicon

Bu oyuncular bizim ligde oynamadı ilk defa oynayacaklar daha sezon başlamadı formayı giymeden istatistiklerine takmış ve trollük yapıyorsun

Bu saydığımız oyuncuların istatistikleri bizim ligde değil daha kaliteli liglerdeki istatistikleri

Bizim ligin kalitesi vasat bu oyuncuların katkısı diğer liglere göre daha fazla olacaktır. Çünkü ligimizin futbol kalitesi zayıf futbol oynatmamaya yönelik bir ligimiz var futbol kalitesi çok düşük.

Özellikle Fernando Feghouli Belhanda ve Gomis bu 4 oyuncu diğerlerinden farkını ortaya koyup fazlasıyla katkı sağlayacaktır.

Çünkü bu istatistiklere futbol kalitesi yüksek liglerde ulaşmış bu oyuncular. Bizim ligimiz o kadar kaliteli değil bunu üstüne basa basa söylüyorum ve katkıları fazlasıyla olacağına eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Lig farkı var dostum, bir tutamazsın Premier Ligden, Fransadan gelen oyuncular bunlar.Bu ligler Türkiye'ye göre çok çok üstün ligler.

Iyi tamam üstün lig de o liglerde gol olmuyor mu?

Maclarda en az bizim ligdeki kadar gol oluyor. Beraber oynadiklari adamlar da üst seviye. Demek ki bu oyuncularin rolü direk gol üretmek degilmis. Son vurusu yapmak, kilit pasi atmak degilmis. Farkli sekilde katki vermisler takimlarina.

Ben de zaten bunu söylüyorum. Galatasaray'da yeni bir rolde oynamalari lazim. Kariyerlerinde hic oynamadiklari rollerde. Alisik olmadiklari rollerde. Yoksa hazirlik maclarinda oldugu gibi kisir futbol oynamaya devam ederiz.

Sneijder fizik acidan en formsuz, en kötü oldugu sezonu 17 asistle bitirdi. Sadece skorer oldugu icin. Kilit pas attigi icin, sut cektigi icin, duran top kullandigi icin, frikik golü attigi icin. Bir sürü macin sonucu bu detaylarda belli oluyor.

• Beşiktaşlı futbolcuların 14/15 sezonundaki istatistikleri;

Cenk 9 gol 0 asist
    Gomez 10 gol 4 asist
    Quaresma 10 gol 7 asist
    G.Töre 9 gol 11 asist
    Atiba 2 gol 3 asist
    Oğuzhan 3 gol 12 asist
    Tolgay 2 gol 2 asist

Toplam 45 gol 39 asist

Ee yani 15/16 sezonunun başında bu konuyu açsaydın demek ki Beşiktaş'ın 15/16 sezonunda şampiyon olma ihtimali olmadığını söyleyecektin?

O zaman nasıl şampiyon oldu bu takım 15/16 sezonunda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 10 Ağustos 2017; 23:26:43 >
  • Galatasaray'ın Gomis dışında net bir gol ayağı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeasme

Lig farkı var dostum, bir tutamazsın Premier Ligden, Fransadan gelen oyuncular bunlar.Bu ligler Türkiye'ye göre çok çok üstün ligler.

Iyi tamam üstün lig de o liglerde gol olmuyor mu?

Maclarda en az bizim ligdeki kadar gol oluyor. Beraber oynadiklari adamlar da üst seviye. Demek ki bu oyuncularin rolü direk gol üretmek degilmis. Son vurusu yapmak, kilit pasi atmak degilmis. Farkli sekilde katki vermisler takimlarina.

Ben de zaten bunu söylüyorum. Galatasaray'da yeni bir rolde oynamalari lazim. Kariyerlerinde hic oynamadiklari rollerde. Alisik olmadiklari rollerde. Yoksa hazirlik maclarinda oldugu gibi kisir futbol oynamaya devam ederiz.

Sneijder fizik acidan en formsuz, en kötü oldugu sezonu 17 asistle bitirdi. Sadece skorer oldugu icin. Kilit pas attigi icin, sut cektigi icin, duran top kullandigi icin, frikik golü attigi icin. Bir sürü macin sonucu bu detaylarda belli oluyor.

Aynı şeyi konuşuyoruz aslında, iletişimde eksiklik var.

Melo mesela, oyunu çift yönlü oynayan bir oyuncu değildi.İtalya da kendine güveni yoktu mesela.

Türkiye'ye geldikten sonra oyunun atak yönüne de fazlasıyla katkı sağlama imkanı oldu, çünkü İtalya'da olduğu kadar sert bir savunma yapmasına gerek kalmıyordu.Böylece oyunun diğer yönüne de katkı sağladı.Fernando için de aynı durum olabilir.

Ndiaye, zaten hücum etmek için fırsat kolluyor.Mesela Feghouli, son yıla bakmazsak kariyer ortalaması yılda 8 asist 6 gol vs gibi 14 gole direk katkı veren bir oyuncu.

Önemli olan 80 gol atmak değil bana göre.Maç başına takıma kazandıracakları puan.

https://www.transfermarkt.com.tr/younes-belhanda/leistungsdatendetails/spieler/118022

Bakınız Belhanda bu konuda istatistik açısından çok iyi.

Bir de Selçuk'a bakalım.

Adam 15/16 sezonunda 11 gol 4 asist oynamış ancak takıma kazandırdığı maç başı puanı 1.46.

Selçuk ne zaman 2.2 ortalamasını bıraktı, o zaman bitti.Benim anlatmaya çalıştığım bu aslında.

Mesela Maicon, 2.2 genel kariyer ortalaması, Mariano nun ise yerlerde, Gomis ona keza.

Transferler geldiğinde genelde bunlara bakıyorum ben.Önemli olan gol atmak değil, puanı alabilmek.

• Beamer kullanıcısına yanıt
    Zaten yukaridaki oyuncular sampiyon olmaya yetmezdi.

O yüzden Jose Sosa'yi aldilar. Verdigi katki 9 gol 14 asist. Sosa'yi cikar sampiyon olamazdi Besiktas kesinlikle. Biz de Belhanda yerine Sosa gibi yaratici ve bitirici bir oyuncu alsak, zaten böyle bir konu acmazdim.

(Ayrica yukaridaki listeye Olcay'i yazmayi unutmussun. 9 gol 12 asist daha ekle. Bunlar kanat oyuncusu icin normal rakamlar. Feghouli hareketli, caliskan falan ama kariyeri boyunca böyle bir istatistigi yok)
  • neverlate kullanıcısına yanıt
    Valla işine gelince şampiyon olunan sezondaki istatistikleri, işine gelince bir önceki sezondaki istatistikleri veriyorsun.

14/15 sezonunu söylemen lazım,

Olcay 8 gol 6 asist
    Sosa 5 gol 8 asist

E hadi ekle, yine 58 gol eder.

Nasıl 75 gol atıp şampiyon oldu bu takım? Hatta benim yazdığım oyuncuların da Türkiye kupasında falan attığı golleri çıkarırsak 58 bile etmez.
  • Jeasme kullanıcısına yanıt
    Mac basina puan istatistigi bence oyuncunun hücuma katkisi acisindan hicbirsey söylemiyor. Demek ki kariyerleri boyunca oynadiklari takimda, gol ve asist yükünü tasiyan baska oyuncular olmus. Ama Galatasaray'da yok. Sorun da burada zaten.

Belhanda'nin sezon ortalamalari 5 gol 5 asist civari. Feghouli'nin 5 gol 6 asist civari. Fernando'nun neredeyse hicbir katkisi yok. Bunlar cidden düsük rakamlar. Rakiplerin transferlerine bakalim. Valbuena gecen sene 8 gol 10 asist. Lens gecen sene 5 gol 17 asist. Ikisi de kendilerini hücum yönünde kanitlamis oyuncular. Bizimkiler soru isareti...

Bu arada Selcuk demisken... Onun bu sene oynamayacak olmasi (takim oyunu acisindan iyi olsa da) duran toplar acisindan problem olabilir. Penalti, direk veya endirek frikiklerden de bir sürü puan gelip gidiyor.

Tudor "defans yapayim, gol bir sekilde atilir kafasinda" ama bu detaylar futbolda cok önemli.

• Beamer kullanıcısına yanıt
    14/15 sezonunu söylüyorum zaten. Olcay'in toplarm sezon istatistigi (hazirlik maclari haric) 9 gol 11 asist. Sosa'nin toplam sezon istatistigi (hazirlik maclari haric) 5 gol 9 asist. Takimin en cok asist yapan iki oyuncusunu yazmamissin.

Onlari da ekleyince süpriz degil BJK'nin sampiyon olmasi. Hem de hic degil. Oguzhan ve Atiba o kadar olmasa da Quaresma, Sosa, Olcay, Gomez, ve Cenk kariyerleri boyunca son derece skorer oyuncular. O hücum hattiyla BJK'nin gol problemi yasamayacagi bastan belliydi.

Ekstra olarak BJK cift forvet oynatabiliyor. Cenk-Abubakar bircok macta beraber oynadi. Bizde o lüks de yok. Bütün gol umudumuz Gomis'e atilacak paslar....

Ayni sekilde BJK'nin 15/16 sezonu öncesi istatistiklerini vereyim madem:

Olcay 9 gol 11 asist
    Gökhan Töre 9 gol 11 asist
    Quaresma 10 gol 7 asist
    Gomes 10 gol 4 asist
    Sosa 5 gol 9 asist
    Oguzhan 3 gol 12 asist

TOPLAM: 46 gol 54 asist

Yine bizimkinden cok yüksek rakamlar. Asist sayisi 2 kati. Gol sayisinin az olmasi da aldatici cünkü Gomez'in önceki sezon maclarin yarisinda ilk 11'de degil. Asagi yukari benim söylediklerime geliyor. Skora katki veren oyuncular hangi takimda olursa olsun bunu yapiyor. Etkisiz oyuncular da %90 süpriz yapmiyor. Biz süpriz yapmalarini bekleyecegiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neverlate -- 11 Ağustos 2017; 0:39:8 >

• Kadro olarak 8/10

Sistem olarak 3/10

Yönetim olarak 2/10

Herhangi bir oyuncuyu hazırlık maçında denemediniz takımın geneli değişti.Tamamen yeni bir kadro var Gs'de ve bunun denemesini resmi maçlarad yapacaksınız.Hocanız Tudor için de bir deneme olacak bu yani ne demek istediğimi aldınız.2018-19 için yeni gelebilecek yönetim ve hoca ile iyi bir şey olabilir.Ama bu sene için zor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.