Şimdi Ara

Ortaçağı kötüleyen üyeye verdiğim cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

İnsanlar daha 20 yaşına gelmeden vebadan, hatta dandik bir gripten ölüyordu.

Her an yaşadığın köy düşman bir milletin ordusu tarafından basılabilirdi, bütün sevdiklerini kılıçtan geçirip seni köle olarak satabilirlerdi. O zamanın en güçlü krallıklarında bile her zaman böyle bir risk mevcuttu. Günümüzdeki global denge ve cezalandırma sistemi yoktu. Savaş hukuku çok daha ilkeldi. Kimse güvende değildi.

Dünyanın çok büyük bir kısmı fakirdi, çok az insan ortalama üstü bir yaşama sahipti. Sanayi olmadığı için herşey pahalıydı, kötü yaşam koşulları yüzünden insan ömrü daha kısaydı.

Özgür ve bilimsel düşünce baskı altındaydı. Dogmatik teokrasi dünyaya egemendi. Kendilerine "ilahi" yetki vermiş olan kilise, halife, krallar ve sultanlar sadece iktidarlarını sürdürmek ve rahat yaşamak için çabalıyordu, herkes onlara itat ediyordu.

Ortaçağ'a özlem duyan adamlar üç gün boyunca Batı Avrupa'da bir derebeylikte yaşasalar kafayı sıyırırlar.

cevap
    bütün yazdıkların yanlış.
    1-günümüze kıyasla hastalıklar yok denilecek kadar azdı.günümüzdeki kadar çok hastalık yoktu.günümüzdeki hastalıkların çoğu sonradan ortaya çıkan hastalıklar.
    2-köyünü basan ordu tarafından esir alınırsan o ordunun ülkesine götürüldüğünde kışlada asker olarak yetiştirilip ordu için görev alan kıdemli bir general olabilirdin.
    3-cezalandırma sistemi günümüzdeki sistemden kat ve kat daha iyiydi.birisi birini öldürürse oda öldürülüyordu.birisi birinin kolunu keserse kendi koluda kesiliyordu.bir kişi hangi suçu işlerse aynısı ona yapılıyordu.bu yüzden hapishaneler ve suçlular yok denilecek kadar azdı.insanlar yapacakları şeyin aynısı başına geleceğini bildiğinden suç işleyemiyordu.bütün dünyada suç oranı çok azdı.
    4-insanlar doğduklarından itibaren başlarındaki insan tarafından hemen bir mesleğe tabi tutuluyordu.hemen meslek öğretiliyordu.bu sayede zengin olmaya gerek kalmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyordu.insanların çok büyük bir kısmı tarım ve çiftçilikle uğraşıyordu.bu yüzden bütün besinlerini yiyeceklerini kendi ihtiyaçlarını paraya gerek kalmadan karşılayabiliyorlardı.çiftçilik sayesinde insanlar gıda ihtiyaçlarını kendileri karşıladıklarından parasız ve para kullanmadan yaşayabilen insanlar vardı.
    5-günümüzdeki nükleer enerji kimyasal maddeler olmadığından insanlar daha sağlıklı daha doğal ve daha temiz yaşıyordu.
    6-kiliseler halifeler krallar ve sultanlar kendilerine itaat eden insanlara görevler vererek insanlara macera yaşatıyorlardı.ve dediklerini yapan insanları ödüllendirerek ya devlet adamı yapıyor ya da rahat bir yaşam sunuyordu.
    7-televizyon bilgisayar olmadığından insanlar sürekli birbirleriyle muhabbet ediyordu.bu yüzden insan ilişkileri çok daha iyiydi.komşuluk ilişkileri günümüzle kıyas bile edilemeyecek kadar daha iyiydi.
    eğer bir kişi ortaçağa gönderilse bir daha geri dönmemek için her gün tanrıya dua eder.

• İmza - mesaj uyumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öle :ddd

• musluman cocuklarin sapiğı tecavuzcusu ingiliz

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

Aynen öle :ddd

niye her mesajın sonuna :d koyuyorsun çok iticisin be kardeşim
  • 1-O zamanlarda hastalık çeşiti daha azdı ama küçük bir hastalık bile çok büyük bir kitleyi etkiliyordu,tıp gelişmemişti bu yüzden hastalıkların tedavisi zordu.

2-Bu dediğin yüz milyonda bir olur,asıl olacak şey esir alınırsın ya ülke adına köle olarak çalışırsın ya da satılırsın.

3-Tabi ki o zamanlar parmak izi,kamera gibi imkanlar olmadığı için suç işlemek daha kolaydı ve suçlar rahatça yapılıyordu.Dediğin kısasa kısas yöntemi ortaçağ avrupasında kullanılmıyordu.

4-krallar Vs Vs kendilerine itaat eden adamlara macera yaşatıyorlardı?Emin ol o işleri yapan hiç kimse macera için yapmıyordur o görevi.Ya para için ya da kellesi için.Ayrıca neden devlet adamı yapsın?Kralın verdiği para o kişinin hayatını rahat geçirmesini sağlamaz.

Seni daha önce de gördüm bilgin olmadan konuşuyorsun ve bunu sanki laf koymyşsun gibi anlatıyorsun al bu da benim sana "cevabım".

• karınca boku kullanıcısına yanıt
    Guluyom :ddddd.d

• quote:

Orijinalden alıntı: CooperLoL

1-O zamanlarda hastalık çeşiti daha azdı ama küçük bir hastalık bile çok büyük bir kitleyi etkiliyordu,tıp gelişmemişti bu yüzden hastalıkların tedavisi zordu.

2-Bu dediğin yüz milyonda bir olur,asıl olacak şey esir alınırsın ya ülke adına köle olarak çalışırsın ya da satılırsın.

3-Tabi ki o zamanlar parmak izi,kamera gibi imkanlar olmadığı için suç işlemek daha kolaydı ve suçlar rahatça yapılıyordu.Dediğin kısasa kısas yöntemi ortaçağ avrupasında kullanılmıyordu.

4-krallar Vs Vs kendilerine itaat eden adamlara macera yaşatıyorlardı?Emin ol o işleri yapan hiç kimse macera için yapmıyordur o görevi.Ya para için ya da kellesi için.Ayrıca neden devlet adamı yapsın?Kralın verdiği para o kişinin hayatını rahat geçirmesini sağlamaz.

Seni daha önce de gördüm bilgin olmadan konuşuyorsun ve bunu sanki laf koymyşsun gibi anlatıyorsun al bu da benim sana "cevabım".

sen bunun bilgiyle bir alakası olduğunu mu sanıyorsun?ben filmlerden dizilerden gördüklerimi ve kitaplarda okuduklarımı yazıyorum.bana bilgin yok diyeceğine bunu gitte film yapımcılarına söyle.tabi yiyorsa.
    1-o zamanlarda var olan hastalıklar tedavisi olmayacak derecede değildi(veba hariç).
    2-ülke adına köle olarak çalıştığında devlet adamı ya da orduda asker olarak çalışıyordun.eğer rütben yükselirse ordu generali hatta vezir olma imkanın bile vardı.
    3-kısasa kıssas bütün dünyada vardı.yani Avrupa devletlerindede vardı.
    4-eğer kral görev verdiği kişinin itaatini beğenirse ona daha başka görevlerde veriyor hatta bazen sağ kolu bile yapabiliyordu.adamın kazanacağı altını var sen hayal et.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sword Master

quote:

1-O zamanlarda hastalık çeşiti daha azdı ama küçük bir hastalık bile çok büyük bir kitleyi etkiliyordu,tıp gelişmemişti bu yüzden hastalıkların tedavisi zordu.

sen bunun bilgiyle bir alakası olduğunu mu sanıyorsun?ben filmlerden dizilerden gördüklerimi ve kitaplarda okuduklarımı yazıyorum.bana bilgin yok diyeceğine bunu gitte film yapımcılarına söyle.tabi yiyorsa.
    1-o zamanlarda var olan hastalıklar tedavisi olmayacak derecede değildi(veba hariç).
    2-ülke adına köle olarak çalıştığında devlet adamı ya da orduda asker olarak çalışıyordun.eğer rütben yükselirse ordu generali hatta vezir olma imkanın bile vardı.
    4-eğer kral görev verdiği kişinin itaatini beğenirse ona daha başka görevlerde veriyor hatta bazen sağ kolu bile yapabiliyordu.adamın kazanacağı altını var sen hayal et.

Kaynak sağlammış ha.Game of Thrones ya da muhteşem yüzyıl izleyerek çıkardın sanırım bunları.

• Neyi tartışıyolar ya bide uzun uzun yazmış. Artık türk milletinin hitler gibi adam tarafından sabuna çevrilme zamanı gelmiştir acil yapılmalıdır.

• Okumayın game of thrones izleyip saçmalayan çocuk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sword Master

quote:

Kaynak sağlammış ha.Game of Thrones ya da muhteşem yüzyıl izleyerek çıkardın sanırım bunları.

ikisindede sadece sevişme olduğundan örnek alınacak tarafları yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: metagenez

Okumayın game of thrones izleyip saçmalayan çocuk

game of thrones senin sülaleni satın alacak dizidir lan nasıl böyle konuşabilirsin
  • Sword Master kullanıcısına yanıt
    adam diziye değil sana saçma demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheAlphaOmega

adam diziye değil sana saçma demiş.

game of thrones tan bahsederek saçmalıyor demiş ama.burda game of thronesun saçma olduğuna dair bir gönderme var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.