YKB'de 10bin tllik YLB fonunuz var diyelim. Siz elinize geçen 5000 tl ile daha YLB fonu almak isterseniz ve bunu YKB'den alırsanız satmak istediğiniz zaman önce %10 stopajlı YLB'leriniz satılacak. Bu yüzden siz illa YLB alacaksanız başka bir bankadan veya ailenizden birinin YKB hesabından alın (tefasa açık değil, ylb'yi isteseniz de başka kurumdan alamazsınız.). ppflerde ilk giren ilk çıkar mantığı var, o yüzden aynı kurumdan alacaksanız elinizdekilere ekleme yapmak yerine başka ppfler alın YLB https://www.yapikrediportfoy.com.tr/urun-ve-hizmetlerimiz/yatirim-fonlari/para-piyasasi-stratejisi/ylbbende cfo, rpp, nrg, go6 ve çok az fsk var. bilerek böyle dağıttım hem bakiye büyük hem bazı günler bazılarının getirileri ayrışıyor, ortalama yapmak istedim :D < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 1 Şubat 2025; 13:7:23 > |
OrtakApp [İlk Mesajı Okuyun] (119. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hacı sazan gibi bende atladım fsk yazanları ve son getirisini görünce faize oranla büyük zarardayız sanırım bu 3 gün pzt direkt faize geçerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hep böyle düşük seyretmez diyorlar, öyle umalım. Fonda beklemeye devam.
Gerçi devam etmesek ne olur, bozdursak %10 stopaj avantajını kaybedip %15 ile yatırım yapacağız. İki ucu pis değnek...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
haftasonu getiriler açıklanmıyor, nereden gördünüz %35'i?
Tüm fonların getirisi dramatik şekilde düşmüş, bir kişi fon başlığında FSK'nın 3 günlük oranını şöyle yazdı:
'0,29 gibi bir getirisi gözüküyor.'
Bu da günlük %0.09 ediyor ki rezalet bir getiri demek olıyor...
3 günlük getiri pazartesi günü belli olur, bugünden o hesabı yapmak doğru değil gibi duruyor.
Forum linki iletebilir misiniz?
Umarım yanılıyordur. :)
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160608202
Artık aşağı yukarı piyasa faizine yakinsar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Prd nvb pop ıry hsl prh?
Ha 1 ha 2.
O işte bi yanlışlık var o kadar düşemez. Tlref fiyatına göre şekilleniyo diye biliyorum tlref cuma günü 44.49la kapattı. Bir önceki gün 44.47. Yarın görürüz bakalım
https://borsaistanbul.com/tr/sayfa/179/tlref-turk-lirasi-gecelik-referans-faiz-orani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 2 Şubat 2025; 9:49:0 >
Anladım hocam teşekkürler.
Fonlara baktığımda uzun vadede YLB gibi riski düşük fonların yıllık getirisi daha yüksek oluyor. Riskli fonlarda ise kısa vadede kazançta var zarar da. Ben YLB'den devam edeyim, alım satım da Yapı Krediden yapıyorum o da rahat.
-
Birçok kişi farklı farklı fonların getirilerini paylaşmış, hepsi patlamış bu haftasonu. Ortak'ın çok çok altında kalmış getiriler...
Tahvil tutma zorunluluğu geldi, içerisindeki tahvile gore durum değişebilir, mesela baktigim ppf ler pazartesi yıllık % 35-40 arası mevduat eşlenigi getirecek.
Arkadaşlar ortak %46 faiz ve %15 stopajla günlük artış kaça denk geliyor %0,11 falan mı?
0.113
Ben 0,1071 hesapladım. Stopajsız 0,1260. Fsk hafta sonu 3 gün 0,29 getirdi. Stopaj düş 0,08 günlük ortaktan kötü ama aylık değerlendirmek lazım tabi.
845 k ppf aldık 1500 lira getiri olmuş, burada kalsaydı 2700 gelecekti
Ppf de stopaj düşüyormu kârdan direk?
Düzeltme; getiri arttı 2900 lira oldu :) ppf dönüşler değişiyor sanırım nrg sonradan işledi.
Edit; stopaj da düştüğü zaman 2600 lira ppf getiri sağlamış oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 3 Şubat 2025; 13:22:25 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hertürlü çakıyorlar işte (:
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
cuma günü çok fazla araştırmadan girdiğim fonlar hafta sonu bu şekilde getiri verdi. fsk dışında diğerleri ortak'ın biraz üstünde. girilen paraya göre 3 günlük için arada +15 tl gibi bir fark var. 1milyon olsaydı +100 tl civarı olurdu. getiri çok zayıf.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X