İlk 30 gün diyor hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
OrtakApp [İlk Mesajı Okuyun] (127. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Evet, sadece 30 günlük ama kısa süre için iyi bir teklif. Bu ay daha iyi oran bulunmaz. 4 milyon TL'ye kadar da yatırabiliyoruz.
-
Nerden açılıyor peki mobil şubeden oluyo mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TEB'in internet sitesi üzerinden açılıyor. İnternet şubesine girdikten sonra hesaplar kısmından açabiliyorsunuz.
-
Hocam bunun yerine burgan mundi hangi bankaya gönderilmek istiyorsa o bankadaki vadesiz dolar hesabı daha uygun gözüküyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tamam hocam saolunn
N Kolay'daki döviz faizleri ve bankanın kurları çok uygun. Dolar için senelik %4,25 ve euro için senelik %2,5 veriliyor. Diğer bankalarda faiz oranı genellikle %0.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Triplxt.Ben gelen faizin hepsini ana paraya dokunmadan döviz repoya, döviz fonlarına, hisseye ve çeşitli araçlara yatırmaya başladım. Döviz iyice uçmaya başlarsa anında kalanını da kaçırırım. Dövizi takip ettiğim için günlükten hiç ayrılmıyorum. Artık TL’ye hiç güvenim kalmadı.
Nakit dolar tutmanın bir anlamı yok.
Sabit getirili serbest döviz fonlarında %5'e yakın getiri elde etmek mümkün.
Kendim ekseriyetle Nasdaq ve altındayım. Bu yıl dolar %20 civarında artar ve stopaj düşünüldüğünde faizin çok gerisinde kalmaz 2024'te olduğu gibi diye düşünüyorum. Fatih Karahan, otomatik pilota bağlamadık dedi ama otomatik pilota bağlamasalar "ana eğilimde belirgin ve kalıcı düşüş oluncaya kadar sıkılık devam edecek" demelerine rağmen arka arkaya faiz indirmezlerdi.
-
Ben de nakit olarak tutmuyorum. N Kolay'da senelik %4,25 oranla USD ve senelik %2,5 oran ile EUR repo seçeneklerini 32 gün vade ile kullanıyorum. Döviz fonu da alıyorum ama çeşitlendiriyorum. N Kolay'dan daha uygun kurları olan bir yer yok diye de dövizi tutacak pek yer olmuyor.
-
Hocam arada burganın kurlarının n kolaydan uygun kaldığı oluyor ordan alıp n kolaya göndermek için iyi bir alternatif olabilir
Mevduat ağırlıklı fonların (#DAS #DOV #NCS #NBZ #NVZ #GAG) getirilerine göz atılabilir.
Fonlarda stopaj %15, mevduatta stopaj %20.
#DAS son bir yılda 4.42 getirmiş.
-
Geçen gün bir göz atayım dediğimde Nkolay ve Fiba birbirine çok yakındı.
-
Çok sık euro ihtiyacım oluyor. Burgan'dan euroyu çekmenin kolay bir yolu var mı? USD'de olduğu gibi, Midas gibi bir yatırım şirketine gönderip oradan çekmek dışında bir yol gelmedi aklıma. Ortak'a da döviz yatırma desteği gelirse çok iyi olacak ama pek niyetleri yok gibi duruyor. Fon desteği getirdiler, döviz fonunu bile TL ile satıyorlar. TL'nin düşmesine bile stopaj yazacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 11 Şubat 2025; 20:42:42 > -
Çevremde Fibabanka şubesi yok diye oraya pek yanaşmıyorum. En son orada da uygun kur gördüğüm olmuştu ama başka yere aktarmak biraz dert. FX üzerinden döviz alınca Kiraz Hesap'a ek faiz vermesi çok iyi oluyor. Genç KiraZZZ için ayda %47'ye kadar faiz alınabiliyor pasifsiz ama 250.000 TL sınırı kötü.
-
Hocam Euro için bende bulamadım bu dediğim USD için işe yarıyor
Bu fonlardan bazılarını incelemiştim. Diğerlerine de göz atacağım, teşekkürler. Acil ihtiyaçta reponun faiz getirisinin göz ardı edilerek hemen bozulması avantajı cidden çok önemli oluyor ama kalan bakiyenin fonda değerlendirilmesi tabii ki daha mantıklı olabiliyor. Repoları bölerek aldığım için kurun çok kötü olduğu bir dönemde repoyu bozarak EUR ekstremi ödemem gerekebiliyordu ve yine avantajlı oluyordu. Fonlardaki bekleme süresi, sıkıntı yaratabiliyor. TEB'deki Infinite Card için taşımam gereken mevduat için muhtemelen döviz fonu alacağım. Diğer seçeneklerin getirisi gerçekten düşük kalıyor. Bu ayı Ortak'tan kaçarak ve Global Genç Hesap açarak hallettik en azından.
-
O zaman yine N Kolay'a ve UPTION'a kaldık. Fransa'daki hesabıma bile €1 karşılığında para gönderiyor.
-
Global genç hesabı şuan gece açabilirmiyim hocam
Saat 17:00 öncesi yatırılan bakiyeye faiz koyuyor. Sabah açmanızı öneririm.
-
genç kiraz kolay yoldan nasıl 47 yapılır peki
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X