Şimdi Ara

Ortalama bir tıp mı bogazici politika mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
2.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

170-180k

• Niye bu kadar yüksek geçen seneden bir şey katamadığımı mı düşünyorsun?

• Boun pols ya bariz, bir alanin en tepesinde olmak (bence) her zaman daha iyidir
    Fen liseliyim demissin iel+boun pols yapip ulkeyi yok etme potansiyelin de yokmuş hem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

• benim adım laz ziya kullanıcısına yanıt

Evet benim de düşüncem öyle aslında taşrada tıp okuyacagima top unilerde econ vs okumak daha mantıklı ama her iki alana da efor sarf etmem gerekecek okul sınavlarını geçebilmek için okuldaki rehber hocamla konuştuk sen sıkı tut feni yine çalış son 3ay kala bakarız edebiyat kampına başlarsın dedi öyle yapacak gibiyim..

• film gurmesi kullanıcısına yanıt
    bence adam gibi mf calis simdiden sağlam calisirsan az buz temel de varsa 3 5 yaparsın o da adam olana cok bile

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ea okurken kendine saha fazlası vakit ayirabileceksin doğru degerlendirirsen yurtdışına daha rahat çıkabilirsin

• Tartışmak manasız. Vizyon derim geçerim. Kesinlikle boun pols.

• ailen fakir değilse zaten şu soruyu sormazsın bile. ha eğer öyleyse cevap veriyorum tıpçı olarak: herhangi bir ea bölümü

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi yerine burs için Bilkent, Sabancı veya maddi durum iyiyse Koç tercihi ileride çok daha mantıklı bi karar olarak önüne çıkar diye düşünüyorum. Boğaziçi hem maddi açıdan hem okul olarak gerilere düştü özellikle sosyal bilimlerde.

• kesinlikle tıp.

• ailede para yoksa tıp

• Boun politika mezunuyum, hiç iş bulma kaygım olmadı. Foruma başka amaçla girmişken gördüm de cevap vermek istedim. Siyaseti hobi olarak öğrenebileceğin iddiaları aşırı komik, Türkiyedeki bir çok durumu açıklıyo diyelim. Boğaziçi siyaset eğitimi sana dünyayı anlamanda yardım edecek birçok perspektiften, bu kesin. Ama üniversite eğitiminin önemli olan kısmı ne öğrendiğin değil öğrenmeyi öğrenmendir. Boğaziçi siyaset sana hem bilgi toplamayı hem de bu bilgilerle anlamlı veri oluşturmayı ardından da bu verileri yorumlamanı öğretecektir. Olay gazete yazıları okumaya benzemiyor yani. Güzel istatistik dersleri de zorunlu olarak veriliyor zaten. Ekonomiyle fazlasıyla ortak alanı var ve ben 2 ya da 3 ekonomi dersi almıştım rahatça. Ekonominin bazı alanlarına ekonomi okuyanlardan daha yatkın oluyorsun mesela. Mezun olduğunda bilgi edinmeyi biliyor olucaksın, finansçı olmasan da nasıl finansçı olunur'u en iyi sen biliceksin.

Dünyanın en iyi okullarından birkaç tanesinde finans ve ekonomi ile alakalı birçok bölüme de tam burslu da kabul aldım, bence siyaset okumasam yapamazdım.

Diğer söyleyeceğim şey ise YBS övgülerinin çok boş olduğu. YBS boğaziçinde yüksekokuldu ve bunun bir sebebi var: hocalarının akademik olarak güçlü backgroundı yok, meslek lisesi mezun hocaların bir çoğu. Daha sonrasında ise Türkiyede doktora yapmış insanlar. Yani orası gerçekten bir uygulamalı bilimler yüksek okulu. Siyasette ise Princeton, NYU, Yale, Columbia gibi okullarda PhD yapmış hocalar vardır. Boğaziçi siyaset ile YBS karşılaştırmak bilmezliklerinden kaynaklanıyo, son zamanlarda popüler olması sadece çok üzücü. Öğrencilere yazık oluyo.

• levitate L kullanıcısına yanıt

Haklısınız bence de. Ybs uluslararasi ticaret gibi imitasyon bölümler okumak yerine siyaset çok daha iyidir bence de.

• Julianos kullanıcısına yanıt

Merhaba. Konudan ayrı olarak eğer özel değilse siz (İngilizce) Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünü mü bırakmıştınız?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.