Merhabalar şu an 11. Sınıfım fen lisesindeyim sayısal sınıftayım ancak bölümü geçtim daha alanıma bile karar veremedim edebiyatim çok iyidir en sevdiğim ders. Fen mi sosyal mi diye soracak olursanız sosyali seçerim, sosyal severim. Kimya biyolojik ortalama ezberim iyi olduğundan şu anki 11 sistemler konusunu yapabiliyorum ama fizikten hiç bir şey bilmiyorum fizik olmadan da doğru düzgün hiçbir yeri kazanamam 11in bitmesine az kaldı artık karar vermem lazım ona göre fizikten özel ders vs almalıyım ama bir yanım da sayisaldaki adamlar çok manyaklar derece zor diyor edebiyatım sosyalim iyiyken ve biraz da sıkı bir şekilde mat calisirsam eşit ağırlıkta derece gelir diyor çok kararsızım sayısal olursa sadece tıp istiyorum mühendislik hiç benlik değil ama eşit ağırlıkta Boğaziçi gibi iyi bir yere gitmek istiyorum ordan da politika,uluslarasi ilişkiler ilgimi çekiyor iş imkanlari nasıl pişman olur muyum hangisini seçmeliyim ? Ve şu da bir gercekki EA secersem risk alıyorum çünkü eada ilk bine giremedikten sonra pek anlamı kalmıyor puanlar hemen dusuveriyor. Boun politika okuduktan sonra ne iş yapacagim onun da kesinliği yok çok kararsızım. Bir de EA secersem sayısal sınıfta kendim edebiyat sos çalışmam gerekecek. Tipa da gidersem küçük şehirlerin olduğu tıp istemiyorum büyük şehirde devlet tıp gidebilmekte çok zor :( Yıllardır donanmindan bu tür şeyleri araştırıyorum samimi geldi ve ben de konu açmak istedim yardımcı olursanız memnun olurum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi film gurmesi -- 17 Mart 2024; 14:31:39 > |
Ortalama bir tıp mı bogazici politika mı
-
-
Tıp tabii ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok araftayim :( zaman da daralıyor
-
Sonuçlar açıklandı da tercih yapıyorsun sanki. 200k olursan görürüm
Eğer EA'da istediğin sıralamayı yapabilecek şekilde düzenli çalışacağına inanıyorsan geç. Daha az stresli ve rahat olacağı kesin
Belirttiğin sıralamaya girdikten sonra önünde birden çok iyi seçenek oluyor zaten
-
politika ne olm az akıllı olun bas tıpa git
-
Eaya geçmeyi 1 defa düşünen kişi eninde sonunda eaya geçiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Orası öyle de bir yol haritası izlemek gerek
-
TIP tabiki
-
11.sınıfa giden bir arkadaşa bu şekilde cevap vermeniz hoş olmamış. İlk 100 bile yapabilir yoğun çalışarak.
Hocam çok çok farklı alanlar, Politika gibi bölümleri tek başına okumak yerine entelektüel zevk olarak cebinizde durması bana daha mantıklı geliyor. Doktor olup siyasete de katılabilirsiniz. Ben o yüzden Felsefe gibi bölümlerde cidden akademik olarakta bir tutku yoksa daha meslek sahibi yapacak bölümlerin yanında uğraş olarak değerlendirmeyi daha doğru buluyorum.
yks2024hedef1500 de böyle konular açardı 10 ve 11. sınıfta. ben de max 200k dedim çocuk 200k oldu
zaman daralıyor ne yav sanki tercihe 12 saat kalmış. Ders çalışmazsa bu dedikleri olmayacak. boş işler yani. tıp nere iibf nere ap ayrı şeyler.
-
kardeşim sayısaldan git, seçenek çok. hedefin kesinleşirse edebiyat coğrafya falan çalışırsın. bilkent'te burslu iibf okuyan arkadaşlarım var yarısı sayısal kökenli.
-
tıp
-
Evet zaman kisitlli sonuçta tıptan bahsediyoruz tıpta gözüm yukarilarda olmasa bile iyi sıralama yapmam lazım eşit ağırlıkta da aynısı ilk bin için çok çalışmam lazım o anlamda zaman daraliyor demiştim
-
Teşekkür ederim haklısınız son birkaç ay kala geçip iyi yerler elde edenler var
-
Evet haklısınız teşekkür ederim ben biraz çok yöne ilgi duyuyorum sanırım o yüzden çok kafa karisikligim var bunu yenmeye çalışıyorum
Yani tercih sıralamada matematik sosyoloji kimya bir arada bile bulunabilecek türden biriyim maalesef
-
politika okuyup da politikacı olan birini daha görmedim
Boun politikayı kazanacağının garantisi var mı, kazanamazsan (mesela 10k yaparsan) bu sıralamadaki diğer bölümler seni tatmin edecek mi? Veyahut sayısaldan devam edersen tıp kazanamaman haricinde tatmin edecek başka bir bölüm var mı sayısalda? En önemlisi hem boun politika hem de tıp için alan seçimini yapıp hazırlanmaya başladığında tüm süreci kesintisiz götürebilecek disiplin ve iradeye sahip misin, ya da iradeye sahip değilsen bunu elde edebilecek misin? İlk ayların verdiği gaz ile çok iyi gider her şey ancak birkaç aydan sonra düzenin yavaş yavaş bozulmaya başlar ve tökezlersin, o noktadan sonra iyi bir iradeyle süreci götürebilecek iraden yoksa kötü olasılıkların da tatmin edebileceği bir sepeti seçmeni öneririm. Böyle "yaparım, ederim" gibi varsayımlar üzerinden yol planı çizmek mantıklı değil, diğer olasılıklar da düşünülmeli, tecrübeyle sabittir.
İradeli bir şekilde çalıştığını ve tüm bunları başarabilecek fedakarlığa sahip olduğunu varsayarsak tıp aşığı değilsen ben tercihimi boun politikadan yana kullanırdım, hatta onla yetinmez ilk 400-500 için hedef koyardım. Ancak dediğim gibi her şey sana bağlı. Burada yazılıp çizilen çoğu şeyi dikkate alma çünkü herkes bambaşka hayatlar yaşıyor.
-
Detaylı ve düşünceli yazdığınız için teşekkür ederim ağlıyorum şu an çünkü bu yaşta böyle büyük karar vermeyi hiç isremiyorum. Şöyle soyleyim esit ağırlıktan hedefim kesinlikle ilk bin derece sosyal seviyorum ve mate vakit ayriabilecegimi biliyorum sayisaldan ise dediğiniz gibi başta calisabilsem de ilerisinde yine aynı zevkle çalışır miyim emin değilim çünkü fizik görünce kusasim geliyor (bu sanırım okuldaki hocayla alakalı ) eşit agrilikta ilk 10bin çok sakat çünkü direkt kalite düşüyor ve beni tatmin etmez asla çünkü eaya geçme nedenim bu değil ve tıp gelmezse matematik gibi bir temel bilime giderim -mühendislik istemiyorum - aslında çalışkan biriyim çalışırım ama o dediğiniz iradeyi sayisalda saglayamayabilirim..
Evet tipi biraz aile ve çevreden dolayı bir de iş imkanindan dolayı tercih olarak kafaya koymuştum direkt aşığı değilim ama mesela.
Yani sadece boun politikada tutturmuş değilim zaten ekonomi, gakatsaray hukuk vs de olur
-
Ben boğaziçini çeşitli sebeplerle bırakmış biri olarak söyleyebilirim ki (öğretmenlik okuyordum) boğaziçi iibf'de ne mezunu olursan ol iibf klasmanı altında alınacak tüm işlere başvurabilirsin politikadan da. Politika mezunlarına biraz bakarsan zaten çalıştıkları yerlerin siyaset ile çok alakasız olduğunu anlayabilirsin, iyi öğrencileri akıl sır ermeyen yerlere gelebiliyor özellikle UN, EU gibi global ölçekli kurumlarda, onun dışında klasik plaza hayatı yaşayan çok var. Genel itibatiyle boun, odtü, koç, bilkent gibi okulların özelliği bölümden ziyade okul zaten. İş hayatında işe ilk gireceğin sıralarda sana zaten trainee programlarıyla tıpkı bir okula yeniden girmişsin gibi iş öğretecekler tekrardan, sana okulun katkısı iyi bir etiket, diploma ve network olacak. Şunu da söyleyebilirim ki boğaziçi ve odtü türkiye'de bulabileceğin en iyi ortamları sağlar sana. Özellikle boğaziçi. Şu an her ne kadar içi boşaltılmış olsa da orayı boğaziçi yapan öğrencileri ve ortamıdır. Tüm bunların yanında söylediğim gibi olay tamamen sana kalmış, tıp da çok prestijli boğaziçi de. Ancak ben yine kişisel tercihlerden boğaziçi iibf'yi tercih ederdim yerinde olsam ve alan seçecek olsaydım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
11.sınıfa giden bir arkadaşa bu şekilde cevap vermeniz hoş olmamış. İlk 100 bile yapabilir yoğun çalışarak. Hocam çok çok farklı alanlar, Politika gibi bölümleri tek başına okumak yerine entelektüel zevk olarak cebinizde durması bana daha mantıklı geliyor. Doktor olup siyasete de katılabilirsiniz. Ben o yüzden Felsefe gibi bölümlerde cidden akademik olarakta bir tutku yoksa daha meslek sahibi yapacak bölümlerin yanında uğraş olarak değerlendirmeyi daha doğru buluyorum. |
Hocam bence siz beceremiyorsunuz karı kız işini. 3 4 sene sevgili olmak okey de ilişkiye girmek için evlenmeyi bekleyelim derse basarım tekmeyi. Bana namuslu kız lazım değil. Aradığım kızın özelliklerini yazıyorum:
Dinlerle alakası olmayacak.(koyu chpli olacak) Diz boyu edepsizlik arsızlık olacak. Kara mizahtan anlayacak. İngilizcesi, gavur kültürü iyi olacak. Ahlaksız laflar edip aklı baştan alacak. Yazın crop, tayt ve şort dışında bir şey giymeyecek sokakta sevgilim olduğunu görenler beni kıskanacak. |
Benzer içerikler
- concerta sicile işler mi
- sabahlamak için ne yapmalıyız
- sözel ilk 100 netleri
- en zor tyt denemeleri
- diş hekimi maaşı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X