Şimdi Ara

ORTALAMA KAC KM DE FREN DISKLERINI DEGISIYORSUNUZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
47.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an aracım ıcın yenı dısk siparişi verdim ancak servıste ki bir çok kişi degişen km yi anormal karsıladı.

Normal olan tek şey herşeyın kullanıma baglı olduguydu...

Çevremde birçok superspor araç sahibinin disk degişim ortalamasının bile km olarak altında kaldı benımkiler o yuzden merak ettim.

Sizler Ortalama kaç km de fren disklerinizi degiştiniz ? Yazarsanız sevinirim..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fren Diskleri Kaç Kilometrede Değişir?

Fren disklerinin kullanım ömrü, sürüş alışkanlıkları, araç türü ve çevresel koşullar gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Genellikle, fren diskleri aşağıdaki kilometre aralıklarında değiştirilmelidir:

• Binek Otomobiller: 50.000 - 80.000 kilometre
    • Hafif Ticari Araçlar: 40.000 - 60.000 kilometre
    • Ağır Ticari Araçlar: 30.000 - 50.000 kilometre

Bu kilometre aralıkları sadece bir referanstır. Aracının fren disklerini ne zaman değiştireceğinizi belirlemek için aşağıdaki işaretlere dikkat etmelisin:

• Fren mesafesinde uzama
    • Fren pedalında titreşim veya pulsasyon
    • Fren yapıldığında gıcırtı veya sürtünme sesleri
    • Fren disklerinde aşınma veya çatlaklar

Fren disklerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi aracın güvenliği ve performansı için çok önemlidir. Aşınmış veya hasarlı fren diskleri fren performansını düşürebilir ve kaza riskini artırabilir.

Araç üreticisinin bakım programına ve servis tavsiyelerine uymak, fren disklerinin kullanım ömrünü uzatmanın en iyi yoludur. Sürüş alışkanlıklarını iyileştirmek, örneğin agresif fren yapmaktan kaçınmak, ayrıca fren disklerinin ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 65 bin de ön fren balataları değişti. Disk değişmedi hiç. Getz dizel 77bin km de. Fiesta daha 6700 de
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

Bu mesaj silindi.
    140000 de daha değişmedi :D
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Diskler sicakken suratli bir sekilde yol ustundeki soguk suya vs girerseniz disklerin sekli bozulabiliyor. Veya cok dusuk kalite ve ert balata kullanirsaniz diskler yine zarar goruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.
    şimdiye kadar disk değiştirmedik hiçbir aracımızda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.
    en son 150 bin bakımda değişti ortalma her 15 bin bakımda değiştiriyorum en önemli şey fren
  • Astra 60000 de degisti bana cok anormal geldi ama servis normal dedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Astra 60000 de degisti bana cok anormal geldi ama servis normal dedi
    ben de yarisi 40 binde servise goturdum ön fren balataları bitik dedi, değiştirmedim. ertesi gün muayeneye soktum gecti nasil bitik anlamadim... servis standartları çok yüksek herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

ben de yarisi 40 binde servise goturdum ön fren balataları bitik dedi, değiştirmedim. ertesi gün muayeneye soktum gecti nasil bitik anlamadim... servis standartları çok yüksek herhalde.

Alıntıları Göster
    tutuyorsa eger güvenle durabiliyorsan devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrıor Sako

en son 150 bin bakımda değişti ortalma her 15 bin bakımda değiştiriyorum en önemli şey fren

Nasıl yani ???

Her 15.000 km de aracınızın disklerini mi değiştiriyorsunuz???
  • quote:

Üstad balata mı kasteddin disk mi =) (anlayamadım ondan sordum)

Bnce ne olrsa olsn 65-60k km den yukarı çıkmaması gerekir die düşünüyorm sonuçta sürekli 1-1.5 ton baskı altında bu parçalar daha freneaj anında yedikleri baskıyı hesaba katmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: supreme-mr

quote:

Üstad balata mı kasteddin disk mi =) (anlayamadım ondan sordum)

Bnce ne olrsa olsn 65-60k km den yukarı çıkmaması gerekir die düşünüyorm sonuçta sürekli 1-1.5 ton baskı altında bu parçalar daha freneaj anında yedikleri baskıyı hesaba katmadan

Alıntıları Göster
    Bizim Astra'nın 190.000e kadar bir kez değişmişti diskleri. 190.000km'nin de 180.000ini babam sakin kullanarak yapmıştır. Geri kalan 10.000de de ben hırpaladım biraz ama ne disk ne de balatası değişti

Balatalar Golf'ün 25.000km'de değişti en son. Araba daha 35.000de disklerin değişmesine heralde 30-40bin km vardır. Arkadaşın typeS'inin fren balataları 20.000de değişti mesela.

Benim ibiza'nın da balataları azalmaya mı başladı ne olduysa frenlerin eski hassasiyeti yok gibi, daha 13.000de araba ama...

Heralde bu işler tamamen kullanımla alakalı. Habure ani fren ve gaz şeklinde ara agresif sürülüyosa hemen bitiy hem balatalar hem disk.

• quote:

Orijinalden alıntı: mckoy

quote:

Nasıl yani ???

yok balataları değiştiriyorum 15 bin km de bir disklerde bir problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orijinalden alıntı: mckoy

quote:

Nasıl yani ???

yok balataları değiştiriyorum 15 bin km de bir disklerde bir problem yok

Alıntıları Göster
    balatalar eğer çok ağresif sert kullanılırsa araba çok çabuk bitiyor hyundai getzin 15 bin km de değişti

diskler tabikide daha uzun ömürlü oluyor ağresif kullanılsa bile en aşşağı 50-60 bin km gider

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

balatalar eğer çok ağresif sert kullanılırsa araba çok çabuk bitiyor hyundai getzin 15 bin km de değişti

diskler tabikide daha uzun ömürlü oluyor ağresif kullanılsa bile en aşşağı 50-60 bin km gider

Alıntıları Göster
    20.000 kmde değiştirdiğimide bilirim 60.000 kmdede
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

20.000 kmde değiştirdiğimide bilirim 60.000 kmdede

Alıntıları Göster
    balata diyorsan ben 10 bin ile 15 bin arası giderim bir set ile.
    Bu km tamamen kullanım stili ile alakalıdır.

Disk derken balata demeye çalıştı sanırım arkadaş. Bugüne kadar hiç bir arabamda disk değiştirmedim.
    biri 245000 de biri 140000 de biri de 116 000 de sattım.

Disk çok ekstrem durumlarda eğer taşlama da kurtarmaz ise değiştirilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amras_tasartir

balata diyorsan ben 10 bin ile 15 bin arası giderim bir set ile.
    Bu km tamamen kullanım stili ile alakalıdır.

Disk derken balata demeye çalıştı sanırım arkadaş. Bugüne kadar hiç bir arabamda disk değiştirmedim.
    biri 245000 de biri 140000 de biri de 116 000 de sattım.

Disk çok ekstrem durumlarda eğer taşlama da kurtarmaz ise değiştirilir.

Alıntıları Göster
    140 bin oldu değişmedi diskler geçen bakımda baktım neredeyse hiç aşınmamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

140 bin oldu değişmedi diskler geçen bakımda baktım neredeyse hiç aşınmamış...

Alıntıları Göster
    20-30binde balata bitiyor. Disk 70binde değiştirilmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

20-30binde balata bitiyor. Disk 70binde değiştirilmişti.

Alıntıları Göster
    Freni fazla kullanmam. Işıklara yaklaşınca yeşil bile yansa gazdan ayağımı çeker yavaşlarım ve mutlaka motor freninden yardım alırım.

Bu yüzden 70 binde sattığım aracımda da, şu an 76 bine gelen aracımda da (ikisi de "0" alındı) ne diskleri ne de balataları değiştirmedim.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    astrada 90 binde iken balata değiştirdik şu anda 110 binde daha disk değişmedi.
    corsa 45 binde daha balata değiştirmedim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.