Şimdi Ara

ortalama-ortalama altı ve üstü park sensörü özellikleri neler olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar,bir park sensörü taktıracaklar için en vasat altı özellikleri ne olmalı
    vasatın özellikleri ne gibi farklı olur?pahalı olanların farkı nedir?

en azından park sensöründe algılayıcı sayısı/gözü kaç olmalı?
    park sensörü takarken kablolar, aracın hangi iç kısımlarından geçirilir?ya da başka ne gibi işlemler yapılır?
    teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp ER can -- 29 Aralık 2011; 0:36:20 >

• 4 veya 6 tane sensör olur tampon başına. Kaliteli bir sensör 50 santim varken ciyak ciyak ötmez. Zaten kör değilseniz 50 santimi kendinizde ayarlarsınız. En kalitelisi bence orjinalidir. Ama pahalıdırda( Golf'e sonradan orjinal sensör takılmak istenirse 1000lira tutuyor). Benim aklıma gelenler bunlar.
  • Bence le colanin bulundugu rafin karsisindaki rafta bulunabilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katzedie -- 29 Aralık 2011; 1:10:36 >
  • Sensörlerin kalitesi kadar yapılan işçilik de önemlidir. 4 ya da 6 adet sensör arka tampon için yeterlidir.
  • vasat bir sensör için sadece sesli ikazı olması yeterli olur bence ekranda olsa benim gözüm aynaada kulağımda sensörde oluyor çünkü...

alınacak sensörün ilk uyarıyı verdiği mesafe de önemli,
    tampondaki yer için yerden yüksekliği sensörün ilk algı mesafesinden biraz da yüksek yapmanızı tavsiye ederim yoksa geri vitese geçişle beraber ötmeye başlar. bahsettiğiniz kriterlere göre 4 tane göz ideal. tamponu eşit oranda paylayarak yerleştirebilirsiniz.

eliniz yatkınsa sensörle beraber kılavuzda neler yapacağınız anlatılıyor. ben eski aracıma kardeşimle beraber takmıştım... sorunsuz kullanıyordum. beyni yedek lastiğin yanına koydum, kablolarıda gizleyerek ön camın sol koşesine kadar çekmiştim. uğraşmam derseniz 1-2 saatlik işi var elektrikçiler halleder.
  • Park sensörlerinin çalışma sistemleri hemen hemen aynı,bazıları mesafe göstergeli bazıları sadece sesli.Önemli olan tamponda göz montajın yapıldığı yer,çok yukarda yada aşağıda olmaması gerekli.Tüm gözler arasında standart bir mesefa olmalı.En sağlıklı sonuç için orjinal olmalı.
  • sadece park sensörüne ve aynaya güvenerek geri gelmeyin. bir yakınım park yerindeki kocaman bir taşı çok yakın olduğu için aynadan görememiş ve de park sensörü de ötmemiş. tampona zarar vermişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.

anlaşılan şu ki:

park sensöründe çok önemli olan şartlar şunlar diye özetleyebilirim:

1-öncelikle park sensörü orjinal olmalıaraç ,üzerinde gelmiş olmalı.

2-sonradan takılan alarmın montajı,işçiliği,görevini yapması açısından çok önemli.aksi takdirde gerekli zamanda alarm vermez,görevini yapmaz,tehlikeye davetiye çıkarır.

3-ön tampona 4,arka tampona 4-6 adet algılayıcı/göz yeterli.

4-algılayıcıların yerden yükseklik ve enginlik mesafesi çok iyi ayarlanmalı.

5-alarm verme mesafesi (İLK ALARM) çok iyi ayarlanmalı

6-tüm algılayıcılar arasındaki mesafeler aynı olmalı.

7-montajı kendine güvenmeyenler yapmamalı(ehil ellere yaptırılmalı)

8-isteğe göre sesli-mesafe göstergeli ya da görüntülü park sensörü seçilebilir.

peki,kaldırım taşlarını algılayamadığı zamanlar olur mu?
    ya da alılayıcıla toz kiz çamurla kaplandığında vazifesini yapar mı?
    ya da sensörlerden birisinde bir proplem olsa bunu nasıl anlarız bu nasıl sorun oluşturur?
    tüm araç markalarında servisleri dışında park sensörü ya da alarm taktırılsa aracın GARANTİ süresi biter mi?(benim araç hyundai i20 troy 1.2 team benzinli)

servislerde takılanlarla piyasada satılanlar arasında kalite farkı ÇOK MU AZ MI olur?
    ve ayrıca aracın ön ve arka camlarının üst bölgelerine görüntülü park sensörü kullanışlı olur mu ?

herkese verdiği ve vereceği bilgiler için teşekkür ederim.

• Sadece 1 sorunuza cevap vericem, yağmur çamur ya da tozlu sensörler tabiki farkediyor. Örneğin temiz sensörlerle engele 5m kala ötmeye başlıyorsa kirli ya da tozlu sensörlerle engele 3m kala ötmeye başlıyor bunu çok yaşadım ve artık aracıma binmeden önce aracım pisse sensörleri ve çevresini çok az bir şey elimle ya da bezle temizliyorum ne olur ne olmaz diye
  • Sesli ikaz bir işe yaramıyor. Fiorino mudur nedir 3 farklı markada kopyası olan hafif ticari, onda TR sesli ikaz sistemi var. Sesli ikaz işe yaramıyor. Ayrıca Park sensörüne göre park etmek çok sağlıksız.

Örnekleri bir kaç kişi yazmış.

Aracımda 4sensörlü hem sesli hem santimetre göstergeli park sensörü var. Hangi bölgeden en yakın iseniz o yanıp sönerek santimetre gösteriyor.

Bence en sağlıklı park park edeceğiz alanı güzelce görmeniz ve olası taş, direkt gibi küçük ama etkili unsurları görmektir. Park sensörü aracı park yerine koyarken arkadaki araca veya saga sola yanaşmanızda yardımcı oluyor. Çok zor alanlara park etmem gerektiğinde sensöre bakıyorum. Ayda ya 1 ya da 2kere işime yarar. Aracı annem kullandığında sensör olmasına rağmen tamponda 2tane ezik var çünkü direğe çarpmış.

Sensöre güvenmek değil de YARI yardımcı unsur olarak bakın. Tozlu ise arada yanılıyor. Temiz tutmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 30 Aralık 2011; 22:00:48 >

• konu takip
  • Bence aracinin gorus acilari iyiyse hic taktirma. Bakarak park etmenin yerini tutmuyor ve onun kadar guvenli degil.

Ama buyuk aracin varsa ve ozellikle arkasinda cok kor noktasi varsa da faydali.
  • Tabiki sadece sensörlere güvenerek aracı park etmek çok yanlış,fakat park sensörlerinin kolaylık sağladığı da bir gerçek.Şahsen aracı park edeceğim yerin yanından yavaşça geçiyorum,aracın sığacağından ve herhangi bir engel olmadığından emin olduğum zaman aracın arkasını sokarak yavaş yavaş park sensörlerinin verdiği sese göre park alanına yanaşıyorum.

Hatchback araçlara kendi adıma park sensörünü çok gerekli görmüyorum,ama sedan araçlara mutlaka gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.