Şimdi Ara

Ortalama yakıt tüketimi dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2010 model audi a3 1.4tfsi araca sahibim. Bu aracı almadan önce yakıt tüketimini inceledim ve uygun gelmişti. Ancak kendi denemelerimle ölçtüğümde ortalama yakıt tüketiminin bilgisayarda gösterdiğiyle uyuşmadığını anladım. Şöyle örnek vermek gerekirse, depoyu fulledim ve yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra, 100km yol yaptım. Ortalama yakıt tüketimi 5.0lt/100km şeklinde gösteriyordu. Bu hesapla 100km yol yaptıktan sonra aracın 5lt benzin alması lazım. Ancak benzinliğe çektiğimde 7lt benzin aldı. Bu arada klima kapalıydı ve uzun yolda 100km yaptım. Acaba bu normal mi yoksa benim aracımda mı hata var? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersozi -- 26 Temmuz 2016; 14:46:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk pompacı tam doldurmamış yada köpürtmüş olabilir
  • 5-10 litreyle tespit edemezsiniz net rakamı. Depoyu fulle, bitir tekrar fulleyip hesapla. Fullerkende tabanca atınca bırak her defasında.
    Aracımda yol bilgisayarı yok ben böyle ölçüp buluyorum net rakamı. Yol bilgisayarı olsa da güvenmem yine böyle ölçerdim.
  • Kısa süreli ve kısa mesafeli ölçümlerde sapma fazla olabilir fakat yine de 2 litre hata yapması normal değil.

Muhtemelen dolumla ilgili bir sıkıntı olmuştur, yazıldığı gibi ilk dolumda belki tam dolduramamış olabilirler ya da ikinci dolumda fazla kaçırmış olabilirler.

Depoyu tamamen bitirip bir de öyle kıyaslayın. Kısa mesafe ölçümlerimde kimi zaman 0.4-0.5 litreye kadar fark görebiliyorum ben de, fakat tam depo ölçümlerimde ya birebir tutuyor ya da +/- 0.1-0.3 hata görüyorum en fazla.
  • Onu o sekilde anlayamassin sadece boru kismi bile 3 4 litre yakit aliyor..bazi pomaplarin basinci daha dusuk en ufak birseyde tak atiyo

• Daha önce full depoyla da denedim yine aynı şekilde. Depoyu hatta tamamen bitirdim sadece 10km daha yol gider şeklinde gösteriyordu, bu şekilde doldurduğumda 54,8lt benzin aldı. Depo 55lt bu arada. Bu şekilde de ölçtüğümde 8lt fark oluşmuştu. Gerçekten insanın morali bozuluyor. Ortalamaya baktığında seviniyosun çok az benzin kullanmışım diye sonra benzincide gerçekle yüzleşiyorsun :/

• Vag..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yakıt tüketimi ?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • audi kullanıpta 5-7 litre benzin almak nasıl bir komedibari git daçya al havan olmasada paran cebinde kalırdı

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

audi kullanıpta 5-7 litre benzin almak nasıl bir komedibari git daçya al havan olmasada paran cebinde kalırdı

ne alaka hocam. umarim ciddi degilsindir bu yorumunda cunku asrin sacmaligini yazmissin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.