orta okula yeni başladığımda, Ramazan ın son günlerine doğru eve şeker alınmıştı, evden ekmek almak için çıkarken bir kaçtane şeker alıp orucumu kasten bozmuştum...benim ki unutmak değildi, acaba 61 gün tutmam gerekiyor mu ne açgözlü çocukmuşum o zamanlar...
geçen gün iftardan önce azıcık uyuyayım dedim, iftara yakın uyandım ve yatağın baş ucunda duran sudan kana kana içtim. kendime geldiğimde iş işten geçmişti.
iftar sofrasında onlarca akrabanın nünde unutup salata yedim işin ilginci sofrada köfte sigara böreği sulubörek filan masanın ortasında duruyor ben salata yiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: aglamak
orta okula yeni başladığımda, Ramazan ın son günlerine doğru eve şeker alınmıştı, evden ekmek almak için çıkarken bir kaçtane şeker alıp orucumu kasten bozmuştum...benim ki unutmak değildi, acaba 61 gün tutmam gerekiyor mu ne açgözlü çocukmuşum o zamanlar...
tutcan tabi ortaokuldaki çocuk akıl baliğ olmuştur herhalde
ayrıca harbiden aç gözlüymüşsün. şeker için oruç mu bozulur.
hadi döner. kıymalı pide lahmacun falan olsa neyse.
Hadi ilkokul zamanı neyse unutur insan da dün babam pide almış geliyomuş eve yolun ortasında pideyi yiye yiye geçen bi arkadaşı ters ters bakınca hatırlamış oruç olduğunu.Ağzındaki pideyi de çıkaramamış sokağın ortasında neyapsın adam ağzında bi lokma pide eve kadar geldiPideden de3-4 lokma gitmişti.
quote:
Orjinalden alıntı: MaviGece
ergin olmuş muydun o zamanlar?eğer olduysan tutman gerekir.ben de orta 2 de bozmuştum bi kere ama tutmamıştım 61 gün.günahı boynuma napalım.61 gün tutamam ben oruç demiştim kendi kendime o zamanlar(şimdi de aynı düşünüyorum o da ayrı bi konu)
bende ilkokuldayken evde deney yapmıştım şekerli su ile. oruçlu olduğumu unutmuşum o bir bardak şekerli suyu kana kana içtim.Yalnız ezanın okunmasına son 5 dkk falan kalmıştı.
bende bir keresinde pazardan peynir alırken unutup tadına bakmıştım.
quote:
Orjinalden alıntı: polisaggarit
quote:
Orjinalden alıntı: MaviGece
ergin olmuş muydun o zamanlar?eğer olduysan tutman gerekir.ben de orta 2 de bozmuştum bi kere ama tutmamıştım 61 gün.günahı boynuma napalım.61 gün tutamam ben oruç demiştim kendi kendime o zamanlar(şimdi de aynı düşünüyorum o da ayrı bi konu)
ya oruçluyken unutup su falan içmek bişey değilde.işin gıcık tarafı suya doyamadan aklımıza gelmesi.2-3 sn sonra aklımıza gelse ne varki. ulan şaka maka çarpılacaz.
ben küçükken tuttuğunda bir kere falan unutup su içmiştim sonra annem söyledi dur falan diye bende ağlamaya başlamıştım o da unuttuysan brişey olmaz dedi kestim ağlamayı.
ilkokula giderken koca bi cipsi sonuna kadar yemiştim tam iftar vakti aklıma geldi yawww