Şimdi Ara

OS X'te Unix kullanıcısı oluşturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OS X 10.7.4 Lion Mac mini 'de kullanıcı hesap adı + ev klasör adını değiştirdim yani örn hesap adı murat ve ev klasörü /Users/murat ise hesao adı ahmet ve ev klasörünü de /Users/ahmet olarak (admin hesabıyla login olarak) başarıyla yaptım. Restart sonrası ahmet'e başarıyla login de oldum. Sorun yok. Fakat /Users/ahmet klasörü altındaki hemen ütm dosya ve klasörlerin Unix sahipliği murat:staff şeklinde, o yüzden Unix işlemleri yaparken bu sorun oluyor artı onların da gözükmemesi gerekli. O yüzden

sudo chown -R ahmet:staff ~/ ile ev klasör sahipliğini değiştirmeye çalıştım, nitekim bir iki dk boyunca değiştiriyormuş gibi yaptı ancak baktığımda değişmemişti. Sebebi sanırım ahmet OS X kullanıcısı olarak tanımlı olması fakat Unix kullanıcısı olarak tanımlı olmadığı için. Bu noktada OS X te biraz tutarsızlık var zaten. ahmet kullanıcsı oluştu ise onu Unix kullanıcısı olarak da otomatik oluşturmuyor yani (tahminen)

/etc/passwd e baktığımda ahmet kullanıcısı yok. onun içine direkt tanımlayabilitim, /etc/group altına da staff grubu altına ahmet'in UID'ini ekleyerek tanımlayabilirim. Ancak bu işlemden önce danışıp biraz yorum almak istedim. Bu durumlarda en doğru yol nedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.