Şimdi Ara

OSAWA 220V Anfi Elektrik Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

220 V, Osawa marka 5+1 ses sistemim var. Bu anfiyi bir süre onun keyfine göre ara sıra açılarak ara sıra açılmayarak kullandım. Fakat şuandan itibaren hiç açılmıyor. İçini açtım ve sigortasının simsiyah olduğunu gördüm. Sigortasını değiştirdim. Fişe takıyorum. İçinden çın diye bir ses geliyor devamlı olarak. Devresi üzerindeki lamba da yanıyor. Yani her şey yolunda görünüyor fakat ekrana görüntü vermiyor. Dolayısıyla kullanamıyorum. Sebebi nedir, nasıl çözebilirim bu durumu?

Şimdiden teşekkürler.

• Dremline kullanıcısına yanıt
    Edit: Cihazı açık bıraktım kendi kendine açılmıştı. Dışarı çıktım tekrar geldiğimde yine açılmadı. Bu arada açılıp, arada açılmaması neyle alakalı olabilir acaba? Birisi yardımcı olursa çok memnun olurum.
  • Bi yerde temassızlık var içini açıyorsanız elinize eldiven giyerek izole edin ve kondansatörler ve bağlantı noktalarına hafifçe dokunun belki soğuk lehim vardır. Yada bi kabloda temassızlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Bi yerde temassızlık var içini açıyorsanız elinize eldiven giyerek izole edin ve kondansatörler ve bağlantı noktalarına hafifçe dokunun belki soğuk lehim vardır. Yada bi kabloda temassızlık.

Eldivensiz açıyordum vallahi söylediğiniz iyi oldu. Fakat kondansatörler ve bağlantı noktalarına dokunmama rağmen sonuç aynı. Soğuk lehimde görünürde yok. Kabloyu da oynatıyorum en azından belki bir anlık denk gelir açılır diye o da yok. Hatta tekrar içinden gelenden ek yaptım elektrik kablosuna.

Cevabınız için teşekkürler bu arada.
  • Dremline kullanıcısına yanıt
    İmkanınız varsa besleme kondansatörlerini değiştirin. Aynı sorunla 2+1 bir hoparlörde karşılaşmıştım, simetrik besleme devresinin kondansatörleri kurumuştu, o yüzden çalışmıyordu. Ayrıca bu sorun anfi entegrelerinin ısınmasına da yol açıyor, o yüzden entegreleri de değiştirmek zorunda kalmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0 -- 10 Haziran 2014; 17:31:49 >
  • Kartların lehim taraflarını kaldırıp çatlak var mı diye özellikle ağır eleman ve kablo konnektör bağlantılarını kontrol edin. Genel de dokunarak değil de dolgun plastik yada kauçuk kaplı tornavidanın sapı ile hafif tıklama ile deneme yapın. Ölçü aleti ve devre takibi sonucu sistemin nasıl çalıştığını tespit edip adım adım kontrol etmek gereklidir genelde. Bunun için de tecrübeli olmak lazım biraz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS mi TRAFO Güç Kaynağımı?
    17 yıl önce açıldı
    Amfi güç kablo için sigorta
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.