Şimdi Ara

Osmanlı'da bir kovboy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kovboy denilince hemen hemen herkesin aklına Red Kit gelir sanırım , Birçoğumuzun çocukluk kahramanıdır çünkü o . Televizyonda izledikten sonra ağzımıza alırdık kürdanı, ellerimizi de birleştirip silahta yaptık mı tamamdır, yalandan sağa sola ateş eder, sesler çıkarır oyunlar oynardık uzun uzun. E tabi unutmadan şapkada olmazsa olmazıydı bu işin.: D Hayatımızın içinde öyle yada böyle bazı anlarda yer edinmiştir kovboylar. Neden mi bunları yazıyorum, hemen açıklayayım dostlar, Geçen Trt de Filinta dizisini izliyorum birde ne göreyim The Kid adında tam da tarif ettiğim gibi bir kovboy, düşmanlarını böğründen böğründen vuruyor vallahi : ) İzleyen oldu mu bilmiyorum ama, canlandıran oyuncuya da helal olsun demek istiyorum çünkü çok gerçekçiydi ve rolünün hakkını da fazlasıyla verdi. ama bir Osmanlı dizisinde kovboy izlemek sizce olmuş mu orası tartışılır sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında bana sadece orası biraz garip geldi . Ayrıca dediğim bölümü izleyen varsa fikirlerini paylaşabilir mi nasıl buldunuz sahneleri tartışıp konuşalım : ) sevgiyle kalın..

• Ben filinta dizisini gerçekten beğenerek izliyorum... Her bölüm ayrı bir özenle çekiliyor, sahneler, çekimler, kostümler, dekorlar ve oyunculuklar süper. Kısacası dizi dört dörtlük. Bu bahsettiğiniz bölümde western rüzgarları esti, çok da güzel oldu. Türk seyircisi bir Türk dizisinde ilk kez ve belki de son kez Western ile Osmanlı Polisiyesini bir arada görmüş oldu. Bakar mısınız The Kid ne kadar karizmatik...
     Osmanlı'da bir kovboy

• Severek izlediğim bir dizi. Farklı bir konsepti var. Çizgi roman havasında sürükleyici. Biraz fantastik yönlere kayma eğiliminde. Kovboylu bölüm de böyleydi nitekim. İstanbula kovboyları getirmek gerçekten fantastik bir fikir. Pek çoğumuzun ilgisini çeken kovboyları bu kez Osmanlı temalı bir macera dizisinde izlemiş olduk. Aslında esas ağırlık Kid'de idi. Diğerleri biraz figuran havasındaydı. Her ne kadar Amerikalıları sevmesek de kovboylar ilgimizi çekiyor. Hele bir de bunları Türkiyeye gelmiş halde görmek fantastik heyecanı artırıyor. Esasen absürdlük sınırları biraz zorlanmış gibi. Bu kez kovboylar karizmayı Filinta Mustafa karşısında fena çizdiriyorlar. Ee hep Amerikalılar mı üfürecek. Biraz da biz sallayalaım olur o kadar. Kovboy Kid rolundeki oyuncunun performansını ben de başarılı buldum. Gerçek bir western filmden fırlamış gibiydi. Ancak kostüm bazında bazı falsolar dikkatimi çekti. Güneylilerin şapkaları ve Kid'in belinde takılı tabanca kılıfı hatalıydı. Kovboy tabancası öyle ön tarafta durmaz. Tam yanda ve aşağıda sarkık durur.Güneylilerin kafasındaki Kovboy şapkası değil, yanına tüy taksan adeta Bavyerdan gelen Alamancı Hasan dayı şapkası olmuş. Yani bence olmamış. Kovboyda şapka önemlidir. Güneylilere özgü bir şapka modeli vardır. En azından böyle olmalıydı. Westernciler ne demek istediğimi anlamıştır. Her neyse. Bölüm güzeldi heyecanlıydı. Western konuları seviyoruz. Yahşi Batıda iki Osmanlı yiğidini Kovboyların yanına göndermiştik. Bu kez kovboyları İstanbula getirttik. Bu dizinin potansiyeli geniş. Belli olmaz belki ileride Samuraylar falan da çıkar karşımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 18 Şubat 2015; 6:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Filinta'yı ilk başladığı günden beri takip ediyorum Türkiye standartlarının çok çok üstünde bir dizi. Açıkçası kovboy görünce bana da ilkin garip geldi ama izledikçe insan aksiyona kaptırıyor kendisini çok da umursamıyor kovboymuş bilmem neymiş The kid karakterini oynayan kişi bence de çok başarılıydı özellikle mustafa'ya teke tek dövüş sahnelerinden çok eğlendim mustafa kid misin nesin burası istanbul diyor ahahah çok iyiydi

dizi genel anlamda çok başarılı reytinglerde de umut vaad ediyor umarım izleyeni daha da artar. bıktım televizyonda abuk sabuk yengeye mengeye atlamalı dizilerden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.