Şimdi Ara

Osmanlının fetihlerinin aslında işgal olması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
5.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Diğerlerinin yaptığına göre bizimki Fetih oluyor. Diğerleri de bizim gibi yapsaydı yani bölgeye dokunmadan insanları asimile etmeden topraklarını ele geçirseydi o zaman derdim ki işgal.

Şimdi bizim yaptığımız durumla diğerlerinin yaptığını bir tutarsak, soykırımlar yapan, insanları asimile eden devletlerin yaptığı işe işgal ismi vermek doğru geliyor mu sana?

Adamların çocuklarını zorla alıp, din değiştirtip asker yapıp din kardeşlerine karşı savaştırmak doğru bir şey mi yani?

Sırbistan'da isyan eden sırpların kemiklerinden Kelle Kulesi anıtını yapan yine Osmanlı değil miydi?

Tarihe duygusal bakmayı bırakın artık.

Osmanlının fetihlerinin aslında işgal olması.

@KristalTürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 30 Eylül 2021; 2:23:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2021 kafasıyla 1400 leri sorgulaman ilginç bir düşünce şekli

• işgal evet. Ama o zaman şu an biz anadoluda işgalci bir halkız ve buradan defolup gitmemiz gerek o yönden bakacak olursakta

yanlışmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 30 Eylül 2021; 3:18:23 >
  • Sen ne sandıydın.Mesela Türkiye şuan Suriye'yi işgal ediyor.Aynı zamanda ABD'de ediyor tabi ypg desteği ile.

Mesela savaş sonucu elde edilen her kazanım varsa ganimetti bu para olur eşya olur cevher olur kadın olur hatta çocuk olur.Genç Kadınlar ve kızlar cariye, yaşlı kadın ve erkekler ise köle olarak kullanılıyordu.Hatta bunların içinden devşirmelerde alınıyordu yetiştiriliyordu asker yapmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Eylül 2021; 3:56:5 >
  • Adamlara en azından yatırım yapmış Balkanlar da Rumeli'de birçok eser bırakmış.Sirp Arnavut birçok devlet adamı almış saraya.Anadolu'ya ne yapmış vergiden başka,bir tane eseri varmı? Kim işgale uğramış gerçekten acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Diğerlerinin yaptığına göre bizimki Fetih oluyor. Diğerleri de bizim gibi yapsaydı yani bölgeye dokunmadan insanları asimile etmeden topraklarını ele geçirseydi o zaman derdim ki işgal.

Şimdi bizim yaptığımız durumla diğerlerinin yaptığını bir tutarsak, soykırımlar yapan, insanları asimile eden devletlerin yaptığı işe işgal ismi vermek doğru geliyor mu sana?

Lol

• Tabiki işgal ama eskiden güçlü ülke güçsüzleri işgal ederdi normal birşeydi bu

Yanlız Osmanlı'da değişik işler var tabii , örneğin Osmanlı sultanlarının %70 yabancı uyruklu idi çoğu Balkan ülkesinden kimisi Ukraynalı vs bu sayede padişahlarda Balkan asıllı olduğu için ve Avrupadan gelen işgal korkusu ile Osmanlı kolay ittifaklar topraklar kazandı orada

Örneğin Timur ile Bayezid Ankara Savaşı'nda , Bayezid bir tarafının komutası oğlunda diğer kanat komutanı Sırp Stefan vardı , Bayezid Stefanın kız kardeşi yada ablası ile evliydi

• Ya asosyallik ve işsizlik başınıza vurmuş. Bu nasıl bir yaklaşım tarzı? Ona göre düşünürsek Atatürk bu ülkeyi kurarken şehirleri başka milletlerin elinden mi almış oluyor ? Ne de olsa Osmanlı buraları işgal ile almış ? O zaman Atatürk işgal ile alınmış yerleri tekrar işgal mi etmiş oldu ? Ya da en basiti biz bu dünyayı zaten insanlar olarak işgal ettik ? Ne yapalım yani ? Çıldırma seviyelerine gelmişsiniz azıcık hobi edinin. Yazık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ademtrn7 A kullanıcısına yanıt

İnsanlara yazık diyemezsin. Üstten bakma hakkın yok. Haddini bil.

Ben işgale tepki göstermiyorum. Yukarıda da yazdım. Bunun yumuşatılması ve pembeleştirilmesini eleştiriyorum.

• olaya nasıl baktığınla ilgili değişir. Müslüman Hristiyana göre kafirdir ama Hristiyan da Müslümana göre kafirdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

Adamlara en azından yatırım yapmış Balkanlar da Rumeli'de birçok eser bırakmış.Sirp Arnavut birçok devlet adamı almış saraya.Anadolu'ya ne yapmış vergiden başka,bir tane eseri varmı? Kim işgale uğramış gerçekten acaba

Osmanlı kendini bir batı ülkesi olarak görüyordu.Bu nedenle batıya yöneldi işgal hedefide bu yönde idi.Bir tek Yavuz doğuyu yönelim yaptı.Arap halifelik vs bu nokta ile Osmanlı içine girdi ve çürümesinde de ön ayak oldu.

Zaten kimsede kendini Kayser-i Rum ilan etmez herhalde.Doğu sadece toplanacak vergi ve kullanılacak asker olarak görülüyordu.Zaten Osmanlıdan kalma bir yapı bile yok.Şuanki doğunun bu denli beter olmasının sebebide bu osmanlının tavır dile kolay 500 senedir bir yeri kendi haline bırakırsan orası öyle 10-20 100 senede düzelmez.

Ben asıl şunu anlamıyorum.Mesela balkan ve arap bölgelerine nankör diyorlar.Soruyorum sen başkasının emri altında boyunduruğu altında yaşamak ister miydin.Pek tabi hayır.E o zaman bu beklentin niye.Ben ben ben.Her haltıda kendi şeyinin keyfine göre lanse ediyorsun.Türkler merhametli yok biz hoşgörülüyüz filan.Hastır oradan.Bu bölgede yıllar boyu yaşayan süregelen her topluluk vahşi barbardı.Zaten yumuşak davransan senin sonun olurdu.Buradanda anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Eylül 2021; 13:53:3 >

• ademtrn7 A kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 30 Eylül 2021; 15:18:53 >

• "Trabzon İmparatorluğu feth olunca rumların yarısını Balkanlardaki topraklarına taşıdı Fatih."

• Sahiden haklısın lan. Bizde fetih onlarda işgal oluyor. Hakkaten...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

Hocam konunun başında yazdım zaten. Birçok farklı işgal durumu var.

Belki haklısın bilmiyorum işgal dememek lazım belki ama,

başkaları daha kötüsünü yapıyor diye bizimkisi neden işgal olarak tanımlanmasın?Osmanlının fetihlerinin aslında işgal olması. 

Başka birisi adamın birine işkenceler yapıyor her şeyi yapıyor öyle öldürüyor. Sen ise tek kurşunda adamın işini bitiriyorsun diyelim. Diğer taraf senden daha şiddetli davrandığı için sen katil olmamış mı oluyorsun yani?

Katil burada benzetmedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 30 Eylül 2021; 16:44:10 >
  • Yani teknik olarak isgal tabi. Ama soyle bakin onlarin gucu yetse coluk cocuk demeden hepimizi kilictan gecirirlerdi.

Simdi isgal var isgal var bence Osmanli haddinen fazla gereksiz hosgoruluydu. Isteseydik simdi dunyanin yarisi Turkce konusurdu. Napti bizimkiler din dil ozgurlugu verdi ama sorsan Turkler kotu, batililar kral.

Osmanli Tunus Cezayir gibi ulkeleri 350 yil elinde tuttu, Fransa 70 yil, simdi hangi dili konusuyorlar bir bak istersen?

Ama Fransizlar cok asiri medeni dimi? Cezayir katliami yazip aratin. Osmanli kotu Turk kotu ama batililar oldurduyse haklidir.

• Ya ne kadar sığ bir düşünce yapısı 2021 yılındaki fikirlerle geçmişi yargılama neyse dilim döndüğünce doğrusunu anlatmaya çalışayım. Şu anki düşünce yapımızı oluşturan belli başlı konseptlerin, fikirlerin insanoğlunun lügatına 19. yüzyıldan sonra girdiğini biliyorsunuzdur umarım? En basitinden ''Devlet'' ne anlam ifade ediyordu? Tarıma geçişden itibaren kurulan uygarlıklardan beri gelişen devlet mekanizmalarının tek amacı vergi toplamaktır. Vergi ya vergi başka bir ifadeyle belli hanedana ve yöneten adalet dağıtan bürokrat sınıfa rant oluşturmak. Burası anlaşıldıysa konuya geleyim. Sırp voyvodasının yine VERGİ toplayarak çıkardığı orduyu yenen Osmanlının o toprakları ele geçirmesi dümdüz fetihdir kırsalda tarlasını işleyen köylü için hiç bir şey değişmez geride ölenlerin acısı kalır ama bu o zamanların realitesiydi ne yapalım yani?? Sen fethettiğin halka daha güzel vergi imkanları sağlarsanda bir şekilde geçinir gidersin. Bu işin ne milliyetçilikle ne yaşanılan kültürle alakası var. Rousseau'nun Toplumsal sözleşmesi bile 1762de yazılıyor ardından gelen ihtilallede bireyselleşme ulusçuluk fikirlerinin kafaya girmesi sonrasında tarladaki köylüde bile oluşan ''Yav bizi Türkler yönetiyormuş biz bizi yönetek'' fikri sonucu sonucu imparatorluklar yıkıldı vesaire. Yani o zamanki adam işgal edildik vah vah diye bakmıyordu ama 2021 yılında aynı değil işte

Neyse eğer böyle bakacaksak tası tarağı toplayıp Ötükene geri dönelim Osmanlının fetihlerinin aslında işgal olması. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorgeous-Freeman -- 30 Eylül 2021; 17:38:51 >

• inonu88 kullanıcısına yanıt

Hocam beni kastediyorsan osmanlı kötü türkler barbar batılılar kral gibi bir lafım olmadı.

• Gorgeous-Freeman kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Haklı olabilirsin belki ama sığ düşünce demeseydin iyiydiOsmanlının fetihlerinin aslında işgal olması. 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.