Şimdi Ara

ÖSS'de sorular hangi konulardan geliyor ?(Mat 1-2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
13.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar matematik fizik ve kimyaya baktıgımızda binlerce konu var.Bazı konulardan hiç soru gelmiyor, bazılarından mutlaka geliyor.Ben bu konuları öğrenmek istiyorum. İlk olarak matematik çalışacağım, matematik 1 ve 2 den hangi konular çıkıyor, kaç soru çıkabiliyor ? Googleda biraz araştırdım ama bulamadım , böyle içeriğe sahip bir site biliyorsanız yardımcı olurmusunuz.

• ben bu konu ilgili bir site bilmiyorum ancak bize hocalarimizin soyledigi kadariyla ki bunu zaten herkes bilir.

kimya- olmazsa olmaz organikkimya konusu denge hiz . periyodik cetvel. atom modelleri
    fizik- dalgalar vektorler madde basit makineler buda olmazsa olmaz
    mat-2 - integral turev ve lineer cebir mutlak vardir. trigonometri icin kesin bisi diyemicem.cikiyor ama kolay .yani belli olmuyor.
    mat 1- sayi problemleri. mat 1 konulari zaten aciktir bellidir.yani denklemler esitsizlikler gibi.

bnm soyleyebileceklerim bu kadar umarim sana bi fikir vermisimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EkolServers

ben bu konu ilgili bir site bilmiyorum ancak bize hocalarimizin soyledigi kadariyla ki bunu zaten herkes bilir.

kimya- olmazsa olmaz organikkimya konusu denge hiz . periyodik cetvel. atom modelleri
    mat-2 - integral turev ve lineer cebir mutlak vardir. trigonometri icin kesin bisi diyemicem.cikiyor ama kolay .yani belli olmuyor.
    mat 1- sayi problemleri. mat 1 konulari zaten aciktir bellidir.yani denklemler esitsizlikler gibi.

mat 2 de en önemlisi trginomometri bence . her konunun içinde sorabiliyorlar. bize okulda ve dersanede türev integral trigonometri toplam 10 soru düşünün demişlerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: ekt

mat 2 de en önemlisi trginomometri bence . her konunun içinde sorabiliyorlar. bize okulda ve dersanede türev integral trigonometri toplam 10 soru düşünün demişlerdi

Alıntıları Göster
    Pff konu ayırt etme önüne koyuluyosa çalış.tecrübe konuşuo
  • quote:

Orijinalden alıntı: scald

Pff konu ayırt etme önüne koyuluyosa çalış.tecrübe konuşuo

Alıntıları Göster
    Ders çalışmaya başlamamak için iyi bi kaçıştır bu. Araştırma evresi...
    Hele bi nereden çıkıyo öğreneyim, başlıcam... :)
    İşin zor.

Mat1-Mat2-Geo Öğretmeni. (Since 2001)

• quote:

ben bu konu ilgili bir site bilmiyorum ancak bize hocalarimizin soyledigi kadariyla ki bunu zaten herkes bilir.

quote:

Orjinalden alıntı: ****

Kesin gelir dediğin iki konuda bu sene gelmedi;

Denge bu sene gelmedi...
    Lineer Cebir'de bu sene gelmedi...

---------

Mat2'de Türev-İntegral-Trigonometri-Çarpanlara ayırma kesin gelir..Bunun yanında gelme ihtimali yüksek Lineer Cebir ve Karmaşık sayılar var...

Fizik2'den Mekanik ve Elektrikten kesin gelir...Daha ayrıntısına girersek nelerin geleceğini kestirmek zor...

• quote:

Orijinalden alıntı: pirekare

Ders çalışmaya başlamamak için iyi bi kaçıştır bu. Araştırma evresi...
    Hele bi nereden çıkıyo öğreneyim, başlıcam... :)
    İşin zor.

Mat1-Mat2-Geo Öğretmeni. (Since 2001)

Alıntıları Göster
    Aslında bu konu biraz beyin jimnastiğidir ve seçenek meselesidir. Arkadaşlar sağolsunlar önüne ne konursa çalış demişlerde, mesela ben zamanı veya hedefi kısıtlı bir öğrenci olsam, matematikte full çekeceğim dereceye gireceğim modunda da değilsem örneğin uzay geometrisi kasacağıma trigonometri kasardım. Mat-1 için birşey konuşmak yersiz, mat1 dediğiniz şey matematiğin temeli. Denklemler, problemler, toplama çıkarma, rasyonel sayılar vs.. Bunları yapamıyorsan zaten mat2 ye bakma bile.

Şimdi Mat 2 için sana şunu söyleyeyim. Konular birbiri ile ilintilidir. Ve mat2 de kesinlikle ve kesinlikle en önemli konu trigonometri..

Trigonometri karmaşık sayılarda sorulur. Polar koordinat olayı bu sene bile çıktı (cis zımbırtısı). Trigonometri türev ve integralin sorularının neredeyse tamamını oluşturur. Ben össde X^2'nin türevi ne diye sorulduğunu pek görmedim. Türev integral sorularının içinde genelde trigonometrik fonksiyonlar sokuşturuyorlar. Keza limit sorularınında bir kısmı trigonometri üzerinden geliyor.

Şimdi burada işin cinliği şöyle başlıyor. Trigonometri konusundan kağıt üzerinde her sene 2-3 soru geliyor. Yanlız bunlar yalın trigonometri soruları, yani türevin integralin limitin veya karmaşık sayıların içinden çıkma sorular değil. Sen trigonometriyi çok iyi biliyorsan (ki en zor konulardan bir tanesidir ve bence en zoru) kafadan 2 netin var demektir.

Karmaşık sayılardan ve logaritmadan mutlaka her sene 1'er soru gelir. Bazen 2 olur bazen olmaz belli değil ama her zaman 1 soru diye düşüneceksin.Mutlak değer, özel tanımlı fonksiyonlar vs.. 2 soru gelir. Ama bu artadabiliyor mesela bu sene mutlak değer sorularını kalkıp mat1'de sorup milleti duman ettiler. Yine 2. değer eşitsizliklerden 2 soru civarı soruyorlar. Limitde genelde 2 soru olarak geliyor.

Türev ve integralden toplamda 6-7 soru civarı çıkıyor ki bu sene 6 soru çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi işin zırt dediği taraf burada başlıyor zaten. Sen trigonometri bilmezsen ne türev ne integral yapamazsın arkadaşım. Türev-integralin içinde matematiğin her türlü konusu var (limiti, trigonometrisi, logaritması vs..) Zaten buradaki mantık senin diğer konulardaki bilgini ölçmek.

Şimdi şöyle bir toparlarsak,

Trigonometriden 3
    Karmaşık sayılardan 1
    Logaritmadan 1
    2. derece denklemlerden 2
    Limitten 2
    Özel tanımlı fonksiyonlardan 2
    2 permütasyon kombinasyon
    1 diziler-seriler
    Türev - integralden 6 soru geliyor dersek toplamda 20 soru eder.

Hah şimdi düşünmen gereken şu. Benim hedefim ne? Eğer dersenki ben çok yüksek bir puan hedefliyorum matriks-determinant 1 soru ya gelir ya gelmez. Parabollerden 1 soru ya gelir ya gelmez. Yine polinomlardan 1 soru ya gelir ya gelmez. Ha bakarsın 3 soruda gelebilir, bakarsın hiç gelmeyedebilir risk bu.

Bunu tavsiye etmek için söylemiyorum sadece bu sene benim nasıl hazırlandığımı söylemek için yazıyorum. Belki yardımcı olabilir.

Ben bu sene mart ayının ortasında öss'ye girmeye karar verdim. Ve özel matematik dersi almaya başladım. EA2'den girdim. Haftada 6-8 saat özel ders alıyordum 2 ay boyunca, daha sonra günde 5 saate kadar çıktı :). Ben açıköğretlim lisesi mezunu olduğum için, matematik vs.. hakgetireydi tabi. Bundan 3 sene önce dersaneye gitmiştim ama ona gitmek denirse sala sala, yaya yaya, cafelerde takıla takıla gittik hoş kazandık osenede neyse. Ama ozaman öss olduğu için sadece temel matematik görebildikki o sene matematiğim çok kötüydü bir sayının karesini alamıyordum. Öss'ye girdiğimde 45 sorudan 20 net çıkarabildim.

Neyse mart ayında oturduk düşündük. Kalmış 3 ay, bu konular nasıl yetişir diye (dile kolay mat1 tekrar edilecek, mat2 0'dan öğrenilecek) neyseki süper bir matematik öğretmenim olması sebebiyle halledebildik ama konu seçtik.

Örneğin oturup uzay geometrisi, katı cisimler falan çalışmadım. Parabolleri, polinomları falan toplamda 1 saatte geçtik. Ne bileyim oturup öss matematiğinin en baba konusu olan integralde oyalan(a)madık. Onun yerine daha çözebileceğim, şansımın daha yüksek olduğu logaritma, karmaşık sayılar vs.. çalıştım. Özel tanımlı fonksiyon kısmında kendi taktiklerim vardı mesela denklemlere bolbol sayı veriyordum 0, 1, -1 şeklinde ondan oturup o konuyuda çalışmadık. Trigonometri en kastıran en pislik konu oldu bitmiyor çünkü. Artık haziranın ilk haftasına gelmiştim dedim ben birazda edebiyata bakayım bu sınavda edebiyatta çıkıyor Fem'in edebiyat soru bankasını aldım, birde edebiyat kitabı alıp not çıkardım koca edebiyat konusunu 12 sayfaya sığdırdım (ama acayip cin taktiklerle) 2 haftada 0'dan. Lisenin bütün edebiyat konularını öğrenebildim biraz mucivezi şekilde. Ama oradada konu seçtim mesela dedimki bu ergenekon vs.. olayından bu sene destanları sormazlar mesela cumhuriyet dönemi edebiyatı inanılmaz uzun dedim bundan totalde 2 soru çıkıyor buna kasacağıma geri kalan 15 soruya kasayım. Yine örneğin bu yabancı yazarlarda baktım ezberlenecek gibi değil 1 A4 kağıda klasik yazarları kahverengi, romantik yazarları kırmızı, natüralistleri yeşil, realistleri mavi yazdım inanılmaz bir şekilde akılda kalıcı oldu.

Sonuç olarak bu sene bu şekilde çalışmayla 291 puan aldım istediğimden daha iyi bir yer kazandım (Hacettepe oldu). Tabi işin açıkcası evde günde 1-2 saat zor çalışıyordum alıp 50-100 soru çözüyordum çözersem. Ama tabi matematik hocam süper olmasaydı hayaldi koca lise matematiği 2 aya sıkıştırmak. Ki öyle bir sıkıştıki koca integral konusunu totalde 7 saat işleyebildik düşünün. Ama sınavda Allah'ıma hamd olsun Allah yardım etti sınav şansım tuttu. Çıkan 3 integral sorusundan 2'sini, 3 türev sorusundanda 2'sini yaptım. Totalde 13,5 mat2 21 de mat1 netim vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ki tam hedefimdi istediğim puan için. Maalesef sınavda tek şansızlığım yetiştiremem oldu 1 integrali 5 kere yeniden alınca ve her seferinde işlem hatası yapınca sosyal-1 9. sorudan itibaren yetiştiremedimki sosyalim çok iyidir yetiştirsem 305-310 civarı bir puan alıyordum oda benim için muhteşemdi ama istediğim yeri kazandım neyseki. Maalesef geometrim berbat olduğu için totalde 4 net çıkarabildim geometriden ama zaman kalsaydı 3-4 net daha çıkarırdım gibi geliyor her iki geometridende.

Tabi benim çalışma metodum şans. Al sana bunu uygula demiyorum duman olabilirsin ama baktın çok iyi bir öğrenci değilsin, hedefin belli mesela ben odtü işletmeye gireceğim gibi bir hayalin yokta gazi, anadolu işletme istiyorum diyorsan örneğin gidip cumhuriyet dönemi edebiyatı çalışma ne bileyim gidip parabol kasma fazla. O zamanını kesin çıkacak sorulara kasarsan belki daha realist olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybah -- 14 Eylül 2008; 2:42:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybah

Aslında bu konu biraz beyin jimnastiğidir ve seçenek meselesidir. Arkadaşlar sağolsunlar önüne ne konursa çalış demişlerde, mesela ben zamanı veya hedefi kısıtlı bir öğrenci olsam, matematikte full çekeceğim dereceye gireceğim modunda da değilsem örneğin uzay geometrisi kasacağıma trigonometri kasardım. Mat-1 için birşey konuşmak yersiz, mat1 dediğiniz şey matematiğin temeli. Denklemler, problemler, toplama çıkarma, rasyonel sayılar vs.. Bunları yapamıyorsan zaten mat2 ye bakma bile.

Şimdi Mat 2 için sana şunu söyleyeyim. Konular birbiri ile ilintilidir. Ve mat2 de kesinlikle ve kesinlikle en önemli konu trigonometri..

Trigonometri karmaşık sayılarda sorulur. Polar koordinat olayı bu sene bile çıktı (cis zımbırtısı). Trigonometri türev ve integralin sorularının neredeyse tamamını oluşturur. Ben össde X^2'nin türevi ne diye sorulduğunu pek görmedim. Türev integral sorularının içinde genelde trigonometrik fonksiyonlar sokuşturuyorlar. Keza limit sorularınında bir kısmı trigonometri üzerinden geliyor.

Şimdi burada işin cinliği şöyle başlıyor. Trigonometri konusundan kağıt üzerinde her sene 2-3 soru geliyor. Yanlız bunlar yalın trigonometri soruları, yani türevin integralin limitin veya karmaşık sayıların içinden çıkma sorular değil. Sen trigonometriyi çok iyi biliyorsan (ki en zor konulardan bir tanesidir ve bence en zoru) kafadan 2 netin var demektir.

Karmaşık sayılardan ve logaritmadan mutlaka her sene 1'er soru gelir. Bazen 2 olur bazen olmaz belli değil ama her zaman 1 soru diye düşüneceksin.Mutlak değer, özel tanımlı fonksiyonlar vs.. 2 soru gelir. Ama bu artadabiliyor mesela bu sene mutlak değer sorularını kalkıp mat1'de sorup milleti duman ettiler. Yine 2. değer eşitsizliklerden 2 soru civarı soruyorlar. Limitde genelde 2 soru olarak geliyor.

Türev ve integralden toplamda 6-7 soru civarı çıkıyor ki bu sene 6 soru çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi işin zırt dediği taraf burada başlıyor zaten. Sen trigonometri bilmezsen ne türev ne integral yapamazsın arkadaşım. Türev-integralin içinde matematiğin her türlü konusu var (limiti, trigonometrisi, logaritması vs..) Zaten buradaki mantık senin diğer konulardaki bilgini ölçmek.

Şimdi şöyle bir toparlarsak,

Trigonometriden 3
    Karmaşık sayılardan 1
    Logaritmadan 1
    2. derece denklemlerden 2
    Limitten 2
    Özel tanımlı fonksiyonlardan 2
    2 permütasyon kombinasyon
    1 diziler-seriler
    Türev - integralden 6 soru geliyor dersek toplamda 20 soru eder.

Hah şimdi düşünmen gereken şu. Benim hedefim ne? Eğer dersenki ben çok yüksek bir puan hedefliyorum matriks-determinant 1 soru ya gelir ya gelmez. Parabollerden 1 soru ya gelir ya gelmez. Yine polinomlardan 1 soru ya gelir ya gelmez. Ha bakarsın 3 soruda gelebilir, bakarsın hiç gelmeyedebilir risk bu.

Bunu tavsiye etmek için söylemiyorum sadece bu sene benim nasıl hazırlandığımı söylemek için yazıyorum. Belki yardımcı olabilir.

Ben bu sene mart ayının ortasında öss'ye girmeye karar verdim. Ve özel matematik dersi almaya başladım. EA2'den girdim. Haftada 6-8 saat özel ders alıyordum 2 ay boyunca, daha sonra günde 5 saate kadar çıktı :). Ben açıköğretlim lisesi mezunu olduğum için, matematik vs.. hakgetireydi tabi. Bundan 3 sene önce dersaneye gitmiştim ama ona gitmek denirse sala sala, yaya yaya, cafelerde takıla takıla gittik hoş kazandık osenede neyse. Ama ozaman öss olduğu için sadece temel matematik görebildikki o sene matematiğim çok kötüydü bir sayının karesini alamıyordum. Öss'ye girdiğimde 45 sorudan 20 net çıkarabildim.

Neyse mart ayında oturduk düşündük. Kalmış 3 ay, bu konular nasıl yetişir diye (dile kolay mat1 tekrar edilecek, mat2 0'dan öğrenilecek) neyseki süper bir matematik öğretmenim olması sebebiyle halledebildik ama konu seçtik.

Örneğin oturup uzay geometrisi, katı cisimler falan çalışmadım. Parabolleri, polinomları falan toplamda 1 saatte geçtik. Ne bileyim oturup öss matematiğinin en baba konusu olan integralde oyalan(a)madık. Onun yerine daha çözebileceğim, şansımın daha yüksek olduğu logaritma, karmaşık sayılar vs.. çalıştım. Özel tanımlı fonksiyon kısmında kendi taktiklerim vardı mesela denklemlere bolbol sayı veriyordum 0, 1, -1 şeklinde ondan oturup o konuyuda çalışmadık. Trigonometri en kastıran en pislik konu oldu bitmiyor çünkü. Artık haziranın ilk haftasına gelmiştim dedim ben birazda edebiyata bakayım bu sınavda edebiyatta çıkıyor Fem'in edebiyat soru bankasını aldım, birde edebiyat kitabı alıp not çıkardım koca edebiyat konusunu 12 sayfaya sığdırdım (ama acayip cin taktiklerle) 2 haftada 0'dan. Lisenin bütün edebiyat konularını öğrenebildim biraz mucivezi şekilde. Ama oradada konu seçtim mesela dedimki bu ergenekon vs.. olayından bu sene destanları sormazlar mesela cumhuriyet dönemi edebiyatı inanılmaz uzun dedim bundan totalde 2 soru çıkıyor buna kasacağıma geri kalan 15 soruya kasayım. Yine örneğin bu yabancı yazarlarda baktım ezberlenecek gibi değil 1 A4 kağıda klasik yazarları kahverengi, romantik yazarları kırmızı, natüralistleri yeşil, realistleri mavi yazdım inanılmaz bir şekilde akılda kalıcı oldu.

Sonuç olarak bu sene bu şekilde çalışmayla 291 puan aldım istediğimden daha iyi bir yer kazandım (Hacettepe oldu). Tabi işin açıkcası evde günde 1-2 saat zor çalışıyordum alıp 50-100 soru çözüyordum çözersem. Ama tabi matematik hocam süper olmasaydı hayaldi koca lise matematiği 2 aya sıkıştırmak. Ki öyle bir sıkıştıki koca integral konusunu totalde 7 saat işleyebildik düşünün. Ama sınavda Allah'ıma hamd olsun Allah yardım etti sınav şansım tuttu. Çıkan 3 integral sorusundan 2'sini, 3 türev sorusundanda 2'sini yaptım. Totalde 13,5 mat2 21 de mat1 netim vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ki tam hedefimdi istediğim puan için. Maalesef sınavda tek şansızlığım yetiştiremem oldu 1 integrali 5 kere yeniden alınca ve her seferinde işlem hatası yapınca sosyal-1 9. sorudan itibaren yetiştiremedimki sosyalim çok iyidir yetiştirsem 305-310 civarı bir puan alıyordum oda benim için muhteşemdi ama istediğim yeri kazandım neyseki. Maalesef geometrim berbat olduğu için totalde 4 net çıkarabildim geometriden ama zaman kalsaydı 3-4 net daha çıkarırdım gibi geliyor her iki geometridende.

Tabi benim çalışma metodum şans. Al sana bunu uygula demiyorum duman olabilirsin ama baktın çok iyi bir öğrenci değilsin, hedefin belli mesela ben odtü işletmeye gireceğim gibi bir hayalin yokta gazi, anadolu işletme istiyorum diyorsan örneğin gidip cumhuriyet dönemi edebiyatı çalışma ne bileyim gidip parabol kasma fazla. O zamanını kesin çıkacak sorulara kasarsan belki daha realist olur

Alıntıları Göster
    Son yıllarda en popülerleri:

Matematik-1

Temel Kavramlar
    Sayılarla işlemler
    Sayı Basamakları
    Bölme - Bölünebilme
    Sıralama - Basit Eşitsizlikler
    Mutlak Değer
    Problemler (En çok sayı problemleri, hız problemleri, alışveriş problemleri, yüzde problemleri ve işçi problemleri çıkıyor.)
    Üslü ve Köklü Sayılar
    Rasyonel Sayılar - Ondalık Sayılar
    Rasyonel İfadeler ve Çarpanlara Ayırma
    Asal Sayılar
    1. Dereceden Denklemler
    Geometri (Katı Cisimler dışında her şey...)
    Analitik Geometri

Fen-1

Manyetizma ==> Mıknatıslar, Manyetik Kutuplar
    Elektrostatik ==> Yüklerin itmesi-çekmesi, Elektroskop
    Elektrik Akımı ==> Basit elektrik devreleri, lambalar
    Doğrusal Hareket ==> Nehir problemleri, tren problemleri, tünel problemleri, araçların yetişmesi / öne geçmesi problemleri
    İş - Güç - Enerji (Buradan Fen-1'de genelde duran cisimlerin yere göre potansiyel enerjileri soruluyor.)
    Basınç
    Kaldırma Kuvveti
    Madde ve Özellikleri
    Moment - Denge (Genelde çubuklar, çubuklara asılı cisimler ve bir yere asılı geometrik cisimlerin dengesi ile ilgili sorular soruluyor.)
    Vektörler - Kuvvetler
    Isı - Sıcaklık Genleşme
    Dişli Çarklar, Kasnaklar, Tekerlekler (En popüler soru tipi: Çarklar 1/2, 1/4 ya da 1/8 oranında parçalara ayrılır, bir kısmı boyanır, çarklar birkaç tur döndürülür.)
    Makaralar
    Optik (Aydınlanma şiddeti dışında her şey... En çok düzlem aynalarda görüntü ve gölgeden geliyor.)
    Transformatörler
    Ağırlık Merkezi
    Mol Kavramı
    Kimya Yasaları
    Elementler ve Bileşikler
    Gazlar
    Kimyasal Reaksiyonlar ve reaksiyon hesaplamaları
    Atomun Yapısı
    Çözeltiler - Çözünürlük
    Periyodik Cetvel
    Madde ve Özellikleri
    Genetik - Kalıtım - Nükleik Asitler
    Enzimler
    Besinler
    Hücrenin Yapısı
    Canlıların Sınıflandırılması
    Hücre Bölünmeleri
    Ekosistem (Enerji döngüleri, çürükçüller, direnç, rekabet, besin pramidi gibi...)
    Evrim - Doğal Seçilim - Varyasyon

Matematik-2

Trigonometri (Her şey...)
    Karmaşık Sayılar
    Permütasyon - Kombinasyon - Olasılık
    1. ve 2. Dereceden Denklemler
    Logaritma
    Toplam ve Çarpım Sembolleri
    Bağıntı - Fonksiyon
    Özel Tanımlı Fonksiyonlar
    Süreklilik - Limit
    Türev
    İntegral
    Geometri (Her şey...)
    Analitik Geometri

Fen-2

Birim Çevirmece
    İtme - Momentum
    Dinamik
    Moment - Denge
    Elektrik Devreleri (Burada üreteçler, EMK'lı ve motorlu devreler, Kirchoff Yasaları, kondansatörler de var.)
    İş - Güç - Enerji (Her şey...)
    Doğrusal Hareket (İvmeli hareketler ve grafik hesaplamaları ağırlıklı.)
    Elektrik Alan
    Manyetizma (Her şey...)
    Atom Fiziği
    Fotoelektrik Olay
    Yüklü Parçacıklar (Elektrik ve manyetik alan oluşturan paralel levhalar ağırlıklı.)
    Dalgalar
    Optik (Burada genelde küresel aynalar, merceklerde kırılma ve aydınlanma ağırlıklı.)
    Organik Kimya
    Kimyasal Denge (Kd)
    Çözünürlük Dengesi (Kç)
    Gazlar
    Kimyasal Bağlar
    Aktiflik - Elektrokimya
    Kimyasal Reaksiyonlarda Hız
    Asit - Baz (pH - pOH)
    Ekosistem (Aynı...)
    Dokular
    Sistemler (Sindirim ve dolaşımdan çok çıkıyor.)
    Bitkiler
    Canlılarda Enerji - Fotosentez, Kemosentez, Fermantasyon, Fotofosforilasyon, ADP, ATP vb.
    Hormonlar
    Sinir Sistemi (Refleks yayı ve sinir doku çok çıkıyor.)
    Kalıtım - Genetik - Nükleik Asitler

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

Son yıllarda en popülerleri:

Matematik-1

Temel Kavramlar
    Sayılarla işlemler
    Sayı Basamakları
    Bölme - Bölünebilme
    Sıralama - Basit Eşitsizlikler
    Mutlak Değer
    Problemler (En çok sayı problemleri, hız problemleri, alışveriş problemleri, yüzde problemleri ve işçi problemleri çıkıyor.)
    Üslü ve Köklü Sayılar
    Rasyonel Sayılar - Ondalık Sayılar
    Asal Sayılar
    1. Dereceden Denklemler
    Geometri (Katı Cisimler dışında her şey...)
    Analitik Geometri

Fen-1

Manyetizma ==> Mıknatıslar, Manyetik Kutuplar
    Elektrostatik ==> Yüklerin itmesi-çekmesi, Elektroskop
    Elektrik Akımı ==> Basit elektrik devreleri, lambalar
    Doğrusal Hareket ==> Nehir problemleri, tren problemleri, tünel problemleri, araçların yetişmesi / öne geçmesi problemleri
    İş - Güç - Enerji (Buradan Fen-1'de genelde duran cisimlerin yere göre potansiyel enerjileri soruluyor.)
    Basınç
    Kaldırma Kuvveti
    Madde ve Özellikleri
    Moment - Denge (Genelde çubuklar, çubuklara asılı cisimler ve bir yere asılı geometrik cisimlerin dengesi ile ilgili sorular soruluyor.)
    Vektörler - Kuvvetler
    Isı - Sıcaklık Genleşme
    Dişli Çarklar, Kasnaklar, Tekerlekler (En popüler soru tipi: Çarklar 1/2, 1/4 ya da 1/8 oranında parçalara ayrılır, bir kısmı boyanır, çarklar birkaç tur döndürülür.)
    Makaralar
    Optik (Aydınlanma şiddeti dışında her şey... En çok düzlem aynalarda görüntü ve gölgeden geliyor.)
    Transformatörler
    Ağırlık Merkezi
    Mol Kavramı
    Kimya Yasaları
    Elementler ve Bileşikler
    Gazlar
    Kimyasal Reaksiyonlar ve reaksiyon hesaplamaları
    Atomun Yapısı
    Çözeltiler - Çözünürlük
    Periyodik Cetvel
    Madde ve Özellikleri
    Genetik - Kalıtım - Nükleik Asitler
    Enzimler
    Besinler
    Hücrenin Yapısı
    Canlıların Sınıflandırılması
    Hücre Bölünmeleri
    Ekosistem (Enerji döngüleri, çürükçüller, direnç, rekabet, besin pramidi gibi...)
    Evrim - Doğal Seçilim - Varyasyon

Matematik-2

Trigonometri (Her şey...)
    Karmaşık Sayılar
    Permütasyon - Kombinasyon - Olasılık
    1. ve 2. Dereceden Denklemler
    Logaritma
    Toplam ve Çarpım Sembolleri
    Bağıntı - Fonksiyon
    Özel Tanımlı Fonksiyonlar
    Süreklilik - Limit
    Türev
    İntegral
    Geometri (Her şey...)
    Analitik Geometri

Fen-2

Birim Çevirmece
    İtme - Momentum
    Dinamik
    Moment - Denge
    Elektrik Devreleri (Burada üreteçler, EMK'lı ve motorlu devreler, Kirchoff Yasaları, kondansatörler de var.)
    İş - Güç - Enerji (Her şey...)
    Doğrusal Hareket (İvmeli hareketler ve grafik hesaplamaları ağırlıklı.)
    Elektrik Alan
    Manyetizma (Her şey...)
    Atom Fiziği
    Fotoelektrik Olay
    Yüklü Parçacıklar (Elektrik ve manyetik alan oluşturan paralel levhalar ağırlıklı.)
    Dalgalar
    Optik (Burada genelde küresel aynalar, merceklerde kırılma ve aydınlanma ağırlıklı.)
    Organik Kimya
    Kimyasal Denge (Kd)
    Çözünürlük Dengesi (Kç)
    Gazlar
    Kimyasal Bağlar
    Aktiflik - Elektrokimya
    Kimyasal Reaksiyonlarda Hız
    Asit - Baz (pH - pOH)
    Ekosistem (Aynı...)
    Dokular
    Sistemler (Sindirim ve dolaşımdan çok çıkıyor.)
    Bitkiler
    Canlılarda Enerji - Fotosentez, Kemosentez, Fermantasyon, Fotofosforilasyon, ADP, ATP vb.
    Hormonlar
    Sinir Sistemi (Refleks yayı ve sinir doku çok çıkıyor.)
    Kalıtım - Genetik - Nükleik Asitler

Alıntıları Göster
    Biz de bugün dershanede ilk ÖSS denemesini olduk. (Körfez)

İşte sorular:

1. BÖLÜM SORULARI

2. BÖLÜM SORULARI

Zaten 2. bölüm sorularının çoğunu henüz görmediğimiz ve bilmediğimiz Lise 4 konuları oluşturuyordu. (Türev, integral, limit, özel tanımlı fonksiyonlar, manyetizma, dalgalar, girişim-kırınım, organik kimya, kimyasal bağlar, canlılarda enerji, kalıtım, Mendel Çaprazlamaları vb.)

• quote:

Biz de bugün dershanede ilk ÖSS denemesini olduk. (Körfez)

İşte sorular:

1. BÖLÜM SORULARI

2. BÖLÜM SORULARI

Zaten 2. bölüm sorularının çoğunu henüz görmediğimiz ve bilmediğimiz Lise 4 konuları oluşturuyordu. (Türev, integral, limit, özel tanımlı fonksiyonlar, manyetizma, dalgalar, girişim-kırınım, organik kimya, kimyasal bağlar, canlılarda enerji, kalıtım, Mendel Çaprazlamaları vb.)

Alıntıları Göster
    ::AlacaKaranlıkT!M::

OSYM Analitik Geometri'i ilk bölümde tercih ediyor..2.Bölümde ağırlıklı olarak öklid geometrisi geliyor...
    Permütasyon-Olasılık konusuda dershanelerin Mat2 uydurmasından başka birşey değildir..2 senedir bu konular mat1de geliyor..Çünkü bu konular bilgiden daha çok yoruma dayanıyor..Ancak Permütasyon bilgisinin kullanıldığı bağıntı-fonksiyon soruları gelebiliyor 2.bölümde...

---

Oturun hepsini çalışın..OSYM'nin ne yapacağı belli olmaz...Soru dağılımları sizleri şok edebilir (bkz:2008 OSS'deki Fizik2 soru dağılım,Kimyasal Denge'nin ilk defa sorulmaması...)

• mat2 den trigo 3 e çalışma gerenkk yokk. ama trigodan min. 2 soru çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurfsı

mat2 den trigo 3 e çalışma gerenkk yokk. ama trigodan min. 2 soru çıkar
    quote:

Orjinalden alıntı: onurfsı

Trigonometri-3 derken?

Trigonometrinin alt konuları:

Açı
    Açı ölçüleri
    Birim Çember
    Esas Ölçü
    Trigonometrik Fonksiyonlar ve Özellikleri
    İşaret, sıralama, tanım aralığı
    Dik üçgende trigonometrik oranlar
    Verilen bir trigonometrik orandan diğerlerinin bulunması
    90 dereceden büyük açıların trigonometrik oranları (Dar açı cinsinden yazma, İndirgenme Formülleri)
    Toplam - Fark Formülleri
    Yarım Açı Formülleri

Dönüşüm - Ters Dönüşüm Formülleri
    Sinüs Teoremi
    Üçgende Sinüslü Alan Formülü
    Üçgende Çevrel Çemberli Alan Formülü
    Kosinüs Teoremi
    Tanjant Teoremi
    Trigonometrik Denklemler
    Periyot
    Ters Trigonometrik Fonksiyonlar (Arc fonksiyonları)
    Trigonometrikl Fonksiyonların Grafikleri

Kalın yazıyla yazdığım konular, trigonometrinin önemli olan, çıkma potansiyeli yüksek ya da çıkmış konulardır.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: onurfsı

Trigonometri-3 derken?

Trigonometrinin alt konuları:

Açı
    Açı ölçüleri
    Birim Çember
    Esas Ölçü
    Trigonometrik Fonksiyonlar ve Özellikleri
    İşaret, sıralama, tanım aralığı
    Dik üçgende trigonometrik oranlar
    Verilen bir trigonometrik orandan diğerlerinin bulunması
    90 dereceden büyük açıların trigonometrik oranları (Dar açı cinsinden yazma, İndirgenme Formülleri)
    Toplam - Fark Formülleri
    Yarım Açı Formülleri

Dönüşüm - Ters Dönüşüm Formülleri
    Sinüs Teoremi
    Üçgende Sinüslü Alan Formülü
    Üçgende Çevrel Çemberli Alan Formülü
    Kosinüs Teoremi
    Tanjant Teoremi
    Trigonometrik Denklemler
    Periyot
    Ters Trigonometrik Fonksiyonlar (Arc fonksiyonları)
    Trigonometrikl Fonksiyonların Grafikleri

Kalın yazıyla yazdığım konular, trigonometrinin önemli olan, çıkma potansiyeli yüksek ya da çıkmış konulardır.

Alıntıları Göster
    öss ye böyle çalışılmaz söyliyeyim, hepsini bilmelisinki çıktığında yapasın

• quote:

Orijinalden alıntı: get a life

öss ye böyle çalışılmaz söyliyeyim, hepsini bilmelisinki çıktığında yapasın

Alıntıları Göster
    Öss için önce bi önünüzdeki bilgisayarları ve elinizdeki telefonları kapatın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Denge bu sene gelmedi...

---------

Mat2'de Türev-İntegral-Trigonometri-Çarpanlara ayırma kesin gelir..Bunun yanında gelme ihtimali yüksek Lineer Cebir ve Karmaşık sayılar var...

Fizik2'den Mekanik ve Elektrikten kesin gelir...Daha ayrıntısına girersek nelerin geleceğini kestirmek zor...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Denge bu sene gelmedi...

---------

bize kimya hocasi diyordu zaten bir sene sormuyorlar diger sene soruyorlar.yani eski sorulari kurcalamak gerekiyor.hersene cikacak die bisey yok zaten

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Shady

quote:

Denge bu sene gelmedi...

---------

bize kimya hocasi diyordu zaten bir sene sormuyorlar diger sene soruyorlar.yani eski sorulari kurcalamak gerekiyor.hersene cikacak die bisey yok zaten

Alıntıları Göster
    quote:

Denge konusu bu sene ilk defa gelmedi..Normalde her sene gelen bir konuydu

• quote:

Orjinalden alıntı: caglaruz

Arkadaşlar matematik fizik ve kimyaya baktıgımızda binlerce konu var.Bazı konulardan hiç soru gelmiyor, bazılarından mutlaka geliyor.Ben bu konuları öğrenmek istiyorum. İlk olarak matematik çalışacağım, matematik 1 ve 2 den hangi konular çıkıyor, kaç soru çıkabiliyor ? Googleda biraz araştırdım ama bulamadım , böyle içeriğe sahip bir site biliyorsanız yardımcı olurmusunuz.

MAT 1 de Mantık dışında hepsi çıkıyo
    MAT 2 tamamı çıkıyo
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: pirekare

çok haklısın arkadaş en önemlisi bu . kazanmak için fedakarlık çogu şeyden fedakarlık yapman lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

quote:

çok haklısın arkadaş en önemlisi bu . kazanmak için fedakarlık çogu şeyden fedakarlık yapman lazım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: essergokhan

quote:

Kesinlikle...

8 yıldır dershane öğretmeniyim...
    Ne yatanın kazandığını
    ne de çalışanın kazanamadığını gördüm...

Fedakarlık yapan, emek harcayan kazanıyor...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: essergokhan

quote:

Kesinlikle...

Ne yatanın kazandığını

Alıntıları Göster
    quote:

Kesinlikle...

Ne yatanın kazandığını

Hocam doğru söylüyorsunuz. Ancak şuda bir gerçekki ders çalışmak, özellikle insanın sayısal konusunda "kafasının basması" bir yetenek. Tabi bu yetenek bazen doğuştan geliyor, bazen insan "yontularak" öğretiliyor. Bu konuda şöyle bir durum var. Hepimiz sınavlara hazırlanırken, eminim sizde öyleydiniz, bir püf noktası veya kolay yoldan öğrenme durumu istiyoruz, arıyoruz. Bazen bir kitap bulsamda bana integrali tek okuyuşta sular seller gibi öğretse diyoruz, bazen össde çıkacak soruları bir soru bankasında bulabileceğimizi düşünüyoruz, hatta bazı arkadaşlar uçup işi türbelere çaput bağlayıp sınav sırasında evliyaların yardımını istemeye bile götürebiliyor. Bunlar komik şeyler doğru..

Ancak sizde biliyorsunuzki her öğrenci aynı düzeyde değil. Hem yetenek hem zeka (ki neye göre kime göre sorusu burada geçerli) açısından eş durumda olmuyor. Ben burada "kapayın bilgisayarları açın soru bankalarını günde 12 saat çalışın" modunda çalışmanın pek mantıklı olmadığı düşüncesindeyim. Hatta dersanelerde avcı usulü desteksiz sallamaların olduğunu sizde görmüşsünüzdür. "Falanca kişi günde 1000 soru çözüyor" tarzında uçmalar, ki mantıktır her soruyu ultra-süper-über konsantrasyonla 1 dakikada çözse (ki öss sırasında bile bir süre sonra insanın konsantrasyonu düşüyor) saatte 60, 16 saatte 960 soru eder. Bu adam yemiyor, içmiyor, uyumuyor, tuvalete gitmiyormu? 6 saat uyuyup 1 saat yemek yiyip 1 saatmi dinleniyor ne yapıyor?

İşin özeti akıllı çalışmak lazım. Benim ilk öss deneyimimde, ki çok az çalıştım, örneğin yaptığım en büyük hata gidip bolbol deneme sınavına girmekti. 2-3 günde bir deneme sınavına giriyordum. Kağıt üzerinde böylece 3 saatte 180 soru çözüyorduk. Tabi öss sonunda istediğim puandan az bir puan alınca aslında zırt pırt deneme sınavına girmenin afedersiniz "mental mastrubasyon"'dan öte birşey olmadığını, bildiğim konuyu tekrar edip, bilmediğim konuyu yine çözemediğimi farkettim. Yani boş çalışmışız yanlış çalışmışız.

Son sınavımda hedeflediğim puanı sınavın 20 sorusunu yetiştiremememe rağmen aldım. 225 ham puan aldım ki çok iyi bir puan değil ama istediği üniversite/bölüme (hacettepe) yerleştim. Ancak burada benim için en büyük başarı bu sefer akıllı çalışarak (ki itiraf ediyorum yine az çalışarak günde 60-80 soru çözerek) 3 ay gibi bir sürede 0'a yakın olan matematik-2 kısmıda dahil, geometriyi çıkarırsak, 40 soruda 32 doğru yapmış olmam. Geometriye karşı maalesef hala yeteneksizliğim devam ediyor yontamadım henüz kendimi.

Kısaca doğrudur çalışın arkadaşlar, ama doğru çalışın. Kalkıp bildiğin konudan, 10 saniyede çözdüğün konudan günde 10.000 soru çözsen ne olacakki? Birde akıllı hedefler koyun. Çok uçmayada gerek yok, kendinizi ölçün tartın, herkes hacettepe tıpı kazanamaz, odtü makinayıda kazanamaz. aklınızın bir köşesinde bulunsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.