Şimdi Ara

ÖSS den Anlayanlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi bu katsayı farkı yeniden olacak galiba :S şimdi ben sayısal öğrencisiyim diyelim 2 üniversite okumak istiyorum ilk üniversiteyi sayısaldan bi bölüm şeçerek okudum ikinci üniversiteyi ea dan bir bölüm okumak için ea kasıyorum sınava giriyorum ea dan sayısal olarak mezun olduğum için puanım düşer mi cevaplarsanız çok sevinirim arkadaşlar şimdiden teşekkürler

• Anlatımını daha düzgün yap ne yazdığını doğru düzgün anlayamadım.

Şuanda katsayılar iptal edildi yani katsayılar eskisi gibi kendi alanlarınız için 0.8, diğer alanlar için 0.3, meslek liseleri için 0.3, öğretmen liseleri için ek puanda 0.24 oldu ve AÖBP de yine 100'e düştü. Bu katsayılarla yeni ÖSS sisteminin işleme şansı hiç yok. Bu katsayılarla sınava girerseniz sayısal öğrencisi EA alan seçeceğinde yine AOBP 0.3 ile çarpılacak ve puanı düşecek. Yinede eski sisteme göre şöyle bir yumuşatma var bu puanlarda. Eskiden okul puanınız %21 etkiliydi, öğretmen liselerinin ek puanıda %5.94 etkiliydi. İptalle beraber ise okul puanlarınız %13.79, öğretmen liselerinin ek puanlarıda %4.76 etkili oldu. Yani bu katsayılarla sınava girerseniz ve başka alandan tercih yaparsanız yine puanınız düşecek fakat ÖSS puanınıza bunun etkisi önceki seneye göre daha düşük olacak. Ortak alandan girdiğinizde de yine puan kaybınız olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Anlatımını daha düzgün yap ne yazdığını doğru düzgün anlayamadım.

Şuanda katsayılar iptal edildi yani katsayılar eskisi gibi kendi alanlarınız için 0.8, diğer alanlar için 0.3, meslek liseleri için 0.3, öğretmen liseleri için ek puanda 0.24 oldu ve AÖBP de yine 100'e düştü. Bu katsayılarla yeni ÖSS sisteminin işleme şansı hiç yok. Bu katsayılarla sınava girerseniz sayısal öğrencisi EA alan seçeceğinde yine AOBP 0.3 ile çarpılacak ve puanı düşecek. Yinede eski sisteme göre şöyle bir yumuşatma var bu puanlarda. Eskiden okul puanınız %21 etkiliydi, öğretmen liselerinin ek puanıda %5.94 etkiliydi. İptalle beraber ise okul puanlarınız %13.79, öğretmen liselerinin ek puanlarıda %4.76 etkili oldu. Yani bu katsayılarla sınava girerseniz ve başka alandan tercih yaparsanız yine puanınız düşecek fakat ÖSS puanınıza bunun etkisi önceki seneye göre daha düşük olacak. Ortak alandan girdiğinizde de yine puan kaybınız olmayacak.

O söylediğin katsayılar önceki ÖSS sistemi içindi. Yeni YGS-LYS sisteminde puan sistemi de farklı olduğu için (100-500 aralıklı AOBP, 100-500 aralıklı ham puan vb.) o katsayılarla zaten uyuşmuyor. Zaten şu an eski katsayıları geri getirme gibi bir durum söz konusu değil.

Eğer yeni YGS-LYS sisteminde YÖK'ün itirazı kabul edilirse ve katsayı engeli kalkarsa herkesin AOBP'si ortak bir 0,15 katsayısı ile çarpılacak ve herhangi bir kırılmaya uğramayacak. Sayısal mezunu birisi TM'den tercih yapabilecek, meslek lisesi mezunu birisi mühendislik tercih edebilecek. Tabii uygun sınavlara girip testleri çözmesi lazım.

Eğer kabul edilmezse ve Danıştay'ın dediği olursa yeni katsayı düzenlemeleri yapılacak. Önceki ÖSS sisteminde bu 0,3 & 0,8'di. Şimdi yeni katsayılar düzenlenir. 0,15'e 0,05, 0,15'e 0,10 gibi değişik oranlarda katsayılar uygulanır. Bu durumda mezun olunan alandan farklı bir alandan sınava girilirse puan bir miktar kırılmaya uğruyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Kasım 2009; 13:42:39 >

• Katsayıların iptaliyle birlikte 500 puan olan AÖBP'nin de iptal edilerek 100 puana düştüğünü ve sınavdan alınacak en yüksek ham puanında 500 düşünerek hesap yaptım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AutoCad bilen biri bakabilir mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.