Şimdi Ara

OSX86 10.5 leo hakkında herşey :) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
0
Favori
28.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SElam arkadaslar iATKOS 4i surumunu kurdum hesey norlam calisiyor yanliz AdobeCS3 paketini kurdum seri nosunu girince ekteki mesaji aliyorum ***The Application Photoshop has unexpectedly quit*** ve kapatmak zorunda kaliyorum izinleri vs tekrar elden gecirdim lakin bir hatice alamadim bu konuda cozum onerecek varmi acaba
  • seri noyu girerken internet bağlıysa kapat bir de öyle dene ..
  • Mesele bir pach dosyasi ile cozuldu linki vermek dogrumu bilmiyorum ama yapmak istedigimiz sey PC uzerinde saglikli bir macosx calistirmak olunca sanirim bizi affederler

http://********.com/files/66552206/Adobe__Design_Suite_Premium__CS3_US__k__Leopard_fix.zip.html

bu dosya ile pach liyorsunuz ve calisiyor

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Selam sistemim/asus p5k-se mobo/e7200/2gbram/atihd4850vga/ kullandığım dvd ideneb'in son versiyonu ve aldığım hata boot ettikten sonra verdigim resimdeki yerde donuyor kalıyor neden acaba

OSX86 10.5 leo hakkında herşey :)

aynı ekran görünütüsünü bende bu sistemde alıyorum arkadaşlar;
    amd 6000+
    Gigabyte MA69G-S3H anakart
    250 gb sata hdd
    2 gb ram
    bunun sebebi ne

• donanım uyum listesi için bu sayfaya bakabilirsiniz;
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

ayrıca problemsiz bir leopard için ayrı bir hdd ve efi şart
    (efi boot 64bit vista destekliyor, 32bit xp desteklemiyor)

efi yüklerken cok dikkatli olun, hdd nin tamamı formatlanacağı için boş bir disk de denemeler yapın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 5 Ekim 2008; 2:06:35 >

• Ben de Leo4all 10.5.4 ü yükledim, ve mutlu mesut kullanıyorum. Tüm harddiske format attıktan sonra 2 ye böldüm ve yüklemeyi yaptım.
    Şu an XP yüklemekten de vazgeçtim, çok memnunum bilgisayarımdan. Kurulum kısa sürüyor (15 dk), sonra sistemin kararlı hale getirilmesi için eksik driverların yüklenmesi işlemi var.

Ethernet, ekran kartı driverlarını dvd nin içindeki packages klasöründen yükledim. Hangi donanıma hangi driverı yükleyeceğinizi Leo4all un dvd-infosundan öğrenebilirsiniz. Çünkü yanlış driverlar yüklediğinizde, restarttan sonra OS açılmayabiliyor, ve baştan kurulum gerekiyor. Ben size kurulum tamamlandıktan sonra, driveların yüklenmesinde karşıma çıkanları anlatayım.

Ekran kartı sürücüsünü yükleyip restart attığımda(Ekran kartının yanında bir dosya daha; <Nvidia enabler> gibi bir ismi var, onu da beraber yükleyiniz), OS açıldı, fakat tam loading bittiğinde (Masaüstü gelmeden) OS çalışır halde ekran karardı (ekran kartı devrede değil). Bundan sonra OS u dvd den açıp baştan kurulum yaptım (Dikkat! tekrar format atmadım) ve sistem tekrar başladığında ekran kartı driverı yüklü, ayarlar yapılmış halde OS açıldı.

Chipset driverını yükledikten (Burada bilmeden 3-4 tane chipset driverını üstüste yüklemiştim) sonra ise OS açılırken hata vererek restart önerdi(Restart yapınca aynı hata...).
    Kurulumu format atmadan tekrarladım. Ama kurulum bittikten sonra OS açılırken yine aynı hatayı verdi.

Tekrar format atarak sistemi kurup, tekrar ayarları yaptım, bu sefer de ekran kartı driverından sonra <Nvidia enabler> ı yüklemedim ve restarttan sonra yine restart önerip açılmayan OS hatasıyla karşılaştım.

Bu durumdan sonra OS'u hdd ye format atmadan baştan yüklemek yerine, kurulum yapılacak yere format atıp yukleme yapınca OS açıldı, ayarları tekrar yaptım, ekran kartının driverını ve tabii ki <Nvidia enabler> ı da yükledim. Tahmin ettiğim gibi OS açıldı, fakat tam loading bittiğinde OS çalışır halde ekran karardı (ekran kartı devrede değil).

Kurulumu format atmadan tekrar yaptım, ekran kartını yüklü halde OS açıldı, ethernet driverını da yükleyip internete kavuşunca herşey yoluna girdi. Chipset driverını bir daha yüklemedim, şimdilik ihtiyaç duyup kullanamadığım tek şey mikrofonum, ses kartı(tümleşik) driverını yüklemeye ihtiyaç duymamıştım çünkü ses hep vardı, yükleyince de birşey değişmedi, mikrofon çalışmıyor. Bunun haricinde sistemi stabil bir şekilde, XP kullandığım günlere pişmanlık duyarak kullanıyorum.

Kurulum kısa olduğu için çok da zorlanmadım, inşallah yazdıklarımda işinize yarar bilgiler edinirsiniz.

Bir de sorum var; bu Mac OS'un Software Updatelerini yapmanın lisans la ilgili ya da farklı bir sorun çıkarması mümkün müdür? Yükleyen ve şikayet eden var mı?

• Arkadaşlar konu dışı bir çözümde bulunuacağım tabi affınıza sığınarak. Hepimizin gönlünde Mac Os X ve Mac Os X'ten ziyade Apple'ın büyülü dünyası vardır. Hepimiz o büyülü dünyaya adım atmak için çırpınır dururuz. Itunes, Quicktime ve ardından Safari ile hepimiz Windows altında mutlu olduk en azından bir nebze. Bir çoğumuz azim edip donanım değişikliğinide göze alarak Mac Os X sevdasına girdi ancak bazılarımızın sistemleri bazılarımızın başka sebepleri buna müsaade etmedi edemedi. Tabi üzülerek maalesef böyle bir durum olduğunu ifade etmek gerek. Bende bu noktada sizlere bir tavsiye de bulunuyorum. Ben derim ki eğer Mac Os x'ten bir şekilde mahrum kalmış arkadaşlarımız var ise (Kısa vadede Benim gibi; sırf bu yüzden Macintosh almayı düşünüyorum üniversiteyi kazanırsam. Verilen her kuruşa değiyor) Ubuntu 8.10'u beklemeleridir. Sizlere Mac Os X kadar olmasada Mac Os X standartlarına yakın bir masaüstü deneyimi sunacaktır. Burdan sakın GNU/Linux gönüllüsü biri olarak davrandığımı sanmayın benim sadece bir nebze olsa kendinizi tatmin etmek istiyorsanız Ubuntu 8.10 veya KDE masaüstü ile gelen Kubuntu 8.10'u beklemeniz ve Ekim sonunda çıkınca kullanmanızdır. Özellikle Kubuntu 8.10 ile gelecek olan Amarok, ITunes'ı bir nebze olsun aratmayacaktır.

Not: Arkadaşlar amacım sadece benim gibi hüzünlü olan arkadaşlarımın yaralarına bir nebze merhem olabilecek tavside bulunmaktır. Tamamen iyi niyetli düşüncelerle.

İmzamda ki sistemi üstüne yazıcı, Logitech Web Cam, Logitech klavye ve Logitech mouse koyarak gözümü kırpmadan bir Imac ile değiştirmeyi kabul ederdim.

• @Hacker683 kurmayı denedin mi? çalışmadıysa sebebi nedir?
    diğer kısımları bilmem de görsel olarak ubuntunun leoyu yakalaması zor.kde 4 ile kubuntu bi nebze fakat o da henüz çok yeni.
  • Maalesef bir çok kez niyetlendim ancak sistemin pratik olmayacağı yani Dual boot yapısının vb. işlemlerin uzun vadede sorunlar yaratacağı düşüncesi ve bundan ziyade iso temini (Torrentler en azından şu saatlerde aşırı yavaş) oldukça zor. Bu açıdan düşünürsek Mac Os X Pc için yazılımsal bir müdahale ile zor en azından pratik değil. Ancak bildiğim kadarıyla direkt olarak bilgisayarlarda ki usb portuna takılan bazı 3. parti aygıtlarla donanımsal bir müdahale ile sorunsuz bir şekilde hiç bir ek müdahaleye uğramamış bir Mac Os X kullanmak mümkün. Tabi Intel bazlı bir platform kullanmak şartıyla.

Ubuntu ve Kubuntu'ya gelecek olursak Ubuntu 8.10 ile Mac Os X'e biraz daha yakın bir sistem göreceğiz. Daha geniş ve sorunsuz donanım desteği, sürücü kurulumunun daha da kolaylaşması, sistem kurulumunun daha da basitleştirilmesi gibi yeniliklerle karşılaşacağız. Ayrıca arayüzde de Mac Os X'e daha benzer bir sistem söz konusu olacak ancak Dock gibi bir ek bileşen olmayacak. Bu noktada belirtmek lazım zaten Gnome projesi Mac Os X örnek alınarak geliştirilen bir masaüstü ortamıdır. Bu açıdan Ubuntu Mac Os X'e oldukça benzer bir sistem.

Kubuntu ise iki farklı sürüm ile gelecektir. KDE 3.5 bazlı standart sistem ve KDE 4 üzerine kurulu bir sistem. KDE 4 üzerine kurulu sistem Mac Os X'i bir çok açıdan aratmayacaktır. KDE 4 kullanmış biri olarak hem kütüphane bazında (QT 4 kütüphaneleri hem QT 3 hemde GTK'ya göre oldukça iyi) hemde uygulama ve arayüz bazında Mac Os X'e rakip olabilecek düzeyde. Amarok 2, ITunes'u bir çok açıdan aratmıyor. KOffice oldukça kaliteli bir ofis ortamı sunuyor ve bu açıdan IWork ofis paketine rakip diyebiliriz. Quciktime'a rakip olarak donanımsal hızlandırma diğer media oynatıcılar gibi olmasa da Dragon Player oldukça iyi.

Ancak şunu bilmek gerek ki Mac Os X hem Gnome hemde KDE projesine iyi bir örnek teşkil ediyor ve bir çok noktada kaynak olarak kullanılıyor. Mac Os X'in yerini ne Ubuntu nede Kubuntu KDE 8.10 sürümleri tutmayacaktır ancak en azından yüreklere su serpmemizi sağlıyor.

• intel islemci, nvidia ekran karti, pata hdd. gibi donanimlarin var.chipsetin bayagi yeni iste o sorun belki yaratir belki yaratmaz.bir de ethernet karti.o kadar karamsar olma.
    ben son updateli surumu telekomun kapattigi isvec kokenli bir siteden torrent olarak indirdim.dns degistirmezsem hata veriyordu ama degistirince 104 kb sabit hizla indi.yani temin aslinda cok kolay.dual boot da o kadar ugrastirtirici bir sey degil.leo yuklendikten sonra bir kac basit komutla windows a geciyoruz windowsda easy bcd ile leo yu boot a ekliyoruz.en kolay kismi belki de.acer dizustu bilgisayarimda kusursuz calisiyor.oyle ki sistemin hizi vista ve xp den kat kat yuksekti.linuxda bile ses kartim tam calismazken bunda cok guzeldi vs vs. ayrica gayet stabildi.quake 4. call of duty 2 gibi native oyunlari bile rahatlikla oynadim.ne yazik ki intel wireless karti desteklemediigi icin kullanmiyorum.
    bu tecrubenin sonunda bir sonraki bilgisayarimin mac olmasina karar verdim.oldukca yararli bir deneyim oldu.mutlaka denemeni oneririm.sandigindan daha iyi olabilir

• Ben zaten Mac Os'u yeterince tanıdığımı düşünüyorum. Yıllardır araştırma yapar Mac Os ile ilgili makale ve dökümanları dikkatle okurum. Oldukça iyi bir işletim sistemi. Bildiğimiz Apple işte. Apple her konuda nasıl iyiyse işletim sistemi konusunda da fazlasıyla iyi. Sizin kullandığınız torrent adresini bana da mümkünse verebilirmisiniz. Merak etmeyin OpenDNS gibi güvenilir çözümler var.

Yeter ki güncel sorunsuz ve stabil bir Mac Os X Leopard olsun.
  • Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır MacOS yüklemek için uğraşıp duruyorum. Fakat zafere ulaşamadım. DAha üykleme ekranını bile göremedim. Bu ve başka forumlardahil bir çok yeri kurcaladım, söylenenleri uyguladım yine olmadı. Belki üstadların bildiği başka şeyler vardır.

Bir ik sene önce MacOS 10.4.1 sürümünü indirdim. Fakat kurulum gerçekleşmedi. Meşhur elma logosu ve altında dönen bir daire belirdi. Cd nin lambası sürekli yanıp yanıp söndü ama olmadı. Geçenlerde Kalyway sürümünü buldum. Ondada pek başarılı olduğum söylenemez. Kaldı ki artık direk bilgisayarda değildi Wmvare ile sanal bilgisayar oluşturarak deniyorum. Belki de sorun bundandır.

P4 3Ghz işelmcili SS2 ve SS3 destekli i945g çipsetli Gigabyte marka anakart var. Sata hdd ve lg model dvd-rw de cabası :)

iDeneb sürümünü buldum onu deneyeceğim. Fakat daha önceki denemelerimde hiç bir zaman yükleme keranına dahi gelemediğimi belirtmiştim. Bu durumda önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: deadline

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Selam sistemim/asus p5k-se mobo/e7200/2gbram/atihd4850vga/ kullandığım dvd ideneb'in son versiyonu ve aldığım hata boot ettikten sonra verdigim resimdeki yerde donuyor kalıyor neden acaba

aynı ekran görünütüsünü bende bu sistemde alıyorum arkadaşlar;
    amd 6000+
    Gigabyte MA69G-S3H anakart
    250 gb sata hdd
    2 gb ram
    bunun sebebi ne

arkadaşlar internetten iDeneb sürümünü indirdim. mac os u yüklemeye geliyorum disk utility çalıştırınca SATA2 HDD'yi görmüyor yüklenmesi için illa IDE hdd mi almak gerek yoksa bşka türlü bi çözüm yolu war mı ? şimdiden teşekkürler

• Bildiğim kadarıyla çoğu SATA hddde bu tip sorunlar yaşanıyor. Tavsiyem IDE hdd denemen. Ya da uyumlu bir SATA bulman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Settlers

Bildiğim kadarıyla çoğu SATA hddde bu tip sorunlar yaşanıyor. Tavsiyem IDE hdd denemen. Ya da uyumlu bir SATA bulman.

anladımm teşekkür ederim. yarın 2. el bi IDE hdd bakıcam alıp deneyince burda yorumlarımı paylaşırım sizlerle kolay gelsin herkese arkadaşlar
  • Bu arada sorunumu hallettim. Tek sorun ekran kartı. Mac için Ati Radeon X1550 sürücüsü bulamadım bir türlü. :(

Düzenleme: Onu da hallettim Kendin pişir kendin ye lokantası gibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Settlers -- 10 Ekim 2008; 0:01:26 >
  • quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla çoğu SATA hddde bu tip sorunlar yaşanıyor. Tavsiyem IDE hdd denemen. Ya da uyumlu bir SATA bulman.

anladımm teşekkür ederim. yarın 2. el bi IDE hdd bakıcam alıp deneyince burda yorumlarımı paylaşırım sizlerle kolay gelsin herkese arkadaşlar

Bi gelişme var mı? Oldu mu?

Bu arada Os yükledikten sonra Windowsun olduğu hdd yi bağladım ki o SATA. Mac o zman gördü :) Yalnız mikrofonu tanıtamadım.
  • quote:

quote:

quote:

Bi gelişme var mı? Oldu mu?

Bu arada Os yükledikten sonra Windowsun olduğu hdd yi bağladım ki o SATA. Mac o zman gördü :) Yalnız mikrofonu tanıtamadım.

ide hdd aldım fakat nasıl bi sorun war anlamadım ben mi yanlış bağladım yoksa. size de bi anlatim de yardımcı olun arkadaşlar lütfen.

80GB ide hdd aldım seagete ewe geldm bilgisayara bağladım ide kablosu herşeyini, fakat ide de jumper wardı onu çıakrdım. çünkü ide kablosu dvd ile hdd'ye bağlı. neyse daha sonra iDeneb sürümyle boot ettim yüklemeye gelirken hdd'yi gördü yükledim, fakat daha sorna kendi tekrar restart çekiyor ya bütün yükleme tamamlandıktan sonra, ondan sonra bilgisayar açılıyor, BIOS'tan boot ayarı wardı makinenn, açılrken cd boot yazısı çıkıyor normalde zaten (her açılşta çıkıyor windowsu kullanırken bile) fakat bu sefer de bilgisayar açılmıyor orda kalıyor.

bunu nasıl düzeltebilirm bios'tan ayar yapmam gerekiyor mu yoksa bu jumper takmam gerekiyor mu anlamadım lütfen bi el atın arkadaşlar. Çünkü laptopa (Lenovo 3000 N100) kurunca hiçbir sorunum olmuyor sadece ses ve Wireless'ten başka =)

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadline -- 12 Ekim 2008; 20:06:27 >

• hadi arkadaşlar kesin yüklicem çnkü sırf onun için ide hdd aldım =) bide bu arada laptopa kurarken toplam yarım saat fln sürüyor herşey ama masaüstüne kurmayı denediğimde 2bçk - 3 saat fln sürmüştü nerdeyse onu da anlamadım :S

sizce sorun nerde nasıl olabilir bişeyi eksik yada yanlış mı yapıyorum lütfen yardımmm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadline -- 12 Ekim 2008; 20:05:22 >
  • bi türlü iATKOS v4i kuramadım.

cd ile boot ettikten sonra bazı arkadaşların da dediği gibi elma ve altında dönen bi simge.. burada kalıyor. cd de duruyor ve çalışmıyor. ne şekilde çözebilirim bu sorunu ya da çözebilirmiyim? nedir ne değildir öğrenmek istiyorum arakadaşlar şimdiden teşekkür ederim

donanımlar şu şekilde

ASUS X80Lseries

Mobile DualCore Intel Merom, 1600 MHz (12 x 133)
    Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2330 @ 1.60GHz, 1595 MHz
    Anakart Kimliği 64-0100-009999-00101111-102507-Crestline$A8LE0001_BIOS DATE: 10/25/07 VER: 203
    1024mb ddr2 ram
    Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
    Intel 82801HB ICH8 - High Definition Audio Controller
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.