selam, ösym sonuşları açıkladı.öyle garip dengesizlikler okuyoruz ki,kendi yüzdeliğinden daha aşağıda olan yerleri kazanamayanlar var,acayip şaşkınlık var. insanın aklına acaba bazı adayların tercihleri HİÇ OKUNMAMIŞ OLABİLİR Mİ?BU MÜMKÜN DEĞİL Mİ? AŞAĞIDA,dh den alıntıladığım bazı yorum ve şaşkınlıklar var,onları aldım,
mf4 174 bin sıralamam ile gecen sene %50 burslu okan üniversitesine giremedim 210 binle kapatan yer var mı boyle bisey ya kafayi yicem
ben 154k dayım 239k ya giremedim...
1.tercih gitti diyelim şehir içinden mezun alıyor onu geçtim hadi egede şehir içi öncelikli alıyor ve sonra çanakkale geliyor(en cok şehir dısından mezun alıyor) ve istediği puan 200 civarı ve ben bölüm ikincisi obp puanım 302.5 puanımla giremiyorum ve ikinci ögretim dahil onuda geçtim antalya akdeniz hadi oda gelmiyor yaşadıgım memleket gelmiyor böyle bir rezillik yok,ben birşey demiyorum 1990 larda mezun olsam acıkat kalsam bişe değil ama 2010 mezunuyuz yazık ya gene bir işi bok ettiler sıçtılar içine enine boyuna.
kazanamadığım dokunmadıda yerleşenlere bakınca ağlıyarak klavye yumrukladım 160 puanla hemde içerden adam benim 1. tercihime giriyor (bahçeşehir) ben 305 puanla giremiyorum birde utanmadan öncelik içerden yazmışlar ben o okulun içinde teneffüslerimi geçirdim şişli eml ile aynı bahçede diplomamı o okulun binasının önünde aldım birde içerden yazmışlar adamın puanının düşüklüğü yetmiyormuş gibi çıldırdım kafayı yiyiorum evde gözlerim ağlamaktan kıpkırmızı oldu
lan 29k ile 35k nasıl gelmez delirmek üzereyim.
arkadaşlar karabük üniversitesi iş saglıgı güvenligi önlisans programını yazmıstım tek tercih.uzaktan egitim olan.hem öncelikli almış hem puanla.237 puanla almış en son ben,m puanım 247 ama yerleşemedim.nasıl yerleşemem.hangi mantıkla bilen biri açıklar mı lütfen ?
arkadaşlar sız 30 bın gerınızdekı yere yerleşemedınız ama ben 506 bın ile alan bır blume tercıh yaptım. ben tm1den 360bındeydım gelir dedim başkada duşukterch etmedım kaldım. resmen şaka gibi. yahu bu kadar fark olur mu 50 bın degıl 100 bın değil ne yapmam gerewkıyor bılmıyorum çok çağresızım.
Arakadaslar bu ek yerlestirmede bizim puanimiz tercih edecegimiz yerin taban puanindan yuksek olmali diye bir kural var. Ancak benim puanim 219 ve istedigim bolum 82 kontenjanliyken 4 kisi yerlesmis. 228 taban puan olmus. Boyle bir durumda nasil olacak ben bu bolumu secemeyecekmiyim.
Öyle bir şey olmasına ihtimâl verebiliyor musun? Bu kopyala yapıştır yaptıklarının bir kısmını okudum. Okuduklarımın hepsi ön-lisans ile ilgili. 2 senelik okullardan yerleştirmeler 4 senelik gibi yerleştirilmez arkadaşlar. Bu okullarda yaşadığın şehir / okulunun türü / doğum tarihin gibi bir çok öncelik vardır. Önce bunu anlayın.
eminmisin önlisansla ilgili olduğuna,yoksa gözümden mi kaçmış.? ya da osym kutsal da hata yapamaz mı?
Bu çok çok öncelerde forumda tartışılan konu. Araştırırsan forumda uyarmak isteyen çok arkadaş oldu; tercihlerini geniş tutun, puan hesaplama algoritması bu sene farklı diye
olamaz.
yüzdelik başarı sıralaması 200bin olan bir öğrencinin üst tercihlerinde 160 bin olan yerlere kadar yazmalarında fayda var deyip durdular tv ekranlarında.hemen hemen hepsi aynı şeyleri söylediler.ANCAK,başarı sırası 26 bin olan öğrencinin ilk tercihlerinde 18binlik yerleri yazıp en alt sıralara da 2 yıllıklarıdan 4 tane tercih yapmasına rağmen (yukarıda bahsedilen dilimlerden çok daha yaıkın olmasına rağmen)hiç bir okulun gelmemesi şaşırtıcı.ya tv de konuşan rehberler salladı ya da birşeyler var ama ne?
179K ile 249K lık yere giremedim MF-4 Bilgisayar Mühendisliği %50 Burslu İngilizce Kültür. Ön-lisans değil yani..
179K ile 249K lık yere giremedim MF-4 Bilgisayar Mühendisliği %50 Burslu İngilizce Kültür. Ön-lisans değil yani..
kardeş geçmiş olsun,çok şaşılacak sonuçlar var ortada. üstte bahsettiğim bir öğrenci ilk 26binde ama meydanda kaldı.gelebiler,garanti denilen tercihleri 8.,9. sıralarda başlıyordu(4 yıllıklar). tuhaf olanı iki yıllık dahi gelmemiş olması.
Arkadaşlar bunun açıklaması şu.4 Yıllıklar için : Geçen sene TM bölümü okuyan arkadaşlar matematik sınavına giriyordu.Bu sebeple onların MF puanı hesaplanıyordu ve MF sıralamasına giriyorlardı.Bu nedenle geçen sene 150binlerde olan kişinin önünde onlarca TM öğrencisi vardı.Yani bu kişinin asıl sıralaması (TMcileri saymazsak) 110 binlerde falan (rakamları atıyorum). Gelelim bu sene ne olduda bişeyler değişti? Bu sene Matematik sınavına giren TM öğrencileri MF sıralamasına katılmadı.Aynı şekilde edebiyat sınavına girmeyen MF öğrencilerininde TM sıralaması katılmadı.Bu nedenle sizin sıralamanız 150binse önünüzde hiç TMci yok demektir.Ama geçen sene 150bin olan adamın önünde birsürü TMci vardı yani onun asıl sıralaması 110binlerde.Buda demek oluyorki siz geçen sene 150bin ile almış yere siz bu sene ancak 110bin ile girebillirsiniz. Bilmem anlatabildim mi? Bunu hiçbir rehberlikçi doğru düzgün dile getirmedi bende bu siteden tercihlerden sonra öğrendim.Geç kaldım ve bende açıkta kaldım buyüzden. NOT : Verilen Rakamlar Sadece Sallamasyon Usülüdür Örnek amaçlıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: alp ER can
quote:
Orijinalden alıntı: Ulas.
kardeş geçmiş olsun,çok şaşılacak sonuçlar var ortada. üstte bahsettiğim bir öğrenci ilk 26binde ama meydanda kaldı.gelebiler,garanti denilen tercihleri 8.,9. sıralarda başlıyordu(4 yıllıklar). tuhaf olanı iki yıllık dahi gelmemiş olması.
Sağol..Açıkta kaldık işte..
quote:
Orijinalden alıntı: Ulas.
Bu bahsettiğin olay bambaşka bir olay. 179K ile açıkta kalmış olabilirsin. Senden sonra alınan öğrenci var mı? Yok. Sıralamalar değişmiş olabilir bu ÖSYM'nin yanlış yerleştirme yaptığı anlamına gelmiyor. Yukarıda ki yazının bir çoğunluğu yok benden düşük puanlı olan girmiş vs. şeklinde.
olabilir.
OLAMAZ
forum silinebilir.
Söz konusu kurum ösym olunca olmaz diye birşey olamaz.
Ne olursa olsun.Herkes bu foruma girip okumuyor bazı insanların yazdıklarını.ÖSYM açıklayacaktı EA ların Puanlarının hesaplanmadıgını vs.Gecen senekiyle farklı olacak demeliydi. Her zaman ki gibi ÖSYM yaptı yapacağını.
quote:
Orijinalden alıntı: robin scherbatsky
Bu çok çok öncelerde forumda tartışılan konu. Araştırırsan forumda uyarmak isteyen çok arkadaş oldu; tercihlerini geniş tutun, puan hesaplama algoritması bu sene farklı diye
aynen. biz öyle deyince bir tek bu forumdakiler akıllı bir tek siz biliyorsunuz kimse farkında değil deyip dalga geçiyorlardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme