Şimdi Ara

ÖSYM Fotoğraf Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda böyle bir konu vardı ama bana yeteri kadar yardımcı olamadı. ÖSYM fotoğrafımı değiştirmek istiyorum.
    Sınava girerken birçok arkadaş gibi benim de WebCam'den kötü bir fotoğrafımı çektiler. Bu fotoğraf üniversitede de kullanılacakmış. Ufak bir ücret karşılığında bu fotoğrafı değiştiriyorlarmış. Benim sorularım şunlar:
    Bu fotoğrafı değiştirmek için dilekçe yazmam gerekli mi?
    Yeni fotoğrafı yine mi WebCam'den çekiyorlar yoksa kendi çektirdiğim fotoğrafı kullanabiliyor muyum?
    Anadolu Yakasında oturan biri olarak fotoğrafımı değiştirmem için nereye gitmem gerekiyor? Üniversitelerde bu işlem yapılıyor mu? Yapılıyorsa üniversitenin hangi bölümüne gitmem gerekli?
    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar.

• değişmez fotoğrafın 30 ay kullanım ömrü vardı sanırsam 50 ay a çıkarıldı yani 4yıl 2 ay ösym aiste son kullanma tarihi yazar.
  • Değiştirirlerse ösym genel merkezinde değiştirirler. O da ankarada
  • Aday işlemlerine giriş yaptığınız zaman fotoğrafın altında geçerlilik süresi yazar. O tarihten önce fotoğrafı değiştirmemiz mümkün değil diye biliyorum.
  • 08.03.2017 kadar geçerlilik süresi varmış yalnız bize mezun olunca; hoca değiştirebilirsiniz demişti. ÖSYM genel merkezine gitmenize gerek yok dendi. Aranızda hiç değiştiren yok mu DH ailesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertSahin95 -- 17 Ağustos 2014; 23:16:05 >
  • Başvuru Merkezlerinden Fotoğraf Yenileme İşlemi Ücreti : 5,00 TL
    ÖSYM'nin sitesinde yazılan bilgilendirme. Başvuru merkezi liseler olmuyor mu zaten? Kafam iyice karıştı. Facebook'tan Rehberim Final sayfasına yazdığımda Maltepe ve Kadıköy'de bu işlemi yapabilirsiniz dendi, ekstradan geçerlilik süresini doldurma gibi bir durumdan bana hiç bahsedilmedi.
  • Ben de merak ediyorum. Bilen birisi cikar umarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya hocam anlamıyorum ben bu işten bir şey. Tamam fotoğrafı milletin değiştirmesine izin vermiyorsun da geçerlilik süresi içinde hiç mi adayın tipi değişmeyeyip aynı kalacak. Ayrıca okullarda saçma sapan fotolar çekiyorlar WebCam'le ve o foto üniversitede kullanılıyor. Bari üniversiteler aynı fotoyu kullanmasın. Fotosunu göstermek isteyen çok az ve birçok yerde kullanılıyor artı üzerinden 1 sene geçmesine rağmen saç sakal insanı çok değiştirdiği için bu sen misin diye tanımayanlar oluyor.
  • MertSahin95 M kullanıcısına yanıt
    Ben geçerlilik süresi içerisinde fotoğraf değişimi yapabileceğimizi düşünüyorum. Ama yapabiliyor muyuz ve nerede yapabiliyoruz bu önemli şu an?
  • Bende aynı şekilde düşünüyorum ama birçok kişi geçerlilik süresi içinde değiştirilemiyor diyor. Bana da bu saçma geliyor. Bize hocalar değiştirilebileceğini söylemişti. Birazdan ÖSYM'yi arayacağım. Bakalım ne diyecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden değişiyordu ama bu sene başında yeni kural getirdiler sene başında 30 ay değiştirilemez şartı konuldu. mayıs gibi de bu şart 50 aya çıkarıldı.
    değiştirmek için bir liseye başvuru merkezine gittiğinizde orada görevliler isteseler bile değiştiremiyorlar çünkü fotoğraf çekme butonu onlara da kapalı oluyor.
  • BNSF kullanıcısına yanıt
    ÖSYM resmi sitesine girerek çağrı merkezi numarasından(444 6796) oradaki görevlilerden birine sordum. Fotoğraf değiştirilebiliyormuş. Genel amaçlı dilekçe örneğini ÖSYM'nin ana binalarına yollamamız gerekiyormuş. Yollanacak adres resmi adresinde belirtilen ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA. Bu dilekçeyi doldurarak buraya yollarken yanında 1 tane vesikalık fotoğraf yollamamızı istiyorlar haliyle. Bir de işlem ücreti olarak sitesinde belirtilen 5 TL'yi dekont şeklinde yollamamızı istiyorlar.

Yalnız beni düşündüren şu acaba sonradan sıkıntı yaşar mıyım? Mesela benim üniversite kaydım 1 Eylül'de. O zamana kadar değişmiş olur mu ve kayıttan önce ön kayıt formu var. O forumda ÖSYM'deki fotoğrafı göndermek gerekli mi? Bence işi garantilemek için bir arkadaş daha arasın. Benim aklıma o sırada gelmedi bu sorular. Bir de soracak arkadaş ÖSYM'deki fotoğrafı değiştirmeden üniversite kimliğindeki fotoyu değiştirilebilir mi diye sorarsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertSahin95 -- 21 Ağustos 2014; 0:10:10 >

• MertSahin95 M kullanıcısına yanıt
    zahmetli iş. kazandığın okulun öğrenci işlerini ara sor başka fotoğraf getirebilir miyiz diye
  • BNSF kullanıcısına yanıt
    Zaten öyle yapma şansımız olsa bu kadar araştırma yapar mıydım? ;) Geçen sene giden arkadaşlardan biliyorum. Onlarda çok denemiş, ayrıca ÖSYM çağrı merkezinden birine ulaştım ve o da bana aynen yukarıda belirttiğim şekilde yapmamı söyledi. Yalnız şöyle yapacağım. Kaydımı yaptırdıktan sonra fotoğrafı değiştirmek için dilekçe yollayacağım. Böylece kaydımı yaptırmış olduğum için sıkıntı olma ihtimali de kalkmış olacak. Eğer ÖSYM'deki kayıtlı fotoğrafım değiştirilirse bu sefer okul kartımı kaybettim diyerek yenisini çıkarmayı talep edeceğim. Böylece öğrenci kartım üzerindeki fotoğrafım da değişmiş olacak. Tabi olurunu bilemem. ÖSYM fotoğraf konusunda takıntılı güya çok önemsiyorlar ya insanların emeklerini. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertSahin95 -- 21 Ağustos 2014; 0:11:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.