Arkadaşlar merhabalar. Bu yıl sınava girdim, ilk kez kaydolurken e-devlet aracılığı ile kaydoldum ama tam kaydolduktan sonra hatırlamadığım bir sebeple çıktım siteden tam o şifre belirle kısmında. Şimdi bir tane forum konusunda şans eseri fark ettim ki sonuç ekranına ösym şifresi ile giriliyormuş ben ais'e hep e-devlet şifrem ile girdim. ais'ten hesaba giriş yaptığımda şifremi değiştir'e basınca da "İlk şifre alma işlemi yapmanız gerekmektedir." yazıyor. Ne yapmam gerekiyor? |
ÖSYM İlk Şifre Alma İşlemi
ÖSYM sınavlarına ilk kez girecekseniz, ÖSYM İlk Şifre Alma İşlemi yapmanız gerekmektedir. Bu işlem, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden kolayca yapılabilir.
ÖSYM İlk Şifre Alma İşlemi için aşağıdaki bilgilere ihtiyacınız vardır:
- T.C. Kimlik Numarası
- Doğum Tarihi
- Kayıtlı e-posta adresi
Bu bilgileri girdikten sonra, sistem size bir doğrulama kodu gönderecektir. Bu kodu girerek işlemi tamamlayabilirsiniz.
ÖSYM İlk Şifre Alma İşlemi sonrasında, sistem size bir kullanıcı adı ve parola atayacaktır. Bu kullanıcı adı ve parola ile ÖSYM'nin web sitesine giriş yapabilir ve sınav başvurularınızı yapabilirsiniz.
ÖSYM İlk Şifre Alma İşlemi ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, ÖSYM'nin iletişim numaralarını arayabilir veya web sitesindeki destek bölümünden yardım alabilirsiniz.