Şimdi Ara

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YAA GEÇEN SENE İNKAR EDE EDE Bİ TARAFLARI YAMULDU. SONRA NOLDU YAPTIKLARI PİSLİĞİ KABUL EDİP İSTİFA ETMEDİLER Mİ BANA ŞU KURUMU SAVUNMAYIN ALLAH AŞKINA HERKES NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR

quote:

Orijinalden alıntı: vaypcnet

Barajı geçemeyen tembellerle , tamamını doğru yapsa dahi saldıracak ideolojinin peşindekiler arkalarına hepimizin bildiği kesimleri de alıp saldırıyor işte , zaten devamlı aynı terane yok cemaat çalmış yok hükümet yapmış yok şöyle yok böyle.Seçim yaklaşıyor parçalayın kendinizi bakalım ne kadar kandırabileceksiniz kendinizi ve başkalarını.

quote:

YÜKSEK PUANLI ADAYLARIN KİTAPÇIĞI PAYLAŞILACAK
    ÖSYM Başkanı Demir, şöyle devam etti:

"Adaylar kendi şifreleriyle sisteme girdiklerinde kendisine verilen kitapçığın numarasıın görecek. Bu numarayla kitapçığına ulaşabilecek.

İlave olarak sınavdan en yüksek puan alan belirli sayıda adayın kitapçık numaraları da kamuoyuyla paylaşılacak. Böylece onların kitapçıklarının da kontrol edilmesine olanak sağlanacak."

• Şifreli sorular ile çözülecek soru sayısı: 37 çözülemeyen soru sayısı: 3 toplayın 3 ile 37'yi. Evet 40 yapar

artık hiçbir şüpheniz kalmadı değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam haklı beyler

Şifreli sorular ile çözülecek soru sayısı: 37 çözülemeyen soru sayısı: 3 toplayın 3 ile 37'yi. Evet 40 yapar

artık hiçbir şüpheniz kalmadı değilmi

Hahahaahhaha

• Yalan konusunda profesyonel destek almışlar belli. İyi para sayılmış.
  • Beyler boşuna tartışıyorsunuz bence. Bu herifler zaten sızmışlar herşey ellerinde istediği gibi oynuyorlar. Sınav iptal edilse bile farklı birşeyler yapıp gene kendi adamlarına kazandırtacaklar. Ösym kadrosu değişmeden yapılan herhangi bir sınav da aynı sonuçları doğuracaktır. Böyle insanlar oldukça bu ülkede ne okunur,ne de yaşanır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • soruların yerleri farklı olması tamam fakat şıkları hiç değiştirmeyecekleri. sırala küçükten büyüğe bırak. kopya verecek adam a/b/c diye verebilecek de 8/10/12 diye mi veremeyecek o kopyayı?

ayrıca adamın yaptığı açıklama gayet mantıklı. bu açıklamayla böyle bir olay olduysa bile sınav iptali söz konusu olamaz. eğer ortada bir durum varsa minareyi çalan çoktan kılıfını uydurmuş.

adamın dediği şu master kitapçıkta şıklar tamamen büyükten küçüğe sıralıydı. biz cevap anahtarına dokunmadan basına dağıttığımız kopyada yanlış şıkların yerlerini değiştirdik doğru şık hep aynı yerde kalınca sıraladığında tabi çakışacak. bir de bazı gerizekalı basın mensupları peki bu şifreleme nasıl 37 soruda da işliyor diye soruyo hala. adam ortada bir şifreleme olmadığını anlatıyor işte.

valla ne diyim ben feto meto olayına hiç girmeden inandım adamın söylediklerine. bazı arkadaşlar da anladı olayı hm valla doğru olabilir lan bu diyorlar fakat kötü geçen sınavlarını iptal ettirmek istediklerinden hala ısrarla dinciler fetocular diyorlar anlamış değilim. mantıklı bir şekilde savunun karşı görüşünüzü

mesela biri demiş 120 kombinasyon. e iyi de canım kardeşim eğer ortada özellikle yapılmış birşey yoksa bu denk gelse bile 40 matematik sorusundan en fazla üçüne beşine denk gelir. ve kasıt yoksa öğrenci de bunu anlamaz zaten.

dediğim gibi kasıt varsa bile minareyi alan kılıfını uydurmuş. siz lys'ye hazırlanmaya bakın ygs iptali zor

• quote:

Barajı geçemeyen tembellerle , tamamını doğru yapsa dahi saldıracak ideolojinin peşindekiler arkalarına hepimizin bildiği kesimleri de alıp saldırıyor işte , zaten devamlı aynı terane yok cemaat çalmış yok hükümet yapmış yok şöyle yok böyle.Seçim yaklaşıyor parçalayın kendinizi bakalım ne kadar kandırabileceksiniz kendinizi ve başkalarını.

quote:

"Adaylar kendi şifreleriyle sisteme girdiklerinde kendisine verilen kitapçığın numarasıın görecek. Bu numarayla kitapçığına ulaşabilecek.

İlave olarak sınavdan en yüksek puan alan belirli sayıda adayın kitapçık numaraları da kamuoyuyla paylaşılacak. Böylece onların kitapçıklarının da kontrol edilmesine olanak sağlanacak."

kaç yaşındasın bilmiyorum ama ağızdan çıkan her cümleye inanmaman lazım,kim dedi en yüksek puanı bu soruları alanlar alıcak diye iyi bir yere girmek için ilk 10 bin yeter sen tek tek bakıcakmısın bunların,neyse Türkiyede yaşıyorsun ilerde ağızdan çıkan her söze inanmamn gerektiğini öğreneceksin.
    barajı geçemeyen tembeller olayı 6 ay önceki kppss olayında işledi ama bu sfer kimse yemez merak etme,çünkü çalışmayan bir adam 100 sınav olsada o barajı geçemez,hakkını savunmak illa tembel olmayı gerektirmiyor bilakis bu sınavda iyi puan alanların peşini bırakmaması gerekiyor bu olayın ,neyse benim işim çoktan bitmiş üni ile askerlik ile sadece ağbi tavsiyesi,sevilmeye razı olursanız sizi seven çok olucaktır bu ülkede.

• quote:

quote:

kpss skandalından sonra full yapılmasına izin vermiyorlar (bkz 40 soruda sadece 37) durum böyle olunca ilk 100e girenlerin kitapcıkları birsey ifade etmez cünkü kopya cekenler büyük ihtimalle ilk 500 ile 1500 icinde bir yerlerde toplanmıslardır..

• quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Gülünecek şeyler söyledi, başka bir şey değil.

Ortada 1.700.000 kitap var mı? Var.

Bu kadar kitapta soruların yerlerini istediğiniz kadar değiştirin, önemli değil. Sonuçta şifreleme, soru 1. sırada da olsa, 40. sırada da olsa işe yarıyor.

Asıl olay, 5 şıkkın olması. Bu 5 şıkkı evirsen de çevirsen de, 120 farklı kombinasyondan daha fazla şekilde sıralayamazsın.

O halde, şifrelemenin geçerli olduğu kitapçık sayısı 1.700.000/120= Yaklaşık 14.000 kitaptır.

Bu şifreleme gün gibi ortada iken, bu kurumun hiçbir açıklamasının inandırıcılığı yoktur. Hadi üçü tutsun, beşi tutsun, 40'da 37 yahu. Bu bir tesadüf olamaz.

İyide hocam Senin dediğin sadece 1 Soru için 120 Tane kombinasyon çıkar...Yani bu şifre olayı sadece 1 soru için 120 de 1 olasılıktır...
    Sen birde bunu 40 ile çarp yani bütün sorularda şifre olduğunu varsayarsak ...

4800 eder ..
    1.700.000/4800 ise yaklaşık 3 oluyor.. Buda sınavda sadece 3 kişi böyle bir sisteme sahip olabileceği ortaya çıkıyor.. Ama bu sadece olasılık ..Yani 1.700.000 kişi içinde 3 kişide böyle kitapçık GELEBİLİR veya GELMEYEBİLİR...
    Diğer kitapçıklara benzer olabilir vs...
    Yalan bunlar iptal olması imkansız .. İptal olursa herkes seneye tekrar mı hazırlanıcak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 3 Nisan 2011; 13:10:18 >

• ben bu sınava 1991 de girmiştim hiç ilgilenmiyodum nu işlerle ama demek şimdi a kitapçığı b kitapçığı v.s yok herkesin soru kitapçığı ismine özel geliyor ve cevap anahtarıda ismine özel öylemi yani şifreli kitapçığı birilerine istediğin gibi ulaştırabiliyosun güzel tezgah kurmuşlar bakalım neler olacak merak ediyorum ama hiçkimse çıkıp birilerine şifre felan yok tesadüf demesin eminim 40 soruyuda şifrelememişlerki bu mallar 40 soruyuda doğru yapıp deşifre olmasınlar ....

aslında tesbitler kolay bu kitapçıktan alıp matematikten yüksek net çıkarıp çapı bukadar nete
    yetmeyecek tipleri belirlemek ve bağlantılarını bulmak ama bunu bulmak isteyen yokki ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEOMANATOR

quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Orijinalden alıntı: ajdar123456

quote:

Orijinalden alıntı: xXSquaLLXx

Tatmin edici.

ne bakımdan???

hoşlandın galiba bademden. zira açıklamadan tatmin olman imkansız. tabi ses fetişin yoksa...

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

Kitapçıklar geldi beyler

• Bu sınavda KPSSdeki hatalarını yapmamak için artık full çekmiyorlar. Ama ÖSYM başkanı İmam Efendi bugün derece yapanların kitapçıklarına bakabileceğimizi söyledi ama bu sınavda artık kopya çekenlere derece yaptırmıyorlar zaten. Ortalama bir üniversite kazandıracaklar.
  • Bizim millet gaza gelmeyi çok iyi biliyor adam açık açık söyledi hala tartışıyoruz kitapçıklar da paylaşılacak kimse kimseyi kayırdığı yok boşuna uğraşmayın..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shisha

quote:

Gülünecek şeyler söyledi, başka bir şey değil.

Ortada 1.700.000 kitap var mı? Var.

Bu kadar kitapta soruların yerlerini istediğiniz kadar değiştirin, önemli değil. Sonuçta şifreleme, soru 1. sırada da olsa, 40. sırada da olsa işe yarıyor.

Asıl olay, 5 şıkkın olması. Bu 5 şıkkı evirsen de çevirsen de, 120 farklı kombinasyondan daha fazla şekilde sıralayamazsın.

O halde, şifrelemenin geçerli olduğu kitapçık sayısı 1.700.000/120= Yaklaşık 14.000 kitaptır.

Bu şifreleme gün gibi ortada iken, bu kurumun hiçbir açıklamasının inandırıcılığı yoktur. Hadi üçü tutsun, beşi tutsun, 40'da 37 yahu. Bu bir tesadüf olamaz.

Soruların yerleri de değişik değil mi? Sadece şıklar değişmiyor.

Sorunun yeri değişse ne olacak? Açın gözünüzü biraz.

Dostum iddaa da bulunuyorsan, hazırlığını yapman gerekir. Yaptığın işlem yanlış. Tek bir soruda 120 kombinasyon yapabilirsin. yani 40 soru olduğuna göre, şıkları farklı 120^40 kombinasyon yapabilirsin. Hala anlamadıysan, ilk soruda 120 ihtimalden biri. 2. soruda diğer 120 ihtimalden biri. 3. soruda 98 . ihtimal. falan diye 40 soru gider. Her şekilde farklı oluyor, farklı kitapçıktan kasıt soruların yerlerini dğeiştirmek değil.

Gözünü açması gereken sensin.

• ben anladım galiba yaptıkları hatayı. Aslında hata değil normal birşey. Örnekle açıklayayım. Ösym cewap anahtarını hazırlarken sıralamayı küçükten büyüğe doğru sıralayıp doğru şıkkı belirliyor. Örnek:
    a 5 b 7 c 8 d 13 e 16
    doğru cevap d 13 diyelim.
    Ardından yanlış cevapların yerlerini değiştiriyor. Örnek:
    a 7 b 16 c 5 d 13 e 8

soruları bu yöntemi kullanarak ayarlayıp basına veriyor. Normal olarak bi çok soruda tek çakışma yaşanıyor. Yanlış cevapların dağılımına göre bazı sorularda 2 çakışmada olabiliyor. Bu 2 çakışmalı sorular içinde deneme yanılma yoluyla formül üretiyoruz. Bence bu acemilik olabilir.
  • eee indirdiğmiz kitapçıklar sınavdan çok önceki hali. Üstünde ne isim var nede bişey. Bende adamların sınavdan sonraki kitapcıklarına bakıcam sanıyodum.
    Bu kitapçıkların gerçekten adaylara dağıtıldığını nerden bilicem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Earcome

Bizim millet gaza gelmeyi çok iyi biliyor adam açık açık söyledi hala tartışıyoruz kitapçıklar da paylaşılacak kimse kimseyi kayırdığı yok boşuna uğraşmayın..

Olurmu, daha bu hamur çok yoğurulacak, sonunda pastayı yaptıklarını sanacaklar ama kendilerini zehirlemiş olacaklar.
  • kitapçıkların üzerinde işlem yok ee ben şu bütün türbanlıların girdiği okuldakilerin şıkların altında bu yöntemi uygulayıp uygulamadıklarını görmek istiyorum. Ösym böyle kanıtlayamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabri3L

eee indirdiğmiz kitapçıklar sınavdan çok önceki hali. Üstünde ne isim var nede bişey. Bende adamların sınavdan sonraki kitapcıklarına bakıcam sanıyodum.
    Bu kitapçıkların gerçekten adaylara dağıtıldığını nerden bilicem ?

eger üstünde işlem yaptıgın kitapçıkların taratılıp siteye koyulacagını düşündüysen neden sınavın iptal olması gerektiğini anlamak güç değil
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.