Şimdi Ara

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kişiye özel şifre ile açıklanmıyor mu kitapçıklar ayrıca üzerinde işlemli hali mi var yoksa öğrencilere verildiği hali mi ayrıca kişiye özelse 1.700.000 kitapçığın tümünü oraya koyacak değil mi?
  • Benim anlamadığım madem hile yaptılar bu adamlar salak mı ki basına hileli kitapçığı versinler? Bu kitapçığı vermeseler ortaya çıkmayacaktı bu durum yanlış mı düşünüyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faber.

İnternette bir şifreleme sistemidir dönüp duruyor. Ama buna ÖSYM başkanı "sıralama" demişti buna.
    Adamın dediğine göre, bu sıralama bütün sorularda geçerli, ve cevabı bu "sıralama" yöntemiyle bulabiliyoruz. 40 sorunun 40'ında da.

soru şu;

27. Meriç'in elinde kırmızı ve beyaz renklerde toplan 10 top vardır. Meriç bu topları iki torbaya her bir torbada en az bir kırmızı ve beyaz top olacak şekilde dağıttıktan sonra şunları söylüyor:
    "Birinci torbada 3 kırmızı top vardır. Torbalardan rastgele birer top çekildiğinde topların ikisinin de kırmızı olma olasılığı 1/2'dir."
    Buna göre, 2. torbada kaç top vardır?

A) 3 B) 5 C) 1 D) 2 E) 4

TV'deki konuşan herifin dediğine göre;

Diğer kitapçıkların oluşturulmasını sağlayan ana kitapçıkta şıklardaki sayılar küçükten büyüğe sıralıydı. Bu yüzden küçükten büyüğe sıraladığımızda çakışan şık doğruymuş.
    Yani;
    3 5 1 2 4
    1 2 3 4 5
    şeklinde sıralıyoruz.

İnceliyoruz çakışan şık yok, şifreleme sistemi dediğimiz şeye göre ise cevap -çakışan bir şık olmadığı için- "E", fakat cevap anahtarına göre doğru cevap "D"

ÖSYM başkanının dediğine bakacak olursak cevaplar 120 farklı şekilde karşımıza gelebilirdi, ancak nasıl olduysa bir istisna olmuş. Allah Allah işe bak sen.

--

Siz onlarca sorarken iyiydi, şimdi sıra bizde;

Söz konusu soru-cevap ve ÖSYM başkanı'nın açıklamaları arasındaki mantık hatasını hangi cümle açıklar?
    a. Bu sorulara insan eli değmiş.
    b. Bu sorulara insan eli değmiş.
    c. Bu sorulara insan eli değmiş.
    d. Bu sorulara insan eli değmiş.
    e. Bu sorulara insan eli değmiş.

Ha bu arada, açıklamanın yapıldığı saatte basına dağıtılan kitapçık ÖSYM sitesinden kaldırıldı.

Saygılar.

Biri de takmıyor arkadaş. Midnight Madness, hacım bana da bi cevap verirsen sevinirim.

• şu konudan bile belli bizim milletten bi cacık olmıyacagı herkes bölünmüş teröre gerek kalmamıs zaten,herkes sizli bizli ,sizinkiler şöyle bizimkiler böyle,hiç bir zaman medeni bi toplum olamıyacağımızın kanıtıdır bu konu zaten boyle yüzlerce konu var ,olay egitim seviyesi degil herkes aynı. üzülüyorum (buyrun benide bi tarafa koyun benim takımım hangisi? bende ogreneyim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Smiths -- 3 Nisan 2011; 12:38:55 >
  • Kitapçıkları internette halka açmaları hiçbir anlam ifade etmiyor. Zaten dijital ortam örnekleri, asıl örnekler değil.

Kaldı ki, atıyorum 1.700.000'de 1.000 kişiye şifreli soru kitapçığı gitse ve bu kitapçıkları sisteme yüklemeseler, kim bilecek, kim farkedecek?

Kişiye özgü kitapçık uygulaması olduğu için, kime ne gittiği zaten bellidir. Bunu yapmaları çok kolay olur. Bu kişiye özel kitapçık uygulamasını da bunun için getirmedilerse, adımı değiştiririm.

Şifreli kitapçıkla sınava giren ve buna göre cevaplayan bir kişi de, kitabının internete koyulmadığını zaten açıklamaz.

Allah'ın sopası yok işte. Çok zor tespit edilecek, hatta tespiti imkansız olan hilelerini, kendi elleri ile halka açıkladılar.
  • Ot geldi , bir kere adamın bunu özellikle yaptık demesi bitirici birşey ösym ilk başta yalan söyledi o zaman.. Bir düşünün Allah aşkına şarkirtlere verilen kitaplar değiştircek kadar akılları yokmu bunların peki bunun değiştiridiğini o şakirtten başkasının bilme imkanı varmı?

YOK

Hiç kasmayın beyler bu hileyi yapanlar saklamak içinde her türlü adiliği yapacaklardır. Yakında Abbas güçlü içeri tıkılırsada şaşırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khorne -- 3 Nisan 2011; 12:40:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
    Benim anlamadığım madem hile yaptılar bu adamlar salak mı ki basına hileli kitapçığı versinler? Bu kitapçığı vermeseler ortaya çıkmayacaktı bu durum yanlış mı düşünüyorum?

Aslinda dusundurucu bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAViA

Kişiye özel şifre ile açıklanmıyor mu kitapçıklar ayrıca üzerinde işlemli hali mi var yoksa öğrencilere verildiği hali mi ayrıca kişiye özelse 1.700.000 kitapçığın tümünü oraya koyacak değil mi?

Ösym şifrenle girip senin kullandığın kitapçık türüne ulaşabilirsin, şimdi oluyormu bilmiyorum hepsi yüklendikten sonrada olabilir.

Ayrıca bazı arkadaşlar yazmış, üstünde işlem yaptığımız kitapçık yayınlanmayacakmı diye, eğer üzerinde işlem yaptığınız kitapçıkların tek tek taranıp yayınlanacağını düşündüyseniz, bu şifre iddalarına inanmakta nekadar haklı olduğunuzu şimdi anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01107700 -- 3 Nisan 2011; 12:44:55 >
  • YA SEÇİLMİŞ ÖĞRENCİLERE ŞİFRELİ KİTAPÇIKLARI DAĞITTIYSANIZ. BUNU NEREDEN BİLECEZ? İSME ÖZEL KİTAPÇIK SAÇMALIĞI KALDIRILMALI VE SINAV TEKRARLANMALI.
  •  ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÇAKIŞAN YOK AMA BASINA VERİLEN KTAPÇIKTA CEVAP "C" İKEN, BENIM RASGELE İNDİRDİĞİM KİTAPÇIKTA CEVAP "E"

Demekki BAZI kişilere şifreli kitapçık gitti

• bunların hayatı oyun olmus...

sen dijital ortamda 1 günde 1milyon700bin karısık kitap düzenleyebilirsin.. orjinal kitapları savcılık inceler insallah yoksa biz ne yaparsak yapalım bu sekilde zaten birsey ispat edemeyiz.. bunlar insanları hepden aptal sanıyor ne kadar kolay insanları kandırmak...

suçunu itiraf ettin zaten "basına özellikle sifreli kitap düzenledik diyerek" gerisi hava civa... niye böyle birseye gerek duydun ki? vs vs vs ah o savcının yerinde ben olacaktım ki aksama kadar tüm olayı cözerdim taa amarikaya kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan
    Benim anlamadığım madem hile yaptılar bu adamlar salak mı ki basına hileli kitapçığı versinler? Bu kitapçığı vermeseler ortaya çıkmayacaktı bu durum yanlış mı düşünüyorum?

Aslinda dusundurucu bir durum.

verilen 100 sorudan 100 ününde doğru yapan zekadaki insanlardan bahsediyoruz,yada olay ortaya çıkarsa sizin sorduğunuz bu soruyu sormanız için bir ön cephe almada olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÇAKIŞAN YOK AMA BASINA VERİLEN KTAPÇIKTA CEVAP "C" İKEN, BENIM RASGELE İNDİRDİĞİM KİTAPÇIKTA CEVAP "E"

Hayır sistemde çakışmayan cevapların hepsi E oluyordu zaten

• -sayın başkanım, 37 sorunun cevabının aynı yöntemle bulunabilmesine ne diyorsunuz?
    + tesadüf.
    -evrim var mı?
    +yok artık daha neler? mümkün değil.
  • kitapçıklara nasıl bakcaz
  • quote:

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

sadece yanlıs cevapların yerlerı degısık degılmıydı

• 40 sorudan bu yöntemlerle 37si tutuyomuş. gidin çalışın mat-1de 3 yanlış mı yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaa

quote:

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

Bende ondan bahsediyorum işte, ayrıca arkadaş doğru söylemiş çakışan olmayınca cevap "E" oluyordu.

Tüm şıklar farklı dğrular da yer değiştirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaa

quote:

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN

Aynen öyleydi.Ayrıca eğer çakışan cevap yoksa cevap E dir.Yani senin ilk soru formüle uyuyor.

• Barajı geçemeyen tembellerle , tamamını doğru yapsa dahi saldıracak ideolojinin peşindekiler arkalarına hepimizin bildiği kesimleri de alıp saldırıyor işte , zaten devamlı aynı terane yok cemaat çalmış yok hükümet yapmış yok şöyle yok böyle.Seçim yaklaşıyor parçalayın kendinizi bakalım ne kadar kandırabileceksiniz kendinizi ve başkalarını.

quote:

YÜKSEK PUANLI ADAYLARIN KİTAPÇIĞI PAYLAŞILACAK
    ÖSYM Başkanı Demir, şöyle devam etti:

"Adaylar kendi şifreleriyle sisteme girdiklerinde kendisine verilen kitapçığın numarasıın görecek. Bu numarayla kitapçığına ulaşabilecek.

İlave olarak sınavdan en yüksek puan alan belirli sayıda adayın kitapçık numaraları da kamuoyuyla paylaşılacak. Böylece onların kitapçıklarının da kontrol edilmesine olanak sağlanacak."

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.