Şimdi Ara

ÖSYM SIVIYOR NTV Yİ AÇIN (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Abbas Güçlü sordu soruyu ...

• Beyler çok fena bir şey keşfettim kitapçıklarda.

Şıkların yerleri devrederek değişiyor.

Yani basın kopyasındaki şıklar

A) 8    B) 9   C) 7   D) 6    E) 5

ise bu şıkların sıralaması değişmiyor ve sadece devrederek diyelim ki şu şekilde oluyor:

A) 9    B) 7    C) 6    D) 5    E) 8

Durum bu şekilde olduğunda da küçükten büyüğe sıralama sistemini aynı şekilde sırayla devrettirerek soruyu cevaplamış oluyoruz:

A) 9   B) 7   C) 6   D) 5   E) 8
         6       7        8         9        5

Yani doğru cevap "7" çıkmış oluyor.

Bu şekilde birkaç deneme sonunda doğru cevaba her kitapçıkta ulaşmış oluyoruz.

Diğer konularda da aynı mesajı gönderdiğim için kusura bakmayın, bu hususun duyulmasını istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontratak

Beyler çok fena bir şey keşfettim kitapçıklarda.

ise bu şıkların sıralaması değişmiyor ve sadece devrederek diyelim ki şu şekilde oluyor:

Durum bu şekilde olduğunda da küçükten büyüğe sıralama sistemini aynı şekilde sırayla devrettirerek soruyu cevaplamış oluyoruz:

Diğer konularda da aynı mesajı gönderdiğim için kusura bakmayın, bu hususun duyulmasını istiyorum.

Helal olsun. İsviçleri bilim adamları bile bulamazdı.

• 1.7 milyon kitapçık var kendi adamlarının kitapçıklarını internete koymazlar. Ha koydular diyelim hepsine tek tek bakıp bulmak çok zor. Zaten onu bilenlerde sesini çıkartmaz. Adam o yüzden İnternete koyduk tüm kitapçıkları der rahatça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

Helal olsun. İsviçleri bilim adamları bile bulamazdı.

İsmin Baranmı kanka ?

• quote:

Şuana kadar baktığım tüm sorularda BASIN KİTAPÇIĞINDAKİ soruların şıklarının sırası tüm kitapçıklarda modüler şekilde devam ediyor.Sıra değişmiyor.

örneğin 11183.80782 no lu kitapçıktaki birinci soruda şıklar
    A)2 B)0,1 C)0,2 D)0,5 E)1
    basın kitapçığında
    0,1 0,2 0,5 1 2 modüler olara sıralarsak 0,1-0,2-0,5-1-2-0,1-0,2-0,5-1-2

budurum tüm sorularda aynı sıralama değişmiyor.

• Artık Türkiye'nin yarısı Fethullahçı okullarda, dershanelerde okuyor. Hepsine verecek halleri yok herhalde. Gerçi son KPSS'de neredeyse hepsine verdiler, sonuç ne oldu? Masumların başı yandı. Ötekiler TRT'ye, oraya, buraya girdiler. Benim öksüz, yetim bir arkadaşım kendi hakkıyla çalışıp 76 alıp İngilizce öğretmenliğini kazanmıştı cemaatin hırsızlığı yüzünden sınav tekrarlandı ve arkadaşım bu sefer 73 alıp kazanamadı. Şimdi Şırnak'ta sınırda askerlik yapıyor, dönünce ne yapacağını düşünüyor. Bir başka tanıdığımsa Nimet Çubukçu'nun torpiliyle İzmir'de yattığı yerden askerlik yapmıştı. İşin özü, bu ülke iğrenç bir ülke oldu.

quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

Orijinalden alıntı: ajdar123456

quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

quote:

Orijinalden alıntı: inuY

quote:

herkes kendi kitaçığını görecek diyor ayrıca karşılaştırmada yapılabilecek diyor. o zaman herşey açığa çıkar.

ama bunların dile getirilmesi bile rezalet

Nasıl yani?

başkalarının kitapçıklarını da görebilirsiniz dedi.

sence adamlarının kitapçıklarını sisteme yüklemezlerse şakirtler ses çıkartırmı???
    ...

Bu sorduğun soruya ciddi ciddi inanıyor musun?

Not: Üniversite okuyorum.

Edit: Fethullahçı dediğiniz kurumlardan mezun oldum ama bir soruları veren olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mthan -- 3 Nisan 2011; 16:56:35 >

• Beyler tüyü nereye diktiler:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mthan

Artık Türkiye'nin yarısı Fethullahçı okullarda, dershanelerde okuyor. Hepsine verecek halleri yok herhalde. Gerçi son KPSS'de neredeyse hepsine verdiler, sonuç ne oldu? Masumların başı yandı. Ötekiler TRT'ye, oraya, buraya girdiler. Benim öksüz, yetim bir arkadaşım kendi hakkıyla çalışıp 76 alıp İngilizce öğretmenliğini kazanmıştı cemaatin hırsızlığı yüzünden sınav tekrarlandı ve arkadaşım bu sefer 73 alıp kazanamadı. Şimdi Şırnak'ta sınırda askerlik yapıyor, dönünce ne yapacağını düşünüyor. Bir başka tanıdığımsa Nimet Çubukçu'nun torpiliyle İzmir'de yattığı yerden askerlik yapmıştı. İşin özü, bu ülke iğrenç bir ülke oldu.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

herkes kendi kitaçığını görecek diyor ayrıca karşılaştırmada yapılabilecek diyor. o zaman herşey açığa çıkar.

Nasıl yani?

sence adamlarının kitapçıklarını sisteme yüklemezlerse şakirtler ses çıkartırmı???
    ...

Edit: Fethullahçı dediğiniz kurumlardan mezun oldum ama bir soruları veren olmadı

Türkiye 50. si oldum. Sence verseler bana mı verirlerdi yoksa başkalarına mı biraz düşün.

• @PHENOMLL

Bu mesaj daha önceden şikayet edildi o yüzden şikayet etmenize gerek yok.
  • başlığı daha yeni farkettim.

sıvıyor.
  • quote:

quote:

Artık Türkiye'nin yarısı Fethullahçı okullarda, dershanelerde okuyor. Hepsine verecek halleri yok herhalde. Gerçi son KPSS'de neredeyse hepsine verdiler, sonuç ne oldu? Masumların başı yandı. Ötekiler TRT'ye, oraya, buraya girdiler. Benim öksüz, yetim bir arkadaşım kendi hakkıyla çalışıp 76 alıp İngilizce öğretmenliğini kazanmıştı cemaatin hırsızlığı yüzünden sınav tekrarlandı ve arkadaşım bu sefer 73 alıp kazanamadı. Şimdi Şırnak'ta sınırda askerlik yapıyor, dönünce ne yapacağını düşünüyor. Bir başka tanıdığımsa Nimet Çubukçu'nun torpiliyle İzmir'de yattığı yerden askerlik yapmıştı. İşin özü, bu ülke iğrenç bir ülke oldu.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl yani?

...

Türkiye 50. si oldum. Sence verseler bana mı verirlerdi yoksa başkalarına mı biraz düşün.

Türkiye 50. si olduysan vermedikleri ne malum, sayın Türkiye 50.si. Verseler parçalar mıydın?

İsmini karalayarak şu sonuç belgeni yayınla da inanalım Türkiye 50.liğine. Aksi takdirde söylediklerin sallamasyon, atmasyon, uydurmasyon olacak ve Şener Şen gif. i gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: rascon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl yani?

...

Türkiye 50. si olduysan vermedikleri ne malum, sayın Türkiye 50.si. Verseler parçalar mıydın?

İsmini karalayarak şu sonuç belgeni yayınla da inanalım Türkiye 50.liğine. Aksi takdirde söylediklerin sallamasyon, atmasyon, uydurmasyon olacak ve Şener Şen gif. i gelecek.

Yayınlayacağım merak etme ama şimdilik elimde çıktısı olmadığından ilk 100' e girdiğim için gönderilen burs belgemin fotoğrafını vereyim.

Edit: Verseler parçalar mıydım bilmiyorum o zamanki psikolojime bağlı birşey. Ama büyük ihtimal parçalamazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 3 Nisan 2011; 20:05:22 >

• Ne ss miş be konuyu bitirdim
  • beyler o değilde sınava girmiş arkadaşlar ne diyo buna sıralı mı sırasız mıymış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcardle -- 3 Nisan 2011; 20:06:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Bankamatik
    Dostum iddaa da bulunuyorsan, hazırlığını yapman gerekir. Yaptığın işlem yanlış. Tek bir soruda 120 kombinasyon yapabilirsin. yani 40 soru olduğuna göre, şıkları farklı 120^40 kombinasyon yapabilirsin. Hala anlamadıysan, ilk soruda 120 ihtimalden biri. 2. soruda diğer 120 ihtimalden biri. 3. soruda 98 . ihtimal. falan diye 40 soru gider. Her şekilde farklı oluyor, farklı kitapçıktan kasıt soruların yerlerini dğeiştirmek değil.

Gözünü açması gereken sensin.

Yani diyorsun ki, bunlar tüm sorular için böyle 120 değişik kombinasyon hazırladı ve matbaa 1.700.000 kitabı ayrı ayrı dizgisini, bilmem nesini sıfır hata ile yaparak ve tek tek hepsiyle uğraşarak ayrı ayrı bastı? Sonuçta ÖSYM başkanı bunu dedi, bu kadar farklı kitapçık var dedi. 1.700.000 tane de ayrı doğru cevaba sahip cevap anahtarını okuyacak sistemi de kurdular. Helal olsun o zaman o matbaaya ve ÖSYM'ye.

Bu arada, kitapçıkların matbaaya girdiği ve kapalı dönem dedikleri süre ile ilgili bir bilgi: 15-25 gün arası değişiyormuş bu süre. Yani 1.700.000 farklı kitabın dizgisini hazırlamaları, makinede basmaları, ciltlemeleri 1 sn bile sürse, 20 günde ancak bitiyor. Bir kere dizgi yapılan ve kısa sürede basılan gazete-dergi vb. seri baskısı ile karıştırmayın bunu.

Bu işi, her biri farklı olduğu iddia edilen kitapçık için 1-1,5 saniyede yapabileceklerine inanacak olan varsa, hiç tutmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 3 Nisan 2011; 20:35:02 >

• ÖSYM haziran 2010'da kapılarını basına açmıştı.

HER CEVAP KAĞIDI İKİ KERE OKUNACAK

Zarflardan çıkarılıp, optik okuyucu odasına gönderilen adayların cevap kağıtlarını ise 6 tane optik işaret okuyucu makinesi işlemden geçirecek. Yarımağan bu makinelerin nasıl çalıştığını da şöyle anlatıyor:

"Bu makinelerin her biri saatte 10 bin kağıt okuyor. Makine kurşun kalemle doldurulan cevap kağıdındaki tüm verileri bilgisayara aktarıyor. Adayın adı soyadı, kimlik numarası, okulu, cevapları, hatta sildiği o silik haldeki cevaplar bile görülüyor. Ama onlar dikkate alınmıyor. Ama biz hepsini görebiliyoruz. Cevapları burada değerlendiriliyor. Ancak hataya yer verilmemesi için iki kez okuma yapılıyor ve sonuçlar karşılaştırılıyor. Eğer iki sonuç birbirini tutmazsa ya da en ufak bir tereddüt yaşanırsa üçüncü bir okuma daha yapılıyor.Her şey en ince ayrıntısına kadar kontrol ediliyor."

KOPYAYA ÖZEL YAZILIM

Adaylardan kopya çeken olup olmadığının nasıl belirlendiğine gelince Yarımağan bunun için özel bir yazılım programı olduğunu söylüyor: "Cevapları bu yazılım programı değerlendiriyor. Kaç kişi, kaç sınıfta, nerede, nasıl kopya çekmiş hepsi ortaya çıkıyor. Gözümüzden kaçması diye bir şey söz konusu değil. O yüzden adayların buna kalkışmamasını öneririm. Programımız bunları yakalıyor" diyor.

CEVAP KAĞITLARI 1 YIL SAKLANIYOR

Cevap kağıtlarına gelince; Yarımağan herhangi bir itiraza karşı bu kağıtların da bir yıl süreyle saklandığını belirtiyor: "Cevap kağıtları için de özel odalar yaptırdık. O kadar çok sınav yapınca kağıtları da saklamak elbette sorun oluyor. Raylı sistemli özel dolaplarımız var. Her dolap ayrı ayrı sınavlara ayrılmış durumda. Bir dolapta YGS'ye giren 1.5 milyon öğrencinin cevap kağıtları duruyor.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.