Şimdi Ara

Otel rezervasyonu yaparken kişi sayısı farkı niye çok az?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Hotels.com aracılığıyla bazı otellerle ilgili araştırma yaparken bir şeyi anlayamadım ve sormak istedim. Bir otelde 1 yetişkin tüm yemekler dahil 1 çift kişilik yataklı bir odanın fiyatı mesela 1000tl ise, aynı oda için 2 yetişkin olarak arama yaparken diğer tüm özellikler aynı odanın fiyatı mesela 1100tl yani çok küçük bir fark. Ve tüm yemekler dahil.
    Anlayamadığım şimdi ben yanıma bir kişi daha alırsam bütün oda ve yemekler dahil sadece 100TL mi fark veriyorum? Yoksa bilmediğim kaçırdığım bir şey mi var?

• Aslında o farkın bile olmaması gerekir. Dünya genelinde otel fiyatları kişi başı değil oda başı olur. Otelin asıl sermayesi odasıdır. Sen 3 kişilik odada 1 kişi de kalabilirsin 3 kişi de. Odanın parasını verdikten sonra otel için farketmez. Sonuçta 3kişilik odada 1 kişi kalıyorsun deyip yanına 2kişi yerleştiremez. Ama Türkiye'de kişi başı sistem uygulanıyor. Çünkü Türk aileler ve Türkiye'ye gelen turist profili daha kalabalık ailelerden oluşuyor. Böylece oteller daha fazla para kazanıyor. Bu yazdığınız otel Türkiye'deyse Dünya sistemine biraz ayak uydurmaya çalışmış ama yine de 100 TL ekstra alıyor. Yurtdışındaysa, dünya sisteminin biraz dışına çıkmış ve çakallık yapıp 100 TL ekstra alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

Aslında o farkın bile olmaması gerekir. Dünya genelinde otel fiyatları kişi başı değil oda başı olur. Otelin asıl sermayesi odasıdır. Sen 3 kişilik odada 1 kişi de kalabilirsin 3 kişi de. Odanın parasını verdikten sonra otel için farketmez. Sonuçta 3kişilik odada 1 kişi kalıyorsun deyip yanına 2kişi yerleştiremez. Ama Türkiye'de kişi başı sistem uygulanıyor. Çünkü Türk aileler ve Türkiye'ye gelen turist profili daha kalabalık ailelerden oluşuyor. Böylece oteller daha fazla para kazanıyor. Bu yazdığınız otel Türkiye'deyse Dünya sistemine biraz ayak uydurmaya çalışmış ama yine de 100 TL ekstra alıyor. Yurtdışındaysa, dünya sisteminin biraz dışına çıkmış ve çakallık yapıp 100 TL ekstra alıyor.
    Yok yurt dışında bir otel zaten :). Evet tabi oda başı kalındığında bu şekilde normal ama tüm yemek dahil fiyatı olması nedeniyle ilginç, kahvaltı öğle ve akşam yemeklerinden de faydalanıyor sonuçta.
    Şimdi şu an baktım, bir otel 1 hafta 1 kişilik tüm yemekler dahil 1155 dolar ise 2 kişilik tüm yemekler dahil yine 1155 dolar. Acaba her bir kişi 1155 dolar mı ödüyor diye bakıyorum yok genel fiyat bu şekilde görünüyor. Yani 1 kişi daha 1 hafta boyunca odada kalmayı geçtim tüm yemekler de ekleniyor. Aynı fiyat olması ilginç değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.